Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Seneste nyheder

Er du klar til et lille sug i mavsen?

version2De sidste 18 måneder har vi hørt om tegn på en snigende recession, altså at vi er på vej ind i en periode med økonomisk nedgang. Briternes brexit som desværre trækker ud, Trumps handelskrig med Kina og økonomiske sanktioner fra både EU og USA mod Rusland, har påvirket økonomien i negativ retning.

17. aug 20:24

Ugens debat: ‘Sort’ palmeolie i tanken satte gang i debatten

plusEn stadigt større del af EU’s import af palmeolie anvendes som biodiesel i stedet for i mad og kosmetik, skrev ing.dk i sommer. Og palmeolie er klimamæssigt det allerværste biobrændstof. Problemet er i høj grad det skovareal, der ryddes for at give plads til oliepalmerne, og flere læsere på ing.dk pegede på det vanskelige i at forhindre det fænomen.

17. aug 16:00

Byens luftforurening er lige så skadelig som 20 cigaretter om dagen

ingDansk forsker kalder det skræmmende, at ozon har så stærk en påvirkning.

17. aug 14:13

Borgmestre protesterer mod lukning af Esbjergværket i 2022

ingBorgmestrene i Esbjerg og Varde søger nu opbakning hos Folketingets energipolitiske ordførere for at forhindre, at Esbjergværket slukker og lukker med udgangen af 2022, skriver Jydske Vestkysten.

17. aug 10:00

Statsrevisorer kritiserer inddrivelsen af politibøder: »decideret ulovlig«

version2Der er stadig store dataproblemer, som står i vejen for, at Gældsstyrelsen kan kradse danskernes ubetalte politibøder ind. Selv de bøder, der er klar til at blive inddrevet, er ikke blevet kradset ind, og det er ulovligt, slår næstformand for Rigsrevisionen fast.

16. aug 16:06

Simpel teknik åbner for metode til at undgå pigebørn

ingJapanske forskere har opdaget, at et bestemt stof brugt til herpesbehandling, kan give sædceller med y-kromosomer en fordel under svømmeturen mod ægget.

16. aug 14:48

Sagsøges af Apple efter at have lavet virtuel iPhone

version2»De har kopieret alt. Koden, brugerinterfacet, ikonerne – alt!«

16. aug 13:37

Ledende PHP-bagmand: Det er på tide med P++

version2Det er på tide med en radikal opdatering af PHP, med færre dynamiske og flere nye avancerede faciliteter, lyder synspunktet.

16. aug 12:37

Nu mister Huawei licensen til Google - og det kan give problemer for europæiske brugere

version2Mandag får den amerikanske regerings dekret til Google med at stoppe leveringer til Huawei virkning. Det kan give store problemer for europæiske Huawei-brugere, anfører IDC-ekspert.

16. aug 12:23

Forsyningsselskaber om kloakrenovering: Vi løser ét problem, men skaber et andet

plusTætning af kloakker kan give husejere problemer, fordi grundvandet i stedet trænger ind i deres kældre. Lovgivningen forhindrer en effektiv løsning.

16. aug 12:00

Dansk Energi: DTU-studie af elnettet er ikke repræsentativt

ingDTU's studie konkluderer, at elnettet uden større investeringer godt kan klare en million elbiler. Men Dansk Energi mener ikke, at studiet kan gælde hele landet.

16. aug 11:53

Robotchef: Lad robotter sikre flere varme hænder på sygehuse

techmanagementEt vigtigt tema for den nye regering bør være manglen på personale på danske hospitaler. Alene på sygehusområdet er der det seneste halve år blevet opslået 1.030 stillinger, som ikke er blevet besat, skrev TV2 for nylig på baggrund af tal fra Beskæftigelsesministeriet. Det betyder for eksempel, at man på Aarhus Universitetshospital må aflyse omkring 100 operationer om ugen, da man ikke kan skaffe sygeplejersker nok.

16. aug 11:50

Podcast: Stigende grundvand og et mystisk manuskript

ingI podcasten dykker vi ned i en af verdens mærkeligste bøger, Voynich-manuskriptet, hvis kode en britisk forsker mener at have knækket. Du kan også høre om husejeres problemer med stigende grundvand og om de ubetydelige bøder, virksomheder får for at ødelægge naturen.

16. aug 11:29

Efter 50 års ventetid har vi nu det første ringformede kulstofmolekyle

ingC18 er fremstillet og analyseret med en metode, der også kan anvendes til at skabe andre kulstofrige molekyler.

16. aug 11:21

Sikkerhedshul i Bluetooth lader hackere følge med i dataoverførsler

version2Organisationen bag Bluetooth har udsendt en sikkerhedsadvarsel om sagen.

16. aug 10:36

Kronik: Behøver energiforbrugere at være oplyste?

ing 

16. aug 10:06

Forsvarets Hercules-fly skal undersøges for revner ved vingerne

ingI USA har 123 af de militære transportfly haft flyveforbud, imens de blev undersøgt for sprækkedannelse, som i værste fald kan medføre, at flyene taber vingerne.

