Seneste nyheder

Danske containerbyggere kan få gennembrud i Sverige

Over de næste to år skal der opføres 700-900 midlertidige containerboliger i Gøteborg. Danske virksomheder er involveret i 2/3 af projektet. Herhjemme står lovgivningen stadig i vejen.

21. okt 2016 1

Her er fem pressede europæiske rumchefer – og deres fem plager

Europas rumfartsorganisation fastholder, at ExoMars-missionen er en succes, selvom ingen aner, hvad der er sket med landingsmodulet Schiaparelli. Men det positive PR-spin er ikke uden mislyde.

21. okt 2016 3

Europæiske meteorologer lover pålidelig vejrudsigt to uger frem i tiden fra 2025

Større computere og bedre modeller, der inddrager verdenshavene, er nøglen til at lave forudsigelser af vejret, der rækker ud over en uge.

21. okt 2016

CBS-lektor i ny bog: Flyt strategien fra de bonede gulve ud til kunderne

Jobfinder Virksomhedens strategier skal være i øjenhøjde med kunderne. På den måde kan strategien afspejle de selv­ledende medarbejderes handlinger og prioriteringer, lyder rådet fra CBS-lektor, der også er selvstændig konsulent og forfatter.

21. okt 2016

Supercomputer skal beskytte atomkraftværker mod kæmpestimer af vandmænd

Version2 Ved at tage hensyn til både hydrodynamik og vandmænds biologi håber britiske forskere, at supercomputere kan udregne, hvornår stimer af gobler nærmer sig atomkraftværkernes kølesystemer.

21. okt 2016

Du risikerer et spærret periodekort, hvis du tanker det op som et rejsekort

Version2 Foreløbig risikerer pendlere med et helt nyt periode med rejsekort-teknologi, at kortet bliver spærret, hvis de forsøger at tanke penge på det. Movia erkender, at det er uhensigtsmæssigt.

21. okt 2016

Havarikomissionen: Usædvanligt med brand i IC3-tog

Det hører til sjældenhederne, at der opstår åben brand i IC3-tog, som det skete torsdag på Odense Banegård.

21. okt 2016 5

Danske kommuner bombarderet med cyberangreb i 2016

Version2 2016 har været det hårdeste år for de danske kommuner, når det kommer til cyberangreb. Ni ud af ti kommuner har oplevet angreb - overraskende at det ikke er 100 procent, mener sikkerhedsekspert.

21. okt 2016

Gamle altaners bæreevne ruster væk bag betonlaget

Manglende beskyttelse og sårbare konstruktioner fører til rust og svækket bæreevne i altaner. Og selv slem korrosion kan være skjult.

21. okt 2016

FLSmidth-teknologi propper mere affald i Kinas cementovne

Et nyt partnerskab mellem FLS og en førende kinesisk cement-virksomhed skal udbrede en særlig forbrændingsteknologi, der gør det muligt at fyre med store mængder affald i cementproduktionen.

21. okt 2016 1

Fintech kommer væltende: »En fundamental ændring af banksektoren, som vi slet ikke fatter effekterne af«

Version2 Finanssektorens bankmastodonter står til at miste tæt på en tredjedel af forretningen til fremadstormende it-startups.

21. okt 2016

Ingeniør Jette Grønkjær Pedersen kan kun bruge tre fingre: »At komme på arbejde betød alt«

Jobfinder En fejloperation lammede ingeniør Jette Grønkjær Pedersen, som kun kan bruge tre fingre. Alligevel er hun nu med hjælper tilbage på jobbet i Niras ti timer om ugen.

21. okt 2016

20 års hemmeligheder og 50 TB data stjålet af tidligere konsulent for NSA

Version2 Harold Martin, der er tidligere konsulent for NSA, havde 50 TB information fra den amerikanske efterretningstjeneste liggende på sit hjemmekontor. Efterforskere har fundet informationerne helt tilbage fra 1996, herunder top hemmelige dokumenter.

