Daniel Rasmussen

Dansk opdagelse udfordrer planet-teori

Videnskab.dk To planeter, som kredser om den samme stjerne i næsten samme bane, udfordrer teorien om, hvordan planter bliver til.

22. jun 2012 3

Forskning: Fodboldspillere sparker hårdere uden støvler

Ritzau Hvis fodboldspillere tog støvlerne af, så ville de sparke fem procent hårdere, viser ny dansk forskning.

22. jun 2012

Sydkorea på vej med rekordinvestering i grønlandsk mineralmine

Berlingske Ifølge anonyme kilder er Sydkorea klar til at investere 15 milliarder kroner i Kvanefjeld-minen, hvor der findes sjældne jordarter. Minedriften vil give 1 milliard kroner i Grønlands statskasse om året.

22. jun 2012 7

Kina skyder 13 milliarder i Grønlandsk jernmine

Berlingske Med 13 milliarder kroner fra den kinesiske stat i ryggen er Isua-jernminen nordøst for Nuuk tæt på at være en realitet. Det samme er en kæmpeindtægt for selvstyret.

21. jun 2012 10

SAS-fly sikkerhedslander med røg i kabinen

Ritzau Tydelig røg og mærkbar lugt tvang SAS-fly til at lande i den amerikanske delstat Maine. SAS kender endnu ikke årsagen.

21. jun 2012 16

Anholt Havmøllepark sætter stikket i

Ritzau Efter halvandet års anlægsarbejde er Anholt Havmøllepark nu forbundet til elnettet. Parken begynder efter planen at levere strøm i løbet af sommeren.

21. jun 2012 5

Tænketank: Slagtilbud på kød kæmpe miljøsynder

24timer Danskernes CO2-udledning stiger igen. Overforbrug af kød er den store synder, skriver den grønne tænketank Concito.

15. jun 2012 6

Blodåre dyrket af egne stamceller redder 10-årig

Associated Press En 10-årig svensk pige er den første i verden, der har fået indopereret en blodåre dyrket af stamceller fra hendes egen rygmarv.

15. jun 2012 4

EU-Parlamentet vil stramme regler for implantater

TV 2 Nyhederne Skandalen om hofteproteser, der efterlader skadelige metalspåner i kroppen. får EU-Parlamentet til at kræve reglerne strammet.

15. jun 2012

Mælkefedt sammenkædet med tarminfektion

New Scientist Koncentreret mælkefedt, som findes i store mængder i konfekt, kager og færdigmad, er skyld i tarminfektioner hos mus, viser amerikansk forskning.

14. jun 2012 4