It

ITU klar til at skære studiepladser midt i mangel på it-folk: »Kæmpe tab for samfundet«

Version2 IT-Universitetet er blevet bedt om at reducere antallet af uddannelsespladser, og planen for det ligger nu klar. »Stort tab for erhvervslivet og samfundet, at vi må indstille os på at uddanne færre it-kandidater,« siger rektor.

2. dec 2021

Billigt radioudstyr og online-guide afslørede gabende hul i insulinpumper

Version2 Det har længe været kendt i diabetesmiljøet, at pumperne kan kompromitteres. Selv kalder producenten pumperne for et 'legacy-produkt', men pumpen sælges fortsat til diabetikere i Danmark.

1. dec 2021

Max Schrems melder centralt datatilsyn til politiet for afpresning

Version2 Spændingerne mellem Max Schrems’ privacy-organisation ‘noyb’ og det irske datatilsyn spidser til, efter organisationen har meldt tilsynet til politiet i Østrig med anklager om afpresning.

30. nov 2021

Danmark taber krigen om it-talenterne

Version2 Digitaliseringen har været på dagsordenen i årevis herhjemme. Alligevel gik vi fra ledende til søgende og står nu i en situation med himmelråbende mangel på it-specialister.

29. nov 2021

2400 danskeres insulinpumper åbne for hackerangreb

Version2 Lægemiddelstyrelsen kalder angrebet teoretisk og vil ikke udlevere risikovurdering. Firmaet bag pumperne er tavst, men skriver på sin hjemmeside, at man ikke agter at opdatere.

26. nov 2021

Analyse: Politikerne skal forstå, at borgerne ikke vil have AI til at tage beslutningerne

Version2 Både borgere og eksperter er bekymrede over en fremtid, hvor kunstig intelligens træffer beslutninger i sager i det offentlige.

25. nov 2021

Prisen for kriseramt skattesystem stiger til 3,6 milliarder kroner

Version2 Når Rigsrevisionen senere i dag præsenterer sin beretning om det skandaleramte ejendomsvurderingssystem, bliver der ikke holdt igen med kritikken. Det skriver erhvervsmediet Finans.

24. nov 2021

Nyt dansk forskningscenter skal løse den akutte mangel på it-specialister

Version2 Et samarbejde mellem landets universiteter og Alexandra Instituttet skal uddanne flere it-specialister og ændre den generelle opfattelse af it-fagene.

23. nov 2021

Techtopia #215: Nu skal Danmark på AI-landkortet

Et nyt pionercenter for forskning i kunstig intelligens åbner i København. Målet er at positionere Danmark i det internationale kapløb om lederskab inden for AI.

22. nov 2021

Europæisk databeskyttelsesråd advarer: Ny lovgivning sylter databeskyttelsen

Version2 EDPB påpeger i en udtalelse manglende sammenhæng mellem ny lovgivning og databeskyttelsesreglerne.

22. nov 2021