close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lene Wessel

Mettes nye kollega er en cobot

Efter 30 år med robotter har Pressalit fået sin første samarbejdende robot, men det kan være svært at finde opgaver at dele mellem menneske og maskine.

25. jun 2017

Ejerlederen gjorde hele personalet til medejere

Ønsket om skabe et glidende generationsskifte og få virksomheden til at vokse endte med, at Allan Spork tilbød alle sine medarbejdere en andel i virksomheden. Øget motivation fører til vækst, lyder ræsonnementet.

18. jun 2017 3

Nyt museum er forklædt som klitlandskab

Varde Museerne står bag en imponerende bygning, som skal formidle historien om livet ved den jyske vestkyst med udgangspunkt i en kanonstilling fra Anden Verdenskrig. Arkitekturen krævede kreative ingeniører.

18. jun 2017

Ekspertgruppe: Ufaglærte skal dele kursusmilliarder med akademikerne

Hidtil har de såkaldte VEU-midler været lukket land for højtuddannede, men det skal være slut, lyder det fra en ekspertgruppe, som vil have livslang uddannelse til alle. Forslaget glæder IDA og det rådgivende ingeniørfirma NNE.

15. jun 2017 3

Digitalisering giver plads til ingeniørens kreative sider

Et nyt Virtual Solutions Lab symboliserer Rambølls fokus på nye digitale værktøjer og arbejdsmetoder. De kan ikke erstatte ingeniører, men sætter deres kompetencer i spil på andre områder, lyder det fra topledelsen.

11. jun 2017

Kæmpe klode på Aarhus Havn formidler viden om klimaet

Verdens største kopi af vores klode skal anspore os til at handle mere klimavenligt. Senere skal den på turné til 24 europæiske lande.

10. jun 2017 9

Nyt projekt skal hjælpe mindre virksomheder i gang med 3D-print

Teknologisk Institut deltager sammen med 20 andre forskningsinstitutioner i et nyt EU-projekt, som skal lette indførelse af 3D-print-teknologi. Projektet går i gang til efteråret.

9. jun 2017

IDA-formand: Tre megatrends vil ændre arbejdslivet for vores medlemmer

IDA har netop vedtaget en Vision 2025, som står på et fundament af FN’s verdensmål , tidens megatrends og den nuværende vision. Visioinen skal sikre, at IDA fortsat er attraktiv for sine medlemmer, selvom verden forandrer sig.

5. jun 2017

3D-printeren åbnede for en ny måde at tænke på

Teledyne Reson anskaffede en 3D-printer for at ­lette ­udviklingsarbejdet, men i dag bruges den også til at producere emner, som før blev bestilt hos underleverandører. Det har givet store besparelser.

5. jun 2017

Koldinghus-udstilling hylder hverdagens oversete design

Museet på Koldinghus har netop åbnet en udstilling om design, som sjældent gør meget væsen af sig, men til gengæld gør hverdagen nemmere eller bedre for dem, der bruger det.

3. jun 2017