close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jens Ramskov

BAGGRUND: AlphaZero spiller skak på en overnaturlig måde

Dansk stormester: »Jeg har altid tænkt over: Hvis vi fik besøg fra rummet, hvordan ville de så spille skak? Nu ved jeg det.« AlphaZero spiller fordomsfrit med en genialitet, andre programmer ikke besidder.

11. dec 2017 7

Ny bog om stjernestøv og liv – set med to par øjne

Ingeniørens videnskabsredaktør Jens Ramskov og journalistpraktikant Nina Errboe leverer her hver deres syn på bogen 'Fra stjernestøv til liv' af astrofysikeren Henry Nørgaard.

10. dec 2017

Matematikopgave: Find rumdiagonalen

En ny udfordring til Ingeniørens læsere giver anledning til lidt trigonometri-gymnastik.

10. dec 2017 12

Nye scenarier for produktudvikling er klar til ‘takeoff’ - er du med?

Når fremtiden er usikker, må man forholde sig til forskellige scenarier, siger fremtidsforskerne, som nu er fremkommet med fire scenarier for fremtidens produktudvikling. Jeg har et godt bud på, hvad du som læser vil tro bliver fremtiden.

7. dec 2017 4

Dansk undersøgelse: Antabus hjælper mod kræft

Undersøgelse af 3.000 danskere viser, at indtagelse af antabus reducerer risikoen for at dø af kræft. Forskerne fra Kræftens Bekæmpelse har endda fundet den molekylære forklaring.

6. dec 2017 3

Nobelpriseufori dominerer regeringens nye forsknings- og innovationsstrategi

KOMMENTAR: Uden argumenter for hvorfor antallet af nobelpriser er vigtigt, er første punkt i regeringens længe ventede forsknings- og innovationsstrategi, at Danmark skal have mere af den forskning, som kan udløse netop nobelpriser.

5. dec 2017 14

Eks-energiminister vil løse »verdens største teknologiske udfordring«

Omdannelse af bæredygtig energi til flydende kulbrinter er opskriften på at løse verdens klimaudfordring, mener tidligere amerikansk energiminister, der selv forsker i emnet.

5. dec 2017 28

Solskin lægger en dæmper på fremtidens mobilnet

Solens elektriske felt kan forstyrre transmission ved 60 GHz i et sådant omfang, at man risikerer udfald i fremtidens 5G-netværk på varme dage med højt solskin, advarer forskere fra USA og Saudi-Arabien. Men det bliver næppe et problem på vores breddegrader.

5. dec 2017 1

Venstrehåndede atleter klarer sig bedre i batsport end ketsjersport

Antallet af venstrehåndede idrætsudøvere på topplan inden for ketsjersport og batsport er korreleret med tidsrummet, som en idrætsudøver har til at reagere på modstanderens kast eller slag.

5. dec 2017 7

Nyt metamateriale bryder med mekanikkens love

Det specialdesignede metamateriale kan finde anvendelse til proteser og danne basis for at styre kræfter og mekaniske bølger rundt om udsatte steder.

3. dec 2017 7