close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Erik Holm

Notat: Solskinstimer skal afgøre støtten til solceller

Støtten til solceller skal tildeles i de områder, hvor solen skinner mest, viser nyt notat. Bornholms borgmester jubler, mens det bliver småt med solstrøm i Midtjylland.

1. apr 2014 3

Eksadmiral: Køb 12 specialskibe til at rydde op efter oliespild

Danmark bør samle det akutte beredskab for havmiljø og søredning i én organisation med 12 små multifunktionsskibe i højrisikoområder, lyder forslag fra tidligere forsvars- og erhvervsfolk.

1. apr 2014 10

Forsvaret må ombygge havmiljøfly 72 gange om året

I 2013 måtte forsvarets Challenger-fly omkonfigureres 72 gange for blandt andet at flyve havmiljøovervågning. Det tager 4-5 timer hver gang. Dyrt og bøvlet at være fattig, konstaterer forsker.

31. mar 2014 25

Verdens mest avancerede kampfly døjer med massive softwareproblemer

Den mest kritiske software i verdens største militære udviklingsprojekt, F-35 Joint Strike Fighter, er så forsinket, at det risikerer at forplante sig til hele programmet, advarer den amerikanske rigsrevision.

26. mar 2014 46

Bølgelæsende radar er forsvarets supervåben mod havets oliesvin

Den Terma-udviklede SLAR-radar på Flyvevåbnets Challenger-fly kan med næsten 500 km/h detektere selv den mindste forandring i krusningerne på havets overflade op til 25 kilometer forude.

24. mar 2014 6

På et helt år fløj Danmark kun 1,4 timer om natten for at fange oliesyndere i Østersøen

Det er ofte i ly af mørket, at skibe i danske farvande lækker olie til havet. Alligevel fløj forsvaret kun 1,4 timers havmiljøflyvning i mørke i 2012 i Østersøen. Vi er nu oppe på niveau igen, lyder det fra forsvaret.

24. mar 2014 4

Danmark i bund med havmiljøflyvninger: Tyskland og Sverige er i luften hver dag

Mens Danmark ikke kan overholde de internationale aftaler om at flyve over Østersøen to gange om ugen, letter et tysk fly tre gange om dagen. Også svenskerne flyver 12 gange så meget som danskerne.

24. mar 2014 13

Forsvaret åbner for religionskrig om køb af nye mandskabsvogne

Analyse: Forsvaret er ved at købe pansrede mandskabsvogne for et milliardbeløb. Indkøbet åbner en gammel strid om, hvilken teknik der er bedst: bælter eller hjul.

23. mar 2014 32

Forsvarseksperter splittede omkring bælter eller hjul under forsvarets nye mandskabsvogne

Hvilken type missioner, forsvaret skal sættes ind i fremover, vil være den afgørende faktor for, om der skal bælter eller hjul under de nye pansrede mandskabsvogne.

23. mar 2014 6

Så voksede kongeriget med 87.792 kvadratkilometer

Rigsfællesskabet er vokset betragteligt, efter at en havretskommission støtter dansk krav om havområde ved Færøerne.

20. mar 2014 7