Anne Marie Primdal

Rødt lys for kæmpe pariserhjul: Konstruktionen virker alt for usikker

Alarmklokkerne har ringet hos Københavns Kommune efter tegningerne for et kæmpe pariserhjul ikke stemmer overens med virkeligheden. Belastningen er dobbelt så stor, og der mangler aflastning.

24. jul 2009 17

Hver dansker er blandt verdens største udledere af drivhusgasser

Hr. og fru Danmark sender hver omkring 15 tons CO2 op i luften hvert år. Det placerer os på en 10. plads over de største udledere, viser en ny opgørelse, der understreger at rigdom og drivhusgasser er tæt knyttet.

24. jul 2009 80

Utæt rør oversvømmede koncerthusets kontrolrum

Gårsdagens regnvejr sørgede for, at gulvene i Drs koncerthus endnu engang blev våde. Denne gang gik det ud over »det røde studie«, hvor DRs kor har hjemmebane.

24. jul 2009 6

Tænketank: Brug kun biobrændstof til fly

Biobrændstof gør større nytte i fly end i biler. Det mener en engelsk tænketank, som ønsker forskning i plantebaseret brændstof for at skåne de spiselige afgrøder.

24. jul 2009 6

Varmefølsomt kamera i udkigstønden skal forhindre hvalkollisioner

Ved at bruge lyd- og varmesensorer mener forsker, at kunne mindske hvalers sammenstød med skibe. Sammenkoblingen af flere opsporingsteknologier skal være løsningen.

23. jul 2009

Kæmpe pariserhjul gør telefoner ubrugelige i København

Skandinaviens største pariserhjul, der har fået plads på Axeltorv, slukker for telefonlinjen til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Nu skal antenne fjernes elle have sit signal omdirigeret.

23. jul 2009 19

Malingsfjerneren GBL er det nye rusmiddel blandt unge

Gamma Butyrolacetone, der kan bruges til at fjerne graffiti og rense fælge, er blevet en ny livsfarlig trend i misbrugermiljøet.

22. jul 2009 57

Offentliggjorte spionbilleder af havis skal hjælpe klimaforskere

Mere detaljerede modeller af havisens bevægelser og smeltende søer er nu mulige efter klimaforskere har fået fat i spionbilleder af havisen ved polerne.

21. jul 2009 2

Forskere har undervurderet tsunami-risiko for USA

En større og mere ødelæggende tsunami end den i 1964, som skabte en 12 meter høj bølge, kan ramme USA og Canadas kyster i fremtiden, lyder det fra forskere.

21. jul 2009

Største danske sag om forurenet drikkevand kommer for landsretten

Landsretten skal nu afgøre, om Køge-Egnens Renseanlæg slipper af sted med en bøde på 50.000 kroner for den hidtil største sag om drikkevandforurening i Danmark.

20. jul 2009