close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jens Ramskov

Kratersøer kan gemme store mængder lithium

Det øgede behov for lithium til batteriproduktion har fået forskerne til at lede efter nye steder at udvinde det lette metal - og de har kastet deres øjne på supervulkaner.

16. aug 2017 2

Golf er et spil med et solidt matematisk fundament

Godt kendskab til mekanik og matematik er et krav til både de personer, der udarbejder spillets regler, og de firmaer, der producerer udstyr i form af bolde og køller.

13. aug 2017

Sommerens højdepunkter: Universets mysterier, protoner på slankekur, vejen fra qubit til qudit og Rubiks terning

Holdt du også pause fra nyhedsstrømmen i ferietiden, så er her et overblik over nogle af de mest interessante videnskabelige sommernyheder, som er værd at vide.

10. aug 2017

Ny teori: Når sorte huller spiser neutronstjerner, får vi guld

Observationer af dværggalakser har bidraget til mysteriet om, hvor og hvordan grundstoffer som guld, platin og uran dannes. Ny spekulativ, men gennemarbejdet og attraktiv forklaring, kan testes med gravitationsbølgeobservatorier.

9. aug 2017 9

Sort fosfor overrasker igen: Forskere opdager nye egenskaber

En beskyttende belægning på et tyndt lag af fosfor har vist sig at påvirke de elektroniske egenskaber af fosforlaget på en måde, der er interessant for flere anvendelser.

16. jul 2017 2

Selvkørende biler kan tage samme etiske beslutninger som mennesker - men skal de?

Det har længe været diskuteret om menneskers valg i køresituationer med uundgåelige kollisioner kan sættes på formel. Ny tysk forskning viser, at det er tilfældet. Det interessante spørgsmål er nu ikke, om selvkørende biler kan handle som mennesker, men om de skal?

9. jul 2017 30

Computing på helt ny måde: Banebrydende 3D-chip kan både beregne, lagre og opsamle data

Flaskehalsen i moderne computere, der ofte er den interne kommunikation mellem CPU og memory-chip, overkommes i ny 3D-chip, der kan lagre data og udføre beregninger i samme enhed. Prototypen virker endog også som sensor for detektion af forskellige gasmolekyler.

8. jul 2017 6

DTU udvikler nyt røntgenmikroskop til stort europæisk forskningscenter

Med det nye røntgenmikroskop kan forskere ikke blot se på overflader af materialer, men også ind i tingene og derved hurtigt registrere ændringer efter forskellige brugssituationer.

6. jul 2017

Ny teori: Mælkevejens hurtigste stjerner stammer fra Den Store Magellanske Sky

Det er ikke Mælkevejens centrale sorte hul, der er årsag til, at visse stjerner i Mælkevejen har abnormt store hastigheder. De er derimod en form for projektiler skudt ind i Mælkevejen fra vores nabogalakse Den Store Magellanske Sky, mener britiske astronomer.

5. jul 2017

Nordkoreansk missil kan nu ramme Alaska - men næppe resten af USA

De første analyser tyder på, at Nordkoreas seneste missiltest ikke var med en interkontinental raket, men yderligere undersøgelser er nødvendige for at fastslå Nordkoreas nuværende teknologiske formåen.

4. jul 2017 20