Birgitte Marfelt

Genoplev metrobyggeriet – 2012: Danmarkshistoriens mest overvågede anlægsarbejde

Med intensiv overvågning af grundvand og bygninger både før, under og efter byggeriet af metrocityringen har Metroselskabet og entreprenørkonsortiet sikret sig mod synkende fundamenter og revnede huse.

29. sep 2019

Ny forskning dokumenterer: Campylobactersmitte er vildt underdiagnosticeret

Hvert år bliver over 40.000 danskere, fortrinsvis mænd mellem 18 og 50 år, smittet af campylobacter. Det er flere end ti gange så mange, som myndighederne hidtil har vurderet.

13. nov 2014 6

Nu får Danmark et nyt oliefelt til 1,5 milliarder kr.

En ubemandet platform tæt på den tyske del af Nordsøen skal pumpe 2,29 millioner m³ olie op af undergrunden.

13. nov 2014 5

Nu bliver det endnu lettere at afvise genmodicerede afgrøder på markerne

En afstemning i EU-Parlamentets miljøudvalg gør det sværere for biotekindustrien at underkende landenes nationale forbud mod gensplejsede planter. Planteforskere advarer, mens miljøorganisationer jubler.

12. nov 2014

Københavns nye kanalby rykker et stort skridt nærmere

Et politisk flertal har godkendt lokalplanen for den omstridte bydel Enghave Brygge i Københavns Sydhavn. Stigende vandstand får nemlig ikke konsekvenser for byggeriet, viser nyt notat.

11. nov 2014 5

Europas havne opgiver at forsyne svinende krydstogtskibe med strøm

Hverken krydstogtrederier eller de europæiske havne, som krydstogtskibene anløber, har mod på at investere i de nødvendige landstrømsanlæg, der vil reducere luftforureningen i byerne.

11. nov 2014 23

Jernbanetunnelerne under New York krakelerer efter superstorm

Superstormen Sandy oversvømmede i 2012 New Yorks jernbanetunneler så meget, at en fortrolig rapport nu påpeger, at de skal repareres for over fire milliarder kr.

10. nov 2014

Styring af Cityringens metrotog flytter væk fra sporet og ind i kontrolrummet

Princippet i version 5.0 af det københavnske metrotog er, at infrastrukturen bliver befriet for sporisolation og elektronik, og at den centrale computer ved alt.

10. nov 2014 2

Københavns metro leverede beviset: Stålhjul og perrondøre går fint sammen

I dag er kombinationen af metroens stålhjul og automatiske perrondøre blevet standard, men metroens døre, der tidligere faldt af, har fået nyt design.

9. nov 2014 4

Metroselskabet: »Alle burde lave to metroer«

Sikkerhedsgodkendelsen af metroens cityring bliver mere gnidningsfri, end da København fik sin første metro, forsikrer bygherren.

9. nov 2014 2