Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Christoffer Miguel Frendesen, Journalist

Eksperter splittede om bioethanol: Blindgyde eller nødvendighed?

To førende danske eksperter diskuterer værdien af andengenerations bioethanol. Er det meningsfuldt, eller giver det bedre mening at investere i 'electro fuels'?

2. jan 2018 37

Vejsalt sender regnvandsprojekter på glatis

Mange kommuner ­investerer i adskillelse af regn- og spildevand. Men brugen af vejsalt kan spolere ­gevinsten ved klimatilpasningstiltag.

6. dec 2017 18

Gasnettet kan være grønt i 2035 – men prisen står i vejen

Nyt notat viser, at Danmark kan erstatte naturgas med biogas om under 20 år. Men det vil kræve dramatiske prisfald, en stor del af de danske biomasseressourcer og fortsat fordelagtig støtte. Dansk Energi peger på billigere alternativer.

22. nov 2017 20

Nyt kort viser den europæiske luftforurening lige nu

Det europæiske miljøagentur har netop i dag offentliggjort et interaktivt kort, der viser niveauet af luftforurening i EU-byer. Se eksempelvis, hvordan luftkvaliteten er i Aarhus, København eller Ulfborg.

16. nov 2017 4

Trods faglig kritik: Folketinget ser ud til at favorisere anlæg til bioethanol

Det ligner en tidlig julegave fra regeringens erhvervspakke til bioraffinaderiet i Maabjerg. Men andengenerations bioethanol er en dårlig prioritering, mener ekspert fra Aalborg Universitet.

16. nov 2017 12

Kystbanetog påkører Banedanmark-gravemaskine

I morges ramte et kystbanetog en gravemaskine mellem Skodsborg og Klampenborg. Det vides endnu ikke, hvad der førte til ulykken. Passagerer er kørt på hospitalet, men ingen er kommet alvorligt til skade.

14. nov 2017

EU holder hånden over bilindustriens laboratorietest

EU-Kommissionens nye udspil til at begrænse CO2-udledning fra transportsektoren lader fortsat bilproducenter teste CO2-udledning i laboratorier. Kritikere efterlyser test af udledningen på veje i virkelig trafik.

13. nov 2017 8

Lækkede tal afslører: Landbrugspakken kan have forværret vandmiljøet

Miljøministeren beskyldes for at lyve om statusrapport over landbrugspakkens effekter.

9. nov 2017 14

Nyt EU-krav til bilers CO2-udledning er for slapt

EU-Kommissionen foreslår at stramme kravene til nye bilers CO2-udledning med 30 procent. Dansk Energi roser forslaget, mens Det Økologiske Råd og flere medlemslande mener, at der sagtens kan strammes mere

8. nov 2017 28

Ministerium erkender: 2020-energikrav til nye bygninger er langt fra rentable

Bygningsklasse 2020 bliver ikke gjort obligatorisk for nybyggeri. Det skriver Bygningsministeriet i en ny evaluering, som understreger, at det ikke betaler sig at gøre 2020-kravene lovpligtige.

8. nov 2017 9