Seneste nyheder

15.000 danske kreditkort spærres efter datatyveri fra internetbutik

Version2 Et tyveri af kreditkortdata fra en udenlandsk internetforretning fører nu til, at Nets vil udskifte 15.000 danske kreditkort.

27. sep 2016

Sådan vil politiet få antallet af trafikdræbte ned på 120

Flere hastighedskontroller på landeveje skal sammen med spiritus- og narkokontrol samt indsats mod distraktioner reducere antallet af trafikdræbte til 120 i 2020

27. sep 2016 7

Her er de teknologiske og videnskabelige pointer i ophedet debat

Se ud over mundhuggeriet og det politiske fnidderfnadder. USA’s kommende præsident, Hillary Clinton eller Donald Trump, markerede klare standpunkter inden for ingeniørernes mærkesager.

27. sep 2016

9 ud af 10 forbrugere aner ikke, hvad forretningerne bruger deres persondata til

Version2 Størstedelen af borgere ikke har tillid til, at virksomheder passer ordentligt på data, viser britisk undersøgelse.

27. sep 2016

Èt ord får din chef til at støtte dine ideer

Jobfinder Få din chef til at bakke op om dine forslag allerede, inden du præsenterer dem. Her afslører anerkendt amerikansk professor hemmeligheden bag at bruge et andet ord end det, du normalt ville bruge

27. sep 2016

Danske ingeniører snubler i misforstået tillid

Jobfinder Danskere kaster sig ofte ud i det internationale samarbejder med stor tillid. Men stammer samarbejdspartnerne fra ikke-skandinaviske kulturer risikerer den danske tillid at spænde ben for samarbejdet. Læs her hvorfor

27. sep 2016

Tegn på 200 kilometer høje søjler af vanddamp på Jupiter-måne

Nu har Hubble rumteleskopet igen opfanget data, som tyder på, at Europa lejlighedsvis udsender søjler af vanddamp, og som kan gøre det lettere at lede efter liv på jupitermånen.

27. sep 2016 2

Høj lyd smadrede harddiske i bank

Lydbølger fra udløsningen af en gas, der hæmmer ild i at sprede sig, og som anvendes i datacentre, har smadret harddiske hos et af verdens største firmaer inden for formuesikring.

27. sep 2016 1

'Halvstuderede røvere' beder ing.dk-læsere om hjælp: Hvordan får vi pendulet til at svinge?

Ildsjælene i Svendborg ser tre muligheder for at få deres kæmpe Foucault-pendul til at svinge, men efterlyser læsernes hjælp til at ramme den bedste løsning.

27. sep 2016 14

Nyt bioraffinaderi kan mindske import af sojaprotein

Ved at udvinde protein og andre råstoffer af biomasse kan man mindske ubæredygtig import af soja. Det skal et nyt bioraffinaderi på Teknologisk Institut hjælpe på vej.

27. sep 2016

Målrettet jamming er Pinds nye våben mod mobiler i fængsler

Ekspertgruppe under Justitsministeriet foreslår at gå rockerne i bedene. Udsendelse af støj på bestemte radiofrekvenser skal forhindre pædofile og terrortiltalte i at forpurre politiets arbejde.

27. sep 2016 2

Dansk online-krigsspil blev testet i to år for at få helt styr på kampvogne og forretningsmodel

Version2 Det danskudviklede Heroes & Generals har været gennem en lang betatest, hvor forretningsmodellen blev skiftet ud samtidig med, at bugs blev fikset.

26. sep 2016

OECD: CO2-udledning koster alt for lidt

Omkring 90 pct. af CO2 udledningen i de 41 OECD-lande og G 20 landene er prissat lavere end den skade, som CO2 udledningen reelt medfører, konkluderer ny OECD-rapport

26. sep 2016 3

Urent vand på nyt sygehus

I ny sengeafdeling på Kolding Sygehus har man i den seneste uge ikke kunnet bruge vandet på grund af forhøjede kimtal.

26. sep 2016

Disse fem teknologier vil definere de næste 10 år

Version2 Intelligent software, hurtigere mobilt bredbånd og sammenblanding af fysisk og virtuel virkelighed i nye tekniske tilbud vil præge de næste ti år, mener it-medie.

