Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Seneste nyheder

Amerikanske el-bus-pionerer har haft startvanskeligheder

ingFlere amerikanske byer har haft udfordringer med at erstatte diesel-flåden med batteribusserne. Men overordnet set er de en succes, ifølge ny rapport.

15. okt 17:07

Undersøgelse af datahåndtering hos politi og anklagemyndighed: 400 it-systemer skal kulegraves

version2PriceWaterhouseCoopers skal granske datahåndteringen hos det danske politi og anklagemyndighedher. I alt er der tale om op mod 400 it-systemer.

15. okt 16:01

Sådan tilpasser vi os bedst til fremtidens klima: Varslingssystemer giver flest liv for pengene

plusIngen anden klimatilpasningsløsning har så god forrentning som advarsler og vejledning, når vejret går amok, viser ny rapport.

15. okt 15:28

Finurlig sårbarhed i Sudo: -u#-1 omgår tjek og giver root

version2En sårbarhed ved ikke-standard linux-opsætninger er blevet patched i Sudo-værktøjet.

15. okt 14:40

Analyse: Meget mere end en ordstrid – Skal vi styrke den tekniske eller den teknologiske forskning?

plusNy rapport fra uddannelses- og forskningsministeriet bringer for første gang begrebet teknologisk forskning på bane. Rapporten må forventes at indgå i forhandlingerne om fordelingen statens forskningsbudget til næste år.

15. okt 13:57

Forskningsprojekt på ITU skal undersøge effekt af digitalisering i politi, sundhed, skoler og forvaltning

version2Fire delprojekter vil ved hjælp af etnografiske, historiske og tekniske metoder undersøge digitaliseringens konsekvenser inden for fire velfærdsområder i Danmark.

15. okt 12:52

Spørg Fagfolket: Hvilken plante optager CO2 mest effektivt?

ingEn læser vil gerne vide, om f.eks. nåleskove optager CO2 mere effektivt end pilekrat. Det svarer lektor på Københavns Universitet på.

15. okt 12:29

Fejler for tit: Bremseskærme på spritnye norske F-35 skal ændres

ingDe nye kampfly skal have modificeret skærmene og er sandsynligvis ikke klar før vinteren 2020–21.

15. okt 12:07

Vandt udbud fra DTU: Seruminstituttet måtte have milliontilskud for at løse opgaven

plus22,6 millioner kr. fik Statens Serum Institut efter at have vundet udbuddet af det veterinære beredskab fra DTU. Det var nødvendigt for at sikre »en samfundsvigtig opgave,« siger kontorchef. DTU er helt uforstående.

15. okt 11:11

Britisk sundhedssektor gransker dataetik efter bommert med datadeling

version2Et kontroversielt, nu lukket, britisk projekt om deling af patientdata er baggrunden for etablering af en mere etiskbaseret tilgang til datadreven AI i sundhedsvæsenet.

15. okt 10:43

Video: DTU crash-tester sig til grønt byggeri

plusOp mod 40 procent af armeringsstålet i højhuse kan spares, hvis vi med bedre beregninger kan reducere sikkerhedsmarginerne.

15. okt 10:03

Rapport: Officiel kina-app kan bruges som overvågningsudstyr

version2Det kinesiske kommunistparti har mulighed for at bruge en officiel kina-applikation til overvågning af over borgere, påpeger en ny undersøgelse.

15. okt 09:34

Microsoft vil censurere hårdt sprog i Xbox Live-chat med kunstig intelligens

version2Brugere får mulighed for at vælge mellem fire niveauer af filtrering fra en venligheds-indstilling til en ufiltreret-indstilling.

15. okt 08:50

5G: Myriade af leverandører og nye mobilmaster truer sikkerheden

plusOvergangen fra 4G til 5G betyder helt nye muligheder for cyberangreb, fordi der skal sættes flere mobilmaster op, og mængden af leverandører vokser. Sådan advarer EU og Center for Cybersikkerhed.

15. okt 05:19

Forhindrer forretningshemmeligheder indsigt i persondata?

version2Med henvisning til forretningshemmeligheder har pensionsselskab afvist at give indsigt i lægekonsulents vurdering af en sag. Men er det et gyldigt argument? Formand for IT-Politisk Forening kommenterer sagen her.

