close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Christoffer Miguel Frendesen

Christoffer Miguel Frendesen

Vindmølleindustriens danske underleverandører vokser ud i verden

Underleverandørerne til den danske vindmølleindustri forsøger at indtage nye ­markeder og samtidig holde det teknologiske forspring til konkurrenter fra andre lande. Mangel på arbejdskraft kan dog true Danmarks førerposition.

27. jun 2017 1

Vindbranchens grand old man udpeger: Fire teknologiske udfordringer for vindbranchen

700 patenter og mere end 35 år i vindindustrien hos Siemens Wind Power og Vestas taler for sig selv. Den tidligere teknologidirektør Henrik Stiesdal udpeger teknologiske problemstillinger, som fremtidens ingeniører skal løse.

23. jun 2017 20

Grundvand kan uden fare bruges som varmelager

Termisk grundvandslagring er en god forretning for gartnerier og muligvis kraftvarmeværker. Frygten for en bakterieeksplosion ved høje temperaturer viser sig nu ubegrundet.

8. aug 2016 17

Ekspert: Blødgøring af vand i Hovedstaden fortsat fornuftigt

Blødgøringen af Hovedstadens vand er stadig en god ide, selv om ny rapport viser mindre optimistiske samfundsgevinster end forventet. Det mener DTU-professor, og Hofor fastholder sin blødgøringsplan trods protest fra Forsyning Ballerup.

1. aug 2016 19

Verdens største førerløse krigsskib testet med succes

Den amerikanske flåde er kommet tættere på at få et førerløst skib til at jagte ubåde på åbent hav.

29. jul 2016 21

Rensecreme kan indeholde 100.000 stykker mikroplast per ansigtsvask

Britiske forskere har målt meget store mængder af plastpartikler i helt almindelig kosmetik.

29. jul 2016 15

Unik måling: Der er mobildækning på hver eneste landevej i Nordjylland

En kortlægning af mobildækningen i Nordjylland viser, at borgerne i området har gode signalmuligheder fra mindst en teleleverandør. Imidlertid er muligheden for dækning fra flere leverandører på samme tid betydeligt ringere.

28. jul 2016 45

Rapport: Stop blødgøringen af hovedstadens drikkevand

Nye konsulentberegninger viser, at gevinsterne ved at blødgøre vand er langt mindre end hidtil antaget. Derfor opfordrer Ballerup til at bremse udbredelsen af blødgøringsanlæg i hovedstadsområdet.

28. jul 2016 57

Nu installerer Kina også flest solceller i verden

Både når det gælder produktion og indkøb af solceller ligger Kina i front.

27. jul 2016

DSB afviser eltog med batterier i Danmark

Vi bliver nødt til at renovere 200 broer i Danmark, så eltog med pantografer kan køre under dem, når jernbanen elektrificeres. Batterier i togene er ikke en brugbar løsning, konkluderer DSB-notat.

26. jul 2016 48