close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Kaos på DTU: Byggestop risikerer at koste universitetet dets veterinærberedskab

Fejlvurdering af byggeomkostningerne ved nye staldlaboratorier i Lyngby og et ophedet byggemarked kan betyde, at universitetet mister beredskabet til bekæmpelse af farlige husdyrsygdomme.

12. jun 2017 19

Studerende vil bruge røgdetektor til at afsløre fordærvet fisk

DTU-studerende har fundet på en ny anvendelse for teknologi fra nyudviklede, intelligente røgalarmer.

25. maj 2017 1

International frøbank på Svalbard oversvømmet af smeltevand

Sidste års rekordhøje temperaturer fik permafrosten på Svalbard til at tø, hvorefter smeltevand oversvømmede tunnellen ind til den globale frøbank, der opbevarer frø fra næsten en million forskellige planter.

22. maj 2017 9

Spørg Scientariet: Feder en kold øl mindre end en varm?

En læser vil gerne holde sig sommerslank, og måske kan man skyde genvej med kolde drikke? Det svarer ph.d. fra Institut for Idræt og Ernæring på.

21. maj 2017 13

Bærbar måler ser, når tomaten er spiseklar

Forsker anvender Raman-spektroskopi til at måle tomatens næringsstoffer. Og samme metode kan bruges til andre frugter og grøntsager, der skifter farve undervejs i modningsprocessen.

16. maj 2017 5

10 teknologiske tendenser, du bør kende: #6: Otte kemiske byggeklodser skal nedkæmpe resistente bakterier

Kemikere har skabt otte forskellige grundmodeller til at udvikle hundredvis af nye former for antibiotika i det medicinske kapløb, som nogle læger betegner som den største trussel mod vores sundhed.

11. maj 2017 1

Filosof: Kultur + teknologi = kunstigt kød

Der en begyndende tendens til, at folk skaffer deres proteiner fra andre kilder end kød. Proteiner er blevet open source, og det åbner døren for kunstigt kød, mener filosof og økonom - og kampagneleder for Kødfri Mandag - David Pedersen.

9. maj 2017 6

Vilde danske planter kan forny dansk frugtindustri

Vildæbler, slåen og vild mirabelle er så karakteristiske arter, at man bør udvikle nye arter baseret på dem, konkluderer forskningsprojekt.

9. maj 2017 6

Spørg Scientariet: Hvorfor opbevarer vi maden koldere end i Sverige?

En læser undrer sig over, at svenskerne bliver anbefalet at holde ferske kølevarer på 8° C, når vi herhjemme siger 5° C. Det svarer DTU Food samt de danske og svenske fødevarestyrelser på.

8. maj 2017 18

Professor: Slagt langt de fleste landbrugsdyr og spis kunstigt kød

Den voksende middelklasse i Indien og Kina har samme appetit på kød som forbrugerne i de industrialiserede lande. Men miljømæssigt og arealmæssigt vil det være katastrofalt at fortsætte tradtionel kødproduktion. Hvis vi ikke vil være vegetarer, skal vi i stedet vænne os til at spise kunstigt kød, lyder det fra ekspert.

3. maj 2017 55