close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rumfartøjer

Danmark forfølger drømmen om rummet - vil med i FN’s rum-komité

Aktiviteterne i rummet kalder på et øget internationalt samarbejde i den bredest tænkelige forstand, mener Danmark, der ønsker at påvirke beslutningerne.

12. jun 2017 2

Buzz Aldrin: Røm rumstationen så hurtigt som muligt

Nasa bør lade private firmaer stå for rumstationer, for det vil hjælpe med at få mennesket til Mars, mener den tidligere astronaut.

15. maj 2017 24

ESA roser Danmark for ny rumlov

Med udsigten til sværme af små satellitter i rummet er det blevet endnu mere vigtigt med en opdateret rumlov. Og andre lande kigger mod Danmark.

7. maj 2017

Den store finale fortsætter ude ved Saturn - og DTU Space er med

Nasas rumsonde Cassini har foretaget sit andet af 22 spektakulære dyk ind gennem ringene på Saturn. Og selv om DTU Space oprindeligt ikke var med i missionen, spiller folkene i Lyngby i dag også en rolle takket være Jupiter.

4. maj 2017

ESA søger ingeniører og forskere til Månen og Mars

Den Europæiske Rumorganisation udvider netop nu staben med en række forskningsstillinger, der skal hjælpe med at forberede nye missioner.

1. maj 2017

Nasa-rapport: Vi løber snart tør for rumdragter

Den amerikanske rumorganisation skal revurdere sine planer for udviklingen af nye dragter til rumvandring, for det går for sløvt, konkluderer generaldirektorat.

27. apr 2017

Forskningens Døgn 2017: Rummissioner og kvantecomputere

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Vanen tro kommer der fra undertegnede en kort reklame for dette års udgave af Forskningens Døgn. Som i 2016 foregår Forskningens Døgn i år over en hel uge - i den uge vi netop nu er i gang med - h...

Kina et skridt nærmere egen rumstation

Kina opsendte i går et ubemandet rumskib, der skal levere drivgas til et midlertidigt testcenter i kredsløb om Jorden. Lykkes missionen, vil Kina påbegynde arbejdet på en ny rumstation, som skal være klar i 2022.

21. apr 2017

Solenergi lagret i månestøv skal give astronauter varme og strøm

Hvis kommende måneboere kan klare sig gennem de op til -170 grader kolde månenætter uden atomkraft, bliver missionerne både billigere og lettere. ESA tester nu muligheden for en bæredygtig lunartermisk løsning.

4. apr 2017 1

Rumstationen gør klar til ny æra: USA’s bemandede rumfartøjer

Tre rumvandringer skal forberede ISS, så USA’s kommercielle partnere kan docke 400 km over Jorden.

24. mar 2017 6