Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Seneste nyheder

Elsker vi naturen til døde? Nu skal nye boliger levere både natur og by

plusEngang flyttede vi ud af byen for at få frisk luft og natur. Nu vil vi have det hele i byen – også natur. Men ét er planlægning, noget andet beboernes dagligdag.

27. jan 17:17

Elbiler har flere uheld – men det er oftest 'bilkabuler'

plusBåde herhjemme og i resten af Europa er der tendens til, at nye elbilejere bliver overraskede over accelerationen.

27. jan 15:57

Rolls-Royce vil bygge 15 små plug-and-play atomreaktorer i Storbritannien

ingRolls Royce leder et konsortium, der vil producere små, modulære atomreaktorer, der kan leveres til samling af almindelige lastbiler og hvor det første sæt vil gå online i 2029.

27. jan 15:14

Mistanke: 30 procent stigning i trafikulykker kan skyldes overfyldte cykelstier

mobilitytechFra 2017 til 2018 steg antallet af trafikuheld med alvorlige personskader i Københavns Kommune med 30 procent. I samme periode steg antallet af alvorlige trafikuheld på landsplan kun med 5,3 procent. Læs også: Antallet af trafikdræbte og tilskadekomne i København stiger med 30 procent

27. jan 14:31

TV-satellit i fare for at eksplodere i kredsløb

ingØdelagte battericeller truer med at sprænge en ældre amerikansk satellit i luften og forstyrre andre kommunikationssatellitter i samme kredsløb. Boeing vurderer, at sandsynligheden for flere lignende batterifejl er meget lille.

27. jan 14:20

CEO Survey 2020: Topledere må lære at navigere i usikkerheden

techmanagementMed svar fra knap 1600 CEO’s fra hele verden er PwC’s CEO Survey 2020 verdens største toplederundersøgelse. 

27. jan 13:40

Danmark stormer frem på global it-liste

version2Danmark bliver stadigt mere 'it-parat'. I det ligger for eksempel, at vores tekniske infrastruktur er en af verdens bedste.

27. jan 13:18

Elnettets tarif-opgør er på vej: Operatører vil flytte dit forbrug

plusFremover kan nogle kunder få rabat, hvis de er fleksible, mens tunge energi­forbrugere kan slippe for at tælle kilowatt-timer.

27. jan 12:19

Techtopia #139: Blåskæg hacker fly

ingHackeren Chris Roberts, alias Blåskæg, arbejder i den gode sags tjeneste for at gøre opmærksom på, hvor dårligt virksomheder og infrastruktur er beskyttet mod hacking.

27. jan 12:10

Drivhus opsamler CO₂ fra udeluften og giver større høst

ingNorsk institutt for bioøkonomi, Nibio, tester et anlæg, der henter CO₂ fra luften for at øge planteproduktionen.

27. jan 11:33

Fejl i Forsvarets it-system suger ansattes løn ned i sort hul: Overarbejdstimer og nattillæg forsvinder

version2It-systemet blev implementeret i oktober 2019 og skulle blandt andet danne overblik over arbejdstimer for 24.000 ansatte i Forsvaret.

27. jan 11:29

DTU opretter ny masteruddannelse for at ruste virksomheder mod cyberkriminelle

techmanagementFor få personer i virksomhederne har de rette kompetencer til at bekæmpe den stigende trussel om cyberkriminalitet.  Det er baggrunden for, at DTU sætter en ny uddannelse i gang i sommeren 2020. Uddannelsen er målrettet ansatte i virksomheder i ledelses- eller projektlederlaget, som har brug for ekstra kompetencer inden for it-sikkerhed. 

27. jan 11:26

Forskere beskylder arkitekt og rådgiver for greenwashing på Amager Fælled

ingNyt byggeri på Amager Fælled vil ifølge arkitekten og de rådgivende ingeniører være med til at øge biodiversiteten. Professor kalder det for grotesk og imod al vores viden om natur.

27. jan 10:42

Dårlige data bekymrer: Manglende data fra Sundhedsplatformen til Dansk Hjerteregister

version2I fire år har hjertelæger fra Østdanmark ikke været i stand til at sende data fra Sundhedsplatformen til Dansk Hjerteregister. Den manglende indsigt i kvaliteten bekymrer både læger, Hjerteforeningen og Patientforeningen. En styregruppe er i gang med at behandle et forslag, der skal integrere muligheden for at sende data til kliniske databaser.

27. jan 10:38

Uhindret adgang til 500.000 cpr-numre og sundhedsdata i Region Syddanmark

version2Regionen har ikke ulejliget sig med at informere de berørte patienter.

27. jan 10:30

Hovsa: Teleselskab deler kunders private sms-beskeder med politiet

version2Der er, så vidt vides, kun tale om et enkelt selskab, der har lækket sms'er.

