close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Robotter

Hvad har en robot med Industry 4.0 at gøre?

Frank Faurholt

Hvad er forskellen mellem en robot og en industrirobot, og er det egentligt relevant at spørge om?

Mettes nye kollega er en cobot

Efter 30 år med robotter har Pressalit fået sin første samarbejdende robot, men det kan være svært at finde opgaver at dele mellem menneske og maskine.

25. jun 2017

Slangerobot kan blive astronauternes ekstra øje på Månen

Norske ingeniører vil udvikle en teknik, så slangerobotter kan bevæge sig ubesværet i vægtløs tilstand og dermed bruges til inspektion og vedligeholdelsesarbejde i rummet.

24. jun 2017 8

Internettet gør industrirobotter til mål for hackere

Skiftet fra isolerede kontrolsystemer til en ny gene­ration baseret på internet­teknologier fører også sikkerhedstruslerne fra internettet med sig ind i industrisystemerne.

14. jun 2017

Industri 4.0 forlader skrivebordet: Velkommen til lade-som-om-fabrikken

En fysisk model-fabrik gør fremtidens industriproduk­tion mere tilgængelig for studerende og virksomheder.

12. jun 2017

Robot sorterer plastaffald i Holstebro - men olieprisen forhindrer dens succes

Affaldsselskab i Holstebro har løst den svære opgave med at få robotter til at gribe og sortere det værdifulde plastaffald. Virksomhederne bag håber, at teknologien kan blive en forretnings­succes, men lige nu er den lave oliepris en forhindring.

8. jun 2017 6

Opstribningsrobot på banen igen efter ærgerlig GPS-skævert

Lokale investorer i Hjørring- området har omfavnet robotten, der kan tegne striber på alverdens idrætsbaner. Men der skulle en fejlslagen test til, før robotten fra Intelligent Marking var klar til det amerikanske marked.

7. jun 2017 1

Vestas gør de mobile robotter til en del af automationen

Produktionen var alt for manuel, til at den kunne automatiseres – mente de. Men et nyt forsøg hos Vestas har vist, at mobile robotter kan samarbejde om data med det øvrige automationsudstyr.

4. jun 2017

Kronik: Hvem er ansvarlig, hvis en robot gør skade?

1. jun 2017 5

Robotten er ikke din banemand men din nye kollega

Henrik Føhns

Vi mangler ikke lige frem rapporter eller bøger, som fortæller os, at robotter og kunstig intelligens overtager vores arbejde. Masser af statistik og tal synes at understøtte dette synspunkt. Og i ...