Lasse Ørum Klinke, Journalist

Samsung bekræfter: To separate batterifejl skyld i selvantændelige smartphones

Samsung har offentliggjort, at to separate batterifejl var skyld i, at deres skandaleramte Galaxy Note 7-smartphone ved adskillige lejligheder selvantændte.

23. jan 2017

Ny test tillader fri NOx-forurening i koldt vejr

NOx-udledningen fra nye dieselbiler skal fra næste år testes under realistiske forhold. Men ved temperaturer under minus 2 grader er der ingen grænse for, hvor meget NOx, bilen må udlede.

9. jan 2016 18

Frost kan ødelægge udstødningen

Med gængs teknologi kan bilen tage skade, hvis NOx-udledningen skal sænkes ved lave temperaturer.

9. jan 2016

Danske veje gøres klar til selvkørende biler

Det handler om at barbere overraskelserne af vejbanen og holde mulighederne åbne, når Vejdirektoratet forbereder infrastrukturen til selvkørende biler.

13. dec 2015 14

Nørd igennem i historisk videoskattekiste

Fortidens fortællinger bliver visualiseret i Det Danske Filminstituts nye database af historiske filmklip. Og du kan bidrage; din historiske og faglige viden er nemlig efterspurgt.

6. dec 2015

Sådan fusker bilfabrikanterne med CO2-udslip

En ny bil udleder op mod 35 procent mere CO2, når den kommer på vej, end den gør i laboratoriet. Fabrikanterne har mange små kneb, der får udslippet til at se godt ud i de officielle dokumenter.

27. nov 2015 12

GRAFIK: Nu kommer helårsdæk, der virker

De fleste dækfirmaer sælger helårsdæk. Men eksperterne giver ikke meget for dem. Det seneste bud på et dæk fra Michelin har imidlertid fået anmeldernes ros. Andre firmaer følger nu efter.

26. nov 2015 21

Augmented reality sender forskerne fra skrivebordet til Mars

Det begyndte med binære koder og farvekridt, men i dag vandrer ingeniørerne på Nasas Jet Propulsion Lab rundt på Mars med en kop kaffe i hånden på kontoret.

15. nov 2015

Tysk analyse: Den mest udbredte NOx-teknologi er dømt til at dumpe i virkelighedstest

Den teknologi, der i størstedelen af de europæiske dieselbiler skal reducere udslippet af NOx, vil ikke slå til, når en ny testmetode ind­føres i 2018, viser test.

6. nov 2015 21

Filmfestival sætter fokus på teknologien

Overvågning og virtual reality er blandt temaerne, når dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen fra 5. til 15. november med et særligt fokus på teknologi.

1. nov 2015