Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Opråb fra forskere: Mademballage bugner af sundhedsskadelige kemikalier

Det videnskabelige samfund og mere end 170 organisationer rejser alvorlige bekymringer om anvendelsen af kemikalier i emballage, der udgør en trussel mod menneskers helbred.

28. maj 2020 1

Japansk forsøg: ’Virus’ spredte sig som en steppebrand ved buffeten

Et japansk forsøg viser, hvor mange om et buffetbord, der får 'virus' på sig, hvis en person har hostet i hånden før serveringen.

12. maj 2020 19

Landbrug og Fødevarer politianmeldt for at destruere prøver fra svin

Den næststørste importør af dansk svinekød, Kina, vil ikke have kød fra svin med lungesygdommen PRRS. Ifølge Landbrug & Fødevarer er der sket en beklagelig fejl.

28. feb 2020 13

Danmark uenig med EU om skadelige stoffer i madplast

Fire salte skal fremover være lovlige at bruge i den plast, vi bruge til mad. DTU mener at risikovurderingen fra EU er for dårlig.

28. feb 2020

Proteinfoder baseret på metangas kan være klar i år

Sojaproduktion ødelægger regnskoven. Alligevel importerer Danmark soja fra Sydamerika, men et nyt foderstof kan måske erstatte en del af sojafoderet.

20. feb 2020

Stenalderkost indeholdt farligt høje niveauer af tungmetaller

Spis som i stenalderen, lyder et af tidens livsstilsråd. Men tager man det alt for bogstaveligt, risikerer man et farligt indtag af tungmetaller, viser forskning.

18. feb 2020 14

Europæiske insekter fylder ikke på middagsbordet

Trods EU-støtte og bæredygtige ambitioner er det endnu ikke lykkedes at etablere en europæisk insektproduktion i storskala. Insekterne er ellers i årevis blevet udråbt som et bæredygtigt proteinkilde med lavt klimaaftryk.

7. feb 2020

Insekter som superfødevare har lange udsigter

Trods store forventninger er dansk insektproduktion dårligt kommet i gang, før problemerne tårner sig op.

7. feb 2020 3

Grafik: Digital næse lugter om fisken er frisk

Et nyt digitalt værktøj skal hjælpe fødevarevirksomheder med at blive bedre til at fastslå friskheden af kød og fisk. Den ‘digitale næse’ fastslår koncentrationen af forrådnelse og reducerer tvivl om, hvorvidt fødevaren er frisk. Målet er mindre madspild.

2. feb 2020 4

'Digital næse' skal hjælpe danske fødevarevirksomheder med at mindske madspild 

Tech Management Et nyt digitalt værktøj skal hjælpe fødevarevirksomheder med at blive bedre til at fastslå friskheden på kød og fisk. Det vækker begejstring hos sushikæden Bar’Sushis direktør, der håber at kunne mindske madspild og samtidig spare op mod en halv million kroner om året. 

For abonnenter på techmanagement.
22. jan 2020