16. aug 09:44

Dataproblemer præger stadig gældsinddrivelsen: Nu skylder en million borgere penge til det offentlige

version2Den voksende gæld til det offentlige skyldes primært de mangeårige problemer med dataen bag gældskravene, som især er kommet i forbindelse med EFI, mener digitaliseringsekspert Erik Frøkjær.

16. aug 09:07

Danmarks praktiserende læger ligger stadig i front på sundheds-it i EU

version2Ny rapport viser, at Danmark stadig ligger i toppen, når det gælder elektronisk sundhed i almen praksis.

16. aug 08:48

Fri softwarenetværk i Danmark

version2I foråret havde vi besøg af Richard M. Stallman, og efter hans foredrag var vi nogen stykker, som snakkede om at starte et netværk af folk, som gerne vil beskæftige sig med fri software. Det sker den 2019-08-29 kl 17:30 i København. Egentlig ville vi gerne dække hele landet, men vi skal jo starte et sted.

16. aug 08:20

DIIS til Forsvaret: Udvis større ansvar - vær mere åben omkring militære cyberangreb

version2Danmark er for passiv i forhold til at udvise ansvarlig cyberadfærd. Større åbenhed om militære cyberangreb og en anvendelse af cyberredskaber, også til politiske formål, ville øge vores modenhed, anfører DIIS-forsker.

16. aug 07:31

Leder: De danske bøder for at forurene naturen er til grin

ingI starten af juli blev der af myndigheder i henholdsvis Danmark og Storbritannien udstedt bøder til to store koncerner. Den ene, franske Total, skal betale en halv mio. kr. for at have dumpet 100 ton vandklarings- og desinfektionsmidler i Nordsøen uden tilladelse, dengang selskabet stadig hed Maersk Oil. Den anden bøde er 3.000 gange højere, 1,5 milliarder kroner.

16. aug 07:00

10-års jubilæum for afdelingschef i Atkins

mobilitytechAfdelingschef og civilingeniør Dorte Wang havde 10-årsjubilæum i Atkins den 1. august 2019. Den 1. august 2009 tiltrådte Dorte Wang som afdelingschef for Risk Management i den rådgivende ingeniørvirksomhed Atkins, der er del af SNC-Lavalin koncernen. Afdelingen tæller i dag knap 45 specialister, som beskæftiger sig med risiko- og sikkerhedsanalyser og validering, primært på jernbaneområdet. Efter studentereksamen fra Tårnby Gymnasium var drømmen at blive flyveleder.

16. aug 06:17

Ugen med vand: Skybrud og kloakoverløb fortsatte. Og der er brug for ny teknologi til landbruget.

watertechTemperaturen er dykket betragteligt, men kraftig regn sætter fortsat sit præg på sommeren. Vi begynder dette resumé af ugens vigtigste vandhistorier med at se mod Nordsjælland, der oplevede et af de kraftigste skybrud nogensinde: Hornbæk fik 15 mm regn på fem minutter (skybrudsdefinitionen er 15 mm regn på en halv time), og samtidig blæste det så voldsomt, at TV2’s vejrmand måtte ud og undersøge, om der var tale om en tornado.

16. aug 06:15

Ugen med energi: Heftig debat om elnettet, skuffende Vestas-regnskab og nye krav på vej til ladestandere

gridtechDer er adskillige relevante historier at samle op på i denne uges fredagsnyhedsbrev, men vi starter med at følge op på den elnetdebat, der har verseret siden starten af ugen.

16. aug 06:15

Oversolgte algoritmer og faren ved en sjov nummerplade

datatechDa Joseph Tartora i 2016 skiftede sin nummerplade til teksten 'NULL', var det ikke uden bagtanker. Sikkerhedsforskeren forestillede sig, at nummerpladen ville gøre ham usynlig for automatiske nummerpladeaflæsere og dermed immun for automatisk udstedte trafikbøder. Resultatet var det stik modsatte, fortalte Tartora for nylig på DEF CON-konferencen i Las Vegas. 

16. aug 06:06

Udvikler vild med C#: Ingen grund til at kode i Java nogensinde igen

version2Seniorudvikler i konsulentfirma er krystalklar i mælet: C# og .Net er bare mindre bøvlet end Java. Og det er fordi, der kun er én leverandør bag platformen.

16. aug 05:11

Refns satire: Lille Memo

ing

16. aug 05:03

Lovgivning bremser effektiv indsats mod stigende grundvand

plusFlere steder medfører et stigende grundvandsspejl, at vand trænger ind i ellers tørre kældre og omdanner haver og marker til sump. Byen Sunds tester nye, men ulovlige, løsninger.

16. aug 05:03

Ugen med digitalisering: Manglende databehandleraftaler, digitale vælgererklæringer og en hård uge for Sundhedsplatformen

digitechKommunerne Randers og Viborg fik i denne uge alvorlig kritik af Datatilsynet, der er meget utilfreds med kommunernes håndtering af databehandleraftaler. I Randers Kommune manglede man ved Datatilsynets tilsyn at indgå 68 databehandleraftaler, og i Viborg Kommune manglede 5 ud af 130 databehandleraftaler.

16. aug 05:01