close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bjørn Godske

Endnu en dansk robotvirksomhed klar til verdensmarkedet

Den lille læringsrobot ­Fable fra Shape Robotics er sat i produktion og solgt til en række danske skoler. Nu vil folkene bag robotten ud i ­Nordeuropa, Nordamerika og derefter resten af verden.

12. dec 2017

Rengøringsrobot skal fyldes med sensorer og IoT

Nyt samarbejde med Aalborg Universitet skal give Nilfisk adgang til den nyeste robotforskning og de bedste studerende. For kunderne efterspørger rengøringsmaskiner uden menneskelig indblanding, og Nilfisk vil være klar til at levere.

8. dec 2017

Kinesere søsætter elektrisk fragtskib

Et fragtskib med en lastkapacitet på 2.000 ton skal fragte kul op og ned af perlefloden i den sydlige Kina. Lagerkapaciteten er 2.400 kWh og skibet kan oplades på to timer

6. dec 2017 20

Elektriske færger indtager Finland

Belært af erfaringer fra Norge satser Finland på hybridfærger med både batterier og generatorer. Næste skridt bliver udskiftningen af en lang række kabelfærger, som betjener de finske søer.

1. dec 2017 6

3D-printere med HSS-teknologi giver mulighed for rene produktionsemner

Industrien kan se frem til flere nye 3D-printere, hvor hastigheden og opløsningen giver mulighed for rene produktionsemner. HP var først, men en række virksomheder er nu klar med printere, som går HP i bedene.

1. dec 2017

Nyt partnerskab skal give Nilfisk succes med rengøringsrobotter

En helt ny type partnerskab mellem robotudvikleren Blue Ocean Robotics og Nilfisk skal gøre rengøringsmaskiner til selvkørende robotter. Modellen for partnerskabet er helt ny og minder ikke om noget, dansk industri har prøvet før.

1. dec 2017

Eksperter sår tvivl om opladning af Teslas lastbil

Tesla vil hælde 640 km ekstra rækkevidde ind i deres nye lastbil på bare 30 minutter. Men er det overhovedet realistisk, og hvad betyder det for elnettet? Eksperterne er uenige.

30. nov 2017 51

Industrigiganter går sammen om hybridelektriske fly

Airbus, Rolls-Royce og Siemens går sammen om at lave delvist elektriske kommercielle fly. Første skridt er at erstatte en jetmotor på et mindre fly med en 2 MW elektrisk motor.

29. nov 2017 1

Britisk rapport: Elbiler kan blive en gevinst for elnettet

Ny rapport forudser, at elnettet i Storbritannien i 2030 vil have ni millioner elbiler tilsluttet. Men i stedet for at være en belastning kan de blive en fordel for elnettet, hvis opladningen sker smart.

27. nov 2017 32

Tesla færdiggør australsk megabatteri før tid

Elnettet i provinsen South Australia får lidt luft, når Tesla op mod 1. december begynder test af et 100 MW batteri. Batterier kommer til at koste 311 mio. kroner, men hvis Tesla havde overskredet fristen 1. december, havde det været gratis.

23. nov 2017 24