Robotter

Robotter skal sortere skraldet i Holstebro

Fremover vil det være robotter, der spotter plast i husholdningsaffaldet. På sigt kan det spare Holstebro-borgerne for at sortere hjemmefra samt lette processen i at genanvende mest muligt.

20. mar 2017 6

Analyse: Det kræver højtuddannet arbejdskraft at få produktion hjem fra udlandet

Fremtidens industri er spækket med robotter, og derfor vil amerikanske industriarbejdere få det svært, når Trump vil tvinge virksomheder til at lægge produktionen i USA.

4. mar 2017 8

Dansk iltrobot skal automatisere behandlingen af KOL-patienter

Hvidovre Hospital, DTU Elektro og it-firmaet Pactor er på vej med en robot, der kan forbedre iltbehandling og forkorte indlæggelser.

26. feb 2017 4

500 år med menneskelignende robotter

Fra den mest simple mekanik til avanceret kunstig intelligens. Omfattende udstilling på Londons Science Museum om de humanoide robotters historie og status.

11. feb 2017 8

Robotter har brug for etik – men hvilken?

Der skal udvikles standarder for kunstig intelligens, så mennesker er beskyttet. Men hvordan giver man en robot et etisk kompas, og skal niveauet være højere end det, der gælder for mennesker? Forskerne forsøger at opstille regler.

28. jan 2017 22

Film af plantestivelse gør robotten varmefølsom som en slange

Forskere har udviklet en biofilm af pektin, der giver robotter mulighed for at skelne temperaturvariationer på få millikelvin på samme vis, som slanger spotter deres bytte på afstand.

23. jan 2017

Ny robot klarer krævende poleringsopgaver

Flere har prøvet at tilpasse robotter til at udføre poleringsopgaver – men det var først, da Teknologisk Institut tog fat, at et velfungerende system blev færdigudviklet.

16. jan 2017

Etik-professor: Hvis vi giver en robot skylden - hvordan skal vi så straffe den?

Lovgivningsapparatet i EU er i gang med regler for fremtidens robotter. Men hvem har ansvaret, hvis en robot skader mennesker? Dansk etik-professor mener ikke, vi kan give robotter personlige rettigheder.

16. jan 2017 24

Sex-robotter med kunstig intelligens vil gøre almindeligt samleje dødkedeligt

Inden for en overskuelig fremtid er sex med robotter almindeligt. Det rejser etiske spørgsmål, som porno-industrien ikke skal være alene om at besvare, lyder det fra forskere.

30. dec 2016 51