Fødevarer

Hvorfor rammes mænd typisk hårdere af COVID-19? Svaret findes måske i forbudte pizzabakker

Et dansk forskningsprojekt søger i øjeblikket efter svaret på et af coronavirussens videnskabelige mysterier i de nu forbudte vand- og fedtafvisende kemikalier i pizzabakker, burgerpapir og muffinsforme.

8. jul 2020

3D-printede fisk og flanksteaks rammer snart menukortene

Der sker fremskridt inden for 3D-printede alternativer til kød. Flere produkter forventes at ramme markedet inden for de næste år.

4. jul 2020 18

Forskere: Ministers soja-ambition er ingen garanti mod skovrydning

Fødevareministeren vil have, at den danske import af sydamerikansk soja til Danmark er ‘afskovningsfri'. Men det er ikke nogen garanti mod mindre afskovning i verdensdelen, fortæller forskere.

2. jul 2020 7

Vildledende markedsføring: ‘Bambus’-kopper indeholder plast og kemikalier

Kaffekopper, tallerkener og service af 'bambus' sælges som 'økologiske' og 'biologisk nedbrydelige'. Men produkterne indeholder i mange tilfælde melamin og formaldehyd.

30. jun 2020 2

DTU bruger rester fra ølbrygning til at lave malt-nachos med humle-dip

Science Brew fra DTU har udviklet en metode og en opskrift, der tryller mask fra ølbrygning ind til næringsrige nachos og tapenade.

28. jun 2020 3

Nyt ingeniørstudie: Sour cream & onion chip smager lige så godt med mindre salt

Saltreducerede kartoffelchips smager lige så godt som dem, vi kender, viser et nyt studie fra Syddansk Universitet, og det kan føre til bedre folkesundhed.

24. jun 2020

Genanvendt pap og papir kan indeholde forbudte stoffer mange år fremover

Flere forbud mod uønskede kemikalier har trådt eller træder i kraft i løbet af 2020, men det betyder ikke, at problemet er løst, lyder konklusionen på DTU-undersøgelse.

22. jun 2020 1

DTU får trekvart mia. til at dyrke fremtidens fødevarer og kemi i cellefabrikker

DTU Biosustain får kæmpe saltvandsindsprøjtning fra Novo Nordisk Fonden og skal blandt andet gøre bæredygtige fødevarer - herunder køderstatninger - mere appetitlige.

9. jun 2020 1

Opråb fra forskere: Mademballage bugner af sundhedsskadelige kemikalier

Det videnskabelige samfund og mere end 170 organisationer rejser alvorlige bekymringer om anvendelsen af kemikalier i emballage, der udgør en trussel mod menneskers helbred.

28. maj 2020 1

Japansk forsøg: ’Virus’ spredte sig som en steppebrand ved buffeten

Et japansk forsøg viser, hvor mange om et buffetbord, der får 'virus' på sig, hvis en person har hostet i hånden før serveringen.

12. maj 2020 19