close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jens Ramskov

Nu kom teknologipagten – er det så tid til et teknologimanifest?

Akademiet for de Tekniske Videnskaber foreslår et manifest, der skal fungere som en kontrakt mellem politikere, erhvervslivet samt uddannelses- og forskningsinstitutioner, og som skal have fokus på syv indsatsområder med henblik på at gøre Danmark til en førende region for Science & Engineering.

25. apr 2018

Forskere graver i ‘lyd-angreb’ på amerikanske diplomater

Skyldes symptomer hos amerikanske diplomater i Cuba målrettede lyd- eller mikrobølgevåben, massehysteri, intermodulationsforvrængning eller fårekyllinger? Forskerne har flere bud, og den amerikanske ambassade kører stadig med minimal bemanding.

23. apr 2018 9

Lunefuld atomkraft: Indisk tøven og ny dansk debatbog

Indien bygger fortsat mange atomkraftværker, men ikke helt så hurtigt, som tidligere planer indikerede. På langt sigt har Indien planer om at gå over til thoriumreaktorer – det bør Danmark også gøre, mener dansk debattør.

19. apr 2018 148

Superfølsomt eksperiment leder efter mørkt stof i form af axioner

Den fejlslagne eftersøgning efter mørkt stof i form af Wimps har øget interessen for alternative teorier for mørkt stof. Med brug af superledende kvante-forstærkere går jagten nu for alvor ind på de hypotetiske axioner.

18. apr 2018 5

Diamanter dannet i protoplanet faldt ned i ørkenen

Forskere fastslår, at en meteorit, der fladt til Jorden for ti år siden, indeholder diamanter med inklusioner af chromit og fosfat, der er dannet i en nu forsvunden protoplanet på størrelse med Merkur eller Mars.

17. apr 2018

Jagten er gået ind på grundstof nummer 119

Russerne og japanerne kæmper om at blive de første til at tage ottende række i det periodiske system i brug. De har begge allieret sig med amerikanerne.

15. apr 2018 2

Tilfældige tal skabes med hjælp af kvantemekanik og relativitetsteori

Tilfældighed er centralt begreb for at holde på hemmeligheder og et ofte uforklarligt fænomen på finansmarkederne. To nye videnskabelige artikler gør det tilfældige mere kontrollabelt og forståeligt.

12. apr 2018 3

Mikrofossil opkaldt efter dansk geolog

Henrik Nøhr-Hansen fra Geus lægger navn til en ny art af mikrofossiler.

10. apr 2018

Microsoft-topchef: »Inden for fem år har vi en kommerciel kvantecomputer«

Todd Holmdahl er hardwaremand til fingerspidserne og har til opgave at bringe Microsofts verdensomspændende indsats for at bygge en kvantecomputer i mål.

8. apr 2018 1

Kryb i skjul for infrarøde kameraer med nyt materiale

Med inspiration fra blæksprutter har forskere fremstillet et materiale, hvor udstrålingen kan ændres i det infrarøde område.

30. mar 2018 1