Bjørn Godske

55.117 kameraer tjekker din hastighed

Hvis nye stærekasser skal erstatte fotovogne til hastighedsovervågning, kommer Danmark med i klubben af lande med automatisk hastighedskontrol.

28. mar 2017 16

Fotovogne skal skiftes ud med stærekasser

Regeringen foreslår, at 20 af landets fotovogne skal erstattes af stærekasser på særligt farlige vejstrækninger. Det skulle øge trafiksikkerheden og reducere antallet af trafikdræbte. Trafikforsker kalder det et tilbageskridt.

27. mar 2017 36

Uber suspenderer forsøg med selvkørende biler

Et uheld i Arizona, USA, får nu kørselstjenesten Uber til foreløbigt at parkere alle forsøg med selvkørende biler. Uheldet skete, fordi en anden bil ikke overholdt sin vigepligt i et sving.

27. mar 2017

Dansk robotvirksomhed får stor kinesisk investor

Med en investering på et tocifret millionbeløb er den samarbejdende håndteringsrobot 'Ragnar' fra robotproducenten Blue Workforce klar til det internationale marked.

24. mar 2017 1

Ikoniske biler bliver nu elektrificeret

Retrobølgen er nu også kommet til elbiler. Historiske biler bliver bygget i nye fortolkninger med batterier i stedet for fossilt brændstof. Senest er det to modeller, hvoraf den ene deler vandene, mens den anden har sin helt egen karakter, som snart vil tøffe rundt helt uden motorstøj.

22. mar 2017 28

Amerikanske storbyer trodser Trump: Vil stor-shoppe elbiler

Byer som Los Angeles, New York og Chicago vil indkøbe store mængder af elbiler i de kommende år. Byerne vil have forureningsfri biler for at være på forkant med fremtidens klimaudfordringer.

22. mar 2017 11

Fugtige solsikkeskaller satte ild i Dong-lager

Biomasse, der har ligget for længe på lager, og støv fra træpiller er skyld i, at Hovedstadens Beredskab har været flittig gæst på Avedøreværket. Men strammere procedurer over for leverandører og hurtigere omsætningstid for biomasse skulle nu have løst problemet.

22. mar 2017 3

Nye testpladser for vindmøller godkendt

Vindmøllebranchen får nu fire nye pladser til test af fremtidens vindmøller. To pladser kommer til at ligge i Østerild plantage og to ved Høvsøre. Som erstatning for den skov der nu fældes, genplantes 95 hektar.

15. mar 2017 6

SDU-forskere styrer lys rundt om hjørner

Forskere fra SDU har opnået et gennembrud i at kunne styre lys i kredsløb på nanoskala. Det kan bliver grundstenen til fremtidens superhurtige kvantecomputere.

15. mar 2017 1

Dansk forskning finder vindmøllers optimale placering

Bedre kort baseret på de nyeste satellitdata giver større mulighed for at forudsige produktionen. Det kan få stor betydning for udbygningen med vind i udviklingslande.

15. mar 2017 3