Crowdsourcing er en megatrend inden for produktudvikling

USA inviterer i stigende grad almindelige mennesker bidrage med innovative ideer til at løse konkrete problemstillinger. Crowdsourcing er en megatrend med stort potentiale, mener formanden for Danmarks Forskningspolitiske Råd.

19. dec 2011 7

Lufthansa tester Airbus-fly med elmotorer i hjulene

Det tyske flyselskab Lufthansa mener, at fly kan spare masser af brændstof, hvis flyene ikke skal bruge jetmotorerne til fremdrift til og fra startbanerne.

19. dec 2011 27

Videnskabsjournalister holder sig på måtten - men det kniber med præcisionen

Medierne beskyldes ofte for at overdrive videnskabelige nyheder for sensationens skyld, og så bliver sandheden det første offer. Men ny forskning viser, at danske aviser generelt set ikke overdriver og dramatiserer sådan, at budskabet forvrænges. Det kniber mest med at citere korrekt.

16. dec 2011 4

2011 er flyvningens hidtil sikreste år

Det har aldrig været mere trygt at sætte sig i flysædet ifølge den internationale flyveorganisation IATA's statistik over årets flyulykker.

15. dec 2011 3

Rullende kæmpemaskine skal elektrificere britisk jernbane

Specialdesignet rullende fabrik kan elektrificere 1,6 km spor på en nat. Den fylder 23 togvogne, og med en pris på 300 millioner kroner ligger en tilsvarende investering ikke ligefor for Banedanmark.

14. dec 2011 15

Dansk styringsenhed overvåger Fukushimas afløser

Det nordjyske selskab Deif har udviklet et miljørigtig controller, der kan styre flere hundrede mobile generatorer på én gang. Den gør fyldest i det japanske elnet, hvor der mangler strøm efter Fukushima-ulykken.

13. dec 2011 2

Chips af molybdæn kan overtage siliciumchippens rolle

Schweiziske forskere har nu fremstillet verdens første mikrochip i molybdænteknologi. Det er en lovende udvikling for mikrochipbranchen.

12. dec 2011 7

Flykonstruktører skal se ind i fremtiden

De politiske og økonomiske krav, der stilles til fly, mens de er på tegnebordet, er ofte forsvundet i historiebøgerne, når flyene bliver klar til salg mange år efter.

10. dec 2011

Flykonstruktører skal se ind i fremtiden

De politiske og økonomiske krav, der stilles til fly, mens de er på tegnebordet, er ofte forsvundet i historiebogen, når flyene bliver klar til salg mange år efter.

9. dec 2011

Forskere gør klar til at klone mammut

For knap en måned siden blev en velbevaret, forhistorisk mammut tøet op for første gang, siden den frøs ihjel i Sibirien for 10.000 år siden. Nu vil russiske og japanske forskere klone den i et elefantæg.

8. dec 2011 74