close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bjørn Godske

Tilskud til sol og vind i USA betaler sig: Færre dødsfald og lavere sundhedsudgifter

Ny analyse viser, at amerikanernes tilskud til energiproduktion med sol og vind er en rigtig god forretning, hvis der ses på sundhed og miljø. Men det kunne være endnu bedre, hvis tilskuddet blev tilpasset de enkelte stater.

23. aug 2017 12

Derfor trækker det ud med den nye elektriske færge til Ærø

Tekniske udfordringer og myndighedskrav har skubbet idriftsættelsen af den nye elfærge i Det Sydfynske Øhav med trekvart år. Det er selve konstruktionen og især batteripakken, som har drillet.

22. aug 2017 20

Udenlandske personbiler vil kunne give 300 mio. kroner i statskassen

Fra 2019 skal alle udenlandske bilister i Tyskland betale afgift til det tyske vejnet. Men hvor meget vil udenlandske bilister kunne bidrage til det danske vejnet, hvis de skulle betale tilsvarende afgifter? Svaret er 300 mio. kroner.

21. aug 2017 27

Flydende naturgas kan nu blive rentabelt for færger

Ny dansk metode reducerer energiforbruget til fremstilling af flydende naturgas (LNG) med op til 40 procent. Metoden er skalerbar og kan for eksempel etableres på en havn og forsyne den lokale færge med LNG.

21. aug 2017 8

Svensker vil slå Tesla med gigantisk europæisk batterifabrik

Nu starter første runde af finansieringen af en europæisk batterifabrik, der skal tage kampen op med Tesla og andre giganter, der vil producere batterier i Europa. Hvis alt går vel, skal fabrikken stå klar i 2020 til en pris på cirka 30 mia. kroner.

16. aug 2017 14

Sådan vil det grønlandske brandvæsen bekæmpe naturbranden

Siden fredag har mandskab fra Ilulissat og Qasigiannguit været sat ind for at stoppe en enorm grønlandsk naturbrand. Brandbælter og mobile pumper skal forhindre, at branden spreder sig mere. Imens diskuterer forskerne, om naturbrande i Grønland er noget nyt eller almindeligt forekommende.

15. aug 2017 4

Dansk elbil sætter ny verdensrekord

I onsdags satte en dansk elbil verdensrekord i sin kategori og er dermed det næsthurtigste 4-hjulede elkøretøj i verden på en ⅛ mile. Nu går de to fætre bag bilen efter at blive verdens hurtigst accelererende eldrevne køretøj og komme i Guinness Rekordbog.

13. aug 2017 1

Amager Bakke-start udskydes igen: Direktøren er skuffet over leverandøren

Der er stadig lange udsigter til, at Amager Ressource Center kan overtage affaldsforbrændingsanlægget Amager Bakke. Hen over sommeren har ødelagte fødevandspumper endnu engang udsat idriftsættelsen. Det ærger ARC’s direktør.

9. aug 2017 13

Mazda: Nu øger vi benzinmotorens effektivitet med 20-30 procent

I 2019 kommer en Mazda på markedet med en teknologi, der delvist overflødiggøre tændrøret. Det vil forbedre effektiviteten med 20-30 procent og gøre motoren mere effektiv en de nuværende dieselmotorer.

9. aug 2017 64

Det amerikanske forsvar frygter populære kinesiske droner

Droneproducenten DJI afviser, at de opsamler data fra deres droner. Alligevel vil det amerikanske forsvar ikke bruge det kinesiske firmas droner længere.

9. aug 2017 4