Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Bjørn Godske

Robot med 80 sugekopper placerer kulfiberklæde helt forsigtigt

Forskere fra SDU skal i spidsen for flere danske universiteter og i samarbej-de med Terma udvikle en ny proces til at fremstille kompositkomponenter ved hjælp af en robot og en masse sugekopper. I I fremtiden vil teknologien kunne bruges i vindmølle-, fl

30. nov 2018

Få danske virksomheder er teknologiske spydspidser

Hver tredje industrivirksomhed er ikke i gang med nogen af de mest velkendte avancerede teknologier, viser undersøgelse fra Teknologisk Institut. Risikoen er, at virksomhederne mister konkurrenceevne.

30. nov 2018

Kunstig intelligens er også for små virksomheder

Mindre virksomheder kan sagtens gå i gang med AI-projekter. Det vigtigste er at have en langsigtet strategi, opbakning fra ledelsen og evnen til at samarbejde afdelingerne imellem.

30. nov 2018

Opladning med 400 kW giver 280 km på ti minutter

Over de næste tre år skal en række amerikanske virksomheder og forskningsinstitutioner udvikle en ny type oplader til elbiler. Den skal kunne levere 400 kW direkte fra højspændingsnettet med bedre virkningsgrad end i dag. Både E.ON og Clever ser positivt på den nye teknologi.

6. nov 2018 24

Mindre industrivirksomheder skal komme ind i IIoT-kampen

Små og mellemstore danske virksomheder risikerer at blive overhalet af konkurrenterne, hvis ikke de bliver mere motiverede for digitale løsninger som for eksempel edge computing. Det forudser udviklings­huset Move Innovation.

5. okt 2018

Klimarådet undervurderer elbilers klimabidrag

Genbrug af batterier og lave serviceomkostninger er nogle af de faktorer som Klimarådet undervurderer i deres seneste analyse “Flere elbiler på vejene”. Det siger eksperter som Ingeniøren har talt med.

28. sep 2018 11

Her er elbilens danske CO2-forspring

Flere elbiler kan få CO2-udledningen til at stige på kort sigt og den ekstra strøm skal komme fra nye vindmøller og solceller. Til gengæld er de langsigtede CO2-gevinster ikke til at tage fejl af. Det er nogle af konklusionerne i de livscyklusanalyser, der ligger til grund for Klimarådets nye analyse 'Flere elbiler på de danske veje'.

27. sep 2018 84

VW satser på elbiler med 16 nye fabrikker

Tidsfristen er 2022, og de fleste anlæg skal ligge i Europa. Men Kina har en særlig rolle.

25. sep 2018 27

Tyske bilproducenter skal undersøges for hemmelig aftale

EU-Kommissionen vil nu undersøge, om VW, BMW og Daimler indgik en ulovlig aftale om ikke at konkurrere på miljøteknologi.

19. sep 2018 2

ANALYSE: Dieselskandalens 3-års jubilæum - hvad har vi lært?

Fronterne mellem de europæiske bilproducenter og miljøorganisationer er stadig trukket skarpt op, når det gælder NOx-emission. Så hvad er der egentlig sket her tre år efter, at dieselskandalen rullede?

18. sep 2018 8