close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rumfartøjer

Hårdfør mikrochip kan gøre os klogere på naboplaneten Venus

Ingeniører fra Nasas forskningscenter i Cleveland er ved at udvikle elektronik, der kan modstå de ekstreme forhold på Venus. De håber på, at teknologien om nogle år kan bruges til at indhente oplysninger om den ufremkommelige naboplanet.

27. nov 2017

Hvordan genkender man et rumskib ?

Poul-Henning Kamp

ESO har et news-release om `Oumuamua, det objekt af interstellar oprindelse som lige tog et svip forbi vores solsystem: Foto: Privatfoto Det er naturligvis en artists impression og ikke et fotogr...

Skal dit navn også med Nasa til Mars?

Nu kan du få dit eget boardingpas til Nasas næste Mars-mission. Det øger interessen at tage del i en mission selv om det bare er med sit navn, og det kan måske skabe en fælles bevidsthed blandt jordboere, mener astrofysiker.

13. okt 2017 5

Cassini er som en baby – derfor græder ingeniører og forskere

Nasa sendte farvelkysset til Saturn-sonden. Store følelser er involveret, når den bliver et med planeten, forklarer danske rumforskere.

15. sep 2017

’Simpel’ løsning skal bringe sten og jordprøver hjem fra Mars hurtigst muligt

Nasa overvejer et Mars-landingsfartøj, der allerede i slutningen af 2020’erne kan gøre det muligt at analysere prøver for tegn på liv i planetens fortid.

30. aug 2017 3

I dag er det Voyager-missionens fødselsdag ...

For 40 år siden blev den første af de to Voyager-sonder sendt afsted på en mission, der i dag har gjort tvillinge-sonderne til de menneskeskabte objekter, der befinder sig længst fra Jorden. Her opsummerer vi en af de mest betydningsfulde astronomiske missioner nogensinde.

20. aug 2017 9

Luxembourg giver virksomheder lov til at gå på rov i rummet

Minedrift i rummet bliver nu også tilladt for ikke-amerikanske virksomheder. Luxembourg har som det første europæiske land indført lovgivning, der sikrer mineselskabernes rettigheder til de udvundne materialer.

3. aug 2017 18

Sejl på satellitter skal eliminere rumskrot

Satellitter udstyret med små sejl kan være en både billig og effektiv måde at undgå, at udtjent materiel flyver rundt i kredsløb som ubrugeligt skrot. Britiske forskere tester netop nu sejlene.

2. aug 2017

Gekkoinspireret robotgriber skal opsamle rumskrot

Stanford-forskere udnytter øglers evne til forsigtigt at klæbe sig fast på ’umulige’ overflader.

23. jul 2017 23

Norske Anita skal snuse for astronauter

Et hold norske forskere er ved at færdiggøre et instrument, som skal registrere farlige gasser ombord på rumstationen ISS.

15. jul 2017