Seneste nyheder

Han sagsøgte den amerikanske miljøstyrelses klimapolitik – nu sætter Trump ham til at lede den

Donald Trump har valgt en statsadvokat, der tvivler på videnskaben om klimaforandringer, til at stå i spidsen for den amerikanske miljøstyrelse.

8. dec 2016

FOTOS: Saturns mystiske, sekskantede jetstrøm

Rumsonden Cassini har taget billeder af Saturns hexagon - en jetstrøm på gasplanetens nordpol, som af ukendte årsager er sekskantet.

8. dec 2016

Anbefaling: Sådan integreres energisystemer på tværs af sektorer

Stigende mængder fluktuerende vind- og solenergi i det danske og nordeuropæiske energisystem kræver styrket samarbejde på tværs af sektorerne.

8. dec 2016

Konkurstrusler blandt gratis cloud-tjenester truer mindre virksomheder

Version2 Tusindvis af danske virksomheder anvender gratis cloudløsninger til tegninger, kontrakter og tidsplaner. Konkurs i cloudbranchen er en alvorlig trussel for deres forretning.

8. dec 2016

Kom en tur til Månen for 10.000 dollars

Om ti år skal det være lige så billigt at rejse til Månen og tilbage igen som en retur på første klasse over Atlanten i dag. Og raketten skal bygges af 3D-printet metal.

8. dec 2016 3

Lysterapi bremser Alzheimers hos mus

Blinkende lys med en frekvens på 40 hertz ser ud til at mindske det proteinkaos i hjernen, der er en del af sygdommen Alzheimers.

8. dec 2016 1

Fire enkle, men helt afgørende former for adfærd, der kan redde din jobsamtale - eller ødelægge den

Jobfinder Du bliver sjældent spurgt om din fysiske adfærd til en jobsamtale. Ikke desto mindre spiller den en afgørende rolle for om du får jobbet - her er fire simple råd, der kan styrke dine chancer

8. dec 2016

EU slår ned på syv lande: Hvorfor så I stort på diesel-svindlen?

EU-Kommissionen indleder en sag mod syv lande, herunder Tyskland og Storbritannien, for at have svigtet med kontrollen, da de typegodkendte nye dieselbiler. Bilerne forurener langt mere, end de er godkendt til.

8. dec 2016 7

Én fjernstyret bro kan blive til fire efter 2020

Hvis en fjernstyret bro over Roskilde Fjord bliver en succes, kan også tre nordjyske broer overgå til fjernbetjening.

8. dec 2016

Stort potentiale for genbrug i elnettet

Et projekt udarbejdet af elnetselskabet Radius viser, at der er et stort uudnyttet potentiale i at genbruge gamle komponenter. Det vurderes samtidig, at genbrugkulturen har en positiv effekt på medarbejderne, og giver et bedre samarbejde på tværs af afdelingerne.

8. dec 2016

Skandale vokser: Forsinkelse sender milliardgevinst til KMD

Version2 Flere systemer fra landets største it-selskab, KMD, er voldsomt forsinkede. Det giver selskabet en ekstraindtægt i milliardklassen, skriver TV2.

8. dec 2016

Inde eller på vej ud? Tjek din status i virksomheden

Jobfinder Fast arbejde bliver stadig løsere - her er ti tegn på, at den virksomhed, du arbejder for, fortsat har brug for dig - og ti tegn på, at du ikke indgår i fremtidsplanerne

8. dec 2016

Mastercard vil af med kortet og ind i dine gadgets

Den digitale tegnedreng: betaling med mobil, fingerring eller køleskab. Kampen om at sende penge på tværs af alle dimser er i gang.

8. dec 2016

Bankdata: Sådan fiksede vi problemet med negative renter i 40 år gamle systemer

Version2 Et lille fortegn kan gøre en stor forskel, når det er noget så centralt for bankerne som rentesatsen.

8. dec 2016

Julekalender: Find prisen på havmøllen og vind gavekort på 10.000 kroner

Vær med i Ingeniørens julekalender 2016. Hver dag med et nyt teknisk spørgsmål fra året, der gik. Hver dag med præmier.

8. dec 2016 2

Vedvarende energi fortsætter med at stige i USA

Næsten to tredjedele af al ny elkapacitet i USA kom i 2015 fra vedvarende energi. I Californien udgør solceller den største producent af vedