Rumfart

Gense Nexø-rakettens opsendelse og fald på ny video

Raketbyggerne fra Copenhagen Suborbitals har skruet en ny video med optagelser af Nexø-raketten i høj opløsning sammen. Både med flere vinkler på opsendelsen, og da den styrtede ned i Østersøen og lå boblende på overfladen.

25. jul 2016 10

Raketbyggernes teori: Der kom for meget flydende ilt på tanken

Den mest sandsynlige forklaring på, hvorfor motoren på Nexø-raketten gik ud langt tidligere end ventet i lørdags, er mangel på ilt, som igen skyldes, at ilttanken blev overfyldt.

25. jul 2016 4

Nexø fløj kun til 1.514 meter, men raketbyggerne er lykkelige

Motoren på Copenhagen Suborbitals Nexø-raket slukkede uventet, og raketten styrtede med spidsen direkte i havet uden faldskærme. Til gengæld fløj den til stor glæde for raketbyggerne snorlige.

23. jul 2016 51

Livestream: Raket-opsendelsen er slut

Copenhagen Suborbitals sendte den 5,6 meter høje Nexus-raket op fra en platform i Østersøen kort efter kl. 16.37, men den vendte alt for tidligt snuden mod vandet.

23. jul 2016 39

Knas med skibene rør ikke raketbyggere med udsigt til topgodt vejr

Amatør-raketten Nexø er ved at blive samlet på Bornholm, efter at de fleste af 50 frivillige er ankommet med skibe og affyringsrampe. Opsendelsen finder sted lørdag ved middagstid.

21. jul 2016 7

USA og FN åbner op for at samarbejde med Kina i rummet

Efter fem år med et amerikansk forbud mod rum-samarbejde med Kina er en opblødning i gang. Og FN har netop indgået samarbejdsaftale.

21. jul 2016 4

Efter tre hektiske år: Nu flyver ny dansk raket over Østersøen

I weekenden gør Copenhagen Suborbitals et forsøg på at sende deres hidtil mest avancerede raket op.

19. jul 2016 15

Se Nasas transmission fra Junos 'Jupiter Orbit Insertion'

Få historien om Junos mission og følg optagelsen af Nasas egen dækning af satellittens vellykkede indtræden i kredsløb om Jupiter – 'the biggest, baddest planet in the solar system' ...

5. jul 2016

Juno gør sig klar til at afsløre Jupiters hemmeligheder

Tirsdag skal Nasas Juno-satellit indfanges af Jupiter efter en kritisk opbremsning. Dernæst skal den manøvreres på plads i et nøje udvalgt kredsløb, så satellitten kan overleve den enorme stråling tæt ved solsystemets største planet.

4. jul 2016 8

Tre uger til launch: Se alle detaljer i Nexø 1 raketten

Ingeniøren Copenhagen Suborbitals er ved at lægge sidste hånd på raketten, der i juli skal sendes afsted fra havet omkring Bornholm. Her åbner entusiasterne for alle tekniske detaljer i røret, der sigter mod rummet.

28. jun 2016