It

Digitale platformes sporing af danskerne overrasker Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Version2 En ny undersøgelse kortlægger, hvordan digitale platforme i stort omfang indsamler data om danske brugere. Resultaterne overrasker Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der står bag undersøgelsen.

23. nov 2020

Techtopia #170: Ansigtsgenkendelse bekæmper politivold

Den italienske kunstner Paolo Cirio ser teknologien som et våben, der skal reguleres, før den falder i hænderne på de forkerte.

23. nov 2020

Skibsmotorer sender data hvert sekund: Analyse sparer på brændstof og vedligehold

To bilfærger fra rederiet Høegh Autoliners skal teste digital styring og motoroptimering i realtid via cloudløsning.

23. nov 2020

Cloud-eksperten: Jeg har set manglende governance koste millioner

Anders Pedersen hjælper Ateas kunder med at få struktur og styring på deres cloud-løsninger, så der kommer styr på både sikkerheden og økonomien. Han har både set, hvor galt det kan gå uden de rigtige rammer – og så har han prøvet selv at lægge en bankafdeling ned ... med én fod.

Sponseret indhold
23. nov 2020

Nye EU-anbefalinger er en bombe under cloud-markedet

Version2 Det er slut med at bruge cloud-tjenester, der er hostet i USA eller andre lande udenfor EU i fremtiden. Det vurderer flere eksperter, efter Databeskyttelsesrådet har offentliggjort anbefalinger om dataoverførsel til tredjelande.

23. nov 2020

Politiet i Los Angeles forbyder brug af kommerciel ansigtsgenkendelse

Version2 Los Angeles Police Department har lavet et forbud mod, at dets medarbejdere bruger kommercielle teknologier til ansigtsgenkendelse. Det sker efter afsløringen af, at ansatte har lavet hundredevis af søgninger i det omstridte Clearview AI.

19. nov 2020

Fra rekordår til corona-år i it-branchen: »Vi sad på en vækstraket«

Version2 Det gik lige så godt, men en virus inficerede den eksplosive vækst i it-branchen. Jagten på it-specialister er dog langtfra afblæst.

19. nov 2020

It-fejl i Forsvaret: Over 2.000 ansatte kan mangle betaling for overarbejde

Version2 I et år har der eksisteret fejl i det it-system, der bruges til at registrere arbejdstiden på ansatte i Forsvaret.

18. nov 2020

Seks måneder efter hård kritik: 11 ministerier sylter fortsat databehandler-tilsyn

Version2 Offentlige myndigheder i Danmark har i de sidste 20 år været forpligtede til jævnligt at føre tilsyn med deres databehandlere. I foråret fik en lang række ministerier hård kritik for at sylte kontrollen - og nu viser en beretning fra Rigsrevisionen, at der stadig lang vej endnu.

18. nov 2020

Gymnasier overvejer at droppe Lectio efter flere år med sikkerhedshuller

Version2 Et sikkerhedshul i skolelpatformen Lection har gennem flere år gjort det muligt for gymnasielærere at snage i oplysninger om elever, der forlængst har forladt skolen.

17. nov 2020