Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Fødevarer

Spørg Fagfolket: Sker der noget ved at fryse mad ned flere gange?

Flere læsere vil gerne vide, om de kan tø mad ned flere gange, eller om de risikerer at blive syge. Det svarer professor på KU på.

14. dec 2018 6

Flyvende drivhuse skal dyrke tomater i miljøer som på Månen og Mars

To drivhuse med tomatfrø bliver opsendt til lavt jordkredsløb mandag aften sammen med kunstig urin, bakterier og alger for at simulere madproduktion i baser på Månen og Mars. Missionen er drevet af dansk udstyr.

3. dec 2018 3

Spørg Fagfolket: Bliver bakterier frostsprængt i fryseren?

En læser undrer sig over, om bakterier kan blive frostsprængt. Det svarer professor ved Københavns Universitet på.

18. nov 2018 8

Kaffe-elskende ingeniør rejste verden rundt for at skrive en unik bog

Kaffeproducenters misundelse på vinproducenter var udgangspunktet for dansk civilingeniørs omfattende værk med fakta og anek­doter fra begge verdener.

14. nov 2018

Patentkontor ophæver Monsanto-patent: Jeres broccoli er ikke GMO

Det europæiske patentkontor har besluttet, at Monsanto ikke længere kan have patent på en højere broccoliplante, fordi den er traditionelt forædlet.

7. nov 2018 3

Håndholdt scanner afslører fusk med fisk

Omfattende snyd i fiskeriet vildleder forbrugerne og truer dyreliv og økosystemer i havene.

7. nov 2018 4

Forsker og kok: Vi skal spise flere blæksprutter her nordpå

I jagten på proteinkilder til fremtiden er blæksprutten et udmærket bud. Vi skal blot ind i vanen, heroppe i Nordeuropa, lyder det fra dansk professor og kok.

5. nov 2018 9

Dansk gennembrud: Sådan kan planter tåle mere frost

Planter tåler bedre frost, hvis man formår at forcere bestemte protein-kollisioner, når plantens dna-strenge bliver aflæst. Det viser forskning fra Københavns Universitet.

2. nov 2018 5

Ærter kan blive det nye protein i vores kost

Renæssancekost: Animalsk protein kan erstattes af ærter, der dyrkningsmæssigt passer rigtig godt til vores klima.

29. okt 2018 59

Græs, muslinger, insekter og tang: Dyrenes proteiner skal ikke længere importeres

Importeret foderprotein skal erstattes af dansk græs og muslinger, hvis det står til miljø- og fødevareministeren, der har fremlagte en ny plan for netop det.

25. okt 2018 3