close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Seneste nyheder

Svensk by trækker stikket: Bliver fri fra nationalt elnet

Ved centralt at styre fordelingen af el i en lille svensk landsby, er den gjort uafhængig af det nationale elnet. Den drives udelukkende af energi fra nærliggende vindmøller og solceller.

18. okt 2017 7

Miljøstyrelse: Vindmølleregler på kant med EU-lov gælder stadig

Miljøstyrelsen skal nu vurdere om den danske bekendtgørelse om vindmøllestøj er lovlig eller ej. Indtil videre kalder styrelsen den et "grænsetilfælde", men fortsætter med at bruge den.

18. okt 2017

GSM-frekvens får comeback: Overvåger farende svin

Danske iværksættere arbejder på en algoritme, der kan reducere dødeligheden blandt pattegrise.

18. okt 2017 2

Afløseren til NemID har et budget på 900 millioner kroner

Version2 Digitaliseringsstyrelsen løfter nu sløret for budget og ambitioner for fremtidens NemID, kaldet MitID.

18. okt 2017

Robotten styres med Oculus Rift

Amerikanske forskere har udviklet et system, der giver brugeren mulighed for at styre en robot via et Oculus Rift-headset. Den slags teknologier kan være nøglen til at gøre robotter mere brugervenlige end i dag.

18. okt 2017 1

Børne-smartwatches kan let hackes

Version2 Det norske forbrugerråd advarer om, at en række smartwatches, der er designet til børn, har sikkerhedshuller, som gør dem sårbare for hackerangreb.

18. okt 2017

Rigsrevisionen skal kulegrave skandaleramte universitetsbyggerier

Syv ud af ti universitetsbyggerier, som er ledet af Bygningsstyrelsen, har sprængt budgetrammen - og universiteterne hænger på regningerne.

18. okt 2017 1

Stort behov for studerende og nyuddannede: Flere firmaer søger unge talenter

Jobfinder På månedens jobliste for ingeniør- og it-studerende samt nyuddannede jagter et bredt udvalg af virksomheder praktikanter, graduates, studentermedhjælpere og uprøvede, frisk udklækkede talenter.

18. okt 2017

Stiesdals flydende havmøllefundament får 9 mio. kroner til videreudvikling

Det flydende havmøllefundament TetraSpar, som er udviklet af opfinder og tidligere teknologichef fra Siemens Henrik Stiesdal, får nu støtte af EUDP til at videreudvikle konceptet.

18. okt 2017 2

Danmarks offentlige digitalisering fremhæves som skoleeksempel på tysk tv

Version2 I Tyskland er faxen stadig et gængs kommunikationsmiddel mellem borgere og det offentlige, mens det stort set er afskaffet herhjemme. Det er nu bemærket på den tyske kanal ARD 1.

18. okt 2017

Kampen mod madspild: Nu skal rodfrugter i varmtvandsbade med krydderolie

Aarhus Universitet tror, at holdbarheden øges ved at ændre vaskeprocessen for grøntsager.

18. okt 2017 4

Analyse: Rigsrevisionen bekræfter eksperternes advarsler om kampflyindkøb

Rigsrevisionens undersøgelse har afdækket de samme huller i beslutningsgrundlaget for Danmarks indkøb af nye kampfly, som Forsvarsministeriet blankt har afvist gennem det seneste år.

18. okt 2017 9

Region H-system er kun beskyttet af standardpasswordet 'vip123'

Version2 Brugere af et offentligt tilgængeligt system hos Region Hovedstaden blev anbefalet at beholde standardkodeord.

18. okt 2017

Regeringens muslingefarme kan være ny klima-bombe

Forskere i Sverige og Wales har målt, at kammuslinger i Østersøen udleder store mængder methan. Nu advarer de mod at tillade fiske- og muslingeopdræt uden at regne på klimaeffekten – hvilket ellers er, hvad den danske regering har planer om.

18. okt 2017 17

Fem tegn på, at din leder kører dig i sænk

Jobfinder Stress er blevet en trussel for mange menneskers hverdag, og årsagen kan ofte være dårlige ledere. Tidligere jagerpilot og foredragsholder for virksomheder leverer fem tegn på, at du er udsat for kritisabel ledelse.

18. okt 2017

Skovbrande i Portugal skyld i morgenens usædvanlige himmelfænomen

Tirsdagen startede mørkere og rødere end sædvanligt, fordi partikler fra skovbrande i Spanien og Portugal er blæst hertil med orkanen Ofelia.

