Julie Lykke-Nedergaard, Journalist

Genoplev metrobyggeriet – 2015: Sandet er den største udfordring for metroboringerne under København

Vi skruer tiden tilbage til 2015, hvor den næste fase af boringen af Københavns kommende metrocityring skulle igennem sand – en undergrundstype, der aldrig før var boret igennem i så stor skala i Danmark.

27. sep 2019

Hullet fortov skal klimasikre gade på Nørrebro

Heimdalsgade på Nørrebro lægger fortov til at teste Klimaflisen, der samler og leder regnvand. Testen skal blandt andet afsløre, om systemet kan modstå den danske vinter.

25. mar 2017 8

Mikroorganismer kan spare millioner til rens af regnvandsbassiner

Vi bygger flere og flere regnvandsbassiner i Danmark, men det er dyrt og besværligt at rense dem for slam. Nu vil Aarhus Vand og Hofor afprøve et alternativ, der mindsker behovet for oprensning med gravemaskiner.

19. mar 2017 5

Anmelder: Legos nye legetøj kan hjælpe naturvidenskab i de små klasser

Vi har fået robotentusiast og stifter af RobotLab Lars Ringe til at anmelde Legos nye robotkit, WeDo 2.0, der skal lære folkeskoleelever om naturvidenskab og kodning. WeDo 2.0 kan få selv de mindste til at arbejde med naturvidenskab, lyder hans optimistiske dom. Og vi har ladet to børn teste med.

3. maj 2016 1

»Der stod, at man skulle grave pesticidemballage ned eller brænde det af«

Forhenværende landmand Peter Hansen husker, hvordan hans far fra 1950’erne frem til 1980’erne fulgte myndighedernes anbefalinger om at nedgrave eller afbrænde emballage med pesticidrester. En praksis, der i dag har ledt til forureninger af vandboringer.

5. apr 2016 33

Enhedslisten vil give flere penge til indsats mod jordforurening

Ingeniøren skrev i går, at pesticidforureninger koster vandværker millioner af kroner. På baggrund af artiklen har Enhedslisten nu udsendt en pressemeddelelse om, at der skal flere penge til indsatsen mod jordforurening.

5. apr 2016

Landmænds gamle minder er nøglen i jagten på pesticidforurening

Region Sjælland har fundet en pesticidpunktkilde med en ny metode, der hviler på interviews med landmænd og besøg på gamle landbrug. I øjeblikket truer punktkilden med at lukke et lokalt vandværk.

5. apr 2016 9

Mini-a-kraftværker kan blive fremtiden

Interessen for small modular reactors, som er en tiendedel størrelse af almene reaktorer, vokser i disse år blandt nuklear-ingeniører, mener World Nuclear Association. Ifølge firmaet NuScale vil de have deres første SMR oppe at køre i 2025.

4. apr 2016 62

Pesticider i hver fjerde drikkevandsboring

Pesticidforureninger koster vandværker millioner, fordi ingen har overblik over, hvor forureningerne befinder sig. Derfor har værkernes teknikere svært ved at undgå dem under boringerne.

3. apr 2016 32

Brændselsstav knækkede på Ringhals

En brændelsstav på atomkraftværket Ringhals knækkede under en inspektion. Staven var ude af drift, og ifølge kraftværkets pressechef er der ikke strålingsfare.

31. mar 2016 10