Rumfart

Her er fem pressede europæiske rumchefer – og deres fem plager

Europas rumfartsorganisation fastholder, at ExoMars-missionen er en succes, selvom ingen aner, hvad der er sket med landingsmodulet Schiaparelli. Men det positive PR-spin er ikke uden mislyde.

21. okt 2016 4

Rumfartsorganisation fryder sig trods mistet kontakt til landingsmodul

Schiaparelli-modulet kiksede sin planlagte landing i det røde støv på Mars, muligvis på grund af fejl i faldskærmen. Europas rumfartsorganisation fastholder, at Mars-missionen er en succes.

20. okt 2016 6

ESA frygter, at Mars-lander er havareret

Onsdag eftermiddag dansk tid landede modulet Schiaparelli på Mars, men har ikke givet tegn på overlevelse. Følg med i pressemødet kl. 10.

20. okt 2016 7

Live-sendingen er slut: ExoMars-lander rammer den røde planet

Onsdag eftermiddag og aften sendte ESA live fra landingen af ExoMars-modulet Schiaparelli på Mars.

19. okt 2016 8

Spørg Scientariet: Hvorfor hører vi ikke nyt fra Jupiter-satellitten Juno?

En læser undrer sig over, at New Horizons-sonden jævnligt sender flotte billeder hjem fra Pluto, mens Juno ikke har sendt meget hjem fra Jupiter. DTU Space forklarer hvorfor.

19. okt 2016

Danske Terma holder vejret: Ansvarlig for perfekt ExoMars-landing i dag

Når ESA’s ExoMars-lander rammer den røde planet onsdag eftermiddag, vil de afgørende sidste seks minutter være i danske Termas hænder.

19. okt 2016

DTU Space i granatchok: To års arbejde på Jupiter-mission spildt

Fredag blev NASA’s Juno-mission sat tilbage efter fejl på en motor. Det betyder, at forskerne på DTU Space skal redesigne to års arbejde.

18. okt 2016 3

Stråling på Mars-rejser skader nerveender i hjernen

Ioniseret stråling fra tidligere supernovaer kan gå hårdt ud over hjerner, der forlader Jordens beskyttende atmosfære, viser nyt studie.

18. okt 2016 15

VIDEO: Nu kommer filmen om de danske raketbyggere

Efter syv års optagelser er den danske instruktør Max Kestner færdig med filmen 'Amateurs in Space', der fortæller den konfliktfyldte historie om Copenhagen Suborbitals.

13. okt 2016 17

Mars-missionerne står i kø – se dem her

En lang række rummissioner står i kø for at komme til Mars. Nogle af dem har ambitioner om at have menneskelige passagerer med. Se dem alle i denne oversigt.

8. okt 2016