17. okt 2017 16

Storebæltsbroens hemmelige rum får nye monorail-vogne

Højbroen over Storebælt blev 'født' med tre togvogne i bugen. De er nu ved at være udtjent, men det er sin sag at få dem ud igen – og ikke mindst at få nye vogne ind.

17. okt 2017 16

Den førerløse minibus Olli står bomstille i Vesthimmerland

Vesthimmerlands Kommune ville være først med førerløse køretøjer i Danmark, men ifølge borgmesteren gør ny forsøgslov det for dyrt at gennemføre projektet.

17. okt 2017 9

Miljøstyrelsens forsvar for nye regler om drikkevand bliver stemplet som politisk spin

Miljøstyrelsen udsendte i sidste uge en pressemeddelelse med et forsvar for de ændringer af drikkevandsbekendtgørelsen, som møder kritik i hele branchen. Men også selve pressemeddelelsen får nu kritik.

17. okt 2017

Efter 80 afhøringer opgiver svensk politi at straffe skandale-kirurg

Efter en omfattende efterforskning dropper svensk politi sigtelserne mod en italiensk kirurg, som uden videnskabelig dokumentation indopererede kunstige luftrør på patienter, som døde af det.

17. okt 2017

Uber giver mere trængsel i amerikanske byer

App-baserede taxitjenester ændrer transportmønstrene i amerikanske storbyer, viser nyt studie. Beboerne bruger busser og letbaner mindre, og trafikmængden vokser.

17. okt 2017

Lukket klub med over 3.000 forskere hemmeligholdt analyser af stjerne-sammenstød

Forskere verden over, der stod bag observationer og analyser af det første registrerede neutronstjernesammenstød, var bundet til hemmelighed af en streng håndfæstning,

17. okt 2017 9

Ingen har søgt om at sende selvkørende biler ud på de danske veje

Vejdirektoratet har ikke modtaget ansøgninger om forsøgsordninger med selvkørende køretøjer, selv om flere har kritiseret myndighederne for at være for langsomme om komme med på vognen.

17. okt 2017 4

Blinkende wifi-alternativ giver samme lyskvalitet som andre LED-kilder

Det har ingen betydning for hverken lysets farve, strømforbruget eller varmeudviklingen, at en LED indgår i et netværk til datatransmission.

17. okt 2017 4

Forsvaret får skarp kritik for tavshed om mistænkt, russisk antivirus

Version2 Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste, har ingen kommentarer til, hvordan danskerne skal forholde sig russiske Kasperskys antivirussoftware, som er forbudt på amerikanske myndigheders computere. Det er et samfundsproblem, mener kritiker.

17. okt 2017

Tysk rapport: Robotter stjæler ikke nødvendigvis job – men de æder af lønnen

Robotter har ikke fået tysk arbejdsløshed til at stige, selv om de har stjålet en kvart million industrijob. Men det giver lavere løn at arbejde ved siden af robotter på fabriksgulvet.

17. okt 2017 4

Åbent Region H-dokumentsystem gav adgang til læge-konto hos sædbank

Version2 Oplysninger lækket via et dokumenthåndteringssystem hos Region Hovedstaden har gjort det muligt at logge ind på sædbanks hjemmeside som læge.

17. okt 2017

Sådan har Forsvarsministeriet tryllet med tallene bag kampflyindkøbet

For at kunne trække to streger under behovet for 27 nye kampfly har ministeriet lagt en række antagelser ind i sine beregninger, som ifølge Rigsrevisionen ikke er tilstrækkeligt underbygget. Ingeniøren har set nærmere på, hvor Rigsrevisionen har fundet huller.

17. okt 2017 17

Seks overbevisende spørgsmål, der imponerer til jobsamtalen

Jobfinder For at maksimere dine jobchancer skal du fjerne enhver tvivl om din dedikation, faglighed eller sociale kompetencer. De spørgsmål du stiller under samtalen kan afgøre, hvad arbejdsgiver synes om dig.

17. okt 2017

Singapore indretter luftmotorveje for droner

For at forhindre transportdroner i at støde sammen eller ramme fugle, bygninger og mennesker har Singapore fået kortlagt hele byen i 3D og udpeget dronekorridorer mellem byens højhuse.

16. okt 2017