close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig vore nyhedsbreve, accepterer du også vores brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-koncernen lejlighedsvis må kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud med videre via telefon, sms og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bjørn Godske

3D-printede æggestokke skal hjælpe kræftramte kvinder til at få børn

Ved hjælp af en 3D-bioprinter har amerikanske forskere printet funktionelle æggestokke. Teknologien skal hjælpe kvinder, der har haft kræft til at producere hormoner og få ægløsning.

22. maj 2017

Tesla anklages for dårlig arbejdsmiljø

Siden 2014 har ambulancer været tilkaldt flere hundrede gange til Teslas fabrik i Fremont, Californien. Teslas direktør erkender, at arbejderne har haft det hårdt og arbejdet meget.

19. maj 2017 19

Danske motorveje skal være klar til selvkørende biler

De seneste dage har Vejdirektoratet gennemkørt en række danske motorveje for at tjekke, om striber og skilte kan aflæses korrekt. Testen er gennemført i mørke, regn og diset vejr for at udfordre bilerne. Data er endnu ikke bearbejdet, men alt i alt er de danske motorveje klar.

18. maj 2017 16

Amerikansk analyse: Frygt ej robotten - teknologien tog langt flere arbejdspladser før i tiden

Frygten for, at robotterne overtager dit arbejde, synes overdrevet: Aldrig før har teknologien ændret så lidt på arbejdsmarkedet som i dag.

18. maj 2017 14

Elon Musk er energiens og transportens Steve Jobs

De omvæltninger, den amerikanske entreprenør har sat i gang, er så omfattende, at de også får betydning for energi- og transportsystemerne i Danmark, mener en række danske eksperter.

11. maj 2017 19

40.000 containere flyttes fra norske veje til autonomt skib

I 2020 skal et autonomt containerskib sejle gødning mellem norske havne. De norske myndigheder vil have nye regler, så det bliver muligt at sejle helt uden mandskab.

10. maj 2017 18

33 anbefalinger skal gøre Danmark til digital frontløber

Hvis Danmark ikke skal sakke bagud i det digitale kapløb, skal der gang i nye initiativer som for eksempel indførelse af programmering i folkeskolen og bedre adgang til testfaciliteter for SMV’er. Det er nogle af pointerne i Det Digitale Vækstpanels anbefalinger.

9. maj 2017

Det digitale vækstpanel anbefaler ny teknologipagt

Danmark skal have en teknologipagt efter hollandsk forbillede. Den skal sikre ressourcer til de uddannelser, som industrien efterspørger.

9. maj 2017 1

Elbilaftale gør opladning på gaden markant dyrere

Investeringen i det offentlige ladenetværk til elbiler vil gå i stå, hvis Folketinget vedtager den nye aftale om elbiler.

4. maj 2017 141

Bilen lytter til sig selv og advarer, før den går i stykker

Biler kan blive mere sikre og holdbare, hvis fejl kan opdages, før de bliver til en skade. Nu vil bilproducenter lytte til bilens forkerte lyde.

3. maj 2017 2