Fødevarer

Nyt 3D-printpulver: Gør det let at se komponentgranulat i fødevareproduktion

Pulverets farve og indhold af metal øger fødevaresikkerhed ved at gøre det nemt at se granulat i fødevareproduktionen.

30. jan 2023 2

Fluorstoffer følger umiddelbart kolesterol: Derfor PFAS i æggeblommen - ikke i hviden

Det er ikke entydigt, hvor PFAS helst befinder sig i fødevarer. Forskeres bud kan pege i retning af, hvilke fødevarer der har højt indhold af fluorforbindelser.

27. jan 2023 5

SYNSPUNKT Stop flere målinger af PFAS

26. jan 2023 39

Negativ CO2-udledning: Islandsk fabrik producerer spiselige alger på geotermi

Geotermisk energi, lyserøde LED-lamper og alger i flere etager skal udkonkurrere soja og gøre plantebaseret mad mere næringsrig.

21. jan 2023 1

Nem teknologi mod dobbeltsprøjtning med pesticider udnyttes ikke fuldt ud

En ny statusrapport fra Miljøstyrelsen viser, at 24 procent af dansk landbrugsareal ikke benytter en form for GPS-teknologi, der sikrer imod dobbeltsprøjtning af afgrøder.

19. jan 2023

Bier skal vaccineres mod pest - også problem i Danmark

En vaccine givet til dronningen i et bistade hjælper med at gøre bier immune over for bipest, som der også findes spor af i 30 procent af dansk honning.

5. jan 2023 1

Lad kvinderne få bøffen: Svenske forskere finder ernæringsproblem i køderstatninger

Vegetarisk kost er godt for klimaet, men det er bedre for kroppen at tilføje små mængder af kød eller fisk.

5. jan 2023 6

Se kortlægning: Verdens fødevareproduktions påvirkning af kloden

Forskere kortlægger miljø- og klimapåvirkninger ved at følge madvarerne såkaldte 'livscyklus'.

8. dec 2022

Bagesiden: Sådan får du huller i din hjemmebag

Flemming Bøgelund står bag ugens tip til læsere uden de attraktive hulrum i deres brød.

26. nov 2022 9

SYNSPUNKT Et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion: CRISPR

3. nov 2022 12