close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskning

Topforsker: Gemmer andre civilisationer sig under tykke iskapper?

Fremmede civilisationer i rummet kan leve godt og sikkert under hundreder af kilometer tykke iskapper på fremmede planeter uden at ane noget om resten af Universet, foreslår topforsker.

20. okt 2017 28

Chokerende opdagelse i evolutionseksperiment over 60.000 generationer

Selv i velkontrollerede evolutionseksperimenter kan der opstå forskellige økologiske nicher. Det er meget uventet og betyder, at økologi og evolution ikke længere kan betragtes som adskilte områder.

19. okt 2017 14

AlphaGo beviser: Kunstig intelligens bliver bedre uden ekspertviden fra mennesker

Ny form for selvlærende kunstig intelligens overgår alle menneskelige eksperter og andre algoritmer i det komplicerede brætspil Go. Samme princip kan finde anvendelse inden for energiforskning, materialeforskning og bioteknologi, forudser forskerne fra Google-firmaet DeepMind.

19. okt 2017 12

Efter 80 afhøringer opgiver svensk politi at straffe skandale-kirurg

Efter en omfattende efterforskning dropper svensk politi sigtelserne mod en italiensk kirurg, som uden videnskabelig dokumentation indopererede kunstige luftrør på patienter, som døde af det.

17. okt 2017

Lukket klub med over 3.000 forskere hemmeligholdt analyser af stjerne-sammenstød

Forskere verden over, der stod bag observationer og analyser af det første registrerede neutronstjernesammenstød, var bundet til hemmelighed af en streng håndfæstning,

17. okt 2017 9

Astronomer jubler over den første observation af sammenstød mellem to neutronstjerner

Den første observation af et sammenstød mellem to ultrakompakte neutronstjerner giver anledning til ny forståelse af dannelsen af de tungeste grundstoffer og kosmiske eksplosioner. Danske forskere har bidraget til de nye observationer og opdagelser.

16. okt 2017 27

Norsk søgræs skal øge kapaciteten i batterier

En stribe norske forskningsinstitutioner er gået sammen om at benytte alginat fra søgræs til at stabilisere silicium i batterier så meget, at det kan gøre det muligt at lagre mere strøm i litium-ion-batterier.

16. okt 2017 1

Opdagelse af »stor astronomisk betydning« på trapperne

Der er usædvanligt stort hemmelighedskræmmeri om en opdagelse, der mandag præsenteres på store pressemøder i Washington D.C. og München foruden mindre møder verden over - herunder også på Københavns Universitet.

16. okt 2017 4

Ny model peger på varm lille vandpyt som livets arnested

Byggestenene til de første biologiske molekyler kom fra rummet, og livet opstod i varme vandpytter på den unge jordklode. Sådan lyder en teori, som får opbakning af ny model.

14. okt 2017 17

Alt er ikke rationelt - heller ikke ingeniørvidenskab

Ulogiske og urationelle beslutninger strider mod mange ingeniøres verdensopfattelse, men der er behov for en adfærdsingeniørvidenskab. Her kan ingeniørerne for en gang skyld lære noget af økonomerne.

12. okt 2017 3