Rumfart

Alger fra Antarktis overlever rejse i rummet

En gruppe algestammer er blevet vækket til live efter at have tilbragt 16 måneder i rummet. Algernes DNA kan løfte sløret for nye måder at fremstille mad på Mars, hvis vi en dag koloniserer den røde planet.

20. feb 2017

Nasa opretter to tværfaglige rumteknologiske forskningsinstitutter

MIT, Stanford og Berkeley er blandt rækken af universiteter, der skal sikre banebrydende teknologier, der bringer USA’s fremtidige bemandede rumskibe langt ud i rummet.

17. feb 2017 3

Rumsonde finder organiske molekyler på dværgplaneten Ceres

Dawn-sondens fund af alfatiske forbindelser på Ceres rejser spørgsmålet om, hvorvidt liv på Jorden er opstået af sig selv.

17. feb 2017 2

Indisk verdensrekord: 104 satellitter med én raket på en halv time

Den tidligere rekord var 37. Tre af satellitterne er indiske, mens resten hovedsageligt er amerikanske.

15. feb 2017 1

Nyt missil fra Nordkorea kan nemmere skjules

Nordkorea kan let skjule og hurtigt affyre et nyt kortrækkende missil baseret på fast brændstof, der blev testet i søndags. Dermed øges landets militære styrke.

14. feb 2017

Meteorit-jægere får to mio. kroner for fund af Ejby-stumper

Danmarkshistoriens største meteorit-nedfald sidste år udløser nu en stor dusør til de 15 mennesker, der har fundet stykkerne omkring Ejby.

10. feb 2017 2

Japansk rumskrotfjerner i udu brænder op i atmosfæren

Et forsøg på at rulle et 700 meter langt kabel ud fra et transportfartøj fra ISS er slået fejl. Nu er det første forsøg på at fjerne rumskrot blevet til et stjerneskud.

7. feb 2017 1

Spørg Scientariet: Ville dinosaurerne have overlevet, hvis meteoritten havde ramt havet?

En læser funderer over, om dinosaurerne havde reddet skindet, hvis meteoritten for millioner af år siden havde ramt Jorden anderledes. Det har Aarhus Universitet et interessant svar på.

28. jan 2017 13

Hør Peter Madsen fortælle om sin raketcentrifuge

Raketbyggeren Peter Madsen er i gang med at bygge en raketmotordrevet centrifuge, som han til marts vil sætte sig op i for at teste, hvordan g-påvirkninger føles på hans egen krop.

21. jan 2017 1

Raket-Madsen om menneskecentrifuge: Et skridt nærmere opsendelse af mennesker

GRAFIK: Med en raketmotor i ryggen og fæstnet til en roterende bom skal Peter Madsen snart udsættes for en kraftpåvirkning på 4 g.

21. jan 2017 28