close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Energi

Pumper gør vandkraftværker til gigantiske batterier

GridTech Projekt til 3 milliarder dollars skal gøre den ikoniske Hoover-dæmning til energilager. I Skotland vil investorer via pumper gøre Loch Ness til et energilager med en kapacitet på 2,4 GWh.

For abonnenter på gridtech.
14. aug 2018

Spørg Scientariet: Hvorfor placerer man ikke flere vindmøller ved motorvejene?

En læser undrer sig over, at vi ikke har flere vindmøller ved de store veje, hvor vejstøjen kan overdøve dem. Det svarer Danmarks Vindmølleforening på.

14. aug 2018 3

Selv på en vindfattig sommer er det stadig vindmøller, som producerer mest

Også solcellerne har – måske ikke så overraskende – haft en god sommer.

13. aug 2018 28

For første gang er der håb for Europas vigtigste våben mod udledning af drivhusgasser

Prisen på CO2-kvoter er mere end tredoblet det seneste år. Den tørre sommer med mangel på vand- og vindkraft spiller lige nu en rolle, men på lang sigt har markedet fået tro på, at en reform af systemet kan virke.

10. aug 2018 44

Vindmølledirektør: Landmølle-loft modarbejder udskiftning af gamle vindmøller

Gamle landvindmøller lever langt længere end tidligere antaget. Hvis levetiden kommer op på 31 år, levner energiforligets landmølleloft kun plads til 7 nye vindmøller frem mod 2030, har Danmarks Vindmølleforening beregnet.

9. aug 2018 13

Brugte batterier fra elbiler sikrer strøm til storstadion

GridTech Et batterianlæg med en kapacitet svarende til 148 Nissan Leaf kan holde Johan Cruyff Arena kørende i op til tre timer.

For abonnenter på gridtech.
9. aug 2018

Apples nye datacenter vil anvende overskudsvarmen – måske

Ingeniøren har besøgt Apples nye datacenter, som er under opførelse ved Viborg. Der er endnu intet fysisk tegn på, at man har planer om at udnytte overskudsvarmen fra det enorme datacenter.

9. aug 2018 141

Energiens organisationer efterlyser handling frem for snak

GridTech Politikerne har ikke handlet på størsteparten af de anbefalinger, et vækstteam for energi og klima kom med i 2013. Nu skal en ny gruppe erhvervsledere så igen komme med gode råd.

For abonnenter på gridtech.
8. aug 2018

Elektriske racerbiler bliver opladet med glycerin

Formula-E-løbserien anvender en alternativ opladningsmetode, som ophavsmanden erklærer er et mindre mirakel. Dieselgeneratorer med glycerin som brændstof leverer strøm til de lynhurtige biler.

8. aug 2018 21

Dansk bølgekraftkoncept får knap 19 millioner til fuldskalaprojekt

Wavepiston har netop hentet midler fra EU's Horizon-program til næste fase af teknologiudviklingen: Et demonstrationsanlæg i fuld skala, tilsluttet elnettet.

7. aug 2018 3