Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Seneste nyheder

Guide: Byg dit eget visir til at beskytte ansigtet

ingMed et stykke plast, et stykke ledning, nogle plasticstrips og et liggeunderlag kan du fremstille dit eget ansigtsvisir, der beskytter mod coronavirus.

29. mar 10:00

Historisk sourcing til hospitalerne: 2-holdsskift på Novo er nu i gang med coronatest

ingLaboranter på Novo Nordisk tester fra i dag patientmateriale for coronavirus for Region Hovedstaden. Lønninger og laboratorieomkostninger afholdes af Novo Nordisk.

28. mar 17:55

Coronakrise har store konsekvenser for trafikøkonomien i regionerne: Situationen koster en million kroner om dagen og kan koste nogle ruter livet

mobilitytechDanskerne holder sig væk fra de kollektive transporttilbud i disse dage. Skal man død og pine udenfor en dør, er det bedst at gøre det i bil, og kommuner lemper tilmed p-reglerne for de danskere, der er nødt til at pendle under coronakrisen. Jens Mandrup, som er gruppeformand for SF i Region Hovedstaden og formand for Trafikudvalget, glæder sig over, at danskerne følger myndighedernes anbefalinger. Men det betyder også, at den kollektive trafiks økonomi “er helt på spanden”, som han skriver på Twitter. 

28. mar 15:01

I Velux var man ikke vinduesproducenter, men dagslysingeniører

plusIdeen om at levere frisk luft og dagslys og dermed sikre det gode liv frem for at se sig selv som vinduesproducent medvirkede til at skabe VKR Gruppens succes, mener forfatteren til ny bog om koncernen.

28. mar 14:00

Vandværkerne finder pesticider i tre ud ti boringer

plusAndelen er lavere end i 2018, men det skyldes primært, at der blev foretaget et ekstraordinært stort antal prøver for et nyt stof sidste år.

28. mar 12:00

Tre uger efter omstridt hestestævne: Herning har det største antal smittede i Jylland

ingDansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter vakte stor opmærksomhed for tre uger siden, da man valgte at gennemføre det store arrangement i Herning trods regeringens nye coronaopfordring. Nu er byen ramt af Jyllands største konstaterede smitteniveau med corona.

28. mar 10:06

1983: Det kan betale sig at udvinde uran fra Kvanefjeld

ingEn projektgruppe fra Risø slår fast, at der vil være et årligt overskud på 40 mio. kr. ved at bryde uran i Grønland, men om det kan udvindes, uden at det går ud over plante- og dyreliv er endnu usikkert, skrev Ingeniøren i 1983.

28. mar 10:00

Afgangsprojekt: Sådan kan vi flytte pendlere fra privatbilisme til andre transportudbydere

mobilitytechEr du en sparegris, en hurtigkarl, en klimatosse eller et luksusdyr? Det er, hvad et nyudviklet MaaS-koncept beder dig tage stilling til, når du skal fra A til B, og benytter tjenesten MADS, “Mobilitet Af Din Skuffe”. Der er ganske vist ikke en app, man kan downloade hos sin lokale app-udbyder endnu. MADS-konceptet er i første omgang et afgangsprojekt fra DTU, udviklet i samarbejde med konsulenthuset Sweco af de nu færdiguddannede trafikplanlæggere Julie Rugh og Ann-Marie Vest Boelt.

28. mar 05:00

Virusforsker fra SSI har fundet overraskende nem løsning på testproblem

ingMange lande lider under manglen på testreagenser. Anders Fomsgaard fra Statens Serum kommer nu til undsætning med lavpraktisk løsning.

27. mar 20:07

Ny bredbåndspulje tilgodeser landzoner i bykommuner

plusMed nye kriterier vil Energistyrelsen give danskere, der bor i landzoner i bykommuner, mulighed for at få del i den 100 millioner kroner store Bredbåndspulje. Antennevirksomheden MiWire ærgrer sig over, at mobile teknologier stadig er udelukket.

27. mar 16:12

Corona koster halvdelen af metroens borebisser

plusKun den ene af to tunnelboremaskiner er i øjeblikket i drift på byggeriet af den nye metrolinje mod den københavnske Sydhavn. Flere udenlandske borebisser er nemlig blevet hjemme hos deres familier på grund af corona-epidemien.

27. mar 15:23

Virksomheder hungrer efter lønkompensation: 4.690 ansøgte allerede i løbet af det første døgn

techmanagementDanskere i tusindvis er blevet sendt hjem fra arbejde, men i stedet for at blive sat bagerst i ledighedskøen, har mange virksomheder valgt at sende medarbejderne hjem med lønkompensation i stedet for en fyreseddel.  Det viser tal fra Erhvervsstyrelsen, der har kortlagt, hvor mange der har ansøgt om lønkompensation i løbet af det første døgn, hvor ordningen har været åben. 

27. mar 15:05

Coronakrise rammer kliniske studier: Patienter med hjertesvigt må vente

plusKliniske studier i Danmark er ramt af corona-krisen, og derfor må patienter med hjertesvigt vente med at modtage medicin, der potentielt kan være livsforlængende. Også forskning, der kan føre til færre dødsfald af kræft, udskydes.

27. mar 14:52

Debat: Vejen til ansvarlig teknologiudvikling

plusHvor den ene ser fremskridt og muligheder, ser den anden måske ødelagte værdier og en forkert retning. Maja Horst ser på teknologi­udvikling og ansvarlighed, og hvorfor vi skal lytte til vores forskelligheder.

