close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Henrik Vinther

Svensk by trækker stikket: Bliver fri fra nationalt elnet

Ved centralt at styre fordelingen af el i en lille svensk landsby, er den gjort uafhængig af det nationale elnet. Den drives udelukkende af energi fra nærliggende vindmøller og solceller.

18. okt 2017 18

Rigsrevisionen skal kulegrave skandaleramte universitetsbyggerier

Syv ud af ti universitetsbyggerier, som er ledet af Bygningsstyrelsen, har sprængt budgetrammen - og universiteterne hænger på regningerne.

18. okt 2017 1

Skovbrande i Portugal skyld i morgenens usædvanlige himmelfænomen

Tirsdagen startede mørkere og rødere end sædvanligt, fordi partikler fra skovbrande i Spanien og Portugal er blæst hertil med orkanen Ofelia.

17. okt 2017 17

Miljøstyrelsens forsvar for nye regler om drikkevand bliver stemplet som politisk spin

Miljøstyrelsen udsendte i sidste uge en pressemeddelelse med et forsvar for de ændringer af drikkevandsbekendtgørelsen, som møder kritik i hele branchen. Men også selve pressemeddelelsen får nu kritik.

17. okt 2017

Ekspert: Rambøll har et ansvar for skandalen om Niels Bohr Bygningen

Ifølge seniorforsker ved Dansk Byggeforskningsinstitut kan Rambøll ikke løbe fra, at de som totalrådgiver med ansvar for fagtilsynet burde have opdaget, at der var store kvalitetssvigt i de 2,5 kilometer ventilationsrør, som nu skal udskiftes i Niels Bohr Bygningen.

16. okt 2017 7

Forsker om Niels Bohr Bygningen: »Det er fuldstændig uhørt«

Kim Haugbølle, seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut, har aldrig oplevet fortilfælde, hvor man har været nødsaget til at udskifte 2,5 kilometer rør.

11. okt 2017 9

Naturfredningsforening: Skærpet vandkontrol er »et slag i luften«

Efter hård kritik melder Miljø- og Fødevareministeriet nu ud, at vandforsyninger, der leverer til mere end én husstand, alligevel skal kontrolleres. Forsyninger, der leverer under 10 m3 i døgnet, skal dog stadig fritages for kontrol. De forsyner 50.000 husstande.

10. okt 2017 5

400.000 danskere mister drikkevandskontrol

Med nye regler for kontrol af drikkevandet, vil vandforsyninger, som leverer mindre end 10 kubikmeter i døgnet, blive fritaget for kontrol af myndighederne.

10. okt 2017 21

Niels Bohr Bygningen: 2,5 km rør skal udskiftes - kan koste op mod én milliard ekstra

Niels Bohr Bygningen skal huse store dele af det naturvidenskabelige fakultet. Men ventilationssystemer blev bestilt i forkert materiale og varmerør blev ført gennem serverrum. Hvem skal betale, og hvor skal KU bo?

9. okt 2017 53

Eksperter: Kontrol med drikkevandet forringes med nye regler

Snart flyttes tjek af drikkevand ud til forbrugerens taphane - og dermed forsvinder kontrol med ledningsnettet.

9. okt 2017 5