Robotter

McKinsey-rapport: Robotten udkonkurrerer ikke ingeniører

I fremtiden bliver 40 procent af alle arbejdsopgaver automatiseret, men ikke blandt højtuddannede – og slet ikke blandt de ingeniører, der skal gennemføre omstillingen, hedder det i ny rapport fra McKinsey.

27. apr 2017 8

Nyt projekt skal gøre skyens produktionsdata mere pålidelige

Et demonstrationsprojekt i regi af RoboCluster skal øge pålideligheden af de produktionsdata, der lagres i skyen. Som det er i dag, er det nemlig ifølge projektlederen så som så med datavaliditeten.

25. apr 2017

Velkommen til bloggen om Smart Produktion

Casper Schou

Cobots, 3D-print, dataopsamling og andre af de teknologier, der knytter sig til Industri 4.0, kræver forsøgslaboratorier, hvor både forskere og ingeniører kan komme og 'sparke dæk'. Et sådan labora...

Her er de nominerede til Automationsprisen 2017

De tre nominerede til Automationsprisen 2017, som uddeles af Dansk Robot Netværk, kommer fra så forskellige brancher som affaldssortering, fodboldstriber og robotgribere.

21. apr 2017

Robothånd griber som en blæksprutte

Den nye tentakel-formede robothånd fra Festo kan gribe, holde om og give slip på mange forskelligt formede objekter. Det gør den mere funktionel end mange andre gribehoveder.

10. apr 2017

MIT-rapport: Når robotterne kommer ind, ryger arbejderne ud

Flere robotter fører ikke til bedre jobs og højere løn for industriarbejderne - tværtimod. Det konkluderer en ny rapport fra MIT. Men den amerikanske finansminister tror først, at robotter bliver en trussel om 50-100 år.

6. apr 2017 8

Dansk robotvirksomhed får stor kinesisk investor

Med en investering på et tocifret millionbeløb er den samarbejdende håndteringsrobot 'Ragnar' fra robotproducenten Blue Workforce klar til det internationale marked.

24. mar 2017 1

Robotter skal sortere skraldet i Holstebro

Fremover vil det være robotter, der spotter plast i husholdningsaffaldet. På sigt kan det spare Holstebro-borgerne for at sortere hjemmefra samt lette processen i at genanvende mest muligt.

20. mar 2017 6

Analyse: Det kræver højtuddannet arbejdskraft at få produktion hjem fra udlandet

Fremtidens industri er spækket med robotter, og derfor vil amerikanske industriarbejdere få det svært, når Trump vil tvinge virksomheder til at lægge produktionen i USA.

4. mar 2017 8