close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bjørn Godske

Elbiler kan skubbe gang i digitalisering af elsektoren

ANALYSE: Nordmændenes begejstring for elbiler giver store problemer for de lokale elnet. I Danmark er der stadig få elbiler, og derfor kan vi i god tid skubbe gang i en digitalisering af elforsyningen.

15. okt 2017 4

Topchef for nyt transportselskab: »Hyperloop handler ikke kun om hastighed«

Den ene af de to konkurrerende hyperloop-virksomheder vil bygge en forbindelse i Indien. Det skal ske med hjælp fra ingeniører fra hele verden, der arbejder gratis mod at få aktieoptioner.

14. okt 2017 30

Minicomputer fra Nvidia er klar til 100 procent selvkørende biler

Med en computerkraft, der er 10 gange kraftigere end den forrige generation, vil Nvidia levere sin PX-platform til bilproducenter, der satser på selvkørende biler.

11. okt 2017 10

Elbiler skal hjælpe små byer med at udglatte belastningen

I et elnet med solceller på tagene og elbiler i garagerne vil et dansk-tysk forskningsprojekt bruge elbilernes batteri til at udglatte udsving i produktion og forbrug. Det kan give økonomiske fordele for forbrugerne og spare netudbygninger.

11. okt 2017 15

Vi er slet ikke klar til førerløse biler

Rapport: Selv om teknologien snart er klar med biler, der kan køre os rundt uden chauffør, så mangler vi at få afklaret de helt grundlæggende forhindringer.

9. okt 2017 56

»Vi skal være meget mere ambitiøse og meget mere offensive, når det gælder digitalisering«

STEMMER OM FREMTIDEN: Industrien undergår en enorm forandring, og hvis Danmark fortsat skal være med helt fremme, når det gælder digitalisering, så kræver det, at vi har et brændende ønske om at ændre vores måde at arbejde på.

8. okt 2017

Det danske elnet klarer nemt 100.000 elbiler

Norske erfaringer med alt for mange elbiler i svage dele af elnettet vil ikke ramme Danmark. Vi forbereder os nemlig på at flytte opladningen og bruge elbilernes batteri som lager.

6. okt 2017 66

Elbiler overbelaster det norske elnet

Det norske elnet er mange steder for svagt til de mange nye elbiler. Det bliver nødvendigt med nye kabler, transformere og sandsynligvis også batterilagre for at klare efterspørgslen

4. okt 2017 85

Automationsprisen 2017: Robotten trækker stregen

Opstribningsrobot fra lille nordjysk iværksætter er klar til at tegne striber på alverdens sportsbaner. I dag fik grundlæggerne Automationsprisen 2017.

3. okt 2017 4

Herning Kommune vil have brintbusser: »Strøm kan jo ikke lagres i ledningerne«

I Herning har byrådet afsat 15 millioner kroner til at få bybusser på brint. Men kommunen har hverken kigget på biogas eller batteribusser.

27. sep 2017 70