close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Robotter

Robotten styres med Oculus Rift

Amerikanske forskere har udviklet et system, der giver brugeren mulighed for at styre en robot via et Oculus Rift-headset. Den slags teknologier kan være nøglen til at gøre robotter mere brugervenlige end i dag.

18. okt 2017 1

Tysk rapport: Robotter stjæler ikke nødvendigvis job – men de æder af lønnen

Robotter har ikke fået tysk arbejdsløshed til at stige, selv om de har stjålet en kvart million industrijob. Men det giver lavere løn at arbejde ved siden af robotter på fabriksgulvet.

17. okt 2017 4

Velkommen til robotariet: 100 robotter giver liv til forskernes koder

Amerikansk universitet har åbnet et roboteksperimentarium til næsten 16 millioner kroner. Forskere og udviklere fra hele verden kan uploade deres kode og få den testet i praksis på næsten 100 mobile robotter.

10. okt 2017

Robottens digitale tvilling rykker ud på fabriksgulvet

Robotudvikleren Blue Workforce vil gøre robotter mere tilgængelige ved at rykke grænserne for, hvad man kan bruge virtuelle simuleringer til. På HI-messen fremviser firmaet ny avanceret software.

5. okt 2017

VIDEO: Robot arbejder synkront med sin digitale tvilling

Preben Hjørnet fra robotfirmaet Blue Workforce demonstrerer på HI-messen, hvordan avanceret simulationssoftware letter opsætningen og fejlfindingen på en industrirobot.

5. okt 2017

VIDEO: Transportrobot flytter lageret rundt på egen hånd

GoPal er selvkørende og klarer den interne palletransport. Robotten tilhører en en hurtigt voksende robotrace: SDV (Self Driving Vehicle), der navigerer rundt i firmaet på egen hånd.

5. okt 2017 2

VIDEO: Robot rulles hen, hvor opgaven skal løses

En rullende robotkonsol gør det økonomisk overkommeligt for små og mellemstore virksomheder at komme i gang med at automatisere, mener producenten EasyRobotics. Her fortæller direktør og medejer Per Lachenmeier om tankerne bag den fleksible og mobile arbejdsstation, som netop nu præsenteres på den årlige HI-messe.

4. okt 2017

Rekordvækst i salget af robotter til dansk industri

Salget af industrirobotter i Danmark steg med næsten 20 procent i 2016, hvor der i alt blev installeret 752 nye robotter. Det giver en salgsvækst, der ligger pænt over 2016’s globale gennemsnit på 16 procent.

4. okt 2017

Automationsprisen 2017: Robotten trækker stregen

Opstribningsrobot fra lille nordjysk iværksætter er klar til at tegne striber på alverdens sportsbaner. I dag fik grundlæggerne Automationsprisen 2017.

3. okt 2017 4

Videre med Open Source robotten - status

Nicolas Padfield

Så er det på høje tid at komme videre med Open Source robotten - eller faktisk er den fysisk færdig, jeg mangler at skrive om det. Sidst jeg skrev manglede ledningsføring - det er ordnet med to "ty...