Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

It

Organisation: Politiet reagerer for langsomt når danskere krænkes seksuelt på nettet

Version2 Flere og flere oplever at få deres profiler på sociale medier hacket. Hackerne bruger billeder og samtaler til at afpresse profilens ejer til at sende krænkende billeder. Ifølge Digitalt Ansvar skal politiet reagere hurtigere.

22. jan 2020

Folketinget opruster værn mod cyberangreb

Version2 Flere nye tiltag skal sikre, at Folketinget ikke lige så let bliver ramt af cyberangreb. Det drejer sig blandt om, at partierne nu vil advare hinanden, hvis de bliver udsat for hacking eller it-kriminalitet.

22. jan 2020

Advokat: Myndigheders formålsløse CPR-abonnementer er ulovlige

Version2 Myndigheder og virksomheder abonnerer i flæng på borgeres CPR-oplysninger uden noget åbenlyst formål. Og den praksis er umiddelbart ulovlig, vurderer en dansk advokat.

22. jan 2020

Kommune sendte personlige elevdata til Google uden samtykke

Version2 Helsingør Kommune har udleveret personoplysninger på kommunens elever til Youtube uden at have fået samtykke fra forældrene. Da problemet blev opdaget, orienterede kommunen ikke Datatilsynet om sagen.

21. jan 2020

Frankrig i front: Så mange penge har EU-landende krævet i GDPR-bøder

Version2 Mere end halvandet år efter at GDPR trådte i kraft ligger den samlede bødesum stadig under en milliard. Antallet af sanktioner vil stige i fremtiden, lyder det i ny rapport.

20. jan 2020

Kritisk sårbarhed i Windows 10: Sikkerhedsekspert spoofer NSA og Github

Version2 NSA har tidligere afsløret en kritisk sårbarhed i Windows 10, der tillader hackere at manipulere med certifikatvalideringer for at få adgang til både hjemmesider og servere. På Twitter har en bruger lagt billeder op, der dokumenterer et simuleret angreb på NSA og Github.

20. jan 2020

Skats skandaler udløser ekstraregning på 300 millioner for advokater

Version2 Kuldsejlede it-projekter til gældsinddrivelse og ejendomsvurderinger er en af årsagerne til, at Skatteministeriet skulle betale 292 millioner kroner ekstra til Kammeradvokaten i 2018.

17. jan 2020

Techtopia 138: Mød den ægte Mr. Robot

Marc Rogers har hacket både Apples iPhone og Elon Musks Tesla, hvilket skaffede ham jobbet som manden, der konstruerer de meget ægte hacks i tv-serien "Mr. Robot".

17. jan 2020

24-årige Jessica vandt IBMs første kvante-hackathon: »Kan man lave noget fornuftigt med 53 qubit?«

Version2 Jessica Pointing forsker i programmering af kvantecomputere. Version2 har talt med hende om perspektiverne for blandt andet kemi, materialefysik og medicinalområdet.

17. jan 2020

Den tyrkiske højesteretsdomstol genåbner Wikipedia

Version2 Borgere i Tyrkiet kan igen gå på Wikipedia fra tyrkiske IP-adresser. Online-leksikonet blev blokeret i 2017, men nu har den tyrkiske højesteret afgjort, at blokeringen strider mod den tyrkiske forfatning.

16. jan 2020