close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Transport

Bugatti 3D-printer bremsekaliber i titanium

41 procent af vægten barberes af. Men så tager det også printer 45 timer at lave den.

22. jun 2018 6

Journalister bag signal-sagen: »En vred minister var drivkraft«

Overstregede dokumenter, stumme embedsmænd og en vred, vred minister hører med til historien om det skandaleramte signalprogram.

21. jun 2018 8

Dansk algoritme skal forhindre madspild til havs

Aalborg Universitet og en sønderjysk elektronikvirksomhed har udviklet et varslingssystem, som kan forudsige nedbrud på køle­containere til havs. Bag de smarte algoritmer ligger mange timers tungt manuelt arbejde.

20. jun 2018 1

El-scootere med bytte-batteri myldrer frem

Overgangen fra små larmende to- og firetaktere til lydløse elektriske scootere er godt i gang. Nu får den første taiwanesiske model med udskiftelige batterier konkurrence fra en af verdens scootergiganter.

20. jun 2018 46

Her er systemet, der giver besked, hvis dækkene er slidt ned

En sensor ved udkørslen til et parkeringshus i Oslo scanner dækkene automatisk og tilsender bilisterne en tilstandsrapport, hvis de ønsker det.

19. jun 2018 1

VIDEO: Første tur med elektrisk fly i Norge

Norge går efter el gøre indenrigsflyvning eldreven. Men de fly, der skal tages i brug i 2020’erne, bliver hybrider.

19. jun 2018 23

Igen igen: Rigsrevisionen kritiserer manglende søkort i Grønland

Geodatastyrelsen vil indføre ét fælles produktionssystem til produktion af søkort, så nye medarbejdere hurtigere opnår ekspertise. For i dag er manglen på kort til fare for mennesker og miljø.

19. jun 2018 8

I det store jernbane-puslespil er besparelsen på køreledninger blot peanuts

Selv om Danmark måske sparer en milliard kroner på at være forsøgsland for ny teknik med længere mellem masterne, så er det småpenge i forhold til de samlede investeringer jernbanen.

19. jun 2018 13

Blå blok bakker op om udskældt speed pedelec-forsøgsordning

Den heftigt kritiserede bekendtgørelse for speed pedelecs træder i kraft om under tre uger, men den er ikke blevet præsenteret for politikerne. Alligevel er transportordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti sikre på, at Færdselsstyrelsen har lavet en fornuftig forsøgsordning.

19. jun 2018 24

Digitale tvillingeskibe optimerer dansk søfart

Softwaremodeller af skibe skal for alvor sætte gang i digitaliseringen af Det Blå Danmark, hvor cloud, sensorer, big data og AI skal gøre det muligt at optimere design, drift og vedligehold af søfarten herhjemme.

18. jun 2018