Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Senioringeniørlisten: Mere aktivitet i lokalområderne

Senioringeniørlisten vil have mere liv i de lokale IDA-afdelinger og skabe et fleksibelt arbejdsliv for IDA-medlemmerne hele livet igennem

Af TECH RELATIONS for Senioringeniørlisten

Det er vigtigt, at vi er tæt på alle medlemmerne. Uanset om de bor i Tønder, Holstebro eller København.«

Sådan siger Senioringeniørlistens Birgit Kjærside Storm, der er en af listens syv medlemmer af IDAs repræsentantskab.

Senioringeniørlisten mener, at IDA skal være meget aktiv i lokalområderne, både når det gælder kompetenceudvikling af IDA-medlemmerne, fagtekniske møder og sociale arrangementer.

»Det er på den måde, IDA betyder noget for det enkelte medlem,« siger hun og tilføjer, at tilbuddene hele tiden skal justeres og opnormeres, så medlemmerne føler, at foreningen er relevant.

Skræddersyet arbejdsliv

Senioringeniørlistens anden mærkesag er, ikke overraskende, seniorområdet. Her taler Birgit Kjærside Storm for en fleksibel seniorpolitik.

»Det skal være muligt at blive ved med at arbejde længere, men også at gå på efterløn, når man er 63. Vi vil lade det være op til den enkelte,« siger Birgit Kjærside Storm.

»Nogle vil måske trække sig delvist tilbage og kan derved bidrage med erfaring og kompetencer, men lidt færre timer end tidligere,« forklarer hun.

Netop på dette område har det danske arbejdsmarked og IDAs politik ændret sig en del igennem de seneste år. Mange seniorer ønsker at arbejde længere. Og mange virksomheder vil godt fastholde dem.

»Flere virksomheder og offentlige arbejdspladser bør få sig en seniorpolitik. Vi kan som fagforening gå ind og støtte det enkelte medlem, så medlemmet får en ordentlig aftale,« siger hun.

Senioringeniørlisten har i de seneste måneder indgået i arbejdet med at formulere en seniorpolitik for IDA. Og her er fokus netop gået fra tidlig tilbagetrækning til nu at bane vejen for den enkeltes behov for en skræddersyet løsning. Derfor hedder politikken også ‘Politik for et flexibelt seniorarbejdsliv’.

»I virkeligheden kunne den flexibilitet også omfatte de yngre grupper. Mon ikke, der er en del unge ingeniører, der godt vil gå lidt ned i tid en årrække, mens deres børn er små? De kan så skrue op for arbejdstiden igen, når de eksempelvis runder de halvtreds år,« siger Birgit Kjærside Storm.

Skarp livet igennem

Senioringeniørlisten har desuden været med til at formulere en politik om livslang læring, der går ud på, at alle IDA-medlemmer skal kunne udvikle deres kompetencer arbejdslivet igennem.

»Hvis man udvikler sine kompetencer, bevarer man sin værdi på arbejdsmarkedet. Det gælder uanset om man er 26 eller 66 år,« siger Birgit Kjærside Storm, der også har været involveret i en politik for et godt psykisk arbejdsmiljø. Det er blevet formuleret i Ansattes Råd og kan herfra bredes ud til både ansatte og medlemmer.

Senioringeniørlisten har desuden fokus på ligestilling – både mellem kønnene, mellem aldersgrupper og mellem forskellige etniciteter.

»Vi vil gerne opnå, at man kommer til at betragte ligestilling som noget helt givet på alle områder,« siger Birgit Kjærside Storm.