Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarer

Proteinfoder baseret på metangas kan være klar i år

Sojaproduktion ødelægger regnskoven. Alligevel importerer Danmark soja fra Sydamerika, men et nyt foderstof kan måske erstatte en del af sojafoderet.

20. feb 2020

Stenalderkost indeholdt farligt høje niveauer af tungmetaller

Spis som i stenalderen, lyder et af tidens livsstilsråd. Men tager man det alt for bogstaveligt, risikerer man et farligt indtag af tungmetaller, viser forskning.

18. feb 2020 13

Europæiske insekter fylder ikke på middagsbordet

Trods EU-støtte og bæredygtige ambitioner er det endnu ikke lykkedes at etablere en europæisk insektproduktion i storskala. Insekterne er ellers i årevis blevet udråbt som et bæredygtigt proteinkilde med lavt klimaaftryk.

7. feb 2020

Insekter som superfødevare har lange udsigter

Trods store forventninger er dansk insektproduktion dårligt kommet i gang, før problemerne tårner sig op.

7. feb 2020 3

Grafik: Digital næse lugter om fisken er frisk

Et nyt digitalt værktøj skal hjælpe fødevarevirksomheder med at blive bedre til at fastslå friskheden af kød og fisk. Den ‘digitale næse’ fastslår koncentrationen af forrådnelse og reducerer tvivl om, hvorvidt fødevaren er frisk. Målet er mindre madspild.

2. feb 2020 4

'Digital næse' skal hjælpe danske fødevarevirksomheder med at mindske madspild 

Tech Management Et nyt digitalt værktøj skal hjælpe fødevarevirksomheder med at blive bedre til at fastslå friskheden på kød og fisk. Det vækker begejstring hos sushikæden Bar’Sushis direktør, der håber at kunne mindske madspild og samtidig spare op mod en halv million kroner om året. 

For abonnenter på techmanagement.
22. jan 2020

Tyske forskere: Vores mad tærer på kloden – men vi har løsningen

Det nuværende fødevaresystem kan kun brødføde omkring 3,4 milliarder mennesker uden at tære på klodens miljømæssige kapital. Men det er muligt at omlægge den globale fødevareproduktion, så 10 milliarder mennesker kan få mad og drikke, uden at klima- og miljømæssig påvirkning af kloden.

22. jan 2020 10

Dansk laboratoriemælk: En stor udfordring – og måske vejen til et stort gennembrud

Et dansk projekt, der vil fremstille mælk i laboratoriet, er ifølge en amerikansk fødevareforsker det første af sin slags. Og forude venter samme udfordringer, som producenter af laboratoriekød bakser med.

14. jan 2020

Fremtidens ko-frie mælk dyrkes i et laboratorium i Aarhus

Forskere fra Aarhus Universitet vil dyrke mælke-skabende kvægceller. Hvis de knækker koden, kan fremtidsmælken blive en fødevare- og klimamæssig game changer – men der er lang vej til målet.

14. jan 2020 13

Spørg Fagfolket: Hvordan undgår jeg frossen sprut i fryseren?

Det er julefrokosttid, og der skal øl og snaps i fryseren, men hvad kan man egentlig smide i fryseren eller sætte ud i sneen, uden at det går ud over indholdet?

15. dec 2019 14