Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Refns satire: Det nye danske køkken

refn satire uge 6 2018

Nu skal turister lokkes til af det danske køkken. »Vi har i den grad brug for hele tiden at løfte det her område, for konkurrencen er benhård i hele verden,« siger fødevareminister Esben Lunde Larsen. »Det er for eksempel sådan, at tyske turister er mere fokuserede på det svenske end det danske køkken.« Og det kan vi jo ikke have siddende på os!

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

kokkefaget har generelt altid været slidsomt og underbetalt,
nogen arbejder endda gratis for at kunne dokumentere at de har lært at lave nordisk mad.
Sult er den bedste kok.
Robotter overtager i stigende grad den manuelle del af diverse funktioner.
Fremtidens køkken, dvs produkterne, er ikke i kontakt med menneske-hænder.

Amritsar i Indien har det største fælles/folke-køkken, ca 2.000 ansatte, 1500 frivillige,
over 100 tons varer + 26.000 l mælk, tilberedning 4 timer, dgl. 100.000 spisere, i to rum, a' 5.000 spisere, ca ½ time pr set. En blanding af topmoderne udstyr, og traditionelt håndarbejde. Tallerkener er bananblade fra egen plantage, gulvet ryddes ml. hvert set, der er ingen kasse, men 'en krukke', og efter evne.
Et rigt veltillavet og sundt måltid.

Det er harske nødder der skal løftes ud, fra hylderne, og protein-%'en i italiensk mel løftes fra 10 til 14. Opmærksomhed på det niveau trænger til et løft, friske råvarer er en floskel, men rummer dog en vigtig pointe.
(Og, der er ikke nogen 'femte' grundsmag.)

  • 1
  • 5

Jeg mener, at turister skal lokkes med de helt specielle oplevelser, som ligger langt fra det grundlæggende behov for at stille sulten.
Det drejer sig om elitens mad og lænsning af turisternes kreditkort.
Ingniøren på tegningen er inspireret af tidens trend og har tænkt, at her kan min innovative evner bruges. Jeg er bange for, at han har haft fokus på styring af de mange sjove processer, og nu står han veltilfreds og ser på maskineriet, men har glemt, at det der kommer ud skal serveres med en historien og på en kunstnerisk og delikat måde.

  • 3
  • 0

For 80 år siden ophørte et kapitel med gourmet-mad fra automater i store spisehaller,
fordi automat-ingeniørenes 'omstillelighed' ikke var gearet til prisændringerne.
Idag er der anderledes styr på mad-robotterne, og endda i overvældende grad.

  • 0
  • 0