Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Seneste nyheder

Findes Planet 9, eller er den et sort hul?

plusAstronomer er uenige om, hvorvidt der findes en stor planet i den yderste del af solsystemet. Nu kommer fysikere med gode råd.

29. maj 14:14

Lavt smittetryk truer maskeforsøg: »Hvis sygdommen forsvinder, er det svært at undersøge«

plusTirsdag stopper dansk forskningsprojekt med 6000 deltagere. Håbet er, at det endeligt kan fastslå, om brug af ansigtsmasker beskytter mod samfundssmitte med covid-19 eller ej.

29. maj 12:47

SMVdanmark: Hver femte virksomhed vil fyre ved redningspakkers udløb

techmanagementSMV'erne, der har benyttet sig af lønkompensationspakkerne, kan ikke fastholde alle medarbejdere, når pakkerne udløber.  Det viser en ny undersøgelse, som SMVdanmark har fået foretaget blandt knap 700 af sine medlemmer.  Hver femte af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de forventer at skulle afskedige medarbejdere, når lønkompensationsordningen udløber 8. juli. Knap 60 pct. af virksomhederne i undersøgelsen har haft et omsætningstab i forbindelse med krisen på i gennemsnit 30 pct. 

29. maj 12:43

PODCAST: Du betaler for langt større båndbredde, end du kan udnytte

ingIngeniøren presser et 100 MG hjemmenet. Og så spørger vi: 290 mio liter spildevand i Øresund.....er det nu så slemt som det lyder?

29. maj 12:38

Garnet strammes om bygherrer: Fremlæg tal for skrald og klimabelastning

plusKravene til en ny bæredygtighedsklasse er offentliggjort i dag. Efter to års test er det planen at kravene bliver obligatoriske for alt dansk byggeri

29. maj 10:58

Arizona sagsøger Google for ulovlig sporing af Android-telefoner

version2Google narrer brugere til at at have en falsk følelse af sikkerhed, men det er »næsten umuligt at forhinde Google i at spore dine bevægelser uden din viden eller samtykke,« lyder det fra rigsadvokaten i Arizona.

29. maj 09:43

Notat afslører: Regeringen ville overvåge borgerne med GPS-sporing i corona-app

version2Regeringen bad Kammeradvokaten om at undersøge lovligheden i at overvåge danskerne med GPS-sporing.

29. maj 08:22

Her er fire måder at besøge fabrikken digitalt

techmanagementHvert år bliver der kørt mange kilometer på de danske landeveje, når teknikere og maskinbyggere besøger produk­tionsfaciliteter for at supportere eller udvikle nye automationsløsninger i industrien – de fysiske besøg er stadig en vigtig del af hverdagen. Men de virtuelle afløsere findes også, og Ingeniøren har undersøgt fire forskellige løsninger til augmented reality (AR), som giver dig den fysiske fornemmelse digitalt, og som er blevet haste-introduceret i Danmark på grund af coronakrisen.

29. maj 08:11

Leder: Også på klimaområdet må vi stå sammen hver for sig

ingSå kom endelig regeringens første del af en klimahandlingsplan, som har været forsinket af den omkalfatrende coronakrise. At dømme efter de hastigt indkaldte forhandlinger – partilederne fik mindre end et døgns varsel – har regeringen travlt med at komme i gang. At dømme efter planens indhold ser det dog desværre ud til, at den ikke har så travlt med at komme i mål.

29. maj 07:00

Ugens vand: Klimatiltag og corona-effekter (og fornuft) druknede næsten i den store spildevandsstorm

watertechDet er relativt sjældent, at verdensberømte personer kommenterer sager, som WaterTech var først til at skrive om. Men det skete i denne uge, da den svenske klimaforkæmper Greta Thunberg meldte sig i koret af kritikere af Hofors planlagte – men nu udsatte – udledning af stort set urenset spildevand til Øresund.

29. maj 06:06

Ugens skrald: »Tudetosset« affaldsimport, klimaforhandlinger sparket i gang og splittede holdninger til øget affaldssortering

wastetechOpdateret klokken 9.35 med henvisning til Ekstra Bladets historie om klimaforhandlingerne. Ingen kan anklage affalds- og ressourcesektoren for at være kedelig at følge i disse dage. Faktisk sker der så meget, at det for tiden kan være svært at følge med i den flodbølge af nyheder, rapporter, politiske udspil og strategier, der strømmer ind over redaktionens indbakke. Men som altid vil vi forsøge at give en overflyvning over denne uges mest relevante historier om affald og ressourcer, der har været bragt i andre medier.

29. maj 06:00

Ugen i FM: Renoveringsmilliarder ruller, men frygten for opbremsning består

facilitytechVelkommen til det første ugeoverblik fra FacilityTech Sidste uges boligaftale er allerede blevet omsat i et lovforslag, som blev sendt i lynhøring - fristen for at svare er således allerede på søndag den 31. maj kl. 12.

