Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Seneste nyheder

Waymo: Udvalgte taxakunder bliver nu hentet af en helt tom bil

plusFå og udvalgte brugere af taxitjenesten Waymo i Arizona oplever nu at blive fragtet af en førerløs bil.

15. dec 14:00

Lego-sortering med kunstig intelligens

ingAustralier har bygget en sorteringsmaskine til Lego-klodser. Ved hjælp af neurale netværk og open source-databaser kan den trænes til at genkende alle eksisterende Lego-klodser.

15. dec 12:00

Ugens tech-rundtur: Top 100 over gadgets i 2010'erne

techmanagement🤓 Kan kunstig intelligens brygge bedre kaffe? Der står kunstig intelligens på henved hveranden tech-nyhed for tiden. Det er i alt fald den fornemmelse, man let kan sidde tilbage med. Her i den ugentlige tech-analyse forsøger vi at holde blikket på realiteterne - der, hvor det handler om at gøre teknologi til forretning. De mest interessante eksempler er næsten altid dem, hvor man napper et et gammelt koncept og tilsætter lidt kunstig intelligens og får noget nyt. Hvad sker der så?

15. dec 11:30

Vind med Ingeniørens julekalender: 15. december

ingVær med i Ingeniørens julekalender 2019. Hver dag med nye præmier!

15. dec 06:00

Brancheformand: Sådan får vi flow i trafikken

plusDer findes et middel mod overfyldte vejbaner og lang ventetid i lyskryds, mener brancheforening for ITS.

14. dec 16:00

Dyr skrotindsamling: 875 millioner for 100 kilo rumskrot

ingAmbitionen hos schweizistiske ClearSpace er at udvikle løsninger til at indsamle tusindvis af efterladte satellitter i kredsløb om jorden.

14. dec 12:00

Hannah Amanda er datajournalist på norsk TV 2: »Med lidt JavaScript og CSS kan sådanne artikler virkelig fange læseren«

version2Datajournalist Hannah Amanda Hansen arbejder på norsk TV 2, blandt andet med JavaScript og Python. Det foregår på Mac.

14. dec 10:00

Energimærkning af software: Udviklere mangler sprog til at tale om energiforbrug

ingDet er alt for uigennemskueligt hvor meget energi forskellige it-systemer bruger. Nu vil danske forskere udvikle et energimærke til software.

13. dec 16:00

Godt opslagsværk til begyndere i digital transformation

techmanagementHvilke udfordringer kan man stå over for i forbindelse med den digitale transformation, som alle taler om? Det giver Pernille Kræmmergaards bog ‘Digital transformation’ et godt overblik over.   Den er delt skarpt op og fokuserer på 13 konkrete vigtige evner at besidde – ti i din organisation og tre, som du som leder har brug for, hvis du skal mestre den digitale transformation og bringe ny teknologi i spil for at optimere det eksisterende og skabe ny værdi i forretningen.  

13. dec 14:45

Digitalisering og it-uddannelser – ryd op i begreberne!

version2Optag af studerende i år har medført debat om afviste ansøgere på ”IT-uddannelser”, når der nu også siges at være mangel på 19.000 IT-specialister i 2030. Begreberne ”IT-uddannelser” og ”STEM-uddannelser” trænger imidlertid til en oprydning, hvis både unge og arbejdsgivere skal kunne finde rundt i IT-uddannelsesjunglen.

13. dec 14:35

Cityringen lukkes helt ned i to uger

ingMetroens styresystemer skal opgraderes for at kunne tage den nye linje mod Nordhavn i brug. Test af det nye system betyder, at Metroselskabet lukker Cityringen helt ned i to uger i januar.

13. dec 14:16

2 direktørers 10 bud på digital ledelse i 2020

techmanagementDer er ingen tvivl om, at digitalisering har spillet en afgørende rolle i 2010’erne og kommer til at gøre det i endnu højere grad i 2020’erne. Men hvilken rolle, og hvordan skal man lede den udvikling?  To direktører, der har arbejdet med digital omstilling, leverede hver deres fem bud på digitaliseringsudfordringerne i 2020, da Tech Management på en stortravl julefrokostfredag afholdte morgenmøde i Teknologiens Mediehus. 

13. dec 14:04

De gjorde en fuldt ud fungerende helikopter til en dødsfælde

ingOperatør bøjede reglerne: Helikoptertur over Manhattan endte med at alle passagerer sad fastlåst i selerne og druknede.

13. dec 13:28

Flere Linux-browsere bandlyst fra Googles tjenester

version2Linux-browserne Konqueror, Falkon og Qutebrowser kan ikke længere logge ind på Gmail og Googles øvrige tjenester. 'Browserne er ikke sikre' lyder den umiddelbare forklaring.

13. dec 13:05

Sikkerhedsforskere advarer: Ny ransomware­virus er målrettet europæiske teknologivirksomheder

version2Ransomware er i rivende udvikling i øjeblikket.

