close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskning

Den svære matematiske kunst at lægge fliser

Inden for 100 år er der fundet 15 konvekse femkanter, der kan dække en plan flade. Nu er det bevist, at der ikke findes flere. Men flere beslægtede geometriske problemer er stadig uløste.

19. aug 2017 10

Cern erklærer jagtsæsonen for indledt – får LHC ram på noget?

Ugen bød også på en forskningsbaseret forklaring på, hvorfor du skal blande vand i din whisky, og hvorfor du kradser, når det klør – samt et tilbud om et væddemål på 200.000 dollar.

17. aug 2017

Ny metode kan gøre genopladelige zink-luft-batterier rentable

En ny katalysator kan ændre, hvor effektive, store og dyre batterier skal være i fremtiden. Et nyt fund kan gøre lithium overflødigt i mange batterier, da forskere har fundet en løsning på zink-luft-batteriers største problem.

17. aug 2017 2

Kratersøer kan gemme store mængder lithium

Det øgede behov for lithium til batteriproduktion har fået forskerne til at lede efter nye steder at udvinde det lette metal - og de har kastet deres øjne på supervulkaner.

16. aug 2017 2

Spørg Scientariet: Hvorfor har havene ikke samme højde?

En læser undrer sig over, hvorfor Atlanterhavet og Stillehavet ikke har samme vandhøjde. Det svarer forsker fra DTU Space på.

16. aug 2017 39

Ny tektonisk plade opdaget ud for Ecuadors vestkyst

Med fundet af en såkaldt mikroplade er brik nummer 57 fundet til Jordens tektoniske puslespil. Og forskerne har en god fornemmelse af, at nummer 58 gemmer sig i nærheden.

15. aug 2017 4

91 vulkaner fundet under isen på Antarktis

Ved hjælp af radarmålinger, der kan måle gennem Antarktis' tykke islag, har forskere fundet næsten 100 nye vulkaner.

15. aug 2017 6

Spørg Scientariet: Hvorfor bliver mørke ting lyse i infrarødt lys?

En læser har set et tv-program, hvor seerne kunne følge folk i mørke. Han undrer sig over, at det mørke tøj blev lyst i det infrarøde lys. DTU Fotonik forklarer hvorfor.

15. aug 2017 2

Nyt studie: Medicin og videnskab holder flere kræftramte i live end alternativ behandling

Forskere fra Yale har sammenlignet, hvor mange kræftramte der levede efter fem år, afhængigt af hvilken type behandling de har modtaget. Resultatet viser, at flere overlever, når der anvendes en traditionel medicinsk behandling.

15. aug 2017 22

Hvad sker der med DNA-spor og fingeraftryk i saltvand?

For at besvare endnu et af spørgsmålene omkring efterforskningen af Nautilus' forlis og Kim Walls forsvinden, har retsgenetiker kastet lys over saltvands effekt på DNA-spor.

14. aug 2017 5