Politik

Nu skal det være slut med A++ på køleskabet

EU-aftale betyder, at energimærkning af forbrugerelektronik skal ændres løbende, så der ikke længere skal tilføjes plusser for hver forbedring.

24. mar 2017 34

På trods af kulegravning: Forskere står fast på, at nitrat-opgørelse er korrekt

Efter anklager om misvisende data varsler miljø- og fødevareministeren kulegravning af opgørelser over nitrat-forurening af grundvandet. Forskere holder fast i opgørelsens korrekthed.

23. mar 2017 7

Svindel og fejl stopper tilskud til hulmursisolering

En undersøgelse af huse, der er blevet hulmursisoleret, har afsløret så mange fejl, at tilskuddet til hulmursisolering bliver stoppet med øjeblikkelig virkning. Først når en ny løsning er fundet, vil ordningen blive genoplivet.

16. mar 2017

Folketinget frygter forsinkelser: Fjerner adgang til at klage over underjordisk museumsbyggeri

Frygten for forsinkende klager betyder, at et flertal i Folketinget vil fjerne muligheden for at klage over byggeriet af Statens Naturhistoriske Museum i København

14. mar 2017 24

Vestager godkender nye russiske reaktorer på ungarsk A-kraftværk

Efter EU-godkendelse bygger den russiske atomkraftleverandør Rosatom nu to nye reaktorer i Ungarn. Greenpeace er bekymret, fordi den ungarske regering har stækket landets uafhængige atomkrafttilsyn, mens andre frygter øget russisk indflydelse i EU.

10. mar 2017 118

ANALYSE: Landvindmøller i postfaktuel modvind

En sag fra Tønder tyder på, at modstand mod vindmøller er blevet symbol på kampen mellem provins og hovedstad, mellem høj og lav.

7. mar 2017 65

Boeing sagsøger Danmark efter kampflyvalg

Efter en mangelfuld aktindsigt i beslutningsgrundlaget for Danmarks kampflyindkøb har flyproducenten Boeing valgt at lægge sag an mod Danmark. Boeing mener, beslutningen om at fravælge selskabets F/A-18 Super Hornet er truffet på et forkert grundlag.

2. mar 2017 30

Nogen i Slagelse læser ing.dk

Poul-Henning Kamp

På førstkommende byrådsmøde i Slagelse er punkt 17: Initiativretssag - Slagelse Kommune støtter brintbus-projekt i Korsør Erhvervspark (B) Sagsnr.: 330-2017-15320 Dok.nr.: 330-201...

Støtte til landvindmøller skal fremover i udbud

Politisk enighed om, at fremtidens støttemodel til landvindmøllerne efter 20. februar 2018 hedder udbud. Hvilken slags udbud er der ikke enighed om – ej heller hvad der skal ske frem til 2018.

22. feb 2017 44

Miljøets Darth Vader kan nu bestige tronen

Heidi Roborg Storgaard

Kontroversiel statsadvokat fra oliestaten Oklahoma er nu godkendt af Senatet som USA’s miljøminister. Det forventes at præsident Trump i løbet af få dage vil beordre en total transformation af USA’...