close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Personlig medicin 66 artikler

Skræddersyet behandling til dig og dine gener vinder frem

personlig medicin

Den eksponentielle stigning i computerkraft kombineret med eksploderende mængder data om patienter - især via gensekventering - åbner i disse år for helt nye behandlingsformer. Udviklingen går under navnet personlig medicin, hvor læger, forskere og it-folk finder nye sammenhænge i data, og skaber medicin, der matcher patientens unikke genprofil.

Artikler (66)

Professorer: Praktiserende læger er uforberedte på fremtidens medicin

Vi har brug for praktiserende læger, der er uddannet til en fremtid med personlig medicin, lyder det fra flere eksperter på området, der ser gode takter i regeringens nye plan.

30. dec 2016 2

Slut med anarkiet: Nu skal læger gensekventere på samme måde

Et nationalt center skal ensrette arbejdet med genetiske data for at booste personlig medicin. Men visionen om at sekventere 100.000 raske er forsvundet.

20. dec 2016

Topforskere i genetik: Vi er på vej mod personlig medicin 2.0

»Lad genet tale – ikke patientens symptomer,« lyder det fra en af de ledende forskere bag verdens førende genafkoder og det humane genomprojekt. Han aner et paradigmeskifte inden for diagnostikken.

3. apr 2016 1

Verdens største genprojekt forandrer patienters liv

Danske Regioner drømmer om at gensekventere 100.000 borgere og ændre sundhedssystemet – i England er det virkelighed.

2. apr 2016 1

Overblik over personlig medicin i Danmark: Visionen er et babelstårn uden bygherre

En vifte af projekter med personlig medicin prøver at koordinere arbejdet på tværs af landet, mens embedsmænd har fokus på etik og databeskyttelse.

13. feb 2016

Kina på vej med kæmpe satsning på personlig medicin

Over de næste 15 år vil Kina indsamle massive mængder genetisk information i et forsøg på at være førende på området for personlig medicin. Et gen-kapløb er i gang.

6. jan 2016

Skal forsøgspersoner have adgang til alle deres genetiske data?

Spørgsmålet bliver diskuteret i forskerkredse i forbindelse med den øgede brug af gensekventering, og i Det Etiske Råd lyder svaret: Ja, men med vejledning.

25. dec 2015 4

Gentest-firma vil udvikle egen medicin: 'Vi har et forspring'

Det amerikanske firma 23andMe opretter nu en særskilt afdeling til udvikling af medicin. Gentests fra 800.000 personer skal afkorte tiden fra idé til produkt.

24. dec 2015

Interview med gentest-firma efter knockout: ‘Vi har fjernet al spekulation’

Efter forbud mod at sælge gentests stiller 23andMe nu særligt høje krav til analyserne. Livsstil har ofte langt større betydning end dine gener, lyder det.

23. dec 2015 1

Investorerne flokkes om gentest-firma trods forbud i USA

Det vælter ind med penge hos verdens største firma for private gentests, 23andMe, selvom gentesten er forbudt af de amerikanske myndigheder. Genetiske data er nemlig guld værd.

22. dec 2015 4