close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Transport

Er Danmarks bidrag til ballistisk missilforsvar lagt på is?

Det nye forsvarsforlig indeholdt ikke den længe ventede beslutning om at træde ind i Natos missilforsvar med nye radarer på de danske fregatter. I stedet skal en række alternative bidrag til missilforsvaret nu undersøges.

22. feb 2018

Fejlramt sporskifte afsporede tog i Odense

En mekanisk fejl på et sporskifte sendte hjulene på et passagertog i to forskellige retninger under rangering. Arbejdet med at fjerne toget og reparere 30 meter ødelagt jernbanespor kommer sandsynligvis til at forsinke togene indtil i morgen.

21. feb 2018 10

Condotte bliver skrevet (næsten) ud af kontrakten på Storstrømsbroen

Økonomiske problemer betyder, at Condotte, som er med i det konsortium, der vandt byggeriet af den nye Storstrømsbro, får nedskrevet sin ejerandel til 0,01 procent.

21. feb 2018 1

Danske fregatter får nu våben til at forsvare sig

Missilrørene på Danmarks tre største krigsskibe har stået tomme, siden de blev søsat i 2010. Nu skal fregatterne for første gang udstyres med langtrækkende missiler.

21. feb 2018 50

Færdige elbiler og nye koncepter i Geneve

Biludstillinger bruges altid til at lufte nye koncepter. Men på årets udstilling i Geneve er flere af de store producenter klar med færdige modeller, som kører på ren el.

20. feb 2018 69

Første gang i 14 år: Danmark bliver igen klar til ubådsjagt

I lang tid har vi ikke vidst, om fremmede ubåde sniger sig rundt i danske farvande. Det slutter nu, hvor de danske fregatter og helikoptere skal udstyres til ubådsjagt. Ingeniøren ser fra i dag nærmere på det nye forsvarsforlig.

20. feb 2018 10

Ing-læsere om speed pedelec: Andre trafikanter tager ikke højde for farten

Flere af Ingeniørens læsere byder ind med erfaringer, idéer og god baggrundsviden i debatten om speed pedelecs. Det gælder både batterirækkevidde, hastigheder, priser og komponenter.

19. feb 2018 27

Her er fem eksempler på speed pedelecs

Vi har fundet nogle af de super-elcykler, som danske forhandlere sælger i dag, og vil gerne høre læsernes erfaringer.

16. feb 2018 62

Transportminister: Færdselslov forhindrer super-elcykler i at brage rundt med 45 km/t i myldretiden

Ole Birk Olesen understreger, at både cykler og speed pedelecs skal køre efter forholdene på cykelstierne. Ministeren forsøger at dække sig ind under en gummiparagraf, mener cyklistforbund.

16. feb 2018 50

Flere biler på vejene: Minister undsiger mål på 120 trafikdræbte

Transportminister Ole Birk Olesen erkender, at det bliver så godt som umuligt at nå ned på Færdselssikkerhedskommissionen mål for antallet af omkomne i trafikken. Men det vigtigste for ham er også, at antallet af ulykker pr. kørt kilometer falder. Det har målsætningen dog aldrig forholdt sig til, fastslår Rådet for Sikker Trafik.

16. feb 2018 16