close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Elektronik

Nu ruller bredbåndsmillionerne: 3.900 adresser får hver 24.000 kr.

Adresser over hele landet får nu lov at installere fibernet for skattekroner. 100 mio. kroner bliver fordelt.

13. dec 2017 13

Vi bygger en racerbil - vil du køre med?

Benjamin Juul Abildgaard

Hvad får du, hvis du samler en masse forskellige ingeniører, som elsker fart og teknologi? Svaret er ufattelig dårlig humor og en meget, meget hurtig racerbil. Vi sigter efter 0-100 på mindre end ...

Svenskerne sejler Danmark agterud i brug af IoT

Angst for dårlig sikkerhed holder danske virksomheder tilbage.

11. dec 2017 3

Tyske forskere forsøger at øge datatætheden mere end 100 gange

Tyske forskere kan mangedoble lagringsmediers kapacitet med spin crossover-molekyler

11. dec 2017

Flowbatteriet: Nu gemmer de strøm fra sol og vind

Kina sætter strøm til flowbatterier på kommerciel basis. Det kommer vi også til i Danmark, mener forsker, som har besøgt kinesisk batterifabrik.

7. dec 2017 18

Solskin lægger en dæmper på fremtidens mobilnet

Solens elektriske felt kan forstyrre transmission ved 60 GHz i et sådant omfang, at man risikerer udfald i fremtidens 5G-netværk på varme dage med højt solskin, advarer forskere fra USA og Saudi-Arabien. Men det bliver næppe et problem på vores breddegrader.

5. dec 2017 1

Aarhusianske mikro-robotter skal bekæmpe Parkinsons

LED-lys fra mikroskopiske robotter kan kurere bevægelsesforstyrrelser fra eksempelvis Parkinsons, mener forskere, der nu går i gang med at udvikle teknologien.

5. dec 2017

Nye akseltællere kan fjerne hver fjerde signalfejl

En del af signalprojektet er at udskifte den gamle teknologi med at sende strøm gennem skinner for at holde øje med togene med moderne akseltællere. Det behøver man imidlertid ikke at opgradere signaler for.

1. dec 2017 26

VIDEO: Nu svæver de norske brødres hydrofoil-board på vandet

Vi har fortalt om tre norske brødre, der ville udvikle eget hydrofoil-board. Nu er de klar med en version af det svævende bræt.

30. nov 2017

Falsk anmeldelse koster 35 kroner - Amazon slår ud med armene

Politikere og medier, som slås mod fake news, får næppe noget ud af at skæve til klodens største digitale købmand, der selv har sit hyr med at slå ned på falske anmeldelser.

29. nov 2017 9