close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskning

Forskere frygter ændringer, når Microsoft køber populær udviklingsplatform

Platformen blev brugt til at nedkæmpe ebola. Men vil forskere fortsat bruge den med Microsoft for bordenden?

22. jun 2018 2

DTU-forskere gør chokopdagelse: Landhævning kan stabilisere iskappen på Vestantarktis

Jordens kappe under et område ud for Vestantarktis er så flydende og elastisk, at området hæver sig med rekordfart. Det kan muligvis stabilisere hele iskappen på Vestantarktis.

21. jun 2018 4

Har Nasa ikke styr på sine beregninger af asteroidestørrelser?

Udover mystik om asteroidestørrelser bragte ugen godt nyt fra verdens største laser, og en vigtig intergalaktisk opdagelse fik et regnestykke til at gå op.

21. jun 2018 1

Dine data bliver dine - men vil du sælge dem?

Vi har fået vores data-frihed tilbage, og det åbner op for et væld af nye muligheder som ikke mindst kan fravriste de gamle tech-giganter en del af kagen, er privcy-forkæmpere og datamæglere enige om.

21. jun 2018

Malerier forsimpler lynets forgreninger

På malerier ser man ikke lyn med flere end 11 forgreninger, i den virkelige verden kan lyn have mere end 50 forgreninger. Digitale fotos har været med til at mindske fejlene.

20. jun 2018 4

Fodboldkampe forhaler forskning med radioaktive stoffer

Under verdensmesterskaberne i fodbold annulleres en række forsøg efter et forbud mod salg og transport af farlige kemiske eller biologiske stoffer.

19. jun 2018 1

Kognitiv teknologi kårer Spanien som fodboldmestre

Takket være machine learning og 100.000 simulationer af verdensmesterskabet tør tyske forskere godt sætte nogle af deres sparepenge på udfaldet af alle kampene på grønsværen.

19. jun 2018 4

Atmosfæriske bølger ændrer døgnlængden på Venus

Koblingen mellem atmosfæren og overfladen på Venus er så kraftig, at den kan ændre længden af døgnet på vores naboplanet.

18. jun 2018

Her er den sejeste måde at se fodbold-VM på

Takket være augmented reality og en hulens masse programmeringstimer og machine learning er det teoretisk muligt at se kampe med VM-fodboldspillere som livlige 3D-minuaturefigurer på dit kakkelbord.

17. jun 2018

Forsker beregner dansk guldchance: 1,13 pct

En teknik, der normalt bruges inden for hydrologi forudsiger Danmarks chancer ved VM-slutrunden i Rusland. Lidet overraskende, er det tyskerne, der har de største vinderchancer.

15. jun 2018 7