close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Politik

Energidebat: Hvor meget skal vi spare på energien?

Som led i Ingeniørens optakt til forhandlingerne om et nyt energiforlig, har vi stillet to centrale aktører og de politiske partier spørgsmålet: Hvor meget skal vi spare på energien frem mod 2030?

19. mar 2018 11

Lockout: Sådan er IDA-medlemmer stillet

Lockout-varslet på de offentlige arbejdspladser giver travlhed hos IDA, der for første gang tager del i en faglig konflikt. Foreningen har åbnet en telefonlinje og lavet en konflikt-guide, der skal besvare de mange spørgsmål om konflikten fra stribevis af IDA-medlemmer.

15. mar 2018 13

Kommuner skal afgøre sager om kystbeskyttelse uden om staten

Et nyt lovforslag vil betyde, at grundejere fra september kun behøver søge kystbeskyttelse hos kommunen. Tidligere har borgere måttet henvende sig til både kommunen og Kystdirektoratet.

15. mar 2018

Sverige køber Patriot-missiler

Sverige har fået grønt lys til at indkøbe amerikanske luftforsvarsmissiler for næsten 20 milliarder kroner.

12. mar 2018 22

Minister om fordoblet bredbåndstilskud: »Det er en kæmpe succes«

Trods kritik fra flere sider vil regeringen fordoble og forlænge bredbåndspuljen: Den skal nu målrettes landområderne - og adresser med mobilt bredbånd skal udelukkes.

12. mar 2018 3

Trolden & Tåberne

Poul-Henning Kamp

Indenfor branchen "krigsførelse" findes der et forholdsvist begrænset antal bøger der har opnået status som klassikere. En gammel kineser, Sun Tzu, og en knap så gammel Pröjser, Clausewitz, er sto...

Sverige mangler ubåde

For 30 år siden rådede det svenske søværn over tolv ubåde. Sverige har i dag behov for seks eller syv ubåde, men kun to af landets fire ubåde er operationelle, advarer flådechef.

9. mar 2018 26

Kamp om bilfri zone i Paris: Først var bilerne væk – nu er de tilbage

Den franske hovedstad får nu underkendt sit bil-forbud af en domstol. Borgmesteren kæmper fortsat for et forbud, og Københavns overborgmester bakker op.

7. mar 2018 2

650 ingeniører på sygehuse og i kommuner varsler strejke

AC har sendt konfliktvarsel for regionalt og kommunalt ansatte akademikere.

5. mar 2018

Regeringen kræver lynhurtigt mobilnet: »Ingen evidens for behovet,« mener branchen

Et nyt teleudspil fra regeringen skal sikre bedre dækning med mobilnet og bredbånd. Men skrappe krav kan være med til at hæmme udviklingen, mener branchen.

5. mar 2018 21