Bjørn Kock Sørensen

Ølingeniør bag katederet

Det støvede underviser-image er på vej væk. I dag er mange undervisere på landets ingeniøruddannelser unge, dynamiske ingeniører, der sideløbende med underviserjobbet er involveret i teknologiske udviklingsprojekter.

1. nov 2009

Ingeniørstuderende vil redde liv

Den humanitære organisation Ingeniører Uden Grænser oplever stigende interesse fra ingeniørstuderende i hele landet.

30. okt 2009

Selvstændig og bag katederet

Det støvede underviser-image er på vej væk. I dag er mange undervisere på landets ingeniøruddannelser nemlig unge, dynamiske ingeniører, som sideløbende med underviserjobbet er involveret i teknologiske udviklingsprojekter.

30. okt 2009

Ydmyghed og idealisme er et must

Med den højest mulige indsats har bygningsingeniør Hans Christian Krarup reddet liv i krigszoner og katastrofeområder.

30. okt 2009

Betyder tværfagligt på kinesisk

På den nye masteruddannelse i Energy and Green Architecture på Arkitektskolen Aarhus mødes øst og vest i et kultursammenstød, der rimer på tværfaglig helhedsorientering.

23. okt 2009

Job-kompasset peger på Sønderjylland

Diplomingeniør Asger Møller har fået job i Vojens. Men en gåtur i byens gader overbeviste ham og kæresten om, at det nærliggende Kolding er det rigtige sted at flytte hen.

16. okt 2009

DSE Messe gav job-jackpot

To tidligere ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet har brugt DSE-messerne aktivt til at tage springet ud i arbejdslivet. De har begge to mødt deres nuværende arbejdsplads på en tidligere DSE Messe.

2. okt 2009

De glæder sig til at se dig ...

Virksomhederne står på spring for at møde dig på messen og har forskellige forventninger til, hvad de selv får ud af messen. Vi har spurgt fem deltagende virksomheder.

2. okt 2009

Farvel til flødeskums-CSR

Der bliver spændt livremme ind rundt omkring på mange danske ingeniørvirksomheder. Men betyder krisen også enden for et af de nye buzzwords på direktionsgangene: CSR - eller 'Corporate Social Responsibility' - de bløde værdier om planeten, klimaet og ordentlige forhold for mennesker? For hvordan forklarer ledelsen en fyringsrunde, samtidig med at CSR-aktiviteterne fortsætter?

22. maj 2009

Korruption er en del af dagligdagen

Mød 61-årige Bent Kjellerup. Efter et langt arbejdsliv som rådgivende ingeniør i Asien og Afrika kender han mekanismerne i samfund, hvor korruptionen er så integreret en del af systemet, at det er umuligt kun at leve efter fine principper. Hvis du insisterer, får du meget vanskeligt ved at gennemføre din opgave.

20. dec 2008