close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Seneste nyheder

»Den største sundhedsrisiko bliver informations-overload«

STEMMER OM FREMTIDEN: Frem mod 2030 vil nye teknologier radikalt ændre sundhedssystemet, spår læge, forfatter og innova­tionschef Imran Rashid. Fordelene bliver bedre forebyggelse og færre sygdomme – bagsiden vil være mentale problemer som følge af stigende datamængder.

23. sep 2017 2

Virtual reality er stadig mere virtuel end virkelighed – men gennembruddet er på vej

Selv om 2016 ikke indfriede alles drømme om virtual reality, breder teknologien sig i flere sektorer.

23. sep 2017

Et af turbulensens mysterier er opklaret

Ifølge en anekdote mente Werner Heisenberg, at selv ikke gud kunne forklare turbulens – men nu er det præcist vist, hvordan energien spredes fra store strømhvirvler til mindre og mindre strømhvirvler.

23. sep 2017 3

Spørg Scientariet: Hvorfor er sikkerheden på betalingskort så ringe?

En læser har fået misbrugt sit betalingskort og undrer sig over, hvorfor det er så nemt at gøre. Det svarer Nets på.

23. sep 2017 8

Virtual reality er kunstens nye medie

SERIE: En lang række førende kunstnere har taget VR til sig. I dag åbner udstillingen ‘CC:LAB . Virtual Reality’ på Copenhagen Contemporary på Papirøen i København. Ingeniøren var en af de første til at prøve det danskproducerede VR-kunstværk Anthropia.

22. sep 2017

23 millioner landmænd protesterer over patenter på planter

Nye retningslinjer fra den europæiske patentmyndighed EPO strider stadig imod reglen om, at man ikke kan patentere naturen, siger de store europæiske landbrugsorganisationer og Noah.

22. sep 2017 2

Ophavsmænd forsvarer kritiseret mikroplastmåling

Flere eksperter har sået tvivl om de opsigtsvækkende resultater, der tidligere på ugen fandt mikroplast i dansk drikkevand. Nu svarer CPHbusiness Laboratorie og Miljø, som stod bag prøverne på kritikken.

22. sep 2017

Forbudt ukrudtsmiddel vendte hurtigt tilbage

Et nedbrydningsprodukt efter ukrudtsmidlet rimsulfuron blev op gennem nullerne fundet under danske forsøgsmarker og forbudt. Men siden 2013 har det igen været tilladt på dispensation – og forbruget er lige så højt som før forbuddet.

22. sep 2017 7

Bagsiden: Ølbog fra ‘Poltiken’

Ugens korrekturlæsning - vi er ikke de eneste, der har tabt et i!

22. sep 2017

Analyse: Chancen for miljørigtige bilafgifter blev (næsten) forpasset

Endnu en gang mislykkedes det trods et stort politisk flertal at omlægge de danske bilskatter, så de udelukkende prioriterer sikkerhed og miljø.

22. sep 2017 40

Jordvarme-anlæg skal levere fjernvarme til nybyggere ved Kolding

Nybyggere i Vester Nebel kan blive nogle af de første i landet til at få fjernvarme fra et jordvarmeanlæg, når Trefor Varme i Kolding vil etablere et helt nyt fjernvarmenet til 40-45 huse i en ny udstykning.

22. sep 2017 17

Ugens it-job: Beskyt Danmarks største samling af følsom data eller optimer sikkerheden hos landets største energiselskab?

Jobfinder På dagens liste jagter Skat, Dong, Netcompany, Forsvaret og BEC it-professionelle. Find det rette job for dig.

22. sep 2017

DSB atter ramt af omfattende nedbrud: Vi har et netværksproblem

Version2 DSB's billetsystemer er nede som følge af et 'netværksproblem'.

22. sep 2017

Fremtidens delebil er en se-lige-mig-bil

Den selvkørende konceptbil Smart Vision EQ ForTwo er udelukkende udviklet som delebil og har hverken rat eller pedaler. Til gengæld har den flere udvendige skærme, der gør det muligt at kommunikere med omverdenen og personliggøre dens look.

