close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jens Ramskov

Førende klimaforskere: Vi har tre år til at redde klimaet

Hvis det ikke skal blive uforholdsmæssigt dyrt eller helt umuligt at opfylde intentionerne i den globale klimaaftale, skal vi senest i 2020 begynde at reducere CO2-udledningen, skriver Christiana Figueres og andre eksperter i et opråb i Nature.

28. jun 2017 11

Snoede lydbølger øger båndbredden ved undervandskommunikation

Ved at udnytte en teknik, som allerede har vist sin fordel ved optiske bølger og radiobølger, på akustiske bølger, kan kommunikationshastigheder for undervandskommunikation øges markant.

28. jun 2017

Lukningen af ozonhullet trues af ureguleret kemikalie

Øget koncentrationen af dichlormethan (CH2Cl2) i stratosfæren kan realistisk set udskyde lukningen af ozonhullet med 5-30 år, vurderer forskere.

27. jun 2017

ESA giver grønt lys for rumobservatorium til måling af gravitationsbølger

Efter succesen med testsatellitten Lisa Pathfinder har det europæiske rumagentur valgt Laser Interferometer Space Antenna (LISA) som sin næste store videnskabelige rummission.

26. jun 2017 8

Nye observationer sår tvivl om en niende planet i solsystemet

Fortalerne for en planet, der måske er 10 gange så stor som Jorden, langt ude i solsystemet på den anden siden af Neptuns bane mener dog stadig, at planeten eksisterer og kan findes inden for overskuelig tid.

26. jun 2017

LIGO's banebrydende opdagelser anfægtes af forskere på Niels Bohr Institutet

Ugens anden store nyhed var, at den indefrosne koldkrigsbase ved Camp Century i Grønland nu skal overvåges, så man kan vurdere, hvornår basen med dens mange miljøskadelige stoffer eventuelt vil smelte ud af Indlandsisen.

22. jun 2017 3

Danske industrigiganter starter ny ingeniøruddannelse

Danfoss og Linak på Als mangler i hundredvis af elektronikingeniører og har svært ved at tiltrække dem fra andre dele af landet. Nu støtter de økonomisk, at Syddansk Universitet opretter et Center for Industriel Elektronik i Sønderborg.

21. jun 2017 1

EU: Vi skal finde over 75 mia. kr. til at bygge fusionsreaktor færdig

Hvis fusionsreaktoren Iter skal levere sit første plasma i 2025, er der ikke plads til uforudsete udgifter og hændelser. En margin på 24 måneder burde indregnes, mener både EU og USA.

20. jun 2017 41

DI og CO-industri: Øg forskningsbevillingerne med 9 mia. kr. - og sats markant på teknisk forskning

De offentlige forskningsbevillinger bør øges til 1,5 pct. af BNP i 2025. Det foreslår to af de største organisationer på det danske arbejdsmarked.

19. jun 2017 2

Trådløs opladning af mobile enheder i bevægelse: Sådan kan det gøres

Blandt ugens videnskabelige højdepunkter var også nyt om turbulente strømninger, menneskers besynderlige farvesyn og imponerende rekorder inden for kvantekommunikation over lange afstande.

15. jun 2017