Christoffer Miguel Frendesen, Journalist

Vejsalt sender regnvandsprojekter på glatis

Mange kommuner ­investerer i adskillelse af regn- og spildevand. Men brugen af vejsalt kan spolere ­gevinsten ved klimatilpasningstiltag.

6. dec 2017 18

Vindmølleindustriens danske underleverandører vokser ud i verden

Underleverandørerne til den danske vindmølleindustri forsøger at indtage nye ­markeder og samtidig holde det teknologiske forspring til konkurrenter fra andre lande. Mangel på arbejdskraft kan dog true Danmarks førerposition.

27. jun 2017 1

Vindbranchens grand old man udpeger: Fire teknologiske udfordringer for vindbranchen

700 patenter og mere end 35 år i vindindustrien hos Siemens Wind Power og Vestas taler for sig selv. Den tidligere teknologidirektør Henrik Stiesdal udpeger teknologiske problemstillinger, som fremtidens ingeniører skal løse.

23. jun 2017 20

På jomfrutur med Aarhus Letbane: Intet er som duften af spritny sporvogn

Ingeniøren har besøgt togproducenten Stadlers værksted og testbane i Berlin, hvor en del af Aarhus Letbanes tog bygges og afprøves. En testtur giver indtryk af tysk grundighed og høj kvalitet.

21. jun 2016 18

FOTOS: Vogne til Aarhus Letbane skrues sammen

Ingeniøren har besøgt togproducenten Stadlers fabrik i Velten i det nordlige Berlin. Her stod den første færdigbyggede sporvogn klar til Aarhus Letbane, og i produktionshallen var man i fuld gang med at bygge de næste. Tag en kig på fabrikken her.

21. jun 2016 4

Danmarks første letbane på skinner om et år

Når Aarhus i maj 2017 indvier Danmarks første letbane, vil det revolutionere regio­nen, mener letbaneselskabet. Den store udfordring før debuten er imidlertid at få de mange tekniske systemer i sporvognene til at spille sammen.

20. jun 2016 5

Søfartsstyrelsen kigger mod skyerne med nyt it-system

Den danske søfartsstyrelse arbejder på at udvikle en cloudservice til den maritime industri. Konceptet rummer stort potentiale, men også udfordringer, vurderer brancheorganisationer.

18. jun 2016 2

Kan et gummitræ jamme med musikere?

Med lidt menneskelig hjælp kan planter spille musik – og det får de lov til på et kommende album fra bandet Love Revolution. Planteforskere forklarer, hvordan konceptet kan fungere og potentialet deri.

22. apr 2016 3

Big data smører forsyningskæden

Der er store muligheder for at optimere forsyningskæden i de voksende bunker af data, som virksomhederne opsamler. En algoritme kan forudsige efterspørgslen på et produkt, eller hvornår kunden skal udskifte en reservedel.

21. apr 2016 1

Fem år efter katastrofen: I Fukushima venter 90 procent af arbejdet stadig forude

I dag er det fem år siden, en tsunami ramte blandt andet Japan og startede katastrofen på Fukushima Daiichi-kernekraftværket, hvor tre reaktorer nedsmeltede. Oprydningen i nærområdet og på værket går fremad. Men udfordringerne tårner sig op.

11. mar 2016 8