Christian Østergaard

Christian Østergaard

Nu skal det være slut med A++ på køleskabet

EU-aftale betyder, at energimærkning af forbrugerelektronik skal ændres løbende, så der ikke længere skal tilføjes plusser for hver forbedring.

24. mar 2017 30

Efter hollandsk skandaleundersøgelse: Dansk elmåler-producent laver egen test

Den danske elmåler-producent Kamstrup frikender nu selskabets egne målere efter en hollandsk undersøgelse afslørede, at nogle elmålere kan vise op mod 600 pct. for højt.

24. mar 2017 2

Eksperter dumper elselskabers frikendelse af målere

Et elmålerproblem, der blev løst i 2011, er blevet fremhævet af danske elselskaber som løsning på opsigtsvækkende elmålerproblemer. Målere i den nye test lever imidlertid op til samme krav som danske elmålere.

23. mar 2017 33

Danske elmålere kan være ramt af hollandsk målerfejl

Et ukendt antal danske elmålere benytter samme princip, som i en hollandsk test var skyld i fejl på op til 582 pct. Ingen ved, om danske målere er ramt af fejlen.

23. mar 2017 30

Lokkecykler med GPS mindsker cykeltyverier i Holland

Cykler med GPS-sporing har hjulpet det hollandske politi til at afværge hvert tiende cykeltyveri sidste år, viser nye tal.

20. mar 2017 31

Nordmænd er negative over for FM-sluk

Kun tre ud af ti nordmænd er positive over for DAB-teknologien, som de i år bliver tvunget til at skifte til fra FM-radioen. Hver tiende i landets første DAB-område har valgt at droppe radiolytning helt.

17. mar 2017 85

Sådan fandt hollandske forskere graverende elmåler-fejl

Et halvt års eksperimenter på ni forskellige målere ligger bag de opsigtsvækkende resultater fra hollandske forskere, der afslørede målefejl på digitale elmålere på op til 582 pct.

17. mar 2017 14

Nu kan bannerreklamer forfølge dig langs motorvejen

Russiske motorvejsreklamer er nu målrettet efter trafikanternes biltyper. Dermed er målrettede annoncer flyttet ind i den fysiske verden og kan forfølge dig, selv når computeren er lukket.

16. mar 2017 11

FOTOS: Her ender dit elektronikaffald sine dage

Kun halvdelen af det danske elektronikaffald ender sine dage, hvor det burde: hos genanvendelsesvirksomhederne. Men hvad sker der med det, der trods alt ender, hvor det skal? Ingeniøren har besøgt DanWEEE Recycling i Hedehusene, der modtager 80 pct. af småt elektronikaffald fra de danske genbrugspladser.

14. mar 2017

Elselskaber om fejl på målere: Det kan løses med softwareopdatering

Fejl, der fik hollandske elmålere til at vise mere end 500 procent forkert, sker ikke ved normalt forbrug, siger danske elselskaber. De afviser at have oplevet problemet, selv om de har målere med samme teknologi.

13. mar 2017 33