Politik

Nye forsinkelser på F-35 kan bremse Danmarks missioner i udlandet

Problemerne i kampflyprogrammet er nu kun et år fra at kollidere med leveringen af de første danske F-35. Yderligere forsinkelser kan udelukke danske kampfly fra internationale missioner i flere år, siger militærforsker.

16. jan 2017 16

Får USA en oliemagnat og ingeniør som udenrigsminister?

Heidi Roborg Storgaard

Rex Tillerson, som er direktør for olieselskabet ExxonMobil, er udpeget af Donald Trump til at tiltræde posten USA’s udenrigsminister. Onsdag blev Tillerson formelt hørt i Senatet, men efterfølgend...

De første norske FM-sendere er nu slukket

Klokken 11.11 i dag slukkede den første norske FM-sender, og det norske FM-net har taget første skridt mod pensionen.

11. jan 2017 12

Svindel med grøn støtteordning skaber politisk kaos i Nordirland

Misbrug af støtteordning til grøn varme kan udløse nyvalg i Nordirland.

10. jan 2017 5

Obama videnskabs-basher Trump

Heidi Roborg Storgaard

Obama forsøger at presse - eller givetvis forføre - Trump med det økonomiske argument for vedvarende energi Afgående præsident Barack Obama argumenterer mandag i det videnskabelige tidsskrift Scie...

Politikere splittede om afgifter på osende brændeovne

Enhedslisten, Socialdemokratiet og de Radikale mener, at tallene i en ny analyse om partikelforurening fra brændeovne bør føre til handling. Dansk Folkeparti og Liberal Alliance siger klart nej til afgifter.

9. jan 2017 86

Grøn bølge i USA: Portland forbyder udbygning af fossil infrastruktur

Først forbød Obama olieboringer i arktis, så blev Las Vegas en 'grøn' by, 48 amerikanske borgmestre sendte brev til Donald Trump, om at de ville modsætte sig hans reaktionære grønne politik, og nu har Portland stemt for et forbud mod ekspansion af byens fossile infrastrukturer.

3. jan 2017 15

Fjernvarmeværk slipper for at betale afgift af restvarme fra mejeri

I september i år meddelte Skat, at Rødkærsbro Fjernvarmeværk afgiftsfrit kan få leveret overskudsvarme fra et nærliggende Arla-mejeri. Det er for tidligt at spå, om afgørelsen vil danne præcedens for andre områder af landet.

30. dec 2016 3

Politiker lover indgreb, hvis forsikringsselskaber slipper for at betale for MgO-fadæsen

Flere forsikringsselskaber nægter erstatning til husejere med fugtsugende MgO-plader, fordi der er tale om udviklingsskader. Hvis afvisningerne er lovlige, bliver loven lavet om, lover Socialdemokrat, som får opbakning fra ministeren.

29. dec 2016 3

Lovpakke skal tyverisikre døre og vinduer

En ny lovpakke skal bremse de mange indbrud i Danmark. Men lovforslaget forhindrer ikke tyven i at komme ind, understreger salgsleder af produkterne.

27. dec 2016 17