21. okt 2016

Amnesty-undersøgelse: Facebook og Apple beskytter brugernes data bedst

Version2 På listen over de bedste og værste databeskyttere ligger i Facebook og Apple i top som de bedste. I den anden ende ligger Snapchat og Microsoft, viser kortlægning fra menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

21. okt 2016

Leder: Hvem tøjler de energislugende monstre i vores forhave ?

21. okt 2016 18

Gamle altaner med skjulte fejl risikerer at kollapse under ejerne

Tusindvis af altaner kan gemme på livsfarlige svagheder. Fagfolk opfordrer til eftersyn af altanerne og oplysning af de intetanende bygningsejere.

21. okt 2016

Om ESA, kunsten at erkende sine fejl og konspirationsteoretikere

20. okt 2016 12

Google og Johnson & Johnson udvikler intelligent operationsrobot

Kirurger kan se frem til at få hjælp fra en ny generation af robotter, som ikke blot styrer skalpellen, men også bidrager til lægelige vurderinger.

20. okt 2016

Video: Tesla viser ny autopilot i aktion

Tesla er gået i gang med at udstyre sine biler med en hardwarepakke, der skal gøre dem i stand til at køre selv.

20. okt 2016 20

Silicon Valley-chefer biohacker sig selv

En gruppe entreprenører og direktører i den amerikanske teknologis mekka forsøger med en uvidenskabelig test at bevise, at de på tre måneder kan biohacke sig selv til at yde mere og bedre.

20. okt 2016

Fem grunde til, at NU er et godt tidspunkt at finde dit nye job

Jobfinder I fjerde kvartal er der mange ledige stillinger, og du kan komme til at ligge øverst i bunken til januar, når nyuddannede oversvømmer jobmarkedet.

20. okt 2016

DTU-tejner forhindrer sæler i at skambide torsk

DTU har udviklet en torske-tejne, som forhindrer sæler i at spise torskene og samtidig er skånsom for havmiljøet.

20. okt 2016 1

Rumfartsorganisation fryder sig trods mistet kontakt til landingsmodul

Schiaparelli-modulet kiksede sin planlagte landing i det røde støv på Mars, muligvis på grund af fejl i faldskærmen. Europas rumfartsorganisation fastholder, at Mars-missionen er en succes.

20. okt 2016 6

Dieselskandalen får bilproducenter til at skrotte de små motorer

Renault, General Motors og VW dropper de mindste motorer, fordi de ikke kan klare de nye og mere realistiske testkrav. De små dieselmotorer udleder for meget NOx, og for benzinmotorerne er partikler problemet.

20. okt 2016 20

Man får ansvar, når der kun er få skuldre til at bære

Jobfinder Som ansat i en lille ingeniørvirksomhed har Kasper Fonnesbæk oplevet at få ansvar for egne opgaver fra dag ét.

20. okt 2016

Fandt sin danske webshop på hackerliste: »Jeg tænkte jo bare, at det var noget lort«

Version2 Gastroudstyr.dk var indtil fornyligt på en liste over butiks-domæner, der via ondsindet software tapper kunders betalingskort.

20. okt 2016

Søjler af røg: IC3-tog i lys lue i Odense

En motorbrand er opstået i et intercitytog på Odense Banegård. Ilden er slukket, og passagererne er evakueret, lyder det fra Fyns Politi.

20. okt 2016 2

ESA frygter, at Mars-lander er havareret

Onsdag eftermiddag dansk tid landede modulet Schiaparelli på Mars, men har ikke givet tegn på overlevelse. Følg med i pressemødet kl. 10.

20. okt 2016 7

Softwarefejl tillod hackere at køre videre på svindel-rejsekort

Version2 Softwarefejl hos Rejsekort A/S betød, at svindlere kunne fortsætte i flere måneder med at køre på hackede rejsekort, uden det blev opdaget, viser vidneafhørning i retssag.

20. okt 2016

Det store ubesvarede spørgsmål: Hvornår er krigsrobotter autonome?

Imens et hastigt voksende antal stadig mere sofistikerede robotter melder sig ved fronten, intensiveres advarslerne mod at overlade beslutninger om militær magt til maskiner. Men uklarheder om definitionen på autonome våben forvrænger debatten.

20. okt 2016 1