Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

'Digital næse' skal hjælpe danske fødevarevirksomheder med at mindske madspild 

Tech Management Et nyt digitalt værktøj skal hjælpe fødevarevirksomheder med at blive bedre til at fastslå friskheden på kød og fisk. Det vækker begejstring hos sushikæden Bar’Sushis direktør, der håber at kunne mindske madspild og samtidig spare op mod en halv million kroner om året. 

For abonnenter på techmanagement.
22. jan 2020

Tyske forskere: Vores mad tærer på kloden – men vi har løsningen

Det nuværende fødevaresystem kan kun brødføde omkring 3,4 milliarder mennesker uden at tære på klodens miljømæssige kapital. Men det er muligt at omlægge den globale fødevareproduktion, så 10 milliarder mennesker kan få mad og drikke, uden at klima- og miljømæssig påvirkning af kloden.

22. jan 2020 9

Dansk laboratoriemælk: En stor udfordring – og måske vejen til et stort gennembrud

Et dansk projekt, der vil fremstille mælk i laboratoriet, er ifølge en amerikansk fødevareforsker det første af sin slags. Og forude venter samme udfordringer, som producenter af laboratoriekød bakser med.

14. jan 2020

Fremtidens ko-frie mælk dyrkes i et laboratorium i Aarhus

Forskere fra Aarhus Universitet vil dyrke mælke-skabende kvægceller. Hvis de knækker koden, kan fremtidsmælken blive en fødevare- og klimamæssig game changer – men der er lang vej til målet.

14. jan 2020 13

Spørg Fagfolket: Hvordan undgår jeg frossen sprut i fryseren?

Det er julefrokosttid, og der skal øl og snaps i fryseren, men hvad kan man egentlig smide i fryseren eller sætte ud i sneen, uden at det går ud over indholdet?

15. dec 2019 14

Elektrochok sorterer døde fisk fra de levende

Hvis fisken er så vågen, at den reagerer på strøm, kan den også sendes ud i markedet, siger opfinder.

11. dec 2019 1

Spørg Fagfolket: Kan man selv dyrke bakteriekulturen til den svenske specialitet Långfil?

En læser husker de dejligt barndomsbesøg hos mormor i Sverige, hvor morgenmaden bestod af syrnet Långfil. Kan man selv lave det? Ja, det kan man. Chefkonsulent i Mejeriforeningen giver opskriften.

5. dec 2019 3

Udokumenteret: Russiske køer får VR-briller på i håb om at skrue op for mælkeproduktionen

En landmand i Rusland er i gang med et forsøg, hvor malkekvæg bliver udstyret med virtual reality-briller. Målet er, at brillerne skal berolige køerne og få dem til at producere mere mælk.

28. nov 2019 3

Spørg Fagfolket: Hvordan piller man rejer på maskine?

En læser undrer sig over, hvordan man kan hive skallen af en lille reje på maskine. SeaPeeler, som laver den slags maskiner, svarer på spørgsmålet.

26. nov 2019 4

Nyt trick bringer forskere et skridt nærmere den kunstige bøf

Harvard-forskere har skabt et stykke kød, der minder om en saftig bøf af ko eller kanin. Metoden minder om en candyfloss-maskine.

5. nov 2019 17