close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Byggeri

Landsret redder Banedanmark: Skal alligevel ikke fjerne vej

I forbindelse med elektrificeringen af banen til Esbjerg flyttede Banedanmark en bro og anlagde en ny vej, selvom ejeren - og senere byretten - mente, at ekspropriationen var ulovlig. Nu har landsretten omstødt dommen.

19. jun 2017 1

Nyt museum er forklædt som klitlandskab

Varde Museerne står bag en imponerende bygning, som skal formidle historien om livet ved den jyske vestkyst med udgangspunkt i en kanonstilling fra Anden Verdenskrig. Arkitekturen krævede kreative ingeniører.

18. jun 2017

Byggeboom æder verdens bedste landbrugsjord

Frem mod 2030 vil verdens byer komme til at fylde omkring dobbelt så meget som i dag. Væksten vil dække noget af verdens mest frugtbare landbrugsjord og true fødevareforsyningen i de hårdest ramte lande.

17. jun 2017 9

»Jeg havde ikke troet, at vi nogensinde i Danmark ville få en minister, der aktivt arbejder for at forringe mulighederne for mennesker med handicap.«

Boligminister Ole Birk Olesen står fast på at fjerne kravet om, at der skal være niveaufri adgang til nye parcelhuse. Danske Handicaporganisationer er helt uforstående.

16. jun 2017 6

Højhusbrand i London: Fire centrale spørgsmål trænger sig på

Mindst 17 er døde, omkring 70 er indlagt på hospitaler og skæbnen for mindst 50 personer er endnu ikke fastslået, efter højhusbrand i London. Flere spørgsmål om bygningens brandsikkerhed presser sig på.

15. jun 2017 47

Branchefolk: Sådan halverer vi energiforbruget i danske bygninger

Hvis Danmark skal blive uafhængigt af fossile brændsler, skal energiforbruget i bygninger langt ned. Nu kommer bygge- og energibrancherne med et samlet bud på, hvordan det kan lade sig gøre i praksis.

13. jun 2017 4

Spørg Scientariet: Hvordan dimensionerer man antallet af toiletter?

En læser funderer over, hvordan arkitekterne ved, hvor mange toiletter der skal til i en koncertsal eller et forsamlingshus. Det har vi prøvet at finde svar på.

13. jun 2017 13

Grøn infrastruktur kan mindske byernes tørst

En firedobling af drikkevandsbehovet, byvækst, kraftigere og mere uregelmæssig nedbør skyller ind over Afrika. Grøn infrastruktur kan hjælpe.

10. jun 2017

Transport er nøglen til vækst

Dårlige transportmuligheder er en gigantisk væksthæmmer i Afrikas storbyer. Men nu finansierer og opfører kinesiske virksomheder letbaner og metro flere steder på kontinentet.

10. jun 2017 3