Fødevarer

Dansk lynlagring: Andre kommer whisky på fad – her kommer de fad i whiskyen

I en halv 40-fods ­container på Østerbro arbejder brygmester og iværksætter ­Tobias Emil Jensen på at revolutionere modningen af spiritus med nyudviklet teknologi og stor passion.

12. sep 2021 2

Ændring af GMO-loven på vej: Planteforædling med Crispr står foran blåstempling

Analyse: EU-Kommissionen har lagt op til en lempelse af reglerne for brug af gensaksen Crispr, men grønne organisationer er stadig skeptiske.

6. sep 2021 15

Stenalderkost kan reducere diabetikeres risiko for hjerte-kar-sygdomme

En ny undersøgelse fra Umeå Universitet har undersøgt, hvordan en palæo-diæt, også kaldet stenalderkost, kan reducere niveauet af triglycerider i blodet hos mennesker med type 2-diabetes. Reduktionen ser ikke ud til at have relation til vægttabet, som kosten også fører til.

13. aug 2021 3

Verdens største rigmænd skyder penge i kødalternativ baseret på vulkan-svamp

Svamp fra vulkanske kilder har fået investorer som Bil Gates, Jeff Bezos og Al Gore til at spytte kraftigt i kassen hos virksomhed bag kødfrie produkter.

11. jul 2021 252

Ny teknologi kan koncentrere øl - uden tab af smag og duft

På et nyt testcenter hos Alfa Laval kan europæiske bryggerier nu få testet deres bryg på en helt ny og patenteret teknologi, som trækker vandet ud af øllen og tilsætter det igen uden, det går ud over alkoholprocenten, aroma- eller smagsoplevelsen. Spørgsmålet er, hvordan kunderne reagerer.

8. jul 2021 27

Fluer kan smugle MRSA fra stald til bolig

Fluer som smittebærere kan forklare, hvorfor nogle mennesker smittes med svine-MRSA uden at have sat foden i en svinestald.

30. jun 2021 4

Bøffen vokser uden en lyd: Verdens første fabrik til kunstigt kød

Svin, lam og kylling. Israelsk virksomhed vil producere 500 kg. kød i laboratoriet om dagen.

28. jun 2021 9

Forskere: Mikroorganismer kan brødføde 10 gange flere end planter

Mikroorganismer vil kræve mindre plads, mindre vand og mindre gødning. Men der er langt til den store skala.

22. jun 2021 6

Spørg Fagfolket: Kan jeg træne laktosetoleransen op igen?

En læser har ikke trukket mælk i et halvt år, og nu kan han ikke tåle det. Men kan evnen trænes op igen? Det svarer lektor på KU på.

16. maj 2021 5

Studie: Svampe er forbundet med mindre risiko for kræft

Et dagligt forbrug af svampe reducerer risikoen for kræft, konkluderer et hold forskere på baggrund af en ny metaanalyse. Men der er grund til at være skeptisk over for den konklusion, vurderer seniorforsker i Kræftens Bekæmpelse.

27. apr 2021 3