close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskning

Forskere graver i ‘lyd-angreb’ på amerikanske diplomater

Skyldes symptomer hos amerikanske diplomater i Cuba målrettede lyd- eller mikrobølgevåben, massehysteri, intermodulationsforvrængning eller fårekyllinger? Forskerne har flere bud, og den amerikanske ambassade kører stadig med minimal bemanding.

23. apr 2018 8

Færre gravide ryger – men sønnernes sædkvalitet er fortsat i bund

At ens mor røg under graviditeten, har været mistænkt som afgørende for dårlig sædkvalitet. Men det har ikke hjulpet på danske mænds sædkvalitet, at færre og færre gravide ryger, viser nyt studie fra Rigshospitalet.

21. apr 2018 20

Lunefuld atomkraft: Indisk tøven og ny dansk debatbog

Indien bygger fortsat mange atomkraftværker, men ikke helt så hurtigt, som tidligere planer indikerede. På langt sigt har Indien planer om at gå over til thoriumreaktorer – det bør Danmark også gøre, mener dansk debattør.

19. apr 2018 134

Superfølsomt eksperiment leder efter mørkt stof i form af axioner

Den fejlslagne eftersøgning efter mørkt stof i form af Wimps har øget interessen for alternative teorier for mørkt stof. Med brug af superledende kvante-forstærkere går jagten nu for alvor ind på de hypotetiske axioner.

18. apr 2018 5

Diamanter dannet i protoplanet faldt ned i ørkenen

Forskere fastslår, at en meteorit, der fladt til Jorden for ti år siden, indeholder diamanter med inklusioner af chromit og fosfat, der er dannet i en nu forsvunden protoplanet på størrelse med Merkur eller Mars.

17. apr 2018

Jagten er gået ind på grundstof nummer 119

Russerne og japanerne kæmper om at blive de første til at tage ottende række i det periodiske system i brug. De har begge allieret sig med amerikanerne.

15. apr 2018 2

Dansk molekyle-bibliotek skal levere komponenter til fremtidens medicin

Aarhus Universitet vil bygge bibliotek af biologiske mole­kyler, der kan samles til skræddersyet medicin.

14. apr 2018

Far til kunstig intelligens: Nytteløst at forbyde forskning i autonome våben

Ifølge en af ophavsmændene til kunstig intelligens er det omsonst at forsøge at forhindre forskning i kamp­robotter med kunstig intelligens.

13. apr 2018 11

Tilfældige tal skabes med hjælp af kvantemekanik og relativitetsteori

Tilfældighed er centralt begreb for at holde på hemmeligheder og et ofte uforklarligt fænomen på finansmarkederne. To nye videnskabelige artikler gør det tilfældige mere kontrollabelt og forståeligt.

12. apr 2018 3

MIT-rapport: AAU’s ingeniøruddannelser tilhører verdenseliten

Det amerikanske topuniversitet har interviewet 178 ekspert fra hele verden, og deres svar placerer ingeniøruddannelserne fra Aalborg Universitet som fjerdebedst i verden. Den problembaserede undervisningsform får æren.

10. apr 2018 4