Kalika Bro-Jørgensen

'Bio art' bryder grænserne mellem kunst og videnskab

Kunst og naturvidenskab er det seneste årti for alvor begyndt at smelte sammen ude i verden. Samarbejdet spirer også frem i danske laboratorier, men her har man endnu de store etiske udfordringer til gode.

26. feb 2011

DNA kaster nyt lys over Nabokovs teori om sommerfugle

Lolita-forfatteren Vladimir Nabokov levede for sin forskning i sommerfugle. For 66 år siden førte den til en dengang underkendt teori, der nu 33 år efter hans død har fået oprejsning takket være en kombination af eventyr og moderne teknik.

5. feb 2011 1

Lægemiddelstyrelse går ind i sag om fusk med medicin

Fusker Pfizer med forsøgsresultaterne for at sælge flere piller? Sådan lyder anklagen i videnskabeligt tidsskrift, men Lægemiddelstyrelsen tvivler på, det holder vand.

23. nov 2009 1

Glem alt om campylobacterfri kyllinger: Fluenet bliver ikke indført i EU

Danmark kan indføre ligeså mange regler, som der er gode råd, for at komme fødevarebårne sygdomme til livs, men skal ikke regne med, at resten af EU følger trop.

17. nov 2009

Planter splejset med egne gener skal berolige skræmte forbrugere

EU er ved at overveje, om planter splejset med egne gener - og ikke fra f.eks. virus og bakterier - skal have lempeligere adgang til dyrkning på Europas marker.

16. okt 2009 14

Planter splejset med egne gener skal berolige skræmte forbrugere

EU er ved at overveje, om planter splejset med egne gener - og ikke fra f.eks. virus og bakterier - skal have lempeligere adgang til dyrkning på Europas marker.

16. okt 2009

Kontroversielle kommunale brintbiler sendes nu i offentligt EU-udbud

Efter hård kritik sommeren over sender Københavns Kommune nu sit brintbil-projekt i offentligt udbud. Virksomheden H2 Logic mente ellers, at ordren var deres.

9. okt 2008 4

USA investerer millioner i danske biobrændstof-enzymer

Det amerikanske energiministerium har netop givet tilsagn om millionstøtte til Novozymes forskning i at forbedre effektiviteten af de enzymer, der er nødvendige for at producere cellulosebrændstof.

8. okt 2008

Kirurger griber snart fat i instrumenterne med øjnene

To hænder er ikke altid nok til at gennemføre kompliceret kirurgi. Med lysdioder og kameraer, der følger øjnene, kan kirurgerne flytte operationsinstrumenter rundt via synet.

29. sep 2008 2

Bærbar DNA-detektor afslører gerningsmanden i løbet af få timer

Amerikanske forskere har udviklet et bærbart apparat, der gør det muligt for politiet at analysere DNA-prøver direkte på gerningsstedet.

29. sep 2008