close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Byggeri

Sådan skal verdens frøbank beskyttes mod klimaforandringer

Håbet er, at drængrøfter og vandtætte vægge vil overkomme udfordringerne.

29. maj 2017

Konkurrencestyrelsen vil forbyde tagpapanvisninger

Brancheanvisningerne fra Tagpapbranchens Oplysningsråd er konkurrenceforvridende, mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som kræver dem droppet og rådet nedlagt. Dansk Byggeri frygter gentagelse af fortidens tagpapproblemer.

24. maj 2017 7

VIDEO: Se jernbanebro blive opført på blot ti dage

En tidsramme på ti dage fik travlheden på de sydsjællandske skinner til at blomstre hen over påsken. Seks byggepladser med 150 mand arbejdede med elektrificeringen af tognettet og byggede en bro.

23. maj 2017 8

International frøbank på Svalbard oversvømmet af smeltevand

Sidste års rekordhøje temperaturer fik permafrosten på Svalbard til at tø, hvorefter smeltevand oversvømmede tunnellen ind til den globale frøbank, der opbevarer frø fra næsten en million forskellige planter.

22. maj 2017 9

Byer er både problemet og løsningen

Urbaniseringen kan potentielt løfte mange ud af fattigdom, men byder også på enorme udfordringer.

20. maj 2017

Verdens byer boomer – men kan de bære væksten?

De næste 33 år skal verdens byer finde plads til 2,5 milliarder nye beboere. Det kan gå rigtig galt – men også give mulighed for velstandsudvikling og dansk eksport.

20. maj 2017 13

Billig tunnel under Vejle Fjord er bedst for både mennesker og natur

Fordelene ved at føre banen under Vejle Fjord i en tunnel frem for over på en bro er så store - og prisforskellen så lille - at politikerne seriøst bør overveje at bore, anbefaler Vejdirektoratet. Men pengene mangler stadig.

19. maj 2017 39

Nu skal arkitekter høre lyden i bygningen, inden den er bygget

Et nyt simulations-værktøj skal hjælpe arkitekter og ingeniører til at kunne opleve skitserede rum gennem virtual reality og dermed designe rum med den rette akustik fra begyndelsen.

17. maj 2017 1

Vejbroer kan bære meget mere, end man troede

Efter at have testbelastet flere broer til kollaps vurderer DTU, Vejdirektoratet og Cowi, at bæreevnen af mange eksisterende broer kan være undervurderet. Holder resultaterne, kan der spares mange penge på forstærkninger og omkørsler.

16. maj 2017 7

16.000 ton cement pumpet ned i Esbjerg Havn

177.000 m3 forurenet havnesediment er ved hjælp af omfattende cementstabilisering blevet til et nyt havneareal i Esbjerg.

16. maj 2017 5