Lasse Ørum Klinke, Journalist

Samsung bekræfter: To separate batterifejl skyld i selvantændelige smartphones

Samsung har offentliggjort, at to separate batterifejl var skyld i, at deres skandaleramte Galaxy Note 7-smartphone ved adskillige lejligheder selvantændte.

23. jan 2017

Stålfibre frem for armeringsjern skal skubbe til tunneltraditionerne

Armering med fibre i betonelementer kan ved et boret tunnelanlæg give store besparelser i forhold til traditionel armering. Men traditioner og et manglende kvalitetsstempel har holdt branchen tøvende. Det skal nye retningslinjer gøre op med.

4. feb 2016 22

Bøder, tests af biler i brug og øget kontrol: EU vil stramme skruen for typegodkendelser

Al svindel med typegodkendelserne af dieselbiler skal til livs, og derfor har EU-Kommissionen nu fremlagt et forslag til et regulativ, der strammer skruen over for industrien. Miljøorganisation kalder det konstruktivt, men uden tænder.

28. jan 2016

Dansk minister bønfalder EU-parlamentariker: Stem ikke vores NOx-krav ned

Miljøminister Eva Kjer Hansen beder i et brev lederen af Socialdemokraterne i EU om ikke at nedlægge veto mod de kontroversielle slækkede NOx-krav, der skal til afstemning i EU-Parlamentet i næste uge.

27. jan 2016 4

Løsning på nakkebrækkende F-35-katapult fremskyndes

En af finalisterne i kampen om at blive Danmarks næste kampfly kæmper for at opgradere katapultsystemet, efter at testdukker brækkede nakken ved ejection sidste år. Løsningen er klar i oktober 2017.

26. jan 2016 6

Uret tikker: Hvor tæt mener du, vi er på dommedag?

Lige nu er klokken tre minutter i dommedag, og i aften finder vi ud af, om vi er rykket tættere på Jordens endeligt, når forskerne skal justere dommedagsuret. Vi spørger læserne: Skal viseren stilles frem eller tilbage?

26. jan 2016 29

Advokater stempler EU’s slækkede emissionsaftale som ulovlig

Bliver lovforslaget om at hæve den tilladte grænse for NOx-udledning med 110 pct. vedtaget, vil det være i strid med EU’s egen lovgivning. Det påpeger en analyse foretaget af miljøadvokater fra ClientEarth.

26. jan 2016

Verdens største sluseporte af glasfiber på plads i Holland

Verdens største sluseport af glasfiber er blevet installeret ved den hollandske Wilhelminakanaal. Glasfiberen giver en op mod tre gange så lang levetid som både træ- og stålporte, ligesom den kræver minimal vedligeholdelse.

25. jan 2016 8

Livreddende radioaktivt vand strålede i Danish Tech Challenge

Kronprins Frederik præmierede i går vinderen af Danish Tech Challenge 2015. Sejren og præmien på 500.000 kr. gik til MedTrace, som med radioaktivt vand kan redde liv blandt hjertepatienter.

22. jan 2016 2

Massiv luftforurening i Stuttgart får borgmester til at bønfalde bilister om at tage bussen

Stuttgart er ramt af svær luftforurening, og byens borgmester har opfordret folk til at lade bilerne stå. Men det vækker stor harme blandt sundhedsorganisationer, at der ikke er kommet et decideret forbud mod at tage bilen.

20. jan 2016 10