Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Anne Marie Lykkegaard, Journalist

Ny dansk teknik kan revolutionere medicinproduktion

Medicin baseret på proteiner til sygdomme som gigt og kræft kan produceres billigere og bedre med en ny teknik udviklet af forskere fra Københavns Universitet. Forskerne har netop søgt patent på teknikken, der er støttet af Novo Nordisk Fonden.

25. jul 2015

Paradigmeskift: Sådan kan vi også lede efter mørkt stof

Det er endnu ikke lykkes videnskabens verden at detektere mørkt stof. Måske, fordi det er blevet gjort forkert hele tiden. Forskere fra Syddansk Universitet og Los Alamos foreslår, at vi i stedet for kun at lede efter mørke partikler også prøver med mørk stråling.

24. jul 2015 6

Kom med på Danmarks største plantesamling med 2.628.000 forskellige arter

Statens Naturhistoriske Museums plantesamling er tæt på 400 år gammel. Selv om planterne er knastørre, kan forskerne stadig bruge dem til at finde nye lægemidler, forudsige klimaforandringernes påvirkninger eller afsløre, hvilke invasive arter der slår sig ned næste gang.

23. jul 2015

Dansk metode kan lynhurtigt afsløre undergrundens sande temperatur

Det er nu for første gang muligt at udregne, hvilke temperaturer undergrunden har været udsat for inden for de seneste 100.000 år. Den viden kan være vigtig for brugen af jordvarme og for dem, der har noget atomskrot til overs.

22. jul 2015 1

Klimaforandringer kan booste udbredelsen af klamme parasitter

En snegle-overført parasit fra Afrika har inficeret mennesker på øen Korsika, og klimaforandringer menes at spille en rolle i parasittens pludselige hærgen. Nu vil danske forskere derfor undersøge, hvordan klimaforandringer påvirker en leverædende parasit fra snegle herhjemme.

22. jul 2015 1

Varmeste juni på kloden siden 1880

Juni måned er blevet målt til den varmeste måned i 135 år, og den rekord tegner et godt billede af, hvilken kurs Jordens temperatur har.

21. jul 2015 52

Kritik: Regeringen handler med uerstattelig natur som var det Hjallerup Marked

Regeringen vil lempe naturbeskyttelsen af græs- og engarealer, der hører under § 3 i Naturbeskyttelsesloven, og bytte det ud med urørt skov. Resultatet kan ødelægge uerstattelig natur eller være uden betydning, lyder det fra forskere og naturfredningsforeningen.

21. jul 2015 47

Tag med på flyvetur over Pluto: Overfladen er usædvanlig aktiv

Nasa´s nye nærbilleder, samlet i en kort video, efterlader et dominerende spørgsmål: Hvorfra kommer varmen, der får overfladen til at være så aktiv?

20. jul 2015 15

Rambøll bygger verdens største hus i krydslamineret træ

Rambøll i gang med at bygge, hvad der bliver et 33 meter højt hus i krydslamineret træ i London. Byggeriet udleder kun halvt så meget CO2, som hvis der var blevet brugt beton.

20. jul 2015 11

Danmarks mest værdifulde natur får lov at forfalde

10 procent af Danmarks areal er 'beskyttet', så det ikke må dyrkes. Men beskyttelsen pålægger ikke private lodsejere noget ansvar for vedligeholdelse af arealerne, som derfor i høj grad forfalder.

20. jul 2015 37