Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Pensionistlisten: IDA skal hjælpe medlemmer til at gå fra fuldtidsjob til deltidskonsulent

De ældre medlemmer kan bruges til mere i IDA og skal fastholdes gennem aktiviteter og andre tilbud, siger Pensionistlisten.

Af TECH RELATIONS for Pensionistlisten

De 10 procent pensionister i IDA udgør en kæmpe ressource. Vi ældre ingeniører har kompetencer, erfaring og i et vist omfang tid, som vi kan bruge i IDAs udvalg og faglige sammenhænge.«

Sådan siger Pensionistlistens repræsentant, Per Ole Front.

Hans liste sidder på fem pladser i IDAs repræsentantskab og en enkelt i Hovedbestyrelsen. Pensionistlistens højeste formål er at sikre de ældre medlemmer gode vilkår. Både i IDA og på arbejdsmarkedet generelt.

Gråhåret vikarbureau

En aktuel problemstilling er, at mange IDA-medlemmer har svært ved at finde arbejde, hvis de mister deres job, når de har passeret de 55 år. Andre lidt ældre medlemmer ønsker måske at gå på pension, men vil gerne bevare en vis tilknytning til arbejdsmarkedet.

»Vi foreslår, at IDA starter en slags vikarbureau for ældre medlemmer,« siger Per Ole Front og fortsætter:

»Nogle ingeniører vælger at blive konsulenter, når de bliver ældre, så de kan styre timerne og opgaverne selv. Denne overgang fra fuldtidsjob til deltidskonsulent kunne IDA hjælpe medlemmerne med.«

Alt sammen kan ses som del af en seniorpolitik, som er på vej fra IDA. Denne seniorpolitik er Pensionistlisten klar til at påvirke.

Hold dem fast

Pensionistlisten ønsker, at IDA fastholder medlemmerne, når de har trukket sig fra arbejdsmarkedet. Det skal ske gennem flere aktiviteter rettet til den ældre medlemsskare – også rent sociale aktiviteter som gåture, fitness eller andet.

»Når man mødes med gamle kolleger eller fagfæller, falder man altid i det der hul, hvor man diskuterer et eller andet fagligt meget passioneret og meget længe. Hvis der er nogle, der kan nørde, er det jo os,« siger Per Ole Front.

Han understreger, at der allerede findes tilbud lokalt og i de fagtekniske selskaber, men der kunne være flere og måske andre. Han foreslår, at IDA laver en spørgeskemaundersøgelse blandt de ældre medlemmer: Her kunne man afdække, hvorfor de er medlemmer og hvad de ønsker at få ud af deres forening.

I første omgang skal Pensionistlisten dog ud med sværd og skjold og kæmpe for fortsat indflydelse i IDA. I det strukturudvalg, der er ved at blive nedsat i IDA, vil man diskutere pensionisternes status i IDA, f.eks. om de skal betale samme kontingent som ansatte, eller om de skal udgøre en selvstændig valggruppe i repræsentantskabet, ligesom de studerende.

»Det kæmper vi selvfølgelig imod,« siger Per Ole Front.