close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hanne Kokkegård

»Fremtidens ingeniør vil ændre verden, så mennesker bliver behandlet mere lige«

Unge ingeniørstuderende vil gøre en forskel, så giv dem et kursus i global sundhed og kulturforståelse, lyder opfordringen fra professor Muhammad Zaman fra Boston University.

18. nov 2017 1

Danske forskere undersøger: Kan immunsystemet selv bekæmpe kræft?

Proteinet Sting spiller en aktiv rolle i vores immunforsvar, og spørgsmålet er, om det kan udnyttes i fremtidens kræftbehandling. Aarhus-forskere får nu arbejdsro i fem år til at undersøge det.

16. nov 2017

Biologisk bibliotek: DTU giver forskerne adgang til 'ready-to-go'-stoffer

Platformen DK-Openscreen vil rumme tusindvis af stoffer til brug inden for life science-forskning, lægge op til øget forskningssamarbejde og give merværdi til også tidligere forskningsprojekter.

10. nov 2017

Dansk husdyrgødning bidrager til en stor del af svovlen i atmosfæren

Vi ser mest på biler og kraftværkers forurening. Men ny forskning viser, at husdyrgødningen står for en tredjedel af den menneskeskabte svovl i atmosfæren.

7. nov 2017 15

Fremtidens energibar indeholder protein fra dansk græs

DTU forsker i alternative proteiner til dem, vi i dag får fra mælkeprodukter og kød.

6. nov 2017 6

Danske rumteknologer vil tættere på astronauter og rumturister

Dansk rumfirma åbner kontor lige over for Nasas hovedkvarter for bemandet rumfart.

3. nov 2017

Guldsjakal bringer ny, farlig flåt til landet

Rovdyr, der på kort tid vandrer lange distancer i Europa, øger risikoen for nye sygdomme. Det konkluderer DTU Veterinærinstituttet efter undersøgelse af en død guldsjakal.

3. nov 2017 4

Kom med ind i DTU's nye prisbelønnede life science-kompleks

Onsdag var en festdag på DTU i Lyngby med besøg af kronprinsen og uddannelses- og forskningsministeren. Med indvielsen af bygningskomplekset 201-205 udvider DTU fundamentet for ingeniørvidenskabelig forskning, uddannelse, forskningsbaseret rådgivning og innovation baseret på et biologisk fundament. Her har vi samlet nogle billeder fra byggeriet.

2. nov 2017

Natron fjerner pesticider fra æbler

Husholdningsmiddel overgår amerikansk standardbehandling til vask af sprøjtet frugt.

1. nov 2017 11

Raketmadsens Støttegruppe er nedlagt

Der var fuld enighed om nedlæggelsen af støtteforeningen for Raketmadsens Rumlaboratorium på en ekstraordinær generalforsamling. Samtidig overdrager man pengene til mindefond.

31. okt 2017 2