close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Transport

Politikere om Transportministeriets beregninger: Tryllenummer i et omrejsende cirkus

Transportministeriets beregnede økonomiske gevinst ved at satse på biltrafik frem for togtrafik møder kritik fra SF og Enhedslisten, efter at eksperter har peget på væsentlige huller i beregningen. Venstre har bedt ministeriet om en forklaring.

30. maj 2017 2

Prognoserne for Femern-trafikken drejer rundt, rundt, rundt - rundt, rundt, rundt

Kritiker kalder det ét stort cirkus, når prognoserne for trafikken i Femern-tunnelen bliver sendt frem og tilbage mellem statens projektselskab og de samme konsulentfirmaer i en sløjfe af kvalitetssikring.

30. maj 2017 9

Dansk andenplads ved årets Eco Marathon

Med et resultat på 449 km/l var DTU Roadrunners langt fra deres tidligere verdensrekord og måtte se sig slået på målstregen af et fransk hold, der satte ny verdensrekord.

29. maj 2017

Spørg Scientariet: Hvorfor ser vejen blank ud om sommeren?

En læser vil gerne vide, hvad der sker, når vejen ser blank ud i varmen. Er det et fatamorgana? Det svarer DMI på.

29. maj 2017 1

Regeringens kæmpebesparelse på biltrafik er fuld af huller

Den danske stat indkasserer ifølge Transportministeriet 1,77 kroner pr. kilometer for hver eneste trafikant, der dropper toget til fordel for bilen. Men ministeriets beregning holder ikke, siger eksperter.

29. maj 2017 45

Fords ikoniske 'truck' kommer måske i en el-version

I 2020 vil Ford være klar med en hybridversion af deres legendariske storsællert F150, som kan bane vejen for en 100 procent elektrisk version. Analytikere antager, at det er Teslas kommende elektriske pickup truck, kaldet Model U, som får Ford til at overveje en elektrisk F150.

27. maj 2017 9

Tyskere trykker elbil-prisen i bund: Bruger nye produktionsmetoder

OPDATERET: 3D-printede prototyper, digitale tvillinger og scrum-metodik har været det primære brændstof i udviklingen af en ny tysk elbil, der afsøger nye veje i måden at udvikle og producere billige biler på.

26. maj 2017 18

Det går den forkerte vej: CO2-udslippet fra de danske biler stiger igen

For tredje år i træk sendte den voksende bilpark flere drivhusgasser ud i atmosfæren. Lavere registreringsafgift har endda gjort, at benzinbilerne for første gang ikke bliver mere brændstoføkonomiske.

26. maj 2017 53

Fransk testbane oplader elbiler, mens de kører

Det er lykkedes den amerikanske elektronikvirksomhed Qualcomm at oplade elbiler i fart. Dermed er de et skridt nærmere at gøre op med elbilernes rækkeviddeproblem.

25. maj 2017 14

Dansk skib tilbageholdt i Panama med konfliktmineraler i lasten

Et dansk skib er blevet tilbageholdt i Panama for at have fragtet store mængder fosfor fra Vestsahara.

24. maj 2017 2