13. dec 12:39

Enigt EU: Vi skal være CO2-neutrale i 2050

ingAlle EU-lande - dog på nær Polen - bakker nu op om EU Kommissionens vision om et CO2-neutralt kontinent i 2050.

13. dec 12:38

PODCAST: Ure og biler ringer forgæves til 112. Radon i mange nye huse

ingMange nødopkald fra smartwatches og biler med nødknap går tabt i systemet, fordi producenterne ikke søger råd hos alarmcentralen. 11 procent af husene i en ny undersøgelse ligger over det tilladte niveau af den giftige gasart radon. Nyt Cybersikkerhedsråd bliver det 18., der indsamler den samme viden parallelt.

13. dec 12:24

Cybersikkerhedsråd skal sikre awareness-kampagner rettet mod borgerne

version2Cybersikkerhedsrådet, som forsvarsminister Trine Bramsen (S) er ved at nedsætte, skal mødes tre til fire gange om året og øge it-sikkerheden for både borgere og virksomheder.

13. dec 12:18

Ny gigant-solcellepark uden hverken tilskud eller sponsor

ingDen nedlagte flyvestation Vandel ved Billund får endnu en solcellepark, der bringer den samlede kapacitet på området op på 268 MW.

13. dec 12:11

Banedanmark skrotter sit sidste alternativ til nye signaler

plusDet går så godt med at bygge nye signalcomputere ind i IC3-togene, at der ikke er brug for et alternativ til det nye signalsystem, mener Banedanmark.

13. dec 12:04

Mangel på medarbejdere med kompetencer inden for informationssikkerhed

version2På både den korte og lange bane skal kompetencerne inden for informationssikkerhed styrkes, lyder det fra flere myndigheder. Allerede nu mangler danske virksomheder og myndigheder medarbejdere med de rette kompetencer, og efterspørgslen stiger, viser analyse.

13. dec 11:41

Danske forskere vil energimærke software

version2Brugen af it er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer.

13. dec 10:43

Satans ustabile, men simple terror-bomber

plusTATP-bomber, kendt som Satans mor, er mistænkt i terror-sagen herhjemme, hvor ni personer er sigtet - heraf tre for at fremstille netop TATP-bomber. Sprængstoffet trækker blodige spor gennem terror-historien, og ingredienserne findes i byggemarkeder og malerforretninger, siger ekspert.

13. dec 10:03

Elektrificering udskudt: Holbæk-pendlere skal bumle i IC4 indtil 2025

plusBanedanmark vil alligevel ikke beskytte de eksisterende signaler på strækningen mellem Roskilde og Holbæk. Konsekvensen er, at der ikke kan komme kørestrøm til eltog op, og pendlerne skal køre IC4.

13. dec 06:56

100 millioner afsat til forskning: AI rammer demokratiet som et jordskælv

datatechVersion2: Hvad enten du skal kreditvurderes, din risiko for langtidsledighedskal gøres op, eller du bare sidder og 

13. dec 06:50

NeurIPS, Kaggle-millioner og det svære ved at genkende en grillhandske i en seng

datatechNeurIPS, en af verdens førende AI-konferencer, finder i denne uge sted i Vancouver, Canada. Med i programmet med over 1.400 accepterede papers var også en række danske - som du kan læse om her. 

13. dec 06:37

Øget blæst om klimatilpasning og drikkevand både hjemme og ude

watertechDer har været ekstraordinært gang i nyheder og debat om drikkevand og klimasikring i den forløbne uge. Både herhjemme og i udlandet. Det sidste først: I Madrid forsøger topmødedeltagerne på COP25 i skrivende stund stadig at løse en af de vanskelige, næsten gordiske knuder. Nemlig overførsel af penge og teknologi fra de rige lande (der er hovedansvarlige for klimaændringerne) til de fattige lande (der rammes hårdest af dem).

13. dec 06:06

Ugens energi: Tysk by kører på batteri i en time, og EU vil øremærke en kvart billion til grøn forskning

gridtechOnsdag i Bruxelles offentliggjorde kommissionsformand Ursula von der Leyen indholdet af EU’s længe ventede grønne pagt, ‘European Green Deal’. Pagten er essentielt et vidtrækkende lovprogram, der omfatter omkring 50 indsatsområder inden for alle sektorer, som kommissionen vil udmønte i konkrete lovforslag over de kommende år.

13. dec 06:02

Ugens skrald: Her er de cirkulære tiltag i EU-Kommissionens grønne udspil

wastetechI dagens nyhedsbrev ser vi tilbage på en uge fyldt fra ende til anden med historier, der handler om rammevilkår i affaldsbranchen og for cirkulær økonomi. I ugens nyhedsbreve har vi skildret Miljøstyrelsens arbejde frem mod præsentationen af den nye nationale affaldsplan i starten af 2020, men onsdag landede der en stor nyhed fra Bruxelles – og den er værd at udbrede i nyhedsopsamlingen.

13. dec 06:00

Vind med Ingeniørens julekalender: 13. december

ingVær med i Ingeniørens julekalender 2019. Hver dag med nye præmier!

13. dec 06:00