close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Helle Maigaard Erhardsen

Helle Maigaard Erhardsen

KORT: Her er jorden mest belastet med sprøjtegifte

Se, hvor meget grundvandet i dit område er truet. Det sydlige Sjælland - især Lolland-Falster - er suverænt det sted i landet, belastningen fra landbruget er størst.

26. jan 2015 95

Aarhus udvinder rent fosfor til markerne af byens spildevand

Renseanlæg trækker 60 procent af den sparsomme ressource fosfor ud af slam, som ellers kan være for forurenet til at blive spredt på markerne.

20. jan 2015 12

Nu kan Danmark forbyde GM-afgrøder uden indblanding fra EU

Det skal være op til det enkelte land at bestemme, om de vil tillade GM-afgrøder på deres marker, fastslår nye EU-regler. Modstandere frygter, at det giver industrien mere magt.

14. jan 2015 16

Forslag: Pres svine-MRSA ud stald for stald

Salmonella hos kvæg bliver bekæmpet med et forbud mod at flytte dyr mellem smittede og ikke-smittede gårde. Men alle svinefarme skal testes, hvis samme metode skal bruges til at bekæmpe MRSA, konkluderer ekspertgruppe.

12. jan 2015 9

Lukning af spritnyt laboratorium: End ikke politikerne ved, hvor besparelsen kommer fra

Region Hovedstadens beslutning om at nedlægge sit specialdesignede blodprøvelaboratorium beror på et skøn. Men hverken regionen, dens politikere eller laboratoriet selv ved, om investeringen i anlægget overhovedet er medregnet.

7. okt 2014 62

Hovedstaden nedlægger sit spritnye blodprøvelaboratorium

Efter fire måneder lukkes nu et splinternyt og fuldautomatisk analyseanlæg til 9.500 daglige blodprøver, der er det mest avancerede fra Siemens noget sted i verden. Ingen ved, hvad der skal ske med det.

1. okt 2014 53

Norge betaler Liberia 900 millioner kr. for at stoppe afskovning

Det vestafrikanske land Liberia skal inden 2020 stoppe helt med at fælde sine skove. Det betaler den norske regering for.

29. sep 2014 6

Nu tester Europa produkter for hormonforstyrrende stoffer

Kemikalieindustrien skal fra nytår teste deres produkter for, om de er hormonforstyrrende eller kan skade hjernens udvikling.

25. sep 2014 3

Dansk forsker muterer græs for at brygge biobenzin

Ændringer af et særligt gen gør visse græsarter lettere at nedbryde, så de lettere slipper deres sukker og dermed egner sig til at producere bioethanol. Det viser international forskning med dansk deltagelse.

24. sep 2014 4

Asbest-arbejderes familier blev også syge

Det er ikke kun dem, der selv har arbejdet med asbest, som har stor risiko for at udvikle kræft i lungehinderne. Asbeststøvet har også gjort arbejdernes familier syge, viser ny dansk forskning.

23. sep 2014 4