Frederik Marcher Hansen, Redaktionsassistent
phone101-500

Svensmark: Supernova explosions control life and climate on Earth

“A confirmation of Svensmark’s ideas will lead to nothing less than a paradigm shift that corresponds to the emergence of plate tectonics in geology or evolution in biology,” says geology professor Claudio Gaucher about the latest results presented by the Danish astrophysicist Henrik Svensmark.

19. jan 2022

Miljøgiften PFOS fundet i køer hos kogræsserlaug i Odense - for giftigt til at spise

I tre år har borgere i Odense spist kød fra køer, der har græsset på et areal, der har vist sig forurenet med PFOS. Nu viser Fødevarestyrelsens undersøgelser af dette års kød, at det er så forurenet, at det ikke må spises.

19. jan 2022 8

Klimaprofessor om rekordhøje metanniveauer: »Det her er bad news«

De seneste syv år har været de varmeste nogensinde målt på kloden. På samme tid har der aldrig været målt mere CO2 og metan i atmosfæren.

11. jan 2022 15

Svensmark: Supernova-eksplosioner styrer vores liv og klima på Jorden

»En bekræftelse af Svensmarks ideer vil svare til intet mindre end et paradigmeskift svarende til pladetektonikken i geologien eller evolutionen i biologien,« siger geologiprofessor Claudio Gaucher om de seneste resultater fra den danske astrofysiker Henrik Svensmark.

10. jan 2022 94

Stanford-forskere hævder at forlænge lithium-ion-batteriers liv med 30 procent

Et forskerhold opdagede, at de kan få inaktivt lithium til at ‘krybe som en orm’, indtil det igen når ud til batteriets anode.

10. jan 2022 3

EU vil gøre naturgas grøn: Eksperter kalder det både »absurd« og »en god ide«

Giver det klimamæssigt mening at give naturgas EU's grønne stempel og dermed investeringer i det fossile brændsel?

6. jan 2022 25

Første lithium-ion-batteri samlet på gigafabrik i Sverige: Aftaler på plads med BMW, Volvo og Vestas

Den kommercielle produktion forventes at begynde i 2022. Herefter skal produktionen opskaleres til at kunne forsyne omkring én million elbiler med batterier om året.

30. dec 2021 17

Lang næse til boligforeninger: Ladestander-tilskud rakte kun til en tredjedel af ansøgningerne

Færre end én ud af tre af boligforeningers ansøgninger om tilskud til nye ladestandere på fælles parkeringsanlæg får del i pulje på 48 millioner kroner.

30. dec 2021 23

Kina tilslutter som verdens første land 4. generations-atomreaktor til elnettet

Efter at have fået gang i kædereaktionen i september er én ud af to 4. generations-reaktorer på Shidao Bay HTGR-kraftværket i Kina nu blevet tilsluttet landets elnet.

27. dec 2021 67

PFOS-forurening fra brandskum kan mindst 47 steder udgøre fare for danskeres helbred

Mindst en fjerdedel af 181 identificerede brandøvelsespladser kan udgøre en risiko for menneskers helbred, fordi der er sprøjtet brandskum med miljøgiften PFOS. Det viser en opgørelse fra Miljøstyrelsen, som har haft til formål at afklare »den akutte sundhedsrisiko«.

27. dec 2021