close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lene Wessel

Ministre skyder teknologipagt i gang: Skal skabe flere teknologi-studerende

I dag har ministre og repræsentanter for uddannelsesinstitutioner og foreninger giver håndslag på en teknologipagt efter hollandsk forbillede. Målet er at få flere unge til at vælge teknologiske uddannelser. IDAs formand er sikker på, at de private virksomheder vil deltage aktivt.

24. apr 2018 2

Specialister på jobjagt skal finde deres indre generalist

Eksperter beskyldes ofte for at have en enstrenget faglighed, men specialistrollen kan gemme på masser af generalistkompetencer, som kan bringe dem videre til et lederjob, mener karriererådgiver.

23. apr 2018

Teknologiske ildsjæle reddede Danmarks første radiostation

Et rødgult træhus på Holmen stod til nedrivning, da flåden flyttede ud. I stedet blev det flyttet få hundrede meter og er i dag museum for trådløs telegrafi.

22. apr 2018 2

IDA: Konflikten afgøres inden 14 dage

Forligsmanden valgte her til morgen at sende parterne endnu en tur i ringen. Beslutningen glæder IDAs chefforhandler, som forventer forlig eller forlis på fredag.

18. apr 2018 8

Internt jobskifte opfyldte karrieredrøm

»Var det blevet et nej, ville jeg nok have søgt andre veje,« fortæller Trine Sundsvald Christensen, som pressede på, indtil hun til sidst fik mulighed for at skifte specialistrollen ud med et job som projektleder.

16. apr 2018

Se historien bag Danfoss

Fredag før påske åbnede Danfoss Museum Mads Clausens fødegård, hvor det danske industrieventyr begyndte, i renoveret form og med digitale 'effekter'. Fremover kan alle, der besøger Danfoss Universe, blive klogere på, hvordan virksomheden så ud og udviklede sig fra de allerførste år til i dag. Stuehuset står, som det så ud omkring 1940-1950, men der er lagt et digitalt lag over, så man kan gå på opdagelse i fortiden. Ifølge Georg Meister, leder af Danfoss Historical Center, er hensigten med de digitale muligheder, at så mange som muligt får indblik i firmaets særlige historie.

14. apr 2018 1

Nyuddannede ingeniører fravælger kategorisk det offentlige

Arbejdsopgaverne er ikke spændende nok, og lønnen er for lav, siger de unge.

11. apr 2018

MIT-rapport: AAU’s ingeniøruddannelser tilhører verdenseliten

Det amerikanske topuniversitet har interviewet 178 ekspert fra hele verden, og deres svar placerer ingeniøruddannelserne fra Aalborg Universitet som fjerdebedst i verden. Den problembaserede undervisningsform får æren.

10. apr 2018 4

Automekaniker bag offgrid-system til elcykler

Jonas Gissel kalder sig hardcore nørd. Han blev iværksætter ved et tilfælde og tager utraditionelle metoder i brug for at sælge sin idé.

25. mar 2018 5

Arbejdspres er hovedskurken bag stress

Halvdelen af alle højtuddannede på det danske arbejdsmarked føler sig stressede, viser ny AC-undersøgelse. Ansvaret skal flyttes fra den enkelte medarbejder til arbejdsgiverne, mener IDA.

22. mar 2018 2