27. jan 10:19

Synspunkt: Hold dine møder virtuelt og spar flyrejsen

techmanagementI den tid vi lever i, kunne vi rejse hver eneste dag og tilbringe alt vores tid på møder, men i en verden hvor mange af os er fattige på tid, er vi nødt til at indrette vores arbejdsliv smartere - at reducere vores rejsetid er en del af den proces. Selv hvis du arbejder i flyselskabets lounge og ombord på flyet, er det stadig utroligt krævende. Mens din rejse i en vis grad gavner din forretning, så påvirker den også din produktivitet.

27. jan 10:05

SONOS’ uheldige business case

version2

27. jan 10:00

Google kritiseres for nyt design: Søgeresultater og annoncer ser for ens ud

version2Googles søgefunktion kan ifølge kritikere virke misvisende, når organiske søgeresultater og annoncer er svære at adskille fra hinanden. Nyt tiltag skal ifølge Google rette op på dette.

27. jan 09:28

Mozilla forbyder næsten 200 ondsindede add-ons til Firefox på to uger

version2De bandlyste add-ons ville i flere tilfælde eksekvere ondsindet kode eller stjæle brugernes data.

27. jan 08:19

Trods verdensmesterskab i digitalisering: Danskerne kontakter ikke det offentlige på mobilen

digitechVi bruger mere tid på vores smartphones end nogensinde før. Alting kan efterhånden klares med et par tryk på den lille skærm, og vi streamer både video fra den, læser nyheder på den og går mere på nettet fra smartphonen end fra computeren. Alligevel halter det med at få borgerne til at bruge mobil-løsninger, når de skal booke tid hos lægen, ansøge om visum eller klare andre ærinder i kontakt med den offentlige sektor.

27. jan 05:15

Krav fra EU førte til udskiftning af it-system: Derfor skal Rigspolitiet have nyt våbenregister

digitechDa EU-Parlamentet besluttede at ændre i det såkaldte tredje våbendirektiv i 2017, fik det it-mæssige konsekvenser hos Rigspolitiet i Danmark. Ændringerne stillede nye krav til den måde, som myndighederne i EU registrerer og holder overblik over private borgeres våben på. Det satte Rigspolitiets eksisterende våbenregister skakmat, og myndigheden måtte derfor gå i gang med at anskaffe et nyt it-system til registrering af våben.

27. jan 05:15

Infrastrukturen skal på dagsordenen i 2020

mobilitytechRegeringen har meldt ud, at man vil forhandle en aftale om infrastruktur på plads, der både lægger de langsigtede spor for infrastrukturen de næste mange år, og hvor klima- og miljøhensyn i langt højere grad indgår. 

27. jan 05:15

Forskning: Trængselsafgift og højere p-afgifter kan også gøre gavn i mellemstore byer

mobilitytechTrængselsreducerende vejafgifter, også kendt som road pricing, er især noget, vi forbinder med de store byer. Men også i de mellemstore byer kan samfundet have gavn af dem. Afgifterne kan nemlig både være med til at reducere trængslen, men også give rum til skattelettelser, lyder det i studiet fra Statens väg- & transportforskningsinstitut, VTI.

27. jan 05:05

Fritidssejlere frygter Lynetteholmen: Skal dele smal udsejling med kæmpeskibe

plusAmatørernes egen udsejling fra København spærres fra 2022. Dermed er Lynetteholmen ikke længere en ø.

27. jan 05:00

Transportforsker om hastighedskontrol: »Hvad dårligt kan der være ved at få folk til at overholde lovgivningen?«

mobilitytechDanmark er ifølge The World Wide Speed Camera Database på niveau med Zambia, Equador og Malta, hvad angår antallet af nationale såkaldte punkt-ATK’er, stationær automatisk fartkontrol. Derudover har Danmark 80 mobile fotovogne, som dog ikke er gjort op for de 94 lande i statistikken, hvor der til gengæld er fokus på antallet af punkt-ATK’er og såkaldte stræknings-ATK’er i landene. Sidstnævnte er der ifølge statistikken 427 af i Belgien, 103 i Holland og 90 i Norge, mens der ingen er i Danmark.

27. jan 05:00

Tænkeboks: Hvordan stabler man terninger til bestemte kasser?

ingNu kan du dykke ned i ugens tænkeboks.

26. jan 16:00

Roligt 'rumvejr' det næste årti: Vores stjerne er klar til en ny cyklus

plusI år begynder solcyklus nr. 25, som forskere vurderer bliver svag som forgængeren – måske endog den allersvageste i 200 år.

26. jan 15:02

Spørg Fagfolket: Hvordan virker kontaktlinser med flere styrker?

ingEn læser undrer sig over, hvordan flerstyrkekontaktlinser egentlig virker. Vi får en forklaring fra en lektor i optometri.

26. jan 11:48

1972: »SAS’ næste fly er næsten forureningsfrit«

ingDC-10, der er det seneste skud på stammen af Douglas-passagerfly, bliver den næste større nyanskaffelse, som SAS foretager. Det skrev Ingeniøren i 1972 og beskev flyet som næsten forureningsfrit, økonomisk, komfortabelt og støjsvagt.

25. jan 15:24