close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
close
Får du vores nyhedsbreve?expand_lessmail_outline
Nej tak

Seneste nyheder

Kan kold fusion vinde anerkendelse under sit nye navn, LENR?

Store forventninger, bristede løfter, hemmelighedskræmmeri grænsende til paranoia, blind tiltro, tvivlsomme test og beskyldninger om svindel og bedrag. Alle er de forbundet med kold fusion og tanken om, at kernereaktioner ved lav temperatur er løsningen på verdens energiproblemer. Skepsis tilrådes, men hav gerne et håb.

22. mar 2018 4

Ny analyse: En tredjedel af varmeforbruget i danske boliger bør spares væk

Den billigeste vej til et fossiluafhængigt Danmark indebærer, at varmeforbruget i boliger skal være 31 procent lavere. Det viser ny analyse, der håber at råbe energipolitikerne op.

22. mar 2018 7

Minister bekræfter: Femerns miljøgodkendelse forsinkes

Femernforbindelsen bliver ikke miljøgodkendt af de tyske myndigheder i årets første halvdel, som man på dansk side ellers havde troet og håbet på. Godkendelsen vil senest komme ved årets udgang, fortæller den slesvig-holstenske transportminister til delstatsparlamentet

22. mar 2018 2

Energitilsynet politianmelder to energiselskaber for markedsmanipulation

På baggrund af en konkret mistanke til to markedsaktører om markedsmanipulation har Energitilsynet – højst usædvanligt – overgivet to sager til politimæssig efterforskning.

22. mar 2018 1

Vikingeskibsmuseet frygter vinden

De seneste års voldsomme stormfloder og kraftige vind har medført omfattende skader på det i forvejen skrøbelige Vikingeskibsmuseum. Bygningen bevæger sig mere end før, mener museet.

22. mar 2018 5

Medie: Tysk godkendelse af Femern-forbindelsen udskudt endnu en gang

De danske myndigheder har længe forventet, at myndighederne i Slesvig-Holsten ville godkende Femern-forbindelsen til sommer. Men ifølge mediet Finans, har bygherreorganisationen Femern A/S afleveret de nødvendige dokumenter så sent, at godkendelsen nu først forventes i slutningen af året. Femern afviser at have afleveret dokumenter for sent.

22. mar 2018 8

Nyt Kattegat-regnestykke bygger på misvisende tal

Den 58 milliarder kroner dyre broforbindelse over Kattegat kan tilbagebetales af bilisterne på 32 år, hvis prisen for at krydse Storebælt altså forbliver uændret. Men regeringen har i fire måneder vidst, at prisen falder med 25 procent om få år.

22. mar 2018 30

KL-rapport skamroser Cambridge Analytica

Version2 Kommunernes Landsforening roser de udskældte Cambridge Analytica i en rapport, der har kostet 730.000 skattekroner. Rapporten er i forvejen problematisk, da den på intet tidspunkt forholder sig til etik omkring dataindsamling eller -brug.

22. mar 2018

Partier mørklægger brug af Facebook-data om vælgere

Partierne på Christiansborg nægter at løfte sløret for, om de bruger omdiskuterede Facebook-data. Ifølge politiske konsulenter bruger alle danske partier ellers disse data til at påvirke vælgerne.

22. mar 2018 4

Lockout kan skade dansk rumfart mange år frem

Dele af DTU Space har bedt om at blive undtaget fra en konflikt i april, fordi det vil kunne ramme tre uhyre vigtige rumfartsmissioner og ødelægge instituttets gode kontakt med Nasa.

22. mar 2018 2

Video af Uber-ulykke rejser spørgsmål

Søndag blev en kvinde det første offer for selvkørende biler, men politiet sagde hurtigt, at bilens video viser, at ulykken havde været umulig at undgå. Nu har politiet frigivet videoen.

22. mar 2018 33

Ugens job: Denne uges Ingeniør-liste indeholder 58 nye jobmuligheder

Jobfinder På dagens liste finder du job fra Banedanmark, Københavns Kommune og Hvidovre Kommune. Find det rette job for dig.

22. mar 2018

Arbejdspres er hovedskurken bag stress

Halvdelen af alle højtuddannede på det danske arbejdsmarked føler sig stressede, viser ny AC-undersøgelse. Ansvaret skal flyttes fra den enkelte medarbejder til arbejdsgiverne, mener IDA.