26. sep 2016

Minister tørrer medicin-lempelse i svinestalde af på DTU

Både Fødevarestyrelsen og fødevareministeren henviser til DTU som begrundelsen for et mildere syn på brugen af det resistensfremkaldende antibiotikum tetracyklin i svinestaldene. Selv siger forskeren, at styrelsen bad om et råd, han ikke kunne give.

26. sep 2016 20

VW-topchef kendte til fusk med snyde-software

Nye dokumenter tyder på, at koncernens tidligere direktør, Martin Winterkorn, var vel vidende om den fusk, der foregik med VW’s dieselbiler.

26. sep 2016 3

Brand i F-35 skyldtes restbrændstof i udstødningen

Et F-35 i samme version, som Danmark også køber, brød fredag i brand kort før takeoff. Branden opstod ifølge indledende undersøgelser på grund af rygvind og restbrændstof i udstødningen.

26. sep 2016 14

Ig Nobelpris i kemi går til VW for at trylle forurening væk

Årets Ig Nobelpriser går til forskning, som får dig til at grine og tænke. Og nu kan VW hive pokalen hjem for sin opfindsomme omgang med testresultater.

26. sep 2016 4

Center for Cybersikkerhed: Alt for mange usikre hovsapasswords

Version2 Ny vejledning beskriver angrebsmetoder og inspiration til bedre password.

26. sep 2016

Sådan skal et 67 meter pendul midt i Svendborg se ud

En gruppe borgere er i fuld gang med et projekt, der skal ende med et kæmpe pendul opført på den kedelige Centrumplads i Svendborg. Et udkast til, hvordan pendulet vil komme til at se ud, er udarbejdet af Rambøll og C&W arkitekter.

26. sep 2016

Skrot tilfredshedsundersøgelsen - de giver bare et falsk billede

Jobfinder Engagement survey er den sikre måde, arbejdsgivere kan skabe et upersonligt og distancerende forhold til sine ansatte. Der er andre og bedre måder, at finde ud af, hvordan medarbejderne har det. Det mener en af USAs førende HR-konsulenter

26. sep 2016

Fynboer tester kæmpe pendul, der skal stå midt i Svendborg

Et Foucault-pendul på 67 meter, der viser Jordens rotation, er, hvad en gruppe ældre i Svendborg drømmer om at opføre. Nu tester de det med en 1,4 ton kugle.

26. sep 2016 20

SpaceX havde brud på helium-systemet ved eksplosion

I et virvar af forvredne raketdele og kun 93 millisekunder telemetridata har SpaceX nu fundet et voldsomt brud på helium-systemet.

26. sep 2016 7

Chicago bygger omfattende dataindsamling af bylivet og beboerne

500 kameraer, sensorer og mikrofoner skal indsamle informationer om alt fra magnetiske felter til trafikmønstre under næruheld. Dataene bliver gjort frit tilgængelige.

26. sep 2016

KMD flytter 100 terabyte borgerdata over på topmoderne it-systemer

Version2 KMD er i færd med at opbygge Danmarks største SAP Hana-installation. Det skal give systemer med realtidsdata i stedet for natlige batchkørsler.

26. sep 2016

Ups! Der kom du lige til at kvæle dit teams motivation

Jobfinder Uforvarende kan du risikere at ødelægge dit teams fremdrift, hvis du opfører dig forkert. Her er, hvad du let kan komme til, men absolut ikke skal gøre

26. sep 2016

Forsøg med solceller på lastbiler giver blandede resultater

Solceller monteret på lastbiler er fremtiden, mener innovationschef bag ny rapport. Hos undersøgelsens forsøgskaniner er oplevelsen imidlertid broget.

26. sep 2016 18

Lederne ved godt, hvad der skal gøres - men de tør ikke

Jobfinder Danske ledere er veluddannede og vidende om ledelse. Men simpel frygt afholder dem fra at bruge det, de har lært, mener to erhvervspsykologer, der har skrevet en bog om emnet. Mød dem på IDAs lederkonference

26. sep 2016

Et vellykket matematikdrama – men ikke i danske biografer

Stjernespækket film om det indiske matematik­geni Ramanujan er bedre end filmene om Alan Turing og Stephen Hawking, men vises ikke i danske biografer.

25. sep 2016 11