close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

It

DMI: Klimaatlas skal kunne forudsige ekstremt vejr

I sidste uge annoncerede regeringen, at DMI skal udvikle et klimaatlas. Værktøjet skal ifølge DMI udgøre det samlede, centrale datasæt for klimatilpasning. Om projektet kan leve op til forhåbningerne er endnu uvist, men der er enighed om behovet.

23. aug 2017

Nyt initiativ vil nedbryde data-muren mellem sundheds-it-systemer

Version2 Alexandra Instituttet vil sammen med to private spillere skabe prototype til bedre udveksling af sundhedsdata mellem regioner og kommuner.

23. aug 2017

Sådan scraper du data og tekst fra websider

Version2 Det er nemt at hive data og tekst ud af websider. Her bruger vi Java-biblioteket Jsoup sammen med Chrome-browseren.

23. aug 2017

Sikkerhedsfirma: Robotter er for nemme at hacke til fysiske angreb

Version2 Robotter fra blandt andet Universal Robots er blevet kritiseret for at være for nemme at hacke til fysiske angreb eller til overvågning, mener sikkerhedsvirksomhed. Se video med en nuttet robot, som dolker en tomat.

23. aug 2017

Forskere omdanner stemmestyret assistent til spion-sonar

Version2 Enheder med både mikrofoner og højtalere - som intelligente TV'er og Amazon Echo - udgør potentielt privacy-problem, mener forskerhold

22. aug 2017

Tidligere topembedsmand: Offentlig it sættes i værk hen over hovedet på brugerne

Version2 Den tidligere direktør for Socialstyrelsen mener, at den offentlige sektor skal arbejde anderledes med it.

22. aug 2017

DevOps i DR: »Man skal erkende, at man ikke kan bruge et år på at teste et værktøj«

Version2 Der er brug for fleksibilitet i alle lag, når it-ansatte bag Danmarks største hjemmeside skal arbejde efter DevOps-principper.

22. aug 2017

Techtopia #14: Forstå blockchain – teknologien bag bitcoin

Blockchain er teknologien bag bitcoin, men den kan bruges til meget mere som f.eks. indgåelse af aftaler. Faktisk kaldes den også fremtidens internet, men den er også fuld af udfordringer. Techtopia besøger European Blockchain Center på ITU.

21. aug 2017 1

IOS 11 giver genvej til at deaktivere fingeraftrykslæseren

Version2 Den kommende iOS-opdatering, 11, vil give brugerne en mulighed for hurtigt at deaktivere fingeraftrykslæseren i tilfælde af, at de kunne blive tvunget til at åbne telefonen for eksempelvis politi eller grænsevagter.

21. aug 2017

FBI til amerikanske selskaber: boykot Kaspersky

Version2 Sikkerhedsselskabet er en trussel mod national sikkerhed, lyder advarsel fra FBI.

21. aug 2017