Birgitte Marfelt

Genoplev metrobyggeriet – 2012: Danmarkshistoriens mest overvågede anlægsarbejde

Med intensiv overvågning af grundvand og bygninger både før, under og efter byggeriet af metrocityringen har Metroselskabet og entreprenørkonsortiet sikret sig mod synkende fundamenter og revnede huse.

29. sep 2019

Københavns metro leverede beviset: Stålhjul og perrondøre går fint sammen

I dag er kombinationen af metroens stålhjul og automatiske perrondøre blevet standard, men metroens døre, der tidligere faldt af, har fået nyt design.

9. nov 2014 4

Metroselskabet: »Alle burde lave to metroer«

Sikkerhedsgodkendelsen af metroens cityring bliver mere gnidningsfri, end da København fik sin første metro, forsikrer bygherren.

9. nov 2014 2

Istidsløsningen virker – fjern den!

En reetablering af ‘det oprindelige landskab’ i Nordsjælland viste sig efter decemberstormen at kunne beskytte kysten. Men Kystdirektoratet vil have kystsikringen fjernet.

5. okt 2014 20

Nordkyst-kommuner vil skabe ny riviera

Kystsikring skal ikke bare sikre de ejendomme, der er bygget helt ud til kysten, men også gøre stranden tilgængelig for offentligheden. Netop det vil et nyt nordsjællandsk projekt sikre.

5. okt 2014 2

Private bruger millioner på kystsikring, der flytter problemet til naboen

Lokale løsninger med høfder og stenflak på korte kyststrækninger gør ofte erosionen værre andre steder. Eksperter efterlyser central indsats.

3. okt 2014 19

DSB vender det blinde øje til fejl på Øresundsbanen

På dansk opfordring anbefalede en schweizisk baneekspert i 2010 en analyse af øresundstogenes tekniske problemer. Rådet er aldrig blevet fulgt – og togene kører stadig lige upræcist.

12. sep 2014 8

Så er proppen taget af Risøs DR3

En time tog det at tage proppen af Danmarks største forsøgsreaktor. Men forinden var gået tre år med at planlægge hele operationen ned i de allermindste detaljer.

24. maj 2014 4

Politikere: Metroselskabet trækker os rundt i manegen

Trafikpolitikere i Folketinget tvivler på Metroselskabets påstand om, at en afgrening til en sydhavnsmetro nødvendigvis skal etableres, mens Cityringen anlægges.

2. maj 2014 11

Pæle til britisk vindmøllefarm testes i Femern Bælts hårde moræneler

En meget hård undergrund ud for den britiske østkyst har ført norske geoteknikere til Rødbyhavn for at teste rammesko til den britiske havvindmøllepark Dudgeon Offshore Windfarm.

22. apr 2014