close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Satellitter

Cassini er som en baby – derfor græder ingeniører og forskere

Nasa sendte farvelkysset til Saturn-sonden. Store følelser er involveret, når den bliver et med planeten, forklarer danske rumforskere.

15. sep 2017

Satellitbilleder afslører: Islamisk Stat bremser økonomien

Områder kontrolleret af Islamisk Stat led stor økonomisk skade på grund af dårlig regeringsførelse og manglende forsvarsevne mod angribende styrker. Det vurderer ny rapport, som baserer sig på satellitbilleder fra områderne.

13. sep 2017 26

Cassini måler til det sidste på sin dødsrute

Siden april har Cassini været inde i sin Grand Finale ved Saturn. 15. september lige over middag er det slut, når rumsonden styrter direkte ned i gasplaneten.

12. sep 2017 1

Nyt rumteleskop skal finde bunker af planeter

Nasa-teleskopet TESS skal i to år lede efter exoplaneter, der kredser om de nærmeste stjerner. Astronomerne håber at finde 50 klippeplaneter i den beboelige zone.

10. sep 2017 9

To år efter rumrejsen: Danmarks astronaut forfølger drømmen i Nasa

Andreas Mogensen træner i vand, taler russisk, undersøger fejl på nuværende og kommende rumkapsler og siger både godmorgen og godnat til astronauterne på rumstationen.

9. sep 2017

Virgin Orbit er klar til første test af flyvende raketplatform

Det private rumfartsfirma vil bruge en ombygget jumbojet til at opsende en raket, der kan sende satellitter i kredsløb. Nu kan testflyvningerne begynde.

5. aug 2017 15

Luxembourg giver virksomheder lov til at gå på rov i rummet

Minedrift i rummet bliver nu også tilladt for ikke-amerikanske virksomheder. Luxembourg har som det første europæiske land indført lovgivning, der sikrer mineselskabernes rettigheder til de udvundne materialer.

3. aug 2017 18

Sejl på satellitter skal eliminere rumskrot

Satellitter udstyret med små sejl kan være en både billig og effektiv måde at undgå, at udtjent materiel flyver rundt i kredsløb som ubrugeligt skrot. Britiske forskere tester netop nu sejlene.

2. aug 2017

Japans debut i det private rumkapløb blev en fuser

Raketten Momo fra japansk startup nåede kun en højde af cirka 40 kilometer. Firmaet regner alligevel med at nå rummet inden udgangen af 2017.

31. jul 2017 1

Er små og billige CubeSats fremtiden i rummet?

Jakob Rosenkrantz de Lasson

SmallSats Konventionelle satellitter er store og tunge, tager lang tid at udvikle og bygge og koster ofte i hundredvis af millioner af amerikanske dollars, før de endelig kan sendes i kredsløb og ...