22. sep 2017

Sprøjtegift får dispensation, hvis manuelt arbejde er for svært

Hvis landmænd vil have dispensation, er det tilstrækkeligt, at der ikke er noget kemisk alternativ til sprøjtemidler, der ikke er godkendt. Miljøstyrelsen understreger dog, at der ikke er risiko for mennesker eller miljø.

22. sep 2017 5

Politiet opgiver sigtelse i sagen om nytårets YouSee-nedbrud

Version2 Københavns Politi har i dag opgivet sigtelsen mod den person, der blev anholdt i januar og sigtet for at stå bag enormt YouSee-nedbrud nytårsaften.

Her er listen over pesticid-dispensationerne

Miljøstyrelsen har i år givet dispensation til anvendelse af 14 pesticider, som ikke er godkendt. Se dem her.

22. sep 2017

Stel på københavnsk bycykel brækkede midt over

En københavnsk bycykelbruger endte på skadestuen, efter at stellet på cyklen pludseligt og uden nogen ydre årsag knækkede. By- og Pendlercykel Fonden har efterfølgende tjekket alle cykler af samme årgang uden at finde tegn på lignende fejl.

22. sep 2017 19

DTU vil have mere kapacitet på national supercomputer til biovidenskab

Version2 Bio-supercomputeren Computerome 2.0 er hovedpersonen i forhåndsmeddelelse om udbud.

22. sep 2017

Amerikansk panik over udbredt russisk AV-software - dansk cybermyndighed tavs

Version2 I USA er produkter fra Kaspersky Lab under kritik for at udgøre en sikkerhedsrisiko i den offentlige sektor, herhjemme forholder Center for Cybersikkerhed sig tavst.

22. sep 2017

Leder: Atomskrot – gør nu affaldet til en folkelig vindersag

22. sep 2017 4

Ung elektronikingeniør udvikler cykler til rumstationer

Jobfinder Der kan være mange veje at gå, når man som studerende vil have praktisk erfaring i en virksomhed. For Jesper Birch Carlsen blev det til flere års parløb med Danish Aerospace Company, da han udviklede en ny motionscykel til ISS.

22. sep 2017

Landmænd får dispensationer på stribe til forbudte pesticider

Danske landmænd har alene i år fået dispensation til at benytte 14 pesticider, som enten er blevet forbudt eller aldrig er godkendt. Vandværker og professorer er forundrede, og oppositionen indkalder nu til samråd.

22. sep 2017 21

Er katte flydende? Hvorfor spilder vi mindre kaffe, når vi går baglæns? Videnskaben har svaret

De årlige hæderspriser til spøjs forskning fra videnskabens overdrev er uddelt. Det er ikke uinteressant – men konceptet synes at være ved at stivne og trænger til at blive rusket op.

21. sep 2017 5

Enkel og effektiv griber har godt fat i markedet

On Robot følger trenden for robot-virksomheder fra Odense: Robotter skal være samarbejdende, billige og nemme at installere.

21. sep 2017

Enzymer klipper hul i biofilmen, så bakterierne kan udryddes

Indkapslede bakterier som f.eks. listeria er et stort problem i fødevareindustrien. En ny rensemetode baseret på enzymer kan få bugt med de farlige bakterier.

21. sep 2017 3

Seniorforsker: Mest ansvarligt at vente med deponering af dansk atomaffald

Modsat global opvarmning er deponering af atomaffaldet noget, vi med fordel kan vente med at tage beslutning om. Der er for meget, vi endnu ikke ved.

21. sep 2017 14

Bill Gates beklager ctrl+alt+delete kommandoen

Version2 Hvis Microsoft-milliardæren Bill Gates kunne lave én ting om, så ville han lave ctrl+alt+delete-kommandoen om til én enkelt knap, såsom det eksempelvis er på Apple-computere i forbindelse med login

21. sep 2017

Sådan tjekker du, hvilke apps der ikke vil fungere efter iOS 11-opdateringen

Version2 32 bit-apps understøttes nu slet ikke.

21. sep 2017

Sol og vind kan nu køre elsystemet alene – i hvert fald om sommeren

Nye analyse viser, at centrale kraftværker ikke længere er nødvendige for at holde nettet på benene, når der opstår en fejl.

21. sep 2017 87