close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Galleri: Her ryges osten efter klassiske håndværkstraditioner

Der skal flere oste gennem rygeovnen på Gundestrup Mejeri. Derfor rykker der snart robotter ind til udskæring af ostene. Men her kan du se en rygeost blive til på det gamle mejeri.

19. apr 2018

Robotter skal tage sig nænsomt af den fynske rygeost

Sydfynsk mejeri med speciale i rygeoste automatiserer udskæring og pakning af ostene. Omstillingen er nødvendig for at imødekomme efterspørgslen og kunne eksportere den fynske specialitet til udlandet.

19. apr 2018 2

Spørg Scientariet: Hvorfor er dej nemmere at vaske af i koldt vand?

En læser vil gerne vide, hvorfor dej glider lettere af fadet med koldt vand frem for varmt. Det svarer professor i gastrofysik på.

18. apr 2018

Så er den gal igen-igen: Citronkage overskrider grænseværdi for giftige fluorstoffer med faktor 3.857

I en ny test finder Forbrugerrådet igen en færdigkage, som overskrider de vejledende grænseværdier for sundhedsskadelige og persistente fluorstoffer med flere tusind gange.

11. apr 2018 2

Nyopdaget gen kan måske forhindre afgrøder i at drukne på marken

Forskere fra bl.a. KU har lokaliseret det gen, som gør ris tolerant over for større vandmængder i flere dage. Planen er at få effekten forstærket og overført til hvede.

1. apr 2018 7

Spørg Scientariet: Hvor hurtigt sætter et måltid sig på sidebenene?

En læser vil gerne vide, om det er sandt, at fedt sætter sig efter få timer. Og hvor hurtigt kan man få det væk igen? Det svarer ph.d. i idræt og ernæring på

31. mar 2018 16

Bekymret borger: Er det lovligt at lukke grænsen for vilde dyr?

Et vildsvinehegn kan hindre mange forskellige arter i at krydse grænsen fra Tyskland. Det er ikke nødvendigvis tilladt, oplyser EU. Dansk ekspert er ikke bekymret.

28. mar 2018 151

Techtopia #44: Den gamle gartners robotarm

Podcast: Robotarme, big data, droner og LED-lamper hjælper gartnere med at lave perfekte økologiske og klimavenlige grøntsager.

19. mar 2018

Ny blog på ing.dk: Botanical bytes

En åben teknologiplatform til jordløs dyrkning af fremtidens fødevarer. Det er målet for projektet Growstack, som nu blogger på ing.dk.

10. mar 2018 8

Svalbards globale frøbank fejrer 10 år med en million ’flag’ i lagkagen

Samtidig er man i gang med at udbedre en konstruktionsfejl, der kunne sætte sikkerheden over styr.

26. feb 2018