Forskning

Professor Anja C. Andersen om DR-medvirken: ‘De misbruger min troværdighed’

Professor i astronomi Anja C. Andersen føler sig snigløbet til at medvirke i et program, hvor det efterfølgende viser sig, det var en ‘flat earther’, der interviewede via journalistens øresnegl.

20. maj 2022 39

PODCAST: Elefanten i det sorte hul og andet godt fra videnskabens grænseland

Ifølge Steven Hawking vil selv de største sorte huller forsvinde over tid, men hvad der er i dem – elefanter eller folkevogne – finder vi aldrig ud af. I ugens Transformator bevæger vi os ud i gråzonen mellem videnskab og tankespind, hvor teorierne er svære at efterprøve med eksperimenter.

20. maj 2022

Værd at Vide Forskere aflurer fugles intuition for redebygning

Med granulær fysik og CT-scanninger undersøges de mekaniske egenskaber af redelignende strukturer, som fugle ser ud til at have en intuitiv forståelse af.

19. maj 2022

Oprydning af plastøer i Stillehavet: Hvad så med den portugisiske orlogsmand?

Forskere fra University of North Carolina har fundet overraskende stor tilstedeværelse af organismer, der flyder med havstrømmene i Great Pacific Garbage Patch.

18. maj 2022 4

Interaktivt radon-kort: 17.000 boligejeres måling af radonniveauet i deres ejendom

Mellem 2015 og 2020 har boligejere landet over foretaget radonmålinger i deres bolig. Se kortet her.

18. maj 2022 21

MedTech bryder gennem bæredygtighedsmuren med ny anvendelse af LCA

En ny tilgang, gør det let for MedTech-virksomheder at analysere produkters bæredygtighed fra udviklingsfasens begyndelse og hele vejen gennem processen. En tilgang, der vil sætte lange produktudviklinger på et grønt spor.

Sponseret indhold
17. maj 2022

Fremtidens digitale behandlingsformer: Life science tager internationalt spring fremad med harmonisering af Big Data

Fremtidens behandlingsformer er skræddersyede og ultrapræcise. Genetiske analyser, avanceret diagnostik, store databaser med sundhedsdata og sensorbaseret monitorering af patienter 24-7 – alt dette muliggør et helt nyt niveau af personlig behandling baseret på Big Data. Løsningen ligger i harmonisering og standardisering af de kolossale datamængder, men der mangler danske eksperter til at udvikle fremtidens standarder inden for life science.

Sponseret indhold
17. maj 2022

Med kikkerten fik Galileo øje på det uperfekte - så faldt kirkens hårde dom

Ny dansk bog beretter om kikkertens oprindelse og udvikling og dens betydning for at fastslå rigtigheden af det koperniske system med Solen i centrum.

16. maj 2022 2

Kvantemekanisk tunneleffekt får dna til at mutere

16. maj 2022

Nanopartikel med 'stealth'-funktion sniger medicin gennem kroppen

At få lægemiddelstoffer gennem kroppens snæv­re kar og uden om angribende immunceller er en svær kemisk manøvre. DTU-forsker har udviklet en metode.

13. maj 2022