close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Grønlandsk ingeniøruddannelse skal ud og fiske

Center for Arktisk Teknologi i Grønland forsøger sammen med DTU Aqua at etablere en ny diplomingeniøruddannelse i fiskeriteknologi.

18. jun 2018

Spørg Scientariet: Hvorfor rasler chipsposer så meget?

En læser undrer sig over, at poser med chips lader til at larme meget mere end andre poser. Det svarer folieekspert fra Taffel på.

12. maj 2018 10

Spørg Scientariet: Hvad sker der med kroppen, hvis man kun spiser slik?

En ung læser vil gerne vide, om der sker noget ved at leve af slik. Scientariets ernæringsforsker må desværre give et nedslående svar.

8. maj 2018 11

Hvidløgets gådefulde gavnlighed

Svovlforbindelser i hvidløg fremmer sundheden ved at regulere signalmolekyler i vores celler, men der er stadig store huller i vores viden om mekanismerne bag.

6. maj 2018

Bakterier hader hvidløg

Danske forskere har forklaret, hvordan hvidløgsekstrakt bekæmper bakterier.

6. maj 2018

Snup en fiskesvær, og smør fiskegelatine på kinden

Dansk partnerskab undersøger, om fiskeskind kan udnyttes som sund snack og i kosmetik i stedet for at ende sine dage som billigt fiskemel i dyrefoder.

28. apr 2018

Galleri: Her ryges osten efter klassiske håndværkstraditioner

Der skal flere oste gennem rygeovnen på Gundestrup Mejeri. Derfor rykker der snart robotter ind til udskæring af ostene. Men her kan du se en rygeost blive til på det gamle mejeri.

19. apr 2018

Robotter skal tage sig nænsomt af den fynske rygeost

Sydfynsk mejeri med speciale i rygeoste automatiserer udskæring og pakning af ostene. Omstillingen er nødvendig for at imødekomme efterspørgslen og kunne eksportere den fynske specialitet til udlandet.

19. apr 2018 2

Spørg Scientariet: Hvorfor er dej nemmere at vaske af i koldt vand?

En læser vil gerne vide, hvorfor dej glider lettere af fadet med koldt vand frem for varmt. Det svarer professor i gastrofysik på.

18. apr 2018

Så er den gal igen-igen: Citronkage overskrider grænseværdi for giftige fluorstoffer med faktor 3.857

I en ny test finder Forbrugerrådet igen en færdigkage, som overskrider de vejledende grænseværdier for sundhedsskadelige og persistente fluorstoffer med flere tusind gange.

11. apr 2018 2