close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Spørg Scientariet: Hvorfor skummer te fra mikroovnsvand?

Vores læser vil gerne vide, hvad det gør ved vandet at blive opvarmet i hhv. mikroovn eller elkoger. Det svarer professor fra KU på.

25. jan 2018 8

Smuthul for genredigerede fødevarer får både tilhængere og modstandere til at gå agurk

Ifølge en rådgiver for EU-domstolen er der intet juridisk til hinder for at europæiske bønder begynder at dyrke genredigerede grøntsager. Både tilhængere og kritikere af genredigering mener, at udmeldingen underminerer markedet for fødevarer i hele Europa.

24. jan 2018 8

Redegørelse: Kaotiske vilkår ledte op til tabt udbud på DTU

Universitetet fastholder i en redegørelse at være blevet udsat for urimelige vilkår under konkurrenceudsættelsen af veterinærberedskabet. Fødevarestyrelsen mener, det er noget vrøvl.

17. jan 2018

Ny sundhedsfarlig trend: Amerikanere vil have ubehandlet vand

Fødevaredillen ’raw water’ er vokset frem i USA, hvor forbrugere vil have ubehandlet vand frem for det, der kommer ud af hanen. Ekspert kalder tendensen sundhedsfarlig.

4. jan 2018 21

Spørg Scientariet: Hvorfor bliver maden ikke brun i mikrobølgeovnen?

En læser undrer sig over, hvorfor mad opvarmet med mikrobølger ikke udvikler bruning. Det svarer en fysikprofessor på.

2. jan 2018 3

Døde norske laks kan være guld værd som biogas

Norges omstilling til grøn energi kan få en hjælpende hånd af landets enorme mængder fiskeaffald, viser ny forskning.

27. dec 2017 15

Bevilling på 80 mio. kr. til DTU vækker undren – Christiansborg har kontaktet statsrevisorerne

Pengene skulle gå til en bygning til det veterinære beredskab, men bygningen er droppet. Hvordan er pengene så brugt, spørger politikerne – som aftalt, mener DTU.

27. dec 2017 5

Hvad kendetegner en julebryg?

Fra arkivet: Juleøl ser ud til at være øl, hvor der er skruet op for kuløren og alkoholprocenten. Er det bare sådan, en julebryg er skruet sammen?

23. dec 2017 7

Kødforskere anbefaler: Steg julens flæskesteg i vandbad i timevis

Sprød flæskesvær, mere mad og perfekt bid i svinekødet: Teknologisk Institut kårer den bedste tilberedningsmetode: sous vide.

21. dec 2017 25

Spørg Scientariet: Kan lakridsbolsjer holde mig vågen?

En læser syntes bedre at kunne holde sig vågen til forelæsningerne på Tyrkisk Peber. Hvordan kan det være? Det svarer søvnforsker på.

20. dec 2017 2