close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jens Ramskov

Chokerende opdagelse i evolutionseksperiment over 60.000 generationer

Selv i velkontrollerede evolutionseksperimenter kan der opstå forskellige økologiske nicher. Det er meget uventet og betyder, at økologi og evolution ikke længere kan betragtes som adskilte områder.

19. okt 2017 3

AlphaGo beviser: Kunstig intelligens bliver bedre uden ekspertviden fra mennesker

Ny form for selvlærende kunstig intelligens overgår alle menneskelige eksperter og andre algoritmer i det komplicerede brætspil Go. Samme princip kan finde anvendelse inden for energiforskning, materialeforskning og bioteknologi, forudser forskerne fra Google-firmaet DeepMind.

19. okt 2017 9

Lukket klub med over 3.000 forskere hemmeligholdt analyser af stjerne-sammenstød

Forskere verden over, der stod bag observationer og analyser af det første registrerede neutronstjernesammenstød, var bundet til hemmelighed af en streng håndfæstning,

17. okt 2017 9

Astronomer jubler over den første observation af sammenstød mellem to neutronstjerner

Den første observation af et sammenstød mellem to ultrakompakte neutronstjerner giver anledning til ny forståelse af dannelsen af de tungeste grundstoffer og kosmiske eksplosioner. Danske forskere har bidraget til de nye observationer og opdagelser.

16. okt 2017 27

Opdagelse af »stor astronomisk betydning« på trapperne

Der er usædvanligt stort hemmelighedskræmmeri om en opdagelse, der mandag præsenteres på store pressemøder i Washington D.C. og München foruden mindre møder verden over - herunder også på Københavns Universitet.

16. okt 2017 4

Alt er ikke rationelt - heller ikke ingeniørvidenskab

Ulogiske og urationelle beslutninger strider mod mange ingeniøres verdensopfattelse, men der er behov for en adfærdsingeniørvidenskab. Her kan ingeniørerne for en gang skyld lære noget af økonomerne.

12. okt 2017 3

Plutoniummangel truer stadig Nasas fremtidige rummissioner

Den amerikanske rigsrevision advarer om, at Nasa kommer til at mangle plutonium-238 efter slutningen af 2020'erne.

11. okt 2017 9

Dannelsen af kul var tæt på at omdanne Jorden til en snebold

Da koncentrationen af CO2 faldt fra over 700 ppm til omkring 100 ppm for ca. 300 millioner år siden, kom Jordens gennemsnitstemperatur tæt på nul grader, viser ny beregning.

11. okt 2017 13

Kvantefysik forklarer havstrømme, der driver Jordens vejrsystemer

Topologi spiller en uventet rolle i Jordens klimasystem, da ækvatoriale havbølger, der har betydning for klimafænomenet El Niño, deler egenskaber med eksotiske kvantematerialer som topologiske isolatorer.

10. okt 2017

Nysgerrige maskiner lærer hurtigere

Små børn bruger nysgerrighed til at udforske verden. Det samme kan systemer baseret på kunstig intelligens gøre – men alt for stor nysgerrighed kan også være et problem.

8. okt 2017 1