close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Politik

Flere havbrug kan skade Kattegats dårlige havmiljø endnu mere

Ifølge en endnu ikke publiceret rapport, som mediet Information har fået indsigt i, er miljøtilstanden i Kattegat dårlig. Det kan konflikte med regeringens planer om at oprette flere havbrug i selvsamme farvand.

26. maj 2017 5

Pensionskassen vil fortsat investere i fossil energi: Nu skal ingeniørerne til afstemning

ISP Pensions medlemmer skal senest 30. maj tilkendegive, om de ønsker, deres pensionskasse fortsat investerer i fossile energiselskaber. Bestyrelsen opfordrer medlemmerne til at beholde de klima-uvenlige investeringer.

23. maj 2017 11

Landdistrikter til hovedstaden: Hold fingrene fra vores bredbåndsstøtte

Statens støtte til bredbånd er sidste år blandt andet gået til adresser i København. Det får landdistrikterne til at reagere og kræve nye kriterier for uddelling af de få støttekroner.

23. maj 2017 43

Myndigheder ‘undrer sig’ over nye mobilabonnementer

Danske teleselskaber må ikke opkræve et ekstragebyr for at bruge telefonen i udlandet. Men det er netop, hvad nogle selskaber er meget tæt på at gøre, oplyser Energistyrelsen.

22. maj 2017 10

Transportministeriet afviste i seks uger at udlevere notat til Rigsrevisionen

Ministeriet har under Rigsrevisionens granskning af Signalprogrammet modsat sig at udlevere et notat til Rigsrevisionen, fordi notatet ikke var godkendt til at blive sendt til Folketinget. Klart ulovligt, siger lektor i forvaltningsret.

22. maj 2017 7

Norge indfører miljømærkning for biler

Bilerne rangeres efter brændstofforbrug, energiforbrug, afgifter samt udledning af NOx og CO2. Mærkningen er imidlertid baseret på industriens egne tal fra laboratoriemålinger.

17. maj 2017 1

Teleselskaber: Alle advarede EU om mobilpriser for roaming

Industri, politikere og forbrugerorganisationer har samstemmende advaret mod, at nye EU-regler for roaming ville medføre højere mobilpriser, men EU har ikke lyttet, lyder kritikken fra teleselskaberne.

16. maj 2017 13

Elendigt bredbånd: Selv Amalienborg kan få støtte

Bredbåndet på over 60.000 adresser i hovedstaden er så dårligt, at de kvalificerer sig til at få et statstilskud, der ellers var tiltænkt landområderne.

15. maj 2017 13

Rygterne lyder: Computer-forbud på fly mellem Europa og USA præsenteres i dag

Kilder fra europæiske myndigheder peger på, at USA’s elektronik-forbud snart udvides, så bærbare computere henvises til bagagerummet på fly fra Europa.

11. maj 2017 22

Forsker skærper sin havbrugs-vurdering: Lakselus udgør måske allerede et problem

Under en folketingshøring vurderede ekspert fra DTU Aqua, at lakselus ikke er et problem i havbrug i dag. Den vurdering har han nu ændret.

10. maj 2017 1