Kasper Brøndgaard Andersen

90 år med Novo

Eventyret om Nordens største selskab startede for lidt mere end 90 år siden med en tur til USA. Ingeniøren giver dig her en tidslinje over selskabets historie.

19. maj 2012 2

DSB ændrer holdning om IC4-computer: Nu er den 'lidt' sikkerhedskritisk

DSB indrømmer nu, at IC4-togets computersystemer har 'berøring' med sikkerhedskritiske funktioner, men siger, at blandt andet togets bremser fungerer uafhængigt af togcomputeren. Eksperter undrer sig.

15. mar 2012 10

Det tog DSB ni år at at stille gængse softwarekrav til IC4-togene

Først efter 2009 begyndte DSB at stille krav til Ansaldobreda om at følge en udbredt europæisk standard for softwareudvikling til tog.

14. mar 2012

DSB sjoflede IC4-togets softwareudvikling

DSB stillede ikke et ellers helt almindeligt standardkrav til Ansaldobredas udvikling af softwaren til IC4-togets udskældte computersystem. Ekspert påpeger ellers, at det kunne have luget ud i fejlene.

14. mar 2012 13

Pendlerhelvede i efteråret: Folk stod op i hvert fjerde tog

Tal fra DSB viser, at overbelægningen i de sjællandske tog i fjerde kvartal 2011 var så voldsom, at mere end hver fjerde afgang på visse strækninger var fyldt til randen.

6. mar 2012 38

Knækket 'nose bullet' årsag til evakuering af røgfyldt fly

Det var et knækket dæksel - en såkaldt nose bullet - i MD-80-flyets ene motor, der var skyld i, at flyet måtte evakueres den 5. februar i Kastrup, efter at kabinen var blevet fyldt med røg. Dækslet brækkede formentlig på grund af metaltræthed.

5. mar 2012 16

Kraftig vækst i lægeordineret antibiotika trods advarsler

Salget af antibiotika til mennesker er steget med knap 40 pct. over de seneste 10 år. Det sker trods lægefaglige advarsler om bakterie-resistens.

1. mar 2012 10

Rigsrevision kulegraver DSB: Kan de få alle IC4-tog på skinner?

Rigsrevisionen skal i ny stor undersøgelse kulegrave, om DSB har lagt realistiske planer for færdiggørelsen af IC4-togene, og hvilke konsekvenser forsinkelserne har.

1. mar 2012 3

Havnetunnel i København er skrevet ud af trafikaftale

Enhedslisten har fået gennemtrumfet, at en del af de 600 'leasing-millioner' skal gå til den kollektive trafik. Og det er et krav, at der ikke skal bruges penge på en havnetunnel.

29. feb 2012 26

Efter IC4-samråd: Krav om uvildig undersøgelse af togcomputer

Enhedslisten vil efter dagens samråd om IC4-togene have nedsat en uvildig gruppe, der 'flår' IC4-togets togcomputer fra hinanden for at finde ud af, om den fungerer efter hensigten, eller om den er kilden til mange af togets problemer.

28. feb 2012 2