close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Satellitter

Er små og billige CubeSats fremtiden i rummet?

Jakob Rosenkrantz de Lasson

SmallSats Konventionelle satellitter er store og tunge, tager lang tid at udvikle og bygge og koster ofte i hundredvis af millioner af amerikanske dollars, før de endelig kan sendes i kredsløb og ...

Kinesisk super-raket fejler under opsendelse

Alt så ellers rigtigt ud, da Kina søndag opsendte en raket med en stor kommunikationssatellit om bord. Men noget gik galt.

3. jul 2017

ESA giver grønt lys for rumobservatorium til måling af gravitationsbølger

Efter succesen med testsatellitten Lisa Pathfinder har det europæiske rumagentur valgt Laser Interferometer Space Antenna (LISA) som sin næste store videnskabelige rummission.

26. jun 2017 8

Private rumfirmaer i kapløb om små raketter

Tusindvis af små satellitter skal sendes i kredsløb i de kommende år, og en ny generation af små rumraketter skal stå for opsendelsen af en del af dem.

18. jun 2017 3

Danmark forfølger drømmen om rummet - vil med i FN’s rum-komité

Aktiviteterne i rummet kalder på et øget internationalt samarbejde i den bredest tænkelige forstand, mener Danmark, der ønsker at påvirke beslutningerne.

12. jun 2017 2

Advarselsflag var skyld i styrtet for ESA' s Marslander

Der blev ikke taget højde for en række naturligt forekommende forhold under marslandingen sidste år. Men var det ikke for et misforstået advarselsflag, var landingen nok forløbet perfekt, fastslår undersøgelseskommission.

26. maj 2017 11

Jupiters magnetfelt er langt kraftigere end forventet

Nasa's Juno-mission er i et meget elliptisk omløb om Jupiter, hvor den lejlighedsvis dykker ned til mindre end 5.000 km over skydækket. De første videnskabelige resultater er netop blevet offentliggjort.

25. maj 2017

Tak for alt, Cassini og Huygens

En 20 år lang og farefuld færd med gys og glæder er ved at slutte mere end en milliard kilometer borte i den ydre del af Solsystemet. Heldigvis er der noget at se frem til i den anden ende.

11. maj 2017

USA’s mystiske militær-rumfly X-37B lander efter 718 dage i rummet

Det er fjerde gang, at rumflyet bliver testet og (igen) slår sin egen rekord. Ingeniøren har bedt en rumfartsekspert give et bud på, hvad amerikanerne tester i rummet.

8. maj 2017 3

ESA roser Danmark for ny rumlov

Med udsigten til sværme af små satellitter i rummet er det blevet endnu mere vigtigt med en opdateret rumlov. Og andre lande kigger mod Danmark.

7. maj 2017