29. maj 05:52

Ugens digitalisering: Corona-aflyste møder forsinker stort politisystem

digitechCoronakrisen har spændt ben for flere it-projekter i det offentlige, og nu rammer udfordringerne også et stort it-projekt hos Rigspolitiet.

29. maj 05:36

Ugens energi: Power-to-X i storskala, klimaforhandlinger med mange indspark og lysegrønne toner i EU-genopretningspakke

gridtechEndnu en uge går på hæld. En uge, hvor store energinyheder har trukket overskrifter i mange medier.  Vi samler lidt op på konsortiet af danske giganter som Ørsted, SAS og DSV, der har præsenteret planerne om at opføre en kæmpe brintfabrik nær København. 

29. maj 05:30

Ugens transport: Vejdirektoratet afslører krav til ladestandere, og el-løbehjul gør oliesulten mindre

mobilitytechPå en forholdsvis almindelig og solbeskinnet fredag gør fredagsopsamlingen comeback efter et par uger helligdage og andre uregelmæssigheder, og det gør den, hvis vi selv må være så fri, med en lille fin palette af transporthistorier, for vi skal nemlig både henlede den kære læsers opmærksomhed til den nye ladestanderbekendtgørelse, et storstilet brintprojekt og en dansk drøm om at atter at kunne stige på toget i Danmark og få sig en god nats søvn med nattoget gennem Europa.

29. maj 05:29

Refns satire: Lille Memo

ing

29. maj 05:00

GAN genskaber både PacMan og biopsi-prøver, og Google dropper custom AI til olieudvinding

datatechCoronakrisen har i dette forår givet prisen på olie det største hak nedad i årtier.  Når prisen falder, skal hver eneste boring give mere olie, og til det formål tager olie- og gasselskaber i stigende grad AI-teknologi i brug.  

29. maj 04:17

Tænkeboks: Maksimalt fem kokke kan fordærve maden

ingHer får du den længe ventede løsning på opgaven!

29. maj 02:00

Bagsiden: Trust me. It's complicated ...

ing

29. maj 02:00

Bagsiden: Derfor eksploderer vores debatter

ing

29. maj 02:00

Bagsiden: Genbrug - 45-årigt komfur savner ny ovnpakning ...

ing... men ellers er det så godt som nyt.

29. maj 02:00

Togtunnel mellem Lolland og Falster vil koste over en mia. kroner

plusIfølge anlægsloven om Femern-forbindelsen skal jernbanen føres over Guldborg Sund på en ny klapbro. Sund & Bælt foretrækker en fast bro, men lokale kræfter foretrækker en tunnel, der nu er skønnet til at koste over en milliard kroner. Småpenge, mener borgmester.

28. maj 17:02

Fibernet tæt på at overhale kobbernettet

plusInternetforbindelsen i de danske hjem kommer i stigende grad fra fibernet, mens kobber bliver udfaset. Corona-krisen ser ud til at sætte ekstra turbo på teknologiskiftet.

28. maj 15:59

Ingeniører kårer for 20. gang i træk Novo Nordisk som landets mest attraktive arbejdsplads

ingI medgang og modgang har de danske ingeniører elsket Novo Nordisk gennem alle de 20 år, Ingeniøren har udgivet sin årlige Profilanalyse. Læs vinderinterviewet med medicinalkoncernens CEO, Lars Fruergaard Jørgensen.

28. maj 15:00

Nyt dansk parkeringsur vil rejse penge på Kickstarter

plusParkeringsur med forbindelse til din telefon holder styr på parkeringszone og husker at stoppe betalingen. Men der skulle et specielt trick til for at den fungerede. De danske iværksættere lancerer nu kampagne på Kickstarter.

28. maj 14:51

Corona har lukket verden ned, men landtransporten skal stadig finde klimaløsninger

techmanagementSelvom grænserne er lukkede, pløjer lastbiler og busser fortsat de danske veje, og i den seneste tid er myldretiden også begyndt at melde sig på landets motorveje.  Selvom meget er ved at være, som det var før, så er en hel del alligevel ændret, når det gælder økonomien og verdens tilstand. 

28. maj 14:25

Vedtaget: Nu må politiet overtage private overvågningskameraer

version2Den omdiskuterede lov giver også politiet lov til at 'overtage tv-overvågning med magt'.

28. maj 13:41

Snarrådige læger sikrer Remdesivir til Danmark - men kun til to hospitaler

plusKun to københavnske hospitaler har adgang til lægemidlet Remdesivir, der viser gode resultater i behandling af covid-19. Men dansk lovgivning forhindrer, at de deler midlet med andre sygehuse.

28. maj 13:06

Microsoft forener GUI-miljøet UWP med gammeldags apps

version2Apps, der bygger på gamle api'er, kan få et frisk udseende med WinUI.

28. maj 12:31

Sådan renses sandet fra Høfte 42

ing90 ton sand fra den forurenede høfde 42 er blevet renset for kviksølv og pesticider. Sandet er nu rent nok til at kunne bruges igen, men miljøministeren har igen udskudt finansieringen af oprydningen.

28. maj 12:30