Seneste nyheder

Sluser skal holde havvand ude af byerne

Vejle og Aarhus har dem. Kerteminde får snart en, og flere byer følger sandsynligvis efter. Sluser bliver en del af beskyttelsen mod havet flere steder i Danmark, forudsiger rådgiver.

29. mar 2017

Siemens førerposition på Top 10-listen over fleste ledige job er truet

Jobfinder Der er over 367 slået op på Jobfinder.dk, og Siemens topper atter listen med flest jobopslag. Men virksomhedens førerposition er stærkt truet. Se hvem, der sniger sig op bagfra

29. mar 2017

Weibel fik Andreas på radaren ved DSE-messen

Jobfinder Et år efter dimissionen er 26-årige civilingeniør Andreas Kastoft dybt engageret i at udvikle udstyr, der gør Nasas og ESA’s radarudstyr mere præcist.

29. mar 2017

Lego-spils sparekneb presser diskpladsen på ny Nintendo-konsol

Version2 Det er dyrt at producere store spil til Nintendo Switch.

28. mar 2017

Spørg Scientariet: Kan man bruge grønne kartofler som læggekartofler?

Vores læser vil gerne vide, om grønne kartofler kan bruges som læggekartofler, når de nu ikke så godt kan spises. Det svarer professor fra Aalborg Universitet på.

28. mar 2017 2

Nasa vil træne astronauter med virtual reality

VR-teknologi skal hjælpe træningen af ISS’ astronauter. Sideløbende arbejdes der på en mere simpel variant, der bliver frigivet til offentligheden, som måske vil inspirere unge astronautspirer.

28. mar 2017

Kæmpe sikkerhedsopdatering af intelligente elmålere: »Nu får hackerne det langt sværere«

Version2 Emil Gurevitch hackede sig som DTU-studerende igennem sin elmåler, nu er han fastansat hos offeret og bekæmper ransomware og terrortrusler

28. mar 2017

Europa vil give omstridt patent på gensaks til ‘konkurrenten’

Mens to amerikanske forskergrupper kæmper om patentrettighederne til genredigeringsværktøjet Crispr, har Europas patentkontor besluttet, hvem der får retten til at opkræve licens for brugen af metoden i Europa.

28. mar 2017 1

Forskere finder over 100 gener der er vigtige for hukommelsen

Stift bekendtskab med et nyt og hastigt voksende forskningsfelt: 'Imaging genetics’, der forbinder kognitiv neurovidenskab med genetik.

28. mar 2017

Papiret væk fra produktionen: Maskinfabrik gik 100 procent digital

Maskinfabrik i Tønder brugte 1,5 millioner kroner på at digitalisere produktionen. Det giver 10 gigabyte data hver dag. Men også indsigt i, at pengene tjenes andre steder, end man ellers har troet.

28. mar 2017 1

Robot skyder lakselus med laser

En norsk robot kan genkende laksedræbende havlus og skyder parasitten med laser, men reflekterer strålen mod fiskens skæl.

28. mar 2017 7

55.117 kameraer tjekker din hastighed

Hvis nye stærekasser skal erstatte fotovogne til hastighedsovervågning, kommer Danmark med i klubben af lande med automatisk hastighedskontrol.

28. mar 2017 16

Intels lynhurtige 3D-storage er på vej til din bærbare

Version2 Det er gået hurtigere end forventet med at få den nye lagerserie så langt ned i pris, at den er velegnet til forbrugermarkedet.

28. mar 2017

Forældre: Youtubes algoritmer fjerner ikke upassende indhold til børn

Version2 Ikke alt er, hvad det udgiver sig for at være på internettet. Heller ikke på Youtube.

28. mar 2017

Samsung vil gensælge brandfarlige telefoner

Samsung har indsamlet 97 procent af Galaxy Note 7-telefonerne, og nu skal de genbruges eller gensælges.

28. mar 2017 4

Ny analyse: Danmark halter efter udlandet i biotek-kapløbet

Staten, universiteter og de store aktører inden for life science skal samarbejde bedre, hvis Danmark skal bevare sin plads blandt de bedste inden for lægemidler, fastslår rapport.

