tendens Selvlærende robotter 102 artikler

Nu begynder robotterne at tænke og lære selv

Efter årtiers snak om, at robotterne kommer, er de langt om længe ved at blive et almindeligt syn blandt arbejdere på hospitaler og industriarbejdspladser. Teknologispring gør, at de i øjeblikket udvikler sig fra at være samarbejdende til at være selvlærende, og seriøse prognoser peger på, at de i løbet af de kommende 30 år vil blive så almindelige som computere i dag - vel at mærke robotter, som tænker selv, og som kan udføre opgaver helt uden at spørge et menneske.

Multimedia

Artikler (102)

Nu tager robotterne også job i udviklingslande

Lave lønninger har i årtier sikret produktion af billige varer i udviklingslandene. Men nu overtager robotterne også job i dette skrøbelige arbejdsmarked.

16. nov 2016

Google og Johnson & Johnson udvikler intelligent operationsrobot

Kirurger kan se frem til at få hjælp fra en ny generation af robotter, som ikke blot styrer skalpellen, men også bidrager til lægelige vurderinger.

20. okt 2016

Kunstig intelligens overvinder kampflypilot

Et AI-program har for første gang besejret en erfaren kampflypilot gentagne gange i simulerede luftkampe.

9. aug 2016 10

Sådan kommer du i gang med big data

Virksomhederne skal være gode til at håndtere big data, hvis de skal bruge de nye avancerede teknikker som machine learning og deep learning. Men det kræver en række helt afgørende beslutninger, siger dansk ekspert.

3. jul 2016

VIDEO: Pakke-robot kommer til Danmark i 2017

Med et enkelt tryk på en app kan robotten Starship bringe pakker, når det passer dig. Prisen kan komme helt ned på 6,5 kroner pr. tur. Første test i den virkelige verden er på vej i USA, Storbritannien og Estland. Robotten forventes at komme til Danmark i 2017

13. jun 2016 13

Deep learning ser canceren før radiologen

Lille forskningsdrevet virksomhed bruger deep learning til at finde sygdomme, før mennesker kan se dem. Det kan føre til mindre overbehandling.

7. mar 2016 2

Fuzzylogik fortæller bilforhandleren, når du er købeklar

Med deep learning er bil­forhandleren i stand til at forudsige, hvornår en kunde skal have et særlig godt tilbud. Data til den beregning har kunden selv leveret.

6. mar 2016 1

Brug af big data kræver et spring fra revision til videnskab

De mindre danske virksomheder har slet ikke nok fokus på big data og de muligheder, der ligger i avancerede analyseværktøjer. Men det kræver mod at gå ud på nettet og hente data, forklarer en ekspert.

6. mar 2016 3

Deep learning kan forandre alt for virksomheder

Årtiers udvikling af algoritmer, neurale netværk og computerkraft har sat gang i en industriel revolution, som kan vende op og ned på vindere og tabere i den globale konkurrence.

5. mar 2016 11

Tobenet robot klarer selv et stød i ryggen

Google-selskabet Boston Dynamics har offentliggjort en opsigtsvækkende video af den nyeste udgave af robotten Atlas, der bl.a. vandrer rundt i sneklædt terræn og hjælper med at flytte kasser på et lager.

25. feb 2016 15