Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskning

Dansk forsker: Måske findes kuren mod covid-19 i børns celler

Teorierne er mange, men endnu har ingen fundet en svar på, hvorfor børn bliver mindre syge, når de bliver smittet med covid-19. Måske skyldes det, at børn vokser og derfor har et anderledes immunforsvar end voksne, siger dansk professor.

2. apr 2020

Seismologer kan måle corona-nedlukning i jordskorpen

I takt med at transportnetværk og menneskelig aktivitet indstilles, falder den seismiske baggundsstøj.

1. apr 2020 3

Børn med covid-19 bliver mindre syge – men vi ved ikke hvorfor

Der har været få dødsfald blandt børn med covid-19, men hvorfor? En særlig receptor i cellerne, som børn har flere af end voksne, gør måske, at de ikke bliver så hårdt ramt af sygdommen.

1. apr 2020

Kan vi stole på coronaforskningen, der lige nu kører for fuld fart?

Coronavirus-pandemien har ført til, at forskningen kører i højeste gear. Betyder det, at du bør være mere skeptisk end normalt, når du læser forskningsnyheder?

31. mar 2020

Seruminstituttet: Mest sandsynligt, at corona-epidemien først topper 1. juli

Det bedste bud fra Seruminstituttet lige nu er, at smittetrykket og antallet af intensivpatienter vil stige til cirka 1. juli.

31. mar 2020 28

MIT udvikler billig nødrespirator

USA kan komme til at mangle op mod 1 million respiratorer i den kommende tid, fordi udbruddet af covid-19 lægger et pres på landets sundhedssystem. Frivillige Ingeniører fra MIT er i gang med at bygge en nødrespirator, der skal afhjælpe problemet.

31. mar 2020 5

Imperial College: Lockdown redder hundredtusindvis af liv i Storbritannien

Lockdown af Storbritannien fører til, at omkring 25 gange færre mennesker kommer til at dø af Covid-19. I stedet for at 510.000 britere skulle dø, estimerer professor og epidemiolog, at tallet nu ikke kommer til at overstige 20.000.

31. mar 2020 1

Ny nødrespirator er lettere at producere og betjene

Om en uge står Aalborg Universitet klar med en nødrespirator. 10 coronarelaterede forskningsprojekter har modtaget ialt 50,3 millioner kroner fra regeringen.

30. mar 2020 19

Følg coronakrisen med teknologisk perspektiv

Følg corona med analyser og perspektiv.

30. mar 2020

Tre uger efter omstridt hestestævne: Herning har det største antal smittede i Jylland

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter vakte stor opmærksomhed for tre uger siden, da man valgte at gennemføre det store arrangement i Herning trods regeringens nye coronaopfordring. Nu er byen ramt af Jyllands største konstaterede smitteniveau med corona.

28. mar 2020 67