Adam Fribo
Adam Fribo

Leder: Skats nye overvågningsmaskine er et demokratisk svigt

21. jan 2022 25

IT professionals (still) prefer Microsoft: “We focus on the individual owning their job”

The ability to improve and work with technological solutions that make a difference is an essential part of the explanation why Microsoft has once again been named the IT professionals’ favorite company, according to the development director.

30. nov 2021

Konsulentbesparelser presser myndigheder ud i jagt på egne it-folk

Regeringens planlagte besparelser på konsulent­området får myndigheder til at kigge efter dygtige it-folk til at overtage opgaverne. Men der er rift om dem.

28. jul 2021 4

Kommunal chatbot skal lære at tale: Drømmen er en kommunal Siri

Roskilde Kommune var for to år siden blandt frontløberne på de kommunale chatbots, der hjælper borgere med at finde informationer på hjemmesiden. Nu er næste skridt, at chatbotten skal have en stemme.

24. mar 2021 2

It-koks kan have givet forkerte husdyr-tilladelser

9. okt 2020

Et turbulent år, hvor Sundhedsplatformen bed sig fast

To ting står klart efter endnu et år, hvor Sundhedsplatformen er blevet beskudt fra alle sider: Kritikken har været berettiget – og systemet er kommet for at blive

27. dec 2018 1

Computermodeller og menneskehud mindsker brugen af forsøgsdyr

De store aktører i den danske medicinalindustri har et erklæret mål om at bruge så få forsøgsdyr som muligt så effektivt som muligt. Overskydende hud fra fedmeoperationer er blandt de nyttige redskaber.

21. maj 2016 1

Minus 150 kroner pr. megawattime: Vilde negative elpriser i Californien

via Bloomberg Vindkraften har kronede dage i Californien og Texas, hvilket har resulteret i negative elpriser. I flere uger har det kostet forsyningsvirksomheder 150 kroner at komme af med en megawatttime.

12. apr 2016 18

Nyt dansk flowbatteri skal sikre bedre økonomi i solceller

Forskere fra Aarhus Universitets Institut for Ingeniørvidenskab har udviklet en ny type flowbatteri, der skal gøre det muligt for private forbrugere at lagre store mængder solenergi. Det skal gøre solceller mere attraktive for forbrugerne, end de hidtil har været.

11. apr 2016 6

Asien fører an i eksplosiv solcelleudvikling

Det globale solcellemarked voksede eksplosivt i 2015, og asiatiske lande som Kina og Japan fører an. Sammenlagt blev der installeret op mod 50 GW ny kapacitet

11. apr 2016 14