Christian Loiborg

Da krydsordsentusiasterne slog Hitler

Ny film fortæller den fascinerende historie om Alan Turing og de andre matematikere, der under Anden Verdenskrig knækkede tyskernes Enigma-maskine.

18. jan 2015 13

Nu satser tv-giganterne på nanokrystaller

Det er kampen om fremtidens tv – men det handler hverken om 4K eller buede fjernsynsskærme. I stedet er kampen om kontrastforhold for alvor skudt i gang – og nanokrystallerne kommer.

10. jan 2015 14

Samsung: Vores SUHD-tv er bedre end OLED

Samsung har lanceret en helt ny tv-serie baseret på kvanteprikker og praler med 64 gange bedre farvegengivelse end på et traditionelt tv.

6. jan 2015 20

Forskere opfanger partikler fra universets mest voldsomme eksplosion

via Nature Partikeldetektorer i Antarktis har opfanget neutrinoer, der stammer fra universets voldsomste eksplosion.

18. apr 2014 23

Mænds intelligens kan aflæses i ansigtsudtrykket ... men ikke kvinders

Ny forskning viser, at intelligens kan aflæses i mænds ansigtsudtryk, mens det tilsyneladende ikke er muligt at aflæse kvinders intelligens ved blot at vurdere ansigtstrækkene.

15. apr 2014 16

General Motors var flere år om at reagere på dødsensfarlig startspærrefejl

Startspærrer i flere GM-modeller slukker pludselig bilen og mistænkes for at være skyld i mindst 13 dødsfald. Nu kritiseres bilgiganten og myndigheder for ikke at reagere i tide.

1. apr 2014 8

DSB-kaos i Østjylland: 66 aflyste tog på ni dage

Jyllands-Posten Regionrådsformand er meget skuffet over DSB's opstart af togdriften mellem Odder og Grenaa, som er præget af aflysninger og forsinkelser.

19. dec 2012 6

Ny dansk forskning: Kroppens celler kommanderer med hinanden

Videnskab.dk Danske forskere dokumenterer, hvordan celler kommunikerer med hinanden, når de bevæger sig i kroppen. Det kan få indflydelse på forståelsen af bl.a. udviklingen af kræft.

19. dec 2012

Toyota får rekordbøde for at skjule bremseproblem

EPN.dk Toyota skal betale 98 millioner kroner, fordi bilfabrikanten for sent advarede de amerikanske myndigheder om problemer med bremsepedaler og gulvmåtter.

19. dec 2012 4

Fisker angriber danske afgifter på miljøvenlige biler

Berlingske Importøren af den dansk designede Fisker Karma har anlagt sag i Landsskatteretten. Firmaet vil have prøvet elbilers afgiftsfritagelse, der gælder frem til 2016. Sagen kan i sidste ende give billigere hybridbiler.

19. dec 2012 8