close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lene Wessel

Gamle teknologier sætter din smartphone i nyt perspektiv

Teknologiske nyskabelser har til alle tider ændret vores måde at leve på – og skabt bekymring for fremtiden. Ny udstilling på Danmarks Tekniske Museum sætter spot på emnet med afsæt i smartphonen.

14. okt 2017

VIDEO: Transportrobot flytter lageret rundt på egen hånd

GoPal er selvkørende og klarer den interne palletransport. Robotten tilhører en en hurtigt voksende robotrace: SDV (Self Driving Vehicle), der navigerer rundt i firmaet på egen hånd.

5. okt 2017 2

VIDEO: Robot rulles hen, hvor opgaven skal løses

En rullende robotkonsol gør det økonomisk overkommeligt for små og mellemstore virksomheder at komme i gang med at automatisere, mener producenten EasyRobotics. Her fortæller direktør og medejer Per Lachenmeier om tankerne bag den fleksible og mobile arbejdsstation, som netop nu præsenteres på den årlige HI-messe.

4. okt 2017

Efter pres fra IDA: Nu fusionerer pensionskasserne

De seneste mere end 25 år har de to ingeniør-pensionskasser ISP og DIP været både tæt på og langt fra at slå sig sammen. Nu siger begge pensionskasser ja til en fusion – sammen med jurister og økonomer.

3. okt 2017

Lego House vækker det indre legebarn

Legos enorme prestigebyggeri midt i Billund er ikke blot et monument over koncernens succes. Det bringer også for alvor Lego-klodsen ind i den digitale tidsalder.

30. sep 2017 1

Danfoss-topchef om digitalisering: Vi skal lære at fejle

Hastighed er digitaliseringens største udfordring, og derfor skal den danske industrigigant lære, at en betaversion nogle gange er OK. Det kræver en kulturændring, forklarer topchef Kim Fausing.

30. sep 2017

Vejlederes råd til studerende: Skru ned for ambitionerne og undgå stress

Ingeniørstuderende døjer med stress. Ydre faktorer som fremdriftsreformen presser dem, men også egne ambitioner og manglende åbenhed, mener vejledere.

24. sep 2017 1

Ingeniør forklædt som djøf’er

Historiefortæller, komiker og civilingeniør Per Helge Sørensen udstiller arbejds­livets absurditeter i sine shows ‘Djøf med løgn’. Denne gang foregår det på Borgen – og i en børnehave.

24. sep 2017

Enzymer klipper hul i biofilmen, så bakterierne kan udryddes

Indkapslede bakterier som f.eks. listeria er et stort problem i fødevareindustrien. En ny rensemetode baseret på enzymer kan få bugt med de farlige bakterier.

21. sep 2017 3

Robot-Sally udfordrer truckens dominans

Trucks er snart et sjældent syn i danske ­virksomheder. I løbet af de kommende år bliver de udkonkurreret af AGV’er som Sally, der selv finder rundt på fabriks­gulvet.

20. sep 2017