Henrik Nordstrøm Mortensen

Laserlys og OLED skal gøre billygter intelligente

Audi satser millioner af euro på forskning og test af laserlys, optimering af LED-lys og OLED, hvor det både handler om sikkerhed og æstetik for fremtidens biler. Kom med ned i Audis forsøgslokaler.

7. mar 2015 16

Underbevidste smileys kan øge sportsfolks ydeevne

via IEEE Spectrum Glade smileys vist i 0,02 sekunder på en lille skærm foran det ene øje kan øge sportsfolks ydeevne til blandt andet at cykle og løbe længere. Det viser et britisk forsøg.

4. jan 2015 2

Amerikansk militær klar med laser-kanon til nedskydning af droner

via The Engineer Det nyeste våben mod fjendtlige droner er en laserstråle. Efter tre måneders test hos det amerikanske militær er laser-kanonen nu klar til at ramme mål på halvanden kilometers afstand med stor præcision.

4. jan 2015 10

Højrehåndede dominerer: Her blev grundstenen lagt i hjernen

via BBC Op mod 90 procent af alle mennesker er højrehåndede. En præcis årsag kendes ikke, men her er et par bud på, hvornår 'højredrejningen' startede.

4. jan 2015 15

Ny definition af 'kilogram' kan demonstreres med Lego

via phys.org Et kilogram er lig med massen af et lod, der ligger i Paris, men det ville være bedre med en definition baseret på naturkonstanter. Nu har fysikere bygget en watt-vægt af Lego for at demonstrere, hvordan massen af et kilogram kan redefineres.

3. jan 2015 29

Se Mærsk crashteste containere

Det kræver sin container at modstå en crashtest på testcentret hos Maersk Container Industry i Tinglev, hvor man udvikler og afprøver holdbarheden af de tonstunge stålkasser. Se testen her.

1. jan 2015 4

Mellemørebetændelse kan spottes med mobilen

via IEEE Spectrum Med et otoskop og en app til iPhone kan forældre scanne børns øregange hjemmefra og sende billeder til lægen, som så kan stille diagnosen. På den måde undgår de ventetid i lægehuset.

28. dec 2014

Menisk-skader kan heles med 3D-printet skabelon

via Techcrunch.com Vævsskader på menisken i knæ kan nu heles med en 3D-printet skabelon, der bygges med data fra MR-scanninger - i hvert fald hos får. I bedste fald undgår man operationer, der fjerner dele menisken, og som der i værste fald kan føre til gigt.

27. dec 2014 1

Sløve lande mangler at klimasikre veje og jernbaner

Ifølge EU's klimaagentur hænger flere medlemslande i bremsen, når det handler om at lave planer for at beskytte landtransporten mod ekstremt klima.

11. dec 2014 4

Krav om strømlinede lastbiler udskudt til 2022

Tidligst i 2022 bliver lastbiler på europæiske veje pålagt at ændre murstensformen, der både er uøkonomisk og farlig. Den oprindelige plan sigtede ellers efter 2017.

11. dec 2014 5