Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Senioringeniørlisten: Penge til aktiviteter

Senioringeniørlisten vil styrke aktiviteter i fagtekniske netværk og regioner i den nye valgperiode. Arbejdet har allerede båret frugt.

Af TECH RELATIONS for Senioringeniørlisten

Flere penge til aktiviteter ude i regionerne, både til netværks-arrangmenter og fagtekniske møder. Det er et af de mål, Senioringeniørlisten har defineret i indeværende valgperiode.

»En meget stor del af IDAs medlemmer bruger de aktiviteter,« siger Lasse Grønbech,

Senioringeniørlisten. Han forklarer, at aktiviteter i regionerne ifølge Senioringeniørlisten er en vigtig del af IDAs kerneydelse.

»Medlemmer, der bruger IDA, bliver i IDA og melder sig ikke ud. Desuden er disse aktiviteter båret af frivillige. Her bliver medlemmernes kompetencer bliver sat i spil, især i de fagtekniske arrangementer. Det er en stærk del af IDAs tilbud, der samtidig bringer IDA tæt på medlemmerne,« siger Lasse Grønbech

I skrivende stund ser det ud til, at Senioringeniørlisten med sine politiske alliancepartnere har fået hævet bevillingerne til regionale aktiviteter og fagtekniske netværk, sådan som målet var efter valget i foråret 2019. Går budgetindstillingen igennem, får de to aktivitetsområder hver tilført 500.000 kroner mere i 2020. Det svarer til en stigning på ca. 5 % på dem begge.

Erfarne ingeniørers opdatering

Senioringeniørlistens hovedmålgruppe er "senioringeniører," dvs. ingeniører, som har ti års erfaring eller mere. Efter valget har listen opnået sæde i både Hovedbestyrelsen, Ansattes Råd og A-kassens bestyrelse. Listens mærkesager er at bringe IDA tæt på medlemmerne, at sikre medlemmerne samt at tilbyde medlemmerne faglig og personlig udvikling.

»IDA skal medvirke til at holde medlemmerne fagligt opdateret og udvikle medlemmerne. Det skal blandt andet ske ved de regionale og fagtekniske aktiviteter, som vi har satset så stærkt på. Men det skal også ske ved sparring og rådgivning, når der er brug for det,« siger Lasse Grønbech og understreger at IDA skal videreføre sin funktion som fagforening med juridisk og overenskomstmæssig rådgivning af medlemmerne. Gerne om aftenen, når medlemmerne har tid.

Kigger man ind i arbejdsmarkedspolitikken, hvor Lasse Grønbech selv er involveret via en post i A-kassens bestyrelse, handler det især om at forebygge ledighed.

»Det ville være godt, hvis vi fik fat i opsagte medlemmer, inden de blev meldt ledige. Vi kunne sætte ind med sparring, viden og vejledning i opsigelsesperioden, sådan at folk, der ikke selv har fundet job, kan blive hjulpet i en svær situation. Meget tidligere, end det er tilfældet i dag,« siger Lasse Grønbech.

»Det kan være vejledning til jobsøgning, efteruddannelse eller personlig udvikling, alt efter, hvad medlemmet har brug for.«

Senioringeniørlisten er ikke tilhænger af store paroler og omkostningstunge forandringer.

Pengene skal bruges med omhu, for de tilhører medlemmerne, lyder det. IDA skal holde sig relevant for medlemmet, og medlemstilvæksten skal ske på en balanceret måde.

Et attraktivt IDA

»IDAs DNA er det naturvidenskabelige på universitært niveau. Det skal vi ikke give køb på. Man kan godt have IT-folk ind som medlemmer, men de må være universitetsuddannede, for ellers skrider det. Omfavner man alle, omfavner man ingen,« siger Lasse Grønbech, der påpeger et par andre områder, hvor IDA giver værdi i hverdagen: Fagbladet Ingeniøren og IDA Forsikring.

»Hvis vi har gode tilbud, er IDA attraktivt at blive medlem af – og forblive medlem af. Det skal vi holde fast i,« siger Lasse Grønbech.