Byggeri

Sparer kraner og afspærringer: Droner er Vejdirektoratets nye nidkære inspektionsøje

I fremtiden vil lukkede vognbaner og kranoperationer på de store, danske broer formentlig blive erstattet med autonome droner, når Vejdirektoratet skal lave indledende undersøgelser til eftersyn af broerne.

22. okt 2021

Kraftig eksplosion på pyrolysefabrik: »En menneskelig bøf«

En voldsom eksplosion på Waste Plastic Upcyclings fabrik i Odsherred Kommune blæste endevæggen ud og forårsagede efterfølgende en omfattende brand. Årsagen er formentlig ilt i en pyrolysereaktor.

21. okt 2021 7

Kan du stole på de beslag, der holder dit træbyggeri sammen?

Nu rykker træbyggeriet for alvor herhjemme. Det stiller store krav til præcision og kvalitet af samlingerne. Derfor vælger entreprenører og rådgivere materialer, der er dokumenteret med en European Technical Assessment, i daglig tale kaldet ETA

Sponseret indhold
20. okt 2021

Fanger ikke farlige partikler: Emhætters blinde vinkel under lup

Et forsøgsprojekt viser, at emhætter uden aftræk til det fri er langt ringere til at opfange små 2,5M-partikler. Det skal nu undersøges nærmere i et større projekt.

20. okt 2021 14

DEBAT: Derfor går det galt med byggeprojekter

Et byggeprojekt er i sig selv ikke farligt. Det er en bil heller ikke, før det øjeblik, chaufføren mister kontrollen over den. Vi skal blive bedre til at genkende tegnene på, at et byggeprojekt er på ­afveje og være omstillingsparate nok til at få projektet tilbage på rette spor i tide, før det ender i grøften.

15. okt 2021 6

Ikke alle nyinstallerede solceller vil være til gavn for klimaet

Hvorvidt der er en klimagevinst at hente ved at installere solceller, afhænger solcellernes oprindelse og produktion. Det viser livscyklusanalyser lavet af Aalborg Universitet.

15. okt 2021 15

Video: Tysk dybdebombe sprænges i Øresund

En tysk dybdebombe nær indsejlingen til Købehavns Havn blev sprængt i stykker af dykkere fra Søværnet torsdag. Efterfølgende indsamlede dykkerne stumperne og gav dem til By og Havn til at udstille på Kulturnatten.

15. okt 2021

Sådan sprængte Søværnet dybdebomben - se fragmenterne

Efter sprængning af en dybdebombe i Øresund kunne orlogskaptajn Lars Møller Pedersen hive både træstykker og metalplader fra bomben op fra 10 meters dybde. Også et gammelt ammunitionshylster til maskingevær blev fundet i området. Se det her.

15. okt 2021 2

Kaboom: Søværnet sprængte dybdebombe ud for Københavns Havn

En bombe med 60 kilogram sprængkraft blev fundet i det område, hvor Lynetteholm skal anlægges. Torsdag blev bomben sprængt af dykkere fra Søværnet.

15. okt 2021

Irske boligejere kræver milliarderstatning for hjem opført af “det rene havrefras”

Fugtskader i dårligt byggemateriale har gjort 5.700 boliger i Irland livsfarlige og ubeboelige. Boligejerne marcherede fredag for erstatning på 23,8 mia. kroner.

13. okt 2021 20