Liv Bjerg Lillevang

Fiskekuttere og fodbold-onsdage: Hirtshals rummer unik cocktail til uddannelser

I den nordjyske fiskerby findes både et stærkt forskningsmiljø og et socialt studiemiljø. DTU-studieleder håber på at bevare college-stemningen på udflyttet uddannelse.

26. jan 2022 2

Her er universiteternes plan for udflytningen af STEM-uddannelserne

Universiteterne har i høj grad prioriteret de to studieområder ‘tech’ og ‘science’ i deres udspil til udflytning og nedlukning af studiepladser.

25. jan 2022 1

Udflytningen skaber tusindvis af studiepladser på stem-området

Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.

25. jan 2022 24

Universitetsansatte frygter for kvaliteten på udflyttede uddannelser

Det vil kunne mærkes på kvaliteten af uddannelserne, når den store flytteplan sættes i værk – både på de store by-campusser og i provinsen. Det mener et flertal af adspurgte universitetsansatte IDA-medlemmer.

24. jan 2022 2

Fagfolk: Uden flere supercomputere bliver den grønne omstilling ekstra svær

Vor grønne omstilling kræver supercomputeres indsigt i materialer. Og dansk forskning lider allerede under svag digital infrastruktur, lyder det fra fagfolk.

24. jan 2022 2

Giftgas og a-bomber førte til grundforskningens syndefald

Grundforskningen vil altid være, og har aldrig været uskyldsren, lyder det fra historiker på Niels Bohr Institutet, der hjælper os gennem fortællingen om grundforskningens tumultariske liv gennem tiderne.

22. jan 2022 12

Danske virksomheder i opråb: »Vi har en unik videnbase, vi skal værne om og udvikle«

Videntunge danske virksomheder er klare i mælet: Test- og laboratoriefaciliteter skal styrkes, hvis vi skal have en forsknings- og industrimæssig førerposition.

14. jan 2022

Ministeriet i kovending: Fordobler pludselig midler til laboratorier og udstyr

Forskere og virksomheders ønsker ser ud til at blive hørt. I 2022 skal der investeres for 134 millioner kroner i forskningsinfrastruktur, som laboratorie- og testfacilieter, mod godt 80 millioner kroner de foregående år.

14. jan 2022 2

Trods fejring af videnskabsår mangler der midler til laboratorier og udstyr

I år hylder vi videnskaben med Videnskabsår 2022, men på samme tid efterlyses der midler til forskningens infrastruktur som laboratorier og udstyr. Videnskabs- og industrifolk advarer.

13. jan 2022

Webb-teleskop i forvandlingsnummer: Strækker sit fem-lags solsejl helt ud

Det 21 x 14 meter store solsejl, der skal give teleskopet og de fintfølende instrumenter på James Webb skygge for Solen, er nu så godt som foldet ud. Den endelige udstrækning af sejlet er dog udsat en smule.

3. jan 2022 5