Anne Marie Lykkegaard, Journalist

Se billederne: New Horizons når Pluto i historisk forbiflyvning

New Horizons kom tirsdag aften historisk tæt på Pluto, og Nasa har frigivet billeder af dværgplaneten i hidtil usete detaljer. Men det er intet imod, hvad der venter i de kommende måneder.

15. jul 2015

Danske energi-ingeniører siger nej til indvinding af skifergas

Dansk skifergas skal blive i undergrunden, mener 56 procent af de ingeniører, der arbejder med energi. For to år siden var der blandt ingeniører flertal for fracking.

22. maj 2015 20

Muterede bananfluer giver ny viden om menneskelige sygdomme

Bananfluen er perfekt, når forskerne vil lære mere om menneskets komplekse sygdomme. Bananfluen kan nemlig både få kræft, ADHD og Parkinsons sygdom, hvis man piller lidt ved dens gener. Og så fylder den ikke særlig meget.

17. maj 2015

Strømfænomen påvirker liv og død i havet

Danske forskere er i færd med at kortlægge et havstrømsfænomen, som de mener i høj grad styrer livet i de danske farvande.

2. maj 2015 2

Forbedring af batterier er et langt, sejt træk

Forskerne arbejder intensivt på at udvikle nye batterityper, der kan få din smart­phone til at holde længere på en opladning. Men for forbrugerne kommer fremskridtet i små ryk.

18. apr 2015 14

Fremtidens menneske kan trække på to typer reservedele

Mekanik og avancerede proteser har længe været hovedkilden til menneskelige reservedele – men snart bliver organer dyrket i laboratorier også en mulighed.

12. apr 2015

Uden Einstein ingen præcise GPS’er

Albert Einsteins generelle relativitetsteori fylder 100 i år. I 1915 startede den en videnskabelig revolution – i dag sikrer den os GPS’er, der kan holde os på ret kurs.

14. mar 2015 42

Elektronisk bamse søger job som velfærdsteknolog

To forskningsprojekter inden for velfærdsteknologi viser, hvad fremtidens ældre kan komme ud for. Men mennesket har stadig en plads i plejen, siger dansk forsker.

21. feb 2015 4

Har britiske journalister afsløret russiske angreb på Ukraine?

Satellitbilleder af kratere og beregninger af missilers affyringspositioner viser ifølge britiske journalister, at Rusland har angrebet Ukraine. Kig med i rapporten og se, om de har ret.

18. feb 2015 12