Henrik Vinther, Journalist

Domstol: Nej til slutdepot for svensk højradioaktivt atombrændsel

Svensk Kärnbränslehanterings har i dag fået et nej fra den svenske miljødomstol om godkendelse til at deponere højradioaktivt affald i kobberkapsler langt under jordoverfladen. Domstolen mener ikke, at myndigheden tilstrækkeligt har bevist, at der ikke vil opstå korrosion i kobberkapslerne.

23. jan 2018 45

Vestas-båd i nyt forlis: Kolliderede med kinesisk fiskerbåd

Den Vestas-sponsorerede sejlbåd i Volvo Ocean Race ligger stille med hul i siden. Denne gang kolliderede den med en fiskebåd ud for Hong Kongs havn. Arrangørerne tog ikke hensyn til de kritiske forhold i området, mener flere kilder.

22. jan 2018 38

Passagerfly sætter verdensrekord over Atlanten

På en tur over Atlanten i mandags fangede et Norwegian-fly en aldeles gunstig jetstrøm, som bar flyet fra New York til London på lidt over fem timer. Selvom hastigheden nåede 1.248 km/t, brød det aldrig lydmuren.

19. jan 2018 14

Plastindustrien roser EU’s nye strategi for genbrug af plast

Efter flere års forhandlinger er det nu endelig lykkedes EU at få en strategi på plads for genbrug af plast. Nye standarder skal gøre genbrugsplast attraktivt for markedet, hvis målet om at genanvende halvdelen af al plast skal nås.

18. jan 2018 1

Op mod 379 IDA-medlemmers job flyttes ud af København

I dag præsenterede regeringen den næste runde af udflytningen af statslige arbejdspladser. I alt skal 1.824 stillinger flyttes, og ifølge IDA kan op mod 379 af dem være blandt foreningens egne medlemmer.

17. jan 2018 10

Faktatjek: Udbredt analyse om argentinsk ubåds implodering er ikke bekræftet

Mange medier gengiver en historie om, at den forsvundne ubåd San Juan imploderede på 400 meters dybde. Men kilden arbejder slet ikke for det amerikanske forsvar.

17. jan 2018 6

Smart grid-system skal udnytte Samsøs vedvarende energi

Hvis Samsø skal udnytte den egenproducerede vedvarende energi til fulde, er det nødvendigt at gentænke måden, den distribueres på.

15. jan 2018 5

Nu kommer den: Teknologipagt skal tiltrække unge til ingeniørfag og naturvidenskab

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er endelig klar med initiativet, der skal skabe lokale samarbejder om tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Det vækker glæde i IDA.

11. jan 2018 9

Nu pilles den havarerede Samsø-vindmølle ned – Samsø Havvind måtte betale for fejlen

Den havvindmølle, som havarerede ud for Samsø i slutningen af 2015, er nu ved at blive fjernet. Det sker, fordi Samsø Havvind skal opføre dens erstatning.

8. jan 2018

Energistyrelsen: I 2025 vil Danmark mangle forbrændingsovne til affald

Ifølge en ny analyse fra Energistyrelsen kan Danmark mangle forbrændingsovne til afbrænding af vores affald efter 2025. Analysen baserer sig dog på præmisser, der ikke nødvendigvis vil være gældende.

5. jan 2018 23