close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Halvdelen af Danmarks landbrugsarealer dyrkes ud fra GPS-data

Danske landmænd er for alvor kommet i gang med at bruge geodata i deres arbejde, og målsætningen er, at mange flere landmænd begynder at bruge data fra rummet.

3. okt 2017 1

Hormonforstyrrende stoffer fundet i pizzabakke: »Vi mangler lovgivning«

Forskere skulle teste en ny måde at screene emballager for sundhedsskadelige stoffer. I en pizzabakke fandt man flere stoffer fra EU's liste over hormonforstyrrende kemikalier.

3. okt 2017

Fremtidens svin skal parteres efter CT-scanning

Teknologisk Institut er efter mange års udvikling klar til at scanne svine- og oksekød i det rette miljø.

20. sep 2017

Proteinmåling skal mindske fiskespild

DTU udvikler en metode, der kan vurdere, om en fisk skal ryges eller fileteres. Det skal overtage den manuelle inspektion af fisk, så mindst mulig mad går til spilde.

13. sep 2017

Spørg Scientariet: Hvorfor kan man ikke dyrke trøfler og Karl Johan?

En læser tænker, at det må være en milliardindustri at dyrke trøfler, så hvorfor kan man ikke det? Det svarer seniorrådgiver på Københavns Universitet på.

7. sep 2017 17

Individuel føde: Sygehus vil skræddersy 3D-printede måltider

Et nyt samarbejde mellem blandt andre Teknologisk Institut og Aalborg Universitetshospital skal inden for fire år have en prototype klar til 3D-printet hospitalsmad.

4. sep 2017

Nytænkning skal bevare de danske planters gener og sikre, at de bliver brugt

Ny strategi for jordbrugets plantegenetiske ressourcer inviterer alle til at komme med ideer til at udvikle mere smagsfulde, sunde og klima- og skadedyrsrobuste afgrøder. NGO kalder strategien luftig og visionsløs.

30. aug 2017

Ny rapport: Det koster 14,4 milliarder at udrydde svine-MRSA – så det lader vi være med

I teorien kan det – måske – lade sig gøre at slippe af med de resistente MRSA-bakterier i det danske svinestalde. Men vi er kommet så sent i gang, at omkostningerne løber løbsk, konkluderer fødevareministerens ekspertgruppe.

18. aug 2017 43

Plantebaseret ‘kødburger’ ikke godkendt i USA

Den amerikanske fødevarestyrelse er endnu ikke parat til at godkende Impossible Foods' plantebaserede ‘hakkekød’. Firmaet fortsætter dog lovligt salget af deres produkt.

18. aug 2017 6

Fremtidens fødevare? Finner producerer protein af tynd luft og grøn energi

Luft tilsat mikrober kan danne proteiner, der kan tilsættes både fødevarer og foder og på den måde modvirke hungersnød, mener finske forskere.

2. aug 2017 6