Freja Czajkowski

28 danske IC4-inspektører i Italien - hvad laver de egentlig?

Gennem otte år har lokomotivfører Frantz Ulrik Sivertsen pendlet frem og tilbage til Italien, hvor han sammen med en stribe kollegaer tjekker IC4-tog for DSB. Et toilettjek er fornylig gennemført, men han erkender, at han ikke kan tjekke alt.

1. aug 2011 16

Minister kræver redegørelse om signalforbikørsler

Det er ikke i orden, når lokomotivfører ignorer rødt signal, slår transportminister Hans Christian Schmidt fast. Sikkerheden skal komme først.

29. jul 2011 8

Råstofdirektoratet: Måske kan man bore i beskyttede områder senere hen

Beskyttede områder med hvaler risikerer at blive udsat for seismiske undersøgelser - til trods for, at der ikke må bores efter olie. Men beskyttede områder kan flytte sig efterhånden som man får mere viden om hvalerne, mener Råstofdirektoratet.

29. jul 2011 11

Forskning: Mobilstråling udløser ikke hjernekræft hos børn

En ny international undersøgelse afviser en sammenhæng mellem mobilstråling og hjernekræft hos børn. Men med et lille men. Der kan være en sammenhæng mellem tidlig eksponering og hjernekræft.

28. jul 2011 5

Tilfældigt fund: 3000 meter høje vulkaner på havets bund

12 vulkaner på op til 3000 meter i højde er fundet på bunden af havet ved Antarktis. En gruppe forskere ville bare udforske et blankt område på kortet, men opdagede i stedet en stribe af kæmpe vulkaner, hvoraf flere er aktive.

27. jul 2011 5

Østerild-demonstration kan ramme DTU på pengepungen

Aktivisternes blokade af Østerild presser tidsplanen og kan dermed få økonomiske konsekvenser for DTU. For testcentret skulle gerne stå klar 1. april.

22. jul 2011 22

Tekniske chefer frygter bunker af fejlplaceret og forurenet jord

Bunker af forurenet jord på ulovlige steder og et hav af arbejdstimer med at rydde op risikerer at blive konsekvensen, hvis et nyt forslag fra Miljøstyrelsen bliver vedtaget, advarer foreningen for Kommunernes tekniske chefer.

22. jul 2011 2

IC4-togenes lillesøster bliver nu testet i Danmark

IC4-togenes lillesøster IC2 er for første gang kommet til Danmark. Toget er blevet spottet i Padborg, men ifølge DSB er det blot til sikkerhedstest.

20. jul 2011 17

To nye godsruter kan erstatte Mols-liniens rute mellem Kalundborg og Aarhus

Lukningen af Mols-liniens rute mellem Aarhus og Kalundborg har fået Transportministeren og trafikordførerne til at finde alternativer. To nye godsruter kan måske erstatte ruten.

20. jul 2011 24

DTUs økoracer får kulfiberfælge på under to kg stykket

Fælge af aluminium skal skiftes ud med fire sorte kulfiberfælge, når DTUs økoracer næste år kører i Shell Eco-marathon. Den første fælg er netop blevet færdig produceret og ser "usædvanlig godt ud".

20. jul 2011 31