22. mar 2018 1

Blå blok vil bygge Kattegat-broer uden tog: Bilisterne kan betale dem på 32 år

58 milliarder kroner vil det ifølge den første overslagsberegning fra Vejdirektoratet koste at bygge to broer på hhv. 19 og 20 km fra Røsnæs på Sjælland til Hov i Jylland samt ekstra motorveje over Samsø og til Kalundborg.

22. mar 2018 94

Dansk firma finder to nye sårbarheder i IBM Notes

Version2 I dag offentliggør det danske sikkerhedsfirma Improsec to nye sårbarheder i IBM Notes. Sårbarhederne gjorde det muligt at opnå fuld kontrol over maskinerne, der benyttede softwaren.

22. mar 2018

‘Arrogant’ sagde overlæge, da chef for Sundhedsplatformen fremlagde resultater

Version2 Dårlig stemning på Dansk IT’s konference om offentlig it, frembragt af overlæge fra region, der ikke er berørt af Epic-system.

22. mar 2018

Energinet: Vi har ikke et sikkert sted til it-beredskabsplaner

Den danske energisektor risikerer at blive mere sårbar end sikker, når Energinet kræver at få tilsendt komplette it-beredskabsplaner for 62 el- og gasselskaber. Sådan lyder kritikken fra Dansk Energi.

22. mar 2018

Norsk it-sikkerheds-razzia: Sniger sig ind i bygning og gemmer sig på wc

Version2 Tests af offentlige virksomheder i Norge afslørede alvorlige sårbarheder.

21. mar 2018

Replik: Det er godt at få dataetiske anbefalinger til erhvervslivet

21. mar 2018 2

Energidebat: Skal solceller have en langt større plads i energisystemet?

Vi har, som led i optakten til forhandlingerne om et nyt energiforlig, stillet to centrale aktører og de politiske partier spørgsmålet: Bør forliget arbejde frem mod de 15-20 procent solcellestrøm i energiforsyningen, som forskere finder optimalt for energisystemet?

21. mar 2018 38

3D-animation skal hjælpe soldater på øvelse

Big data kan flettes sammen med 3D-animation og Forsvarets laser-våben, når soldater skal på øvelse. Det lader Forsvaret integrere flere våben og køretøjer og lave dybere dataanalyse af øvelserne.

21. mar 2018

EU klar til at finansiere gratis wifi i 1.000 europæiske kommuner

Nu kan danske kommuner søge om midler til at etablere gratis wifi i form af internethotspots. EU står klar med knap 900 millioner kroner til etablering af nye gratis hotspots uden reklamer eller høst af personlige oplysninger.

21. mar 2018 5

DMI-strejke kan lamme lufthavnene

De danske lufthavne er afhængige af vejrdata fra DMI, så når meteorologerne strejker, betyder det reelt, at der ikke kan flyves til eller fra danske lufthavne.

21. mar 2018 7

Fire lag asfaltpap kan afgøre Vikingeskibsmuseets fremtid

Udgangen på en strid om tætheden af de fire lag asfaltpap, der udgør membranen under Vikingeskibsmuseet, kan blive afgørende for, om museet skal rives ned eller renoveres.

21. mar 2018 18

Røffel til Rejsekort fra Datatilsynet: Optog telefonsamtaler og nægtede udlevering

Version2 Optagelser af telefonsamtaler skal udleveres på forlangende, slår Datatilsynet fast.

21. mar 2018

USA mangler uran

Vedligehold af de amerikanske kernevåben kræver en konstant produktion af tritium, som foregår i reaktorer med lavt beriget uran, men USA mangler egne anlæg til at producere de nødvendige uranmængder.

21. mar 2018 20

Poul-Henning Kamp har ingen Facebook-profil: »Deres forretningsmodel er usympatisk«

Version2 Margrethe Vestager kan højst give Facebook et rap over nallerne, vurderer han.

21. mar 2018

Forskere: Plastpose-konklusion var for kæk

Det førte til megen diskussion, da Miljøstyrelsen meldte ud, at plastposer var markant bedre for miljøet end muleposer. Senere er der dog kommet mere frem i sagen.

21. mar 2018 12

Omstridt trivselsmåling: Nu kan eleverne deltage anonymt og på papir

Version2 Som en nødløsning kan eleverne udfylde besvarelsen anonymt via et papirskema.

21. mar 2018

Sensorjakke skal gøre enhver til robotprogrammør

Tysk start-up har udviklet en jakke spækket med sensorer og aktuatorer, der kan vise en industriel robot, hvilke bevægelser den skal udføre. Teknologien skal nu testes af i praksis på Volkswagens demofabrik.

21. mar 2018