close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Seneste nyheder

Spørg Scientariet: Hvordan svejser man under vand?

En læser undrer sig over, hvordan man kan svejse under vand. Vi har bedt Nordic Marine Service og Nord Stream AG svare på spørgsmålet, da begge selskaber har foretaget masser af undervandssvejsninger.

30. maj 2017 2

Efter kæmpe stigning i persondata-udlevering: Teleselskaber slår hælene i overfor domstole

Version2 Antipirat-advokaters krav om udlevering af persondata fra teleselskaber er mere end fordoblet siden sidste år. Det kaldes »mafialignende metoder« af telebranchens organisation.

30. maj 2017

Spildevand fra minedrift forurener kartofler i Bolivia

Grænseværdierne for tungmetaller er overskredet op til 71 gange, og problemet kan være til stede i hele Andes-regionen, mener forskere.

30. maj 2017

Politikere om Transportministeriets beregninger: Tryllenummer i et omrejsende cirkus

Transportministeriets beregnede økonomiske gevinst ved at satse på biltrafik frem for togtrafik møder kritik fra SF og Enhedslisten, efter at eksperter har peget på væsentlige huller i beregningen. Venstre har bedt ministeriet om en forklaring.

30. maj 2017 2

Lovet besparelse på it-drift med Sundhedsplatformen flopper

Version2 Sundhedsplatformen skulle have leveret en besparelse på it-driften, men besparelsen er i 2018 afløst af en fire gange så stor ekstraudgift.

30. maj 2017

Svenskere forbinder bygninger med jævnstrøm og udnytter overskudsenergi fra solceller

Flere prøveprojekter med jævnstrømsnet er i gang i Sverige.

30. maj 2017 2

Prognoserne for Femern-trafikken drejer rundt, rundt, rundt - rundt, rundt, rundt

Kritiker kalder det ét stort cirkus, når prognoserne for trafikken i Femern-tunnelen bliver sendt frem og tilbage mellem statens projektselskab og de samme konsulentfirmaer i en sløjfe af kvalitetssikring.

30. maj 2017 9

Kunstig intelligens kan erstatte statistikere til business-analyse

Version2 Masser af regnekraft giver nemmere forretningsanalyse, hvor kunstig intelligens kan finjustere modellen. Det kan give virksomhederne hurtigere adgang til resultater og bud på den fremtidige udvikling.

30. maj 2017

Familieejet milliardsucces fra Udkantsdanmark satser på unge ingeniører og robotter

Jobfinder De lineære aktuatorer til hospitalssenge, hæve-sænke-borde osv. er blevet en økonomisk succes for Linak. Den familieejede virksomhed holder fast i de danske arbejdspladser med udbredt automatisering og drøner 21 pladser op ad Ingeniørens Profil-liste.

30. maj 2017

Solcelleforslag møder hård kritik: Indgreb efter indgreb forvirrer

Opdateret: Dybt uhensigtsmæssigt med solcelleindgreb i tide og utide, skriver mange høringsparter, der også kritiserer, at lovforslaget får virkning for økonomien i allerede opsatte anlæg.

29. maj 2017 22

Dansk andenplads ved årets Eco Marathon

Med et resultat på 449 km/l var DTU Roadrunners langt fra deres tidligere verdensrekord og måtte se sig slået på målstregen af et fransk hold, der satte ny verdensrekord.

29. maj 2017

Patientens mikrober indtager en hospitalsstue på et døgn

Overvågning af et nyt sygehus afslører en konstant strøm af mikrober. Kortlægningen kan hjælpe hospitaler over hele verden til at mindske risikoen for farlige bakterier, mener forskerne.

29. maj 2017

Spørg Scientariet: Hvorfor ser vejen blank ud om sommeren?

En læser vil gerne vide, hvad der sker, når vejen ser blank ud i varmen. Er det et fatamorgana? Det svarer DMI på.

29. maj 2017 1

Kvanteeksperiment kan vise, om bevidsthed er hinsides fysikkens love

Som ung studerende for næsten 30 år siden fik britisk fysiker en skør tanke. Nu har han videreudviklet tanken og beskrevet et forslag til et konkret eksperiment, der kan vise om bevidsthed adlyder kvantemekanikkens love.

29. maj 2017 11

Techtopia #2: Robotten er bare et stykke værktøj

PODCAST: Vi taler med det tyske firma Franka, der laver robotter, som skal arbejde sammen med mennesker frem for at erstatte os. Og vi møder det israelske firma Beamr, der arbejder med videokomprimering Vært: Henrik Føhns.

