Julie Lykke-Nedergaard, Journalist

Genoplev metrobyggeriet – 2015: Sandet er den største udfordring for metroboringerne under København

Vi skruer tiden tilbage til 2015, hvor den næste fase af boringen af Københavns kommende metrocityring skulle igennem sand – en undergrundstype, der aldrig før var boret igennem i så stor skala i Danmark.

27. sep 2019

Hullet fortov skal klimasikre gade på Nørrebro

Heimdalsgade på Nørrebro lægger fortov til at teste Klimaflisen, der samler og leder regnvand. Testen skal blandt andet afsløre, om systemet kan modstå den danske vinter.

25. mar 2017 8

Mikroorganismer kan spare millioner til rens af regnvandsbassiner

Vi bygger flere og flere regnvandsbassiner i Danmark, men det er dyrt og besværligt at rense dem for slam. Nu vil Aarhus Vand og Hofor afprøve et alternativ, der mindsker behovet for oprensning med gravemaskiner.

19. mar 2017 5

Kortlægning af jordbevægelser skal målrette klimatilpasningen

Thyborøn får som den første by en komplet fremskrivning af de næste mange års landhævninger og -sænkninger. Det skal kommunen benytte i de lokale klima­tilpasningsarbejder.

24. mar 2016 5

Nyt redskab sætter kroner og øre på klimatilpasning

‘Plask’ hedder et nyt beregningsredskab, som viser, hvornår det kan betale sig for kommuner at klimasikre, og hvilken løsning der er økonomisk bedst. Kommunerne Landsforening hilser det velkomment.

18. mar 2016

Lyden fra Fredagsrock sigter præcist

Tivolis Fredagsrock må ikke genere naboerne og skal samtidig spille højt nok for gæsterne. Nyt udstyr gør det nemmere at nå begge mål.

6. mar 2016 3

Forsker kritiserer ‘den danske model’: Vi bruger solceller på den ringest mulige måde

Solceller koster skatteyderne dyrt, og støtten ansporer ejerne til at beholde strømmen i husstanden, når der er mest brug for den på nettet. Absurd, siger professor.

6. feb 2016 118

Kæmpe solcelleparker slår bunden ud af energiforlig

Nordens største solcelleparker blev sat op på danske marker kort før jul. Det tog myndighederne på sengen, og nu skal politikerne finde flere støttekroner.

5. feb 2016 51

Danmark vil sælge vandteknologi som pakkeløsninger

Vandforsyninger i Odense, Aarhus og København har skabt produkter, der skal optimere vandsektoren og kunne sælges til udlandet.

14. dec 2015 3

Bill Gates forgylder tre energiteknologier

Tre konkrete energitekno­logier er i fokus hos rigmanden Bill Gates, som sammen med andre industriledere og 20 lande vil fremme grøn teknologi.

4. dec 2015