close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Den blødende plantebøf kommer til Danmark

Danskproduceret, hakket plantefars med rødbedesaft skal tage kampen op mod klimabelastende oksefars.

12. dec 2017 46

Crispr kan gøre hvede spiselig for glutenallergikere

Spanske forskere har ved hjælp af genredigering med Crispr udviklet hvedetyper, hvor indholdet af glutenproteiner er reduceret markant. Teknologien åbner for, at glutenallergikere kan begynde at spise bagværk af rug, hvede og byg.

6. dec 2017 7

Morgendagens sunde frikadelle får et strejf af rug og ærter

Plantefibre tilsat færdige kødprodukter gør fødevaren mere mættende, viser dansk forsøg om fødevarers effekt på appetitregulering.

1. dec 2017 5

Spørg Scientariet: Kan man drikke vand, der har stået i mange år?

En læser vil gerne kende forskellen på frisk og dovent vand og høre til holdbarheden. Det hjælper professor i fødevarekemi med.

26. nov 2017 12

Agurken, der er for god til at være sand

En norsk ingeniør forsøger at bevise, at han i et specialbygget drivhus kan dyrke konkurrencedygtige agurker i Jordans ørken. Efter et succesfuldt pilotprojekt i Qatar skal Sahara Forest Project nu for alvor stå sin prøve i et af verdens tørreste områder.

25. nov 2017 15

Det hjalp: Rensning af spildevand har reddet han-ørreder fra at blive hunner

Bedre rensning af vandet fra ejendomme på landet har ført til et markant fald i feminiserede hanfisk i fynske vandløb.

24. nov 2017

Fremtidens præcisionslandbrug sprøjter nanogødning på markerne

Dansk forskning skal udvikle en flydende nano-gødning med fosfor, der kan optages gennem afgrødernes blade. På den måde vil landbruget kunne bruge markant mindre gødning.

22. nov 2017 2

Kunstig intelligens skal hjælpe Carlsberg med at smage på øl

Carlsberg Laboratorium vil fremstille øl, der skal smages til ved hjælp af kunstig intelligens, der med sensorer og maskinlæring skal gøre det lettere at finde frem til de bedste smage.

7. nov 2017 3

Fremtidens energibar indeholder protein fra dansk græs

DTU forsker i alternative proteiner til dem, vi i dag får fra mælkeprodukter og kød.

6. nov 2017 6

Natron fjerner pesticider fra æbler

Husholdningsmiddel overgår amerikansk standardbehandling til vask af sprøjtet frugt.

1. nov 2017 11