close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Rumfart

Astronauter på nød-rumvandring udskiftede vital relæboks

Rumstationens varme- og kølesystem styres af to relæbokse, men den ene var brændt sammen. Rumvandringen blev samtidig historisk for Nasa.

23. maj 2017 2

Buzz Aldrin: Røm rumstationen så hurtigt som muligt

Nasa bør lade private firmaer stå for rumstationer, for det vil hjælpe med at få mennesket til Mars, mener den tidligere astronaut.

15. maj 2017 21

USA’s mystiske militær-rumfly X-37B lander efter 718 dage i rummet

Det er fjerde gang, at rumflyet bliver testet og (igen) slår sin egen rekord. Ingeniøren har bedt en rumfartsekspert give et bud på, hvad amerikanerne tester i rummet.

8. maj 2017 3

ESA roser Danmark for ny rumlov

Med udsigten til sværme af små satellitter i rummet er det blevet endnu mere vigtigt med en opdateret rumlov. Og andre lande kigger mod Danmark.

7. maj 2017

ESA-topchef ser en international månelandsby for sig

Månen drager verdens rumfartsnationer og kan overtage Den Internationale Rumstations rolle som brobygger i krisetider, mener Den Europæiske Rumorganisation. Og Andreas Mogensen er klar til en månerejse.

5. maj 2017 12

Den store finale fortsætter ude ved Saturn - og DTU Space er med

Nasas rumsonde Cassini har foretaget sit andet af 22 spektakulære dyk ind gennem ringene på Saturn. Og selv om DTU Space oprindeligt ikke var med i missionen, spiller folkene i Lyngby i dag også en rolle takket være Jupiter.

4. maj 2017

Nasas Cassini-mission nærmer sig sin afslutning: Få overblik over 20 års mission

Nasas rumsonde Cassini er i gang med den store finale, der skal afslutte 20 års rummission med udforskning af Saturn og gasplanetens måner. Her ridser vi det vigtigste op.

4. maj 2017 1

ESA søger ingeniører og forskere til Månen og Mars

Den Europæiske Rumorganisation udvider netop nu staben med en række forskningsstillinger, der skal hjælpe med at forberede nye missioner.

1. maj 2017

Nasa udvikler højteknologisk væksthus til Mars

Det hydroponiske plantevækstkammer vil også gøre det muligt at genanvende vand og affald og rense luften.

28. apr 2017 2

Nasa-rapport: Vi løber snart tør for rumdragter

Den amerikanske rumorganisation skal revurdere sine planer for udviklingen af nye dragter til rumvandring, for det går for sløvt, konkluderer generaldirektorat.

27. apr 2017