close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskning

Vores digitale tvillinger gror frem i forskermiljøet

Forestil dig en verden, hvor vi tester medicin uden brug af dyr og mennesker. Det kræver en computerskabt kopi af os selv ... og vi nærmer os.

24. nov 2017

Skal filosofikum genindføres på universitetet, eller er det spild af tid?

Søren Pind mener, alle universitetstuderende skal have filosofikum. Men hvad er Værd at Vide for de studerende? Og så tager vi en opfølgning på sidste uges debat om reproducerbarhed i forbindelse med et af tidens hotteste emner: gravitationsbølger, hvor bølgerne går højt internt på Niels Bohr Institutet.

23. nov 2017 5

Radioaktive isotoper dannes ved lynnedslag

Japanske forskere har observeret den første sikre dannelse af radioaktive isotoper ved lynnedslag og dermed opdaget en naturlig måde til dannelse af isotoper som kulstof-13, kulstof-14 og nitrogen-15.

22. nov 2017 9

Batterier fryses i nitrogen for at finde mikroskopiske fejl

En nobelprisvindende metode kan give svar på, hvorfor lithium-ion-batterier svigter. Det indebærer, at de skal fryses og undersøges på atomart niveau.

22. nov 2017 1

Forskere advarer: Flere voldsomme jordskælv i 2018

Amerikanske geofysikere har opdaget en sammenhæng mellem store jordskælv og ændringer i jordens rotation om sin egen akse. De historiske data peger på, at vi er på vej ind i en periode med flere kraftige jordskælv, der måler mere end syv på Richterskalaen.

22. nov 2017 10

Kunstig intelligens skriver forskningsartikler

Kickstarter-projekt er nu klar til at omdanne forskning til videnskabelige artikler på få sekunder ved hjælp af kunstig intelligens.

21. nov 2017 2

Forskere indsætter menneskelige hjerneceller i rotter og mus - men må man så stadig eksperimentere på dyrene?

Hvad gør vi, hvis vores forsøgsrotter på et tidspunkt – grundet videnskabelige fremskridt – når et niveau af bevisthed, hvor det ikke længere er etisk forsvarligt at fortsætte eksperimenterne? Det spørgsmål bliver verden nødt til at stille sig selv, for vi kan være på vej derhen.

21. nov 2017 1

Kontroversiel forskning: Kun få bør evakueres efter atomulykker

Britisk forskningssamarbejde har udviklet en metode til at vurdere, hvor mange mennesker, der bør forflyttes efter atomudslip.

20. nov 2017 29

37 danske forskere blandt verdens mest citerede

Der er 10 forskere mere på forsker-hitlisten end sidste år. I alt udgør de omkring 1 procent.

20. nov 2017

På udkig efter biosignaturer: Er der liv derude?

Nye teleskoper vil gøre det muligt at undersøge atmosfæren på exoplaneter, der minder om Jorden. Men det bliver en hård opgave at afgøre, om en atmosfære rummer beviser for liv.

19. nov 2017 4