close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Skibe

Miljøstyrelsen politianmelder to rederier for udledning af svovl

Efter to nye sager er 19 rederier nu blevet politianmeldt, siden nye krav til brændstoffets svovlindhold trådte i kraft i 2015.

18. sep 2017 2

Forurening fra skibe skaber tordenvejr over travle sejlruter

Analyse af 1,5 milliarder lyn viser, at to sejlruter i Det Indiske Ocean og Det Sydkinesiske Hav er ekstra hærget af uvejr.

11. sep 2017 1

Se Neptunes flotte billeder fra Nordsøen

Miljøskibet Neptune er netop vendt hjem fra to måneders ekspedition rundt i Nordsøen. Udover mange prøver og data, der nu skal analyseres videnskabeligt, lykkedes det også ekspeditionen at tage en lang række billeder af dyrelivet og havbunden.

2. sep 2017

Miljøskib hjemme igen efter 8.700 kilometers sejlads i Nordsøen

Det teknologispækkede skib Neptune fra miljøorganisationen Oceana har brugt maskiner, dykkere og en undersøisk robot til at undersøge livet i vandet og på havbunden i den nordlige del af Nordsøen, der bærer tydeligt præg af at være overfisket.

2. sep 2017

Sådan fungerer scanneren, der undersøgte Nautilus

I forgårs scannede Skat ubåden Nautilus for at tjekke, om der var hulrum, som politiet havde overset. Scanneren er den mest avancerede, som Skat hidtil har haft. Læs her, hvordan den fungerer.

31. aug 2017 2

Minister lover Grønland nye søkort efter udflytnings-koks

Arbejdet med digitale grønlandske søkort har stået stille siden udflytning af Geodatastyrelsen. Ny aftale skal sikre, at de 73 søkort færdiggøres fra næste år.

30. aug 2017 13

Nautilus bliver scannet for skjulte rum

Politiet får i dag hjælp af Skat til at scanne ubåden Nautilus for at finde eventuelle hulrum, som politiets efterforskere endnu ikke har opdaget. Der er dog ingen konkrete mistanker om, at muligt bevismateriale skulle være skjult.

29. aug 2017 3

Den amerikanske flåde indstiller al aktivitet efter fjerde Destroyer-uheld i år

Flådens operationelle aktiviteter sættes i bero, mens det undersøges, hvad der ligger til grund for, at fire Destroyers i Stillehavet har været involveret i uheld 2017.

22. aug 2017 11

Derfor trækker det ud med den nye elektriske færge til Ærø

Tekniske udfordringer og myndighedskrav har skubbet idriftsættelsen af den nye elfærge i Det Sydfynske Øhav med trekvart år. Det er selve konstruktionen og især batteripakken, som har drillet.

22. aug 2017 21

Peter Madsen: Ulykke om bord på ubåd medførte Kim Walls død

Ifølge Københavns Politi har Peter Madsen forklaret både politiet og byretten, at der skete en ulykke om bord på ubåden Nautilus, som kostede den kvindelige svenske journalist Kim Wall livet. Han har efterfølgende begravet hende til søs.

21. aug 2017 242