Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.
Carsten Bessing, Redaktionssekretær, Ingeniøren og Ing.dk.
phone24491903

Avisredaktør, Ingeniøren

Aalborg-forskere: Forskelle i dyrs personlighed er en del af biodiversiteten

Dyr har personlighed, og den kan plottes ind i et 3D-diagram, der kan bruges til at forbedre dyrearters velfærd og overlevelse. Det mener en forskergruppe bag en række artikler og en ny bog.

31. jul 2020

Firbenet robot holder balancen på to ben

Robotter på fire ben er ikke længere et særsyn, men de kræver plads for at kunne bevæge sig. Nu har italienske forskere skabt en firbenet robot, der kan holde balancen på to ben – og måske gå på line.

29. jul 2020

Hvis bierne svigter: Dronebåret sæbeboblekanon skal bestøve blomsterne

Er der pollenkorn i vandet, kan sæbebobler fungere som bestøvere, når de brister på blomsternes støvfang, viser ny forskning.

27. jul 2020 1

Mekanisk dovendyr skal overvåge regnskoven

Amerikanske forskere tog ved lære af det totåede dovendyr, da de udviklede en energieffektiv robot, der kan bevæge sig langs udspændte liner.

22. jul 2020

Nyt forskningsprojekt vil lade den intelligente by drive af solceller

Batterier og smart city-udstyr følges ofte ad, for de mange små enheder, der kan gøre byen ‘intelligent’, kræver strøm. Men det er ikke smart, mener folkene bag et nyt forskningsprojekt.

21. jul 2020 1

Romersk by ‘udgravet’ i 3D – helt uden skovle

Britiske og belgiske arkæologer har for første gang med georadar kortlagt ruinerne af en hel romersk by, der stadig ligger under jorden. I Danmark er samme teknologi dog udfordret af vores undergrund.

7. jul 2020

Ny infrastruktur skal sikre fælles transport af indfanget CO2

En infrastruktur for transport af flydende kuldioxid indvundet fra f.eks. industrier og kraftværker er på vej i Sverige. Danske Cowi skal stå for et forstudie til projektet.

3. jul 2020

Rådet for Sikker Trafik mister en tredjedel af sit budget

Organisationen bag utallige kampagner og mange års indsats for sikker trafik mister 15-20 millioner kroner om året og står midt i en fyringsrunde. Til sammenligning er prisen for et tab liv anslået til 34 millioner.

3. jul 2020 15

Amerikansk selskab vil sælge ballonrejser til kanten af rummet

Næsten emissionsfri næsten-rumfart er slagnummeret for nyt selskab, der vil tilbyde både forskere og turister ture til 30 kilometers højde uden brug af raketter.

2. jul 2020 34

Året der gik – de vigtigste nyheder fra 2019

En dramatisk togulykke blev den triste begyndelse på et år, hvor der var dårligt nyt om klima, drikkevand og genbrug af plast, men også et mere opløftende forbud mod fluorstoffer og indvielse af ny metro og det største broprojekt siden Øresundsbroen ...

31. dec 2019