It

Techtopia #163: Gem dine digitale fotos i potteplanten

Designprojektet ‘Grow Your Own Cloud’ vil omdanne digitale data til biologisk information og gemme dem i planter.

21. sep 2020

13.000 skoleelever kunne søge hinandens CPR-numre frem

Version2 Eleverne på seks ungdomsuddannelser har kunnet finde frem til hinandens CPR-numre i studiesystemet Ludus, som bliver leveret af DXC. Leverandøren har beklaget, og fejlen er rettet.

21. sep 2020

Leverandør tog strømmen til Sundhed.dk, mens tusinder ventede på corona-svar

Version2 I starten af måneden var Sundhed.dk nede i mere end et døgn, og de tusindvis af danskere, der ventede svar på corona-test, kunne ikke tilgå dem på siden. Nu viser en aktindsigt, at driftsleverandøren selv kom til at tage strømmen ved en fejl.

21. sep 2020

Twitter indfører sikkerhedstiltag for at forhindre valgkaos

Version2 Det sociale medie Twitter stiller krav til bedre sikkerhed for »højt profilerede profiler« forud for præsidentvalget i USA.

18. sep 2020

KU’s CISO vil ikke bo under it-chefen: »Informationssikkerhed handler om meget mere end it«

Version2 Når organisationer placerer deres CISO under it-chefen, så kan det går ud over informationssikkerhedens kvalitet, advarer Poul Halkjær Nielsen, CISO på Københavns Universitet.

18. sep 2020

Data i realtid skal øge kvaliteten af mikrobryg

BIRanalyzers vil spare mikrobryggere for mange arbejdstimer til prøvetagning og analyse med et sensorsystem, der konstant overvåger gæringstankene.

17. sep 2020

Hjemmekontoret gør virksomheder enormt sårbare for it-angreb

Version2 Mange glemmer it-sikkerheden, når de arbejder hjemmefra, og det udgør en risiko for hackerangreb mod arbejdspladserne. Sådan lyder konklusionen på en undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro.

17. sep 2020

Lone hacker Bang & Olufsen: »Jeg går efter de samme sårbarheder som de kriminelle«

Version2 Virksomheder nedprioriterer ofte den defensive del af sikkerhedsarbejdet, mener sikkerhedsarkitet Lone Juul Dransfeldt Christensen, der dagligt forsøger at hacke Bang & Olufsens it-systemer.

17. sep 2020

Singapore vil teste obligatorisk corona-tracking som adgangskrav til events

Version2 Singapore har lanceret en fysisk enhed til smitteopsporing som supplement til appen. samtidig er der blevet annonceret en forsøgsordning, hvor tracking-løsningerne bliver obligatoriske for at deltage i udvalgte events.

16. sep 2020

Dansk sikkerhedsguru laver egen spoofing-tjeneste: »Det er nemt og uhyre effektivt«

Version2 Det er for nemt at oprette en helt legal spoofing-tjeneste i Danmark, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Dubex.

16. sep 2020