close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Robotter

Kom med dit bud: Hvordan får vi flere robotter ud i mindre virksomheder?

Investeringsfradrag for robotter? En tilbagebetaling i viden frem for kroner og øre? Eller flere klyngesamarbejder mellem flere virksomheder? Ing.dk har spurgt tre branchefolk, hvad der skal til for at få flere robotter ud i de små og mellemstore virksomheder – hvad mener du?

15. aug 2017 4

Sydkorea skruer ned for robotstøtten

Borgerløn og robotskat er for alvor blevet en del af den offentlige debat. Nu tager den sydkoreanske regering øjensynligt første skridt i retning mod at nedtrappe støtten til industriens robotter.

14. aug 2017

Modulære robotter skal skabe en undersøisk infrastruktur

Et DTU-projekt har til formål at skabe undervandsrobotter, som skal samarbejde om at reparere vindmøller og boreplatforme.

12. aug 2017

Nemmere betjening af robotcelle sender programmøren ud på bænken

Kompleksiteten og den tunge programmering skal hives ud af robotløsningerne til de mindre virksomheder, lyder det fra sønderjysk robotcelleproducent, som har udviklet et meget mere simpelt brugerinterface.

11. aug 2017

Lavprisrobot løber med førstepræmien i Amazons robotkonkurrence

I et felt domineret af friarmsrobotter demonstrerede en australsk traversrobot i Amazon Robotics Challenge, at den kan være en mulig løsning på en af robotindustriens største udfordringer: at plukke vilkårlige emner, der ligger hulter til bulter i en kasse.

2. aug 2017 1

Techtopia #11: Drømmer robotter om jazz?

Podcast: Robotter kan have en blød krop som en hoppeborg fuld af luft. Og de kan improvisere jazzmusik i et tæt samarbejde med musikere af kød og blod. Ja, en robot er faktisk allerede den tredje arm på en enkelt trommeslager i et nyt menneske-maskine samarbejde, hvor en kreativ kunstig intelligens improviserer jazz med mennesker.

31. jul 2017

Sådan har Vola fået succes gennem robotterne

Armaturproducenten Vola i Horsens har i omegnen af 25 robotter i produktionen og har tidligere vundet Automatiseringsprisen. Ing.dk tog til Horsens for at få opskriften få fire årtiers succesfulde robotimplementeringer.

30. jul 2017 1

Velkommen til Hebocon – VM for håbløse robotter

En japansk organisation har gjort en dyd ud af at bygge verdens værste robotter og så lade dem ‘slås’. En idé, der har udviklet sig til en verdensomspændende succes.

29. jul 2017 1

Robotter blomstrer på fynsk gartneri

For at være konkurrencedygtig med hollandske gartnerier har Gartneriet PKM investeret over ti mio. kr. i et fuldautomatisk pakkeanlæg, der via robothåndtering og vision­inspektion kan pakke op til 50.000 blomster og planter i døgnet.

22. jul 2017

Amerikansk investeringsbank leder efter ingeniører til at bygge robotter

Robotter og maskinlæringsalgoritmer rykker ikke kun ind på fabriksgulvet. Også bankverdenen er ved at få øjnene op for mulighederne i avanceret robotteknologi og kunstig intelligens. Investeringsbanken Citigroup søger nu målrettet efter robot- og procesingeniører.

21. jul 2017