Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Privatansattes Liste: Følg drømmen

Mette Beck Hansen vandrede i næsten et halvt år, fordi hun havde lyst. Hun lærte noget om at leve sine drømme ud.

Af TECH RELATIONS for Privatansattes liste

Se billedet for dig: En ingeniør midt i 30’erne med gang i karrieren sidder på en café i Sofia i Bulgarien og venter på en rejsekammerat.

Mette B. Hansen – sådan hedder hun - har lige været til konference i European Young Engineers, en af de faglige netværk hun deltager i. Eftermiddagen her er en af de få pauser, hun har i sit travle liv.

Men i denne pause slår der en tanke ned i hovedet på hende:

At hun skal ud og vandre en legendarisk 3.500 km lang rute gennem 14 stater i USA. Alene.

I de følgende måneder kunne Mette B. Hansen ikke slå tanken ud af hovedet, og derfor gik hun i gang med at planlægge turen. Året efter gennemførte hun The Appalachian Trail, der går gennem bjerge og øde skove på USA’s østkyst. Det tog fem en halv måned.

»Det var overraskende let at gå turen, og jeg kunne også godt finde ud af at sove i telt alene, selvom der var bjørne. Det sværeste, det var i virkeligheden at komme afsted,« siger Mette B. Hansen, der blev helt afhængig af lange vandreture og siden har gennemført flere kortere ture.

En renere verden

Når Mette B. Hansen ikke er ude at rejse, arbejder hun som Senior HR Business Partner i B&W Vølund, der leverer førende teknologi til forbrændingsanlæg, blandt andet Amager Ressource Center, kendt for skibakken, der opføres på bygningens tag.

»Selvom jeg i dag laver organisationsudvikling og dermed ikke tegner stregerne eller opfører anlæggene, er det motiverende at være del af et firma som B&W Vølund,« siger hun.

»Vi bidrager til en renere verden ved at gøre affald til en ressource, og det er jeg stolt af.«

Cleantech-området er ikke nyt for Mette B. Hansen, der i en årrække arbejdede som projektchef i Rockwool international. Her stod hun især for udviklingsprojekter indenfor energieffektivitet.

»Den grønneste energi er jo den, vi helt kan undgå at bruge – og den, vi ellers ville have smidt ud,« siger hun.

På CV’et står der også nogle år hos Novo Nordisk, og karrieren startede tilbage i 1990’erne hos Højgård & Schultz, hvor hun som nyuddannet bygningsingeniør deltog i byggeriet af Frederiksberg Centret.

Etik og teknik

Mette B. Hansen har længe været aktiv i IDA, blandt andet i Yngre Ingeniører og IDA lederforum. Hun taler for at bevare foreningens brede palet af tilbud, der tilgodeser ingeniører på alle steder i karrieren.

Det mest aktuelle spørgsmål er efter hendes mening, at foreningen og ingeniørstanden skal tage livtag med de etiske spørgsmål, der trænger sig på i dag, hvor teknologien er flyttet meget tæt på menneskene.

»Hvis vi vil være teknologiens stemme, må vi også have øje for etikken. De to områder er meget tæt knyttet, eksempelvis når det gælder IT og overvågning,« siger hun.