Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Bjørn Godske, Redaktør IndustryTech

Journalist og ingeniør. Har skrevet om teknologi og produktion siden 2001 og tidligere arbejdet med planlægning i energisektoren. Har især fokus på Industri 4.0, robotter, 3D-print, transportmidler, energisystemer og anden ny teknologi.

Arbejdskraft er den mest sparsomme råvare

Danske industrivirksomheder har fart på, men kan let blive bremset af mangel på kvalificeret arbejdskraft. I Odense har robotklyngen oprettet sit eget kursusakademi for at uddanne nye ledere.

24. maj 2019

Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne

Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.

13. maj 2019 17

Fire giganter: »Sådan ser vi på automation lige nu«

Hvad er vigtigt, og hvor ligger udfordringen? Vi har talt med fire af verdens største automationsfirmaer om, hvor teknologien er lige nu, og hvad virksomhederne skal fokusere på.

24. apr 2019

Ny elbil fra Henrik Fisker afføder flere spørgsmål, end den giver svar

ANALYSE: Mandag afslørede den danskfødte bildesigner Henrik Fisker en ny elbil. Den skal være klar til levering i anden halvdel af 2021 og bliver en direkte konkurrent til Teslas kommende model Y – både hvad angår pris og design.

20. mar 2019 3

Første exoskeletter på vej ud i danske industrivirksomheder

Trættende gentagne arbejdsbevægelser kan få et løft med passive exoskeletter. Det første bliver nu introduceret på det danske marked, og Aalborg-professor forventer, at vi kun lige er kommet i gang.

18. jan 2019

Robot med 80 sugekopper placerer kulfiberklæde helt forsigtigt

Forskere fra SDU skal i spidsen for flere danske universiteter og i samarbej-de med Terma udvikle en ny proces til at fremstille kompositkomponenter ved hjælp af en robot og en masse sugekopper. I I fremtiden vil teknologien kunne bruges i vindmølle-, fl

30. nov 2018

Få danske virksomheder er teknologiske spydspidser

Hver tredje industrivirksomhed er ikke i gang med nogen af de mest velkendte avancerede teknologier, viser undersøgelse fra Teknologisk Institut. Risikoen er, at virksomhederne mister konkurrenceevne.

30. nov 2018

Kunstig intelligens er også for små virksomheder

Mindre virksomheder kan sagtens gå i gang med AI-projekter. Det vigtigste er at have en langsigtet strategi, opbakning fra ledelsen og evnen til at samarbejde afdelingerne imellem.

30. nov 2018

Opladning med 400 kW giver 280 km på ti minutter

Over de næste tre år skal en række amerikanske virksomheder og forskningsinstitutioner udvikle en ny type oplader til elbiler. Den skal kunne levere 400 kW direkte fra højspændingsnettet med bedre virkningsgrad end i dag. Både E.ON og Clever ser positivt på den nye teknologi.

6. nov 2018 24

Mindre industrivirksomheder skal komme ind i IIoT-kampen

Små og mellemstore danske virksomheder risikerer at blive overhalet af konkurrenterne, hvis ikke de bliver mere motiverede for digitale løsninger som for eksempel edge computing. Det forudser udviklings­huset Move Innovation.

5. okt 2018