27. mar 14:04

Europæiske teleselskaber vil sende overvågningsdata til EU-Kommissionen

version2Kritikere peger på, at en aftale mellem netværksoperatører om at dele lokationsdata med EU-kommissionen kan være problematisk.

27. mar 13:53

Ingeniørledighed i Norge eksploderer - Danmark går fri

ingNorge oplever generelt den højeste arbejdsløshed siden 2. verdenskrig. På ingeniørområdet har over 7.000 meldt sig ledige den seneste uge.

27. mar 13:40

PODCAST: Industriens fremtid når coronaen har forladt os

ingIndustrien har mange ting at lære fra den nuværende krise. Men den får også virksomheder til at tænke i nye baner. Et eksempel er udviklingsfirmaet Is It a Bird, som har startet sin egen ngo-hjælpetjeneste og udviklet platformen Jælp, hvor raske kan melde sig til at købe ind eller lufte hund for dem, der har brug for det.

27. mar 12:32

Odense Universitetshospital har lækket tusinder af CPR-numre i Powerpoint-præsentation

version2En sikkerhedsproces burde have forhindret, at 3903 borgeres CPR-numre optrådte i en PowerPoint-præsentation på Region Syddanmarks hjemmeside. Bruddet på persondatasikkerheden er anmeldt til Datatilsynet.

27. mar 12:22

Seruminstituttet på vej med Covid-antistoftest

ingAllerede næste uge kan SSI være klar til at teste folk for antistoffer og dermed sige, hvem der allerede har været smittet.

27. mar 11:43

Blindet kontrol og anonymiserede prøver får Novo i gang med coronatests

plusTest test test, siger WHO, og nu lytter regeringen. Men det er op af bakke at organisere. Og når eksterne skal inddrages, er der også hensyn som journalisering og beskyttelse af patientinformation at tænke på.

27. mar 11:40

Sådan kan én respirator bruges til fire patienter

ingVed at dele luftforsyningen fra en respirator via et t-rør kan luften deles. Men det er sidste udvej.

27. mar 10:56

Fejl får harddiske til at dø efter 40.000 timer

version2Igen rammer tidsindstillet bombe drev fra Hewlett Packard Enterprise.

27. mar 10:25

Analyse: Er dansk industri klar til krigstilstand?

techmanagement“Vi er parate” har det lydt fra en lang række danske virksomheder. Parate til at omstille produktionen, samarbejde med konkurrenter og sågar overtræde ophavsrettigheder, hvis det drejer sig om hurtig fremstilling af håndsprit, værnemidler, 3D-printede livsvigtige komponenter og reservedele.  Og måske er der allerede en virksomhedsleder eller to, som tænker, at hvad nu når krisen rammer igen - har vi så lært noget, og vil vi være bedre forberedt? 

27. mar 10:20

BBC: Britisk sundhedsvæsen vil dele data med tech-giganter i kampen mod Corona

version2Briterne er ligesom så mange andre bekymrede over, hvordan Covid-19 kommer til at belaste sundhedsvæsenet. Derfor vil de nu alliere sig med en række globale it-virksomheder, der skal hjælpe med at forudse behovet for mandskab og respiratorer.

27. mar 10:16

Kunstig intelligens skal overvåge patienter med covid-19

version2Nyt system med kunstig intelligens skal overvåge danske patienter med covid-19. Håbet er, at komplikationer opdages hurtigere, og at fysisk kontakt mellem patienter og personale minimeres.

27. mar 09:56

Regeringen fjerner anlægsloftet - men udbudsregler kan forsinke effekt

techmanagementKommunale byggeopgaver for omkring 2,5 mia. kr bliver nu fremrykket for at holde hånden under byggebranchen, der ellers havde varslet tusindvis af opsigelser. Regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner har indgået en aftale, der suspenderer det såkaldte anlægsloft, som begrænser kommunernes og regionernes anlægsudgifter. Kommunerne måtte samlet bruge 19,1 mia.

27. mar 09:45

Leder: Fremtidens beredskab skal beredes på at være beredt

ingCorona-krisen har ikke alene afsløret, hvor sårbart vores moderne samfund er over for en stærkt smitsom virus. Den har også afsløret, at det danske beredskab ikke er godt nok beredt, til trods for at en pandemi, som den vi står i nu, har været forudset fra flere kanter i årevis.

27. mar 07:00

Ugens vand: Det hele handler ikke om corona – men rigtig meget gør

watertechLivet går videre, vandet strømmer videre - men nogle steder ændrer man praksis. For eksempel er det ikke i disse corona-tider særlig hensigtsmæssigt at fortsætte drikkevandskontrollen ude ved forbrugernes taphane – og den bør derfor ifølge Miljøstyrelsen nok udskydes,.

27. mar 06:30

Ugens energi: Fald i varmepris, 8. udbudsrunde og forsyningsselskaber med hjælpepakker

gridtechSå er det blevet fredag og dermed tid til opsamling på ugens energihistorier. Som så mange andre nyheder i denne tid er dette nyhedsbrev præget af den igangværende corona-epidemi, som på flere områder også spiller ind på energi- og forsyningsdagsordenen. 

27. mar 06:01

Ugens skrald: »Kun en tåbe frygter ikke haveaffaldet«

wastetechVi ser tilbage på endnu en uge i corona-krisens tegn, hvilket også har præget ugens nyhedsdækning på affalds- og ressourceområdet. Der er ingen tvivl om, at lukningen af landets genbrugspladser har været et af den seneste uges mest omdiskuterede emner.

27. mar 06:00