Sponseret indhold

Privatansattes Liste: Drømmen indfriet

Finn Rosendal Larsen fik job på Odense Stålskibsværft efter folkeskolen. Men længe inden da havde han formet en anden livsdrøm.

Af TECH RELATIONS for Privatansattes liste

Han var ikke så gammel, før han valgte sin bane i livet. Da han gik i femte klasse fik Finn Rosendal Larsen bogen ‘Hvad kan jeg blive?’ mellem hænderne, og han slog op under de fag, han var god til i skolen, fysik og matematik.

»Det var ret oplagt: Så kunne jeg blive ingeniør,« siger Finn Rosendal Larsen, der dog lige skulle en lille omvej efter sin folkeskole, før han forfulgte målet. Efter skolen blev han stilladsarbejder på Odense Stålskibsværft og oplevede, hvordan den gode løn gjorde det let at leve det vilde ungdomsliv. Det var fristende at blive ved, men efter godt halvandet år på værftet fik han nok af by- og drukture med vennerne.

»Jeg fik en følelse af, at det ikke måtte blive ved for længe. Hvis det skulle være med den der ingeniørdrøm, skulle det være nu. Derfor søgte jeg ind på teknikum,« siger han.

Vild udvikling

Finn Rosendal Larsen blev elektronikingeniør og fik derefter ansættelse den del af i TDC, der dengang hed Fyns Telefon. Før e-mails, mobiltelefoner og internet.

»Der er sket utroligt meget siden. Men jeg er jo en gadget- og tekniknørd, så det basker, så det har ikke været svært at følge med. Jeg holder meget af ny teknologi,« siger han.

35 års udvikling på en af vor tids mest omskiftelige teknologiområder lader sig ikke opsummere kort, men blandt de mest spændende projekter har været udrulningen af bredbånd via tv-kablet i TDC. Teknisk, produktmæssigt og økonomisk var det en stor udfordring.

»I starten var det dyrt, for vi skulle have en tekniker ud og konfigurere modemet hos hver enkelt kunde,« fortæller Finn Rosendal Larsen og tilføjer, at firmaet siden fandt på at lade kunderne selv konfigurere modemet.

»Det var genialt, for prisen kom ned, og samtidig skulle kunderne jo ikke sidde og vente på en tekniker. De kunne selv klare det, når det passede dem.«

IDA uden omsvøb

Som søn af en syerske og en værftsarbejder er Finn Rosendal Larsen ikke vokset op i et hjem med klaver, men i »et hjem med Land & Folk,« som han kalder det. Derfor har han været aktiv i elevråd, studenterforeninger og fagforeninger hele livet, og hans erfaringer spænder så vidt, at han har været formand for Ingeniørforbundet og Akademikerne (AC).

Når han ser tilbage er hans erfaring, at han har siddet til for mange møder og forhandlinger, der ikke har ført til meget.

Skal han derfor gøre en god ting for IDA, er det at prioritere kræfterne.

»Man skal vælge sine krige med omhu. Fjern al bullshit i diskussionerne,« siger han og ønsker sig dermed et IDA uden alt for meget udenomssnak.

Han definerer kerneområderne sådan:

»IDA skal dække det sociale, den faglige udvikling og medlemmernes forhold på arbejdspladsen.«