Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Efter stald-fadæsen på DTU: Ministre dropper omstridt udbud af forskning

Miljø- og fødevareministrene har endegyldigt opgivet at sende forsknings-rådgivning på Aarhus Universitet og DTU i udbud. De mener, at det var politisk motiveret af Esben Lunde Larsen.

9. sep 2019 15

Otte år efter de første forside-advarsler: Nu kommer forbuddet mod fluorstoffer

Fødevareministeren går enegang i EU og forbyder langkædede og giftige fluorstoffer i emballage til fødevarer.

2. sep 2019 4

Ugens debat: ‘Sort’ palmeolie i tanken satte gang i debatten

En stadigt større del af EU’s import af palmeolie anvendes som biodiesel i stedet for i mad og kosmetik, skrev ing.dk i sommer. Og palmeolie er klimamæssigt det allerværste biobrændstof. Problemet er i høj grad det skovareal, der ryddes for at give plads til oliepalmerne, og flere læsere på ing.dk pegede på det vanskelige i at forhindre det fænomen.

17. aug 2019

Spørg Fagfolket: Er mælk ikke lige så klimabelastende som kød?

En læser undrer sig over, at oksekød konstant er under luppen, når vi taler klimabelastende fødevarer. Men mælk kommer jo også fra køer?

11. aug 2019 60

Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner

Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.

9. aug 2019 7

Nature-forskere: Her er gevinsterne ved at droppe alt kød i USA

USA kan frigive landbrugsområder på syv gange Danmarks størrelse og spare klimaet for 280 mio. ton CO2, hvis de dropper kødet, lyder det fra amerikanske forskere.

8. aug 2019 95

Danskeres kroppe forgiftet af dobbelt så meget dioxin som EU anbefaler

EU har sat nye, lavere anbefalinger for indtag af giftstofferne dioxiner og dioxinlignende PCB. Det danske optag er næsten dobbelt så højt som EU’s anbefalinger, og det er skidt nyt for folkesundheden.

24. jul 2019 47

Fra larve til snacks på spisebordet: Forbrugere sporer insekter i realtid

Spiselige insekter kan i dag følges fra producent til supermarkedet i realtid på et nyt blockchain-netværk. Projektet skal bane vejen for bedre sporbarhed i fødevaresektoren.

4. jul 2019

De bedste sommeropfindelser: Kuglegrillen

Ingeniøren Kuglegrillen kom til Danmark i 1991, men blev først populær, da et tv-program flere år senere viste, at låget skulle blive på. Så dens historie i fjerde afsnit af Ingeniørens sommergrafikserie.

4. jul 2019

Spørg Fagfolket: Hvorfor bliver hårdkogte æg blålige?

En læser vil gerne vide lidt mere om æggefarver, der skifter under kogningen. Det svarer Danske Æg på.

23. jun 2019 1