close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rumfart

Slangerobot kan blive astronauternes ekstra øje på Månen

Norske ingeniører vil udvikle en teknik, så slangerobotter kan bevæge sig ubesværet i vægtløs tilstand og dermed bruges til inspektion og vedligeholdelsesarbejde i rummet.

24. jun 2017 7

12 mulige årsager til at vi ikke har fundet rumvæsener

Galaksen er så stor og gammel, at det er usandsynligt, at kun Jorden rummer intelligent liv. Tjek listen, og kom med dit bud på en plausibel årsag til, at vi endnu ikke har opdaget aliens.

21. jun 2017 83

Private rumfirmaer i kapløb om små raketter

Tusindvis af små satellitter skal sendes i kredsløb i de kommende år, og en ny generation af små rumraketter skal stå for opsendelsen af en del af dem.

18. jun 2017 3

Danmark forfølger drømmen om rummet - vil med i FN’s rum-komité

Aktiviteterne i rummet kalder på et øget internationalt samarbejde i den bredest tænkelige forstand, mener Danmark, der ønsker at påvirke beslutningerne.

12. jun 2017 2

Say Cheese! Nasas nye kuld astronauter præsenteret med fælles tandpastasmil

Nasa henter astronaut-elever hos SpaceX, MIT, Caltech og militæret. Og de har mindst en anden ting til fælles - udover at være kommet gennem nåleøjet ...

8. jun 2017 2

Spørg Scientariet: Er der jordskælv på måner, sole og andre planeter?

En læser kunne godt tænke sig at vide, om Jorden er det eneste sted, der oplever jordskælv. Det svarer professor i fysik og astronomi på.

7. jun 2017 5

USA skyder første interkontinentale missil ned nogensinde

Det amerikanske missilforsvar har præsteret at nedskyde en efterligning af Nordkoreas ballistiske missiler i en test til 244 millioner dollars.

6. jun 2017 10

DTU's banebrydende ’gyroskop-stjernekamera’ på vej til ISS: »Alle rumfartøjer bruger det inden for fem år«

Det danske ruminstitut kalder det en teknologisk nyskabelse og håber, det bliver en game changer. På fredag bliver kameraet sendt op med Nasas nye røntgenteleskop, Nicer.

31. maj 2017 1

Advarselsflag var skyld i styrtet for ESA' s Marslander

Der blev ikke taget højde for en række naturligt forekommende forhold under marslandingen sidste år. Men var det ikke for et misforstået advarselsflag, var landingen nok forløbet perfekt, fastslår undersøgelseskommission.

26. maj 2017 11

Astronauter på nød-rumvandring udskiftede vital relæboks

Rumstationens varme- og kølesystem styres af to relæbokse, men den ene var brændt sammen. Rumvandringen blev samtidig historisk for Nasa.

23. maj 2017 2