29. maj 2017 1

Mindre luftforurening i USA vil gavne landbruget i Afrika

Det har stor betydning for mennesker tusindvis af kilometer væk, hvis USA reducerer svovludledningen, fordi det øger regnmængden, fastslår amerikanske forskere.

29. maj 2017 2

Ny opgørelse: København sakker bagud på internethastigheder

Version2 Der er store regionale forskelle på internethastigheder i Danmark.

29. maj 2017

Aktindsigt: 1,9 mio. kr. for konsulentbistand til 'simpel' business case til Sundhedsplatformen

Version2 Konsulenthuset Oleto står bag de kritiserede kortlægninger af kliniske processer samt business case for Sundhedsplatformen.

29. maj 2017

Sådan skal verdens frøbank beskyttes mod klimaforandringer

Håbet er, at drængrøfter og vandtætte vægge vil overkomme udfordringerne.

29. maj 2017

Ekstra lag af tektoniske plader fundet i Jordens indre

Opdagelsen kan forklare en lang række dybe og store jordskælv i Stillehavet. Og så er hidtil ukendte oceaner dukket op.

29. maj 2017 1

Ugens job: Masser ingeniørjob - Vær med til at udvikle fremtidens satellitter, beton eller elnet?

Jobfinder På dagens liste finder du stillingsopslag fra blandt andet Danfoss, Teknologisk Institut, Energinet og MT Højgaard. Tjek, om der er et job for dig.

29. maj 2017

Sikkerhedsforsker blev ramt af pacemaker med it-fejl på vej op ad trapperne

Version2 En norsk sikkerhedsforsker besluttede sig for at finde ud af, hvad der faktisk foregår i hendes bug-ramte pacemaker.

29. maj 2017

Grundfos satser på it-talenter: Cloudløsninger og IoT er fremtiden i pumpebranchen

Jobfinder I Bjerringbro er Danmarks store pumpeproducent ved at indstille sig på mødet med rekrutteringsmuren. For der bliver hård kamp om morgendagens digitale talenter, når konkurrenterne hedder Facebook, Google og Apple.

29. maj 2017

Regeringens kæmpebesparelse på biltrafik er fuld af huller

Den danske stat indkasserer ifølge Transportministeriet 1,77 kroner pr. kilometer for hver eneste trafikant, der dropper toget til fordel for bilen. Men ministeriets beregning holder ikke, siger eksperter.

29. maj 2017 45

Redeflyver fra den fynske robotrugekasse har global appetit

Nordbo Systems er et produkt af Odenses robotmiljø og på vej ud i verden med en deltarobot med integreret visionsystem baseret på en laserskanner. De første systemer er netop solgt til Norge, og Kina er i kikkerten.

28. maj 2017 2

Årets tre bedste videnskabsvisualiseringer

Fra sindrige 3D-afbildninger til god gammeldags tavleskrift. Her er nogle af årets bedste visualiseringer af data og sammenhænge.

28. maj 2017 1

Ung lidar-troldmand lover 40 gange kraftigere sensorer

Kapløbet om at levere de billige, bittesmå sensorer, der lader selvkørende biler se deres omgivelser, spidser til, idet en 22-årig amerikaner bebuder at lave en lidar, hvis kvalitet overskygger alle konkurrenternes.

28. maj 2017 10

Spørg Scientariet: Hvorfor dufter mine blomster stærkere i mørke?

En læser undrer sig over buketten af kaprifolier i stuen, som dufter kraftigere, når lyset er slukket. Chefgartner i den britiske gartnersammenslutning, RHS, svarer.

28. maj 2017 4

Greenwashing? Bioplast kan ikke altid nedbrydes i naturen

DTU-studerende vil udvikle et nyt miljømærke, så forbrugerne kan se, om et produkt reelt er komposterbart eller bionedbrydeligt. Det kan også gavne markedsføringen af Carlsbergs kommende ’grønne’ ølflaske af papir.

27. maj 2017 3

Kilogramloddet er klar til at blive pensioneret

Måleeksperter i flere forskellige lande er nu tæt på alle at kunne bestemme Plancks konstant med samme høje præcision. Det er forudsætningen for, at man kan redefinere enheden kilogram og dermed sende normalkilogramloddet i Paris på pension.

27. maj 2017 8