Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Senioringeniørlisten: God timing

Dion Nielsens hovedinteresse, trådløs kommunikation, har været krumtap i vor tids største teknologispring.

Af TECH RELATIONS for Senioringeniørlisten

Hans interesse har altid været trådløs kommunikation, helt tilbage fra studietiden, og tiden må siges at have været med ham.

»Der har været nogle bump på vejen. Det er gået op og ned,« siger den 66-årige svagstrømsingeniør Dion Nielsen, der nåede at være ansat næsten 40 år i samme virksomhed. En virksomhed, der godt nok blev splittet op og skiftede navn samt ejere flere gange undervejs. Men alligevel.

»Da jeg blev ansat, var der 1.400 ansatte, og vi blev ved med at udvide. Så gik det ned ad bakke, og vi endte med at være 20 tilbage. Efter en optur er det nogenlunde det antal medarbejdere, vi er i dag,« siger han.

Dion Nielsens karriere startede i 1978, da han blev ansat i telefonfirmaet Kirk i Horsens. Hans passion var egentlig at lave skibsradioer, hvilket han også blev sat til, men ikke så længe. Snart skiftede fokus til teleinfrastruktur og terminaler, indtil mobiltelefonen og det første nordiske mobilnet blev lanceret i 1987.

Kirk var med på bølgen, men da telemarkedet blev liberaliseret, faldt en stor del af virksomhedens indtægter væk, og man fokuserede nu på de trådløse DECT-telefoner til både professionelt og privat brug. Også her var den trådløse radiokommunikation kernen.

DECT – en standard, som Dion Nielsen var med til at udvikle og vedtage specifikationer for – har været kernen i Kirk lige siden. Det er et nichemarked, som også indbefatter ip-telefoni. Markedet aftager 80 omkring mio. telefoner om året.

Stadig aktiv

Dion Nielsen startede som projektingeniør, blev projektleder, fik så mere lederansvar og endte som udviklingschef i virksomheden, der undervejs fik navnet Spectralink. I 2017 gik han på pension, men Dion Nielsen hjælper stadig virksomheden som selvstændig konsulent.

»Det er en god ordning, hvor jeg kan tage ind og arbejde eller ordne det hjemmefra, alt efter hvad behovet er,« siger han.

»Både i den seneste forandring og i min karriere i øvrigt har jeg gjort brug af IDAs tilbud om personlig rådgivning og kurser til faglig udvikling. Det har haft stor betydning,« siger han.

Fragmenteret marked

Selvom han fortsat løser tekniske opgaver, vil Dion Nielsen i fremtiden bruge mere og mere tid på de faglige opgaver i IDA. Han er aktiv som censor ved ingeniøruddannelserne og i IDAs Uddannelses- og Forskningsudvalg samt intern kritisk revisor.

»Vi kommer til at se et meget mere fragmenteret arbejdsmarked fremover, og derfor skal IDA gøre alt, hvad vi kan, for at støtte dimittender og senioringeniører,« siger han.

»Uddannelserne skal tilpasses, så de unge kan begå sig på det fragmenterede arbejdsmarked, siger han med henvisning til projektansættelser, konsulentroller og de kortvarige ansættelsesforhold,« der bliver mere og mere udbredt.

»Desuden skal den erfarne ingeniører uddanne sig gennem hele karrieren. Det er simpelthen nødvendigt. Og IDA skal fortsat udbyde kurser,« siger han.

Det lokale er også vigtigt og her bidrages gennem medlemskab af faggrupper og som formand for IDA Horsens afdelingen.