15. okt 05:03

Efter den mystiske 'rum-cigar': Nyt interstellart objekt overrasker ved ikke at være overraskende

ingDet første interstellare objekt var helt anderledes end noget, vi ser blandt Solsystemets hjemmefødninge. Det andet interstellare objekt, som blev opdaget for mindre end to måneder siden, er til gengæld næsten ikke til at skelne fra Solsystemets kometer.

14. okt 17:00

Ellens ejere følger norsk hybridfærge-brand nøje: »Dette her bliver fantastisk værdifuldt«

ingDen danske el-færge skal selv kunne håndtere alle tænkelige brandscenarier i sit batterirum. Men med eksplosionen i Norge er teori blevet virkelighed.

14. okt 16:56

Da solskinsøen var kul-ø: H.C. Ørsted borede i Bornholm

plusEfter Napoleonskrigene havde Danmark tabt Norge, og staten var gået fallit. Så sendte kongen H.C. Ørsted til Bornholm for at finde kul og mineraler.

14. okt 15:23

Microsoft og amerikansk myndighed skal sammen lave retningslinjer for patching

version2Patching hjælper med at sikre, at it-udstyr ikke bliver udsat for trusler, vi allerede kender. Men mange får ikke gjort det, og derfor bliver der nu lavet standardretningslinjer af NIST og Microsoft.

14. okt 14:09

Ny plan for Esbjerg-fjernvarme: Borgerne skal varme sig ved havvand og træflis

plusEt 50 MW-varmepumpeanlæg til havvand og en 60 MW-fliskedel er Din Forsynings forslag til første fase i en ny fremtidssikret fjernvarme-forsyning til Esbjergs borgere, når Esbjergværket lukker.

14. okt 14:07

Norsk batterifærge eksploderet fredag: Fortsat brandfare om bord

ingDet begyndte at brænde i hybridfærgen MF Ytterøyningens batterirum torsdag, og trods at ilden blev slukket, skete der en gaseksplosion dagen efter.

14. okt 13:44

Nye metoder til bekæmpelse af fattigdom belønnes med en Nobelpris

ing700 millioner lever i fattigdom verden over. Årets nobelprismodtagere har udviklet metoder, der identificerer de bedste måder at hjælpe disse mennesker på.

14. okt 12:37

Forbrugs-app forudsiger elkunders forbrug tre måneder frem

version2Seas-NVE har med appen Watts brugt machine learning til at bygge en model for den enkelte husholdning på baggrund af historiske forbrugsdata.

14. okt 12:15

Sådan blev Københavns Havn én stor swimmingpool

plusHovedstadens badevandskvalitet tager kegler hos udenlandske besøgende ved arrangementer som sidste uges C40-topmøde. Men hvem fandt dog på at forvandle en ildelugtende havn til et badested?

14. okt 12:13

Techtopia #127: Robot er bartender, og dens fætter fejer gade

ingMennesker er dovne, dyre og dårlige til at lære nye opgaver. Det mener estiske robotmagere, der vil erstatte bartendere og gadefejere med robotter.

14. okt 12:00

Aalborg-forskning i blockchain kan øge sikkerheden af trådløse netværk

version2Blockchain kan være nøglen til sikker, effektiv og pålidelig datakommunikation i trådløse netværk som smart grid og IoT. Det viser nye forskningsresultater fra Aalborg Universitet.

14. okt 11:22

It-folk: Kæmpe problem, at CFCS ligger i militæret

version2Det er problematisk, at CFCS, der skal hjælpe private aktører, strukturelt er en del af militæret. Det fritager dem fra loven, og gør det muligt at holde meget hemmeligt, lyder kritikken.

14. okt 10:35

Medie: Virksomheder 'fjerner' ransomware ved at betale løsesum og sende regningen til kunden

version2Efter at have betalt hackerne løsepenge, tager selskaberne samme pris plus lidt ekstra fra deres kunder.

14. okt 10:34

Hver anden arbejdsmiljørepræsentant: »Mine kolleger bliver ramt af stress«

ingFor meget arbejde og for højt tempo præger hovedparten af ingeniørarbejdspladserne, som også mangler god ledelse, viser en undersøgelse blandt IDAs arbejdsmiljørepræsentanter. Hver anden af dem har oplevet en kollega blive sygemeldt med stress det seneste år.

14. okt 10:20

Safaris safe-search sender dine data til både Google og Kina

version2Udadtil lover Apple at beskytte dit privatliv, når du bruger deres Safari-browser, men når man læser det med småt, havner dine data i både Googles og kinesiske Tencents databaser.

14. okt 10:02