close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Satellitter

Advarselsflag var skyld i styrtet for ESA' s Marslander

Der blev ikke taget højde for en række naturligt forekommende forhold under marslandingen sidste år. Men var det ikke for et misforstået advarselsflag, var landingen nok forløbet perfekt, fastslår undersøgelseskommission.

26. maj 2017 8

Jupiters magnetfelt er langt kraftigere end forventet

Nasa's Juno-mission er i et meget elliptisk omløb om Jupiter, hvor den lejlighedsvis dykker ned til mindre end 5.000 km over skydækket. De første videnskabelige resultater er netop blevet offentliggjort.

25. maj 2017

Tak for alt, Cassini og Huygens

En 20 år lang og farefuld færd med gys og glæder er ved at slutte mere end en milliard kilometer borte i den ydre del af Solsystemet. Heldigvis er der noget at se frem til i den anden ende.

11. maj 2017

USA’s mystiske militær-rumfly X-37B lander efter 718 dage i rummet

Det er fjerde gang, at rumflyet bliver testet og (igen) slår sin egen rekord. Ingeniøren har bedt en rumfartsekspert give et bud på, hvad amerikanerne tester i rummet.

8. maj 2017 3

ESA roser Danmark for ny rumlov

Med udsigten til sværme af små satellitter i rummet er det blevet endnu mere vigtigt med en opdateret rumlov. Og andre lande kigger mod Danmark.

7. maj 2017

Den store finale fortsætter ude ved Saturn - og DTU Space er med

Nasas rumsonde Cassini har foretaget sit andet af 22 spektakulære dyk ind gennem ringene på Saturn. Og selv om DTU Space oprindeligt ikke var med i missionen, spiller folkene i Lyngby i dag også en rolle takket være Jupiter.

4. maj 2017

66 satellitter skal overvåge fly fra Malaysia Airlines

Det malaysiske flyselskab med den tragiske MH370-forsvinden vil nu følge sine fly over hele verden i realtid. Satelitter opsnapper ADS-B-signalerne.

20. apr 2017 11

ESA: Behov for global indsats mod rumskrot

Kæmpe satellitnetværk øger risikoen for kollisioner med rumskrot. Vi er nødt til at tage problemet alvorligt, viser ny rapport.

19. apr 2017 20

SpaceX skriver (atter) rumfartshistorie – denne gang med genbrugsraket

Elon Musk kalder det en milepæl for rumfarten, fordi det åbner for, at prisen for at udforske og udnytte rummet falder markant.

31. mar 2017 17

SpaceX er klar til at skrive rumfartshistorie i nat – kig selv med

Elon Musks rumfartsselskab vil forsøge at sende en genbrugt Falcon 9-raket i kredsløb om Jorden. Hvis det lykkes, er det første gang, at en central del af en løfteraket genbruges på den måde.

30. mar 2017 11