Frederik Marcher Hansen, Journalist
phone33265417

Grønlandske isboringer kobler vulkanudbrud til den romerske republiks undergang

Forskere har længe mistænkt et vulkanudbrud i Alaska for stå bag en periode med ekstrem kulde for omkring 2000 år siden. Iskerneboringer fra Grønland afslører nu, hvor og hvornår vulkanudbruddet fandt set.

20. jul 2020

Ellastbiler har flere fordele, men er ubetydelige for Danmarks CO2-mål i 2030

Mere end 99 procent af de danske lastbiler kører i dag på dieselolie, og det kommer ellastbilerne ikke til at rykke meget ved i de kommende 10 år.

20. jul 2020 6

Farvel Boeing 747: British Airways sender »dronningen af himlen« på pension

Nedgangen i flyrejser i kølvandet på COVID-19-pandemien, får nu British Airways til at pensionere hele sin Boeing 747-flåde tre år før tid.

17. jul 2020

Nyt studie: Avancerede briller lader farveblinde se farver - også uden brillerne på

Farveblinde testpersoner i et mindre forsøg fik forbedret deres evne til at skelne mellem røde eller grønne nuancer ved hjælp af nogle særlige briller - også efter de stoppede med at bruge brillerne.

17. jul 2020

Mundaflæsning kan forbedre lydoplevelsen for høreapparatbrugere

Med store mængder data fra et kamera og kunstig intelligens har forskere taget et skridt på vejen for at gøre livet lettere for mennesker med høreapparat. Samtidig er de kommet et skridt nærmere løsningen på et velkendt problem for høreapparatbrugere.

17. jul 2020

Nye billeder af solen går tættere på end nogensinde før

Solar Orbiter har taget de tætteste og skarpeste billeder af solen nogensinde. Se en række af dem her.

16. jul 2020

G20-lande favoriserer olie og kul i genopretningspakker: »Så hul i hovedet, at det nærmest ikke er til at forklare«

G20-landene investerer massivt i fossile brændstoffer i de genopretningspakker, der skal sætte gang i økonomien efter coronakrisen - trods løfter om det modsatte.

15. jul 2020 17

Derfor dufter soltørret vasketøj bare bedre

Forskere fra Københavns Universitet undrede sig over, hvorfor vasketøj tørret udenfor i solen dufter bedre, og det har de udgivet et videnskabeligt studie om. Når du lader solen tørre dit vasketøj udendørs, så udskilles der stoffer der giver minder om kardemomme, citrus og roser.

14. jul 2020 4

SSI-vaccine mod COVID-19 viser lovende resultater på mus

Vaccinekandidaten, som har fået navnet CoVAXIX, har indtil videre været en stor succes i forsøg med mus. Forsøg på aber er planlagt, og vaccinen kan måske blive klar til afprøvning på mennesker allerede i år.

13. jul 2020

Lydsystem fjerner trafikstøj - selv med åbne vinduer

Vinduer ud til trafikerede veje kan holdes åbne, uden at støjen fra bilerne kan høres. Et internationalt forskerhold har udviklet et system til aktiv støjreduktion i åbne rum.

13. jul 2020 26