28. mar 2017

Infrarødt internet på vej med svimlende hastigheder

Med hastigheder på over 40 Gbps lover en ny type lysbaseret wifi en helt ny type trådløs forbindelse.

28. mar 2017 19

De vellønnede ingeniører bor i Nordsjælland - og derefter kommer...

Jobfinder Privatansatte ingeniører i Nordsjælland topper lønstatistikken, mens fynboerne ligger i bunden. Og så er det ikke i Vestjylland, man skal blive gammel, hvis man vil være rig. Generelt ser det nu godt ud for alle, mener IDA

28. mar 2017

Netværk skal grundlægges tidligt: Tag til jobmesse allerede på 1. semester

Jobfinder Rasmus Goosmann, der er formand for DSE Messe Lyngby, anbefaler studerende på både første og sidste år at bruge messen til at skabe gode netværk til et senere arbejdsliv.

28. mar 2017

It-udvikler tapper nemt ca. 4.000 mailadresser fra LinkedIn

Version2 En dansk frontend-udvikler har begået et lille Javascript for at demonstrere, hvor let det er at høste mail-adresser fra kommentarer på LinkedIn.

28. mar 2017

Niels Bohr Bygningen bliver mindst 160 mio. kr. dyrere end planlagt

Bygningsstyrelsen har fyret entreprenøren, der skulle lave vvs og ventilation i den 1,6 mia. kr. dyre Niels Bohr-bygning. Styrelsen forventer nu, at byggeriet bliver mindst 160 mio. kr. dyrere end planlagt. Københavns Universitet kommer til at betale regningen.

28. mar 2017 10

Ny rapport anbefaler: Begræns ekstern censur til en enkelt eksamen

Både DI og talsmanden for de 2.800 ingeniørcensorer frygter, at det vil forringe uddannelserne og betyde, at universiteterne lukker sig om sig selv, hvis uddannelses- og forskningsminister Søren Pind lytter til anbefalingerne fra regeringens censorudvalg.

27. mar 2017 7

Se Zoos nye pandaanlæg

I 2018 flytter to kinesiske pandaer til Danmark. Se tegningerne af det nye pandaanlæg, som er udarbejdet i samarbejde mellem Zoologisk Have, BIG Architects og Schønherr Landskabsarkitekter.

27. mar 2017 2

Zoo gør klar til pandaer med anlæg til 150 millioner

I 2018 flytter to pandaer fra Kina til Zoologisk Have i København. Nu kan du se tegningerne af det anlæg, der bliver pandaernes nye hjem.

27. mar 2017 12

Britiske forskere kan masseproducere kunstigt blod

Opdagelsen skal især hjælpe mennesker med meget sjældne blodtyper, som det kan være svært at skaffe donorblod nok til.

27. mar 2017

Glem ikke dimittenderne i kampen om talenterne

Jobfinder Virksomhederne skal blive bedre til at gafle de studerende tidligt på studiet og lave karriereplaner for dem, så de kan se sig selv i virksomheden, mener konsulent

27. mar 2017

Skandale ved renovering af det norske storting: Byggeteknisk udredning eksisterer slet ikke

Ombygningen og renoveringen af Stortinget i Oslo er et skandaleprojekt baseret på ‘en større byggeteknisk udredning’. Problemet er bare, at den aldrig har fundet sted.

27. mar 2017

Nordsøaftale: Politikere i jobrus - men tallet er det rene gætværk

Politikere landet over er begejstrede over de tusindvis af job, der vil følge med Nordsøaftalen. Men hverken Finansministeriet eller Mærsk vil give bud på antallet af nye arbejdspladser.

27. mar 2017 7

Internetopkoblet Miele opvaskemaskine sårbar for hacking

Version2 Intelligente hårde hvidevarer åbner for et væld af nye sikkerhedsproblemer. Tag for eksempel Mieles professionelle opvaskemaskiner.

27. mar 2017

Amerikansk professor: Trumps åndsfælle er ingeniør

Sarkastisk blogger: Som forskerforagter og infrastrukturjunkie bør Donald Trump udpege en ingeniør som sin videnskabelige rådgiver. For sådan en får tingene gjort og praler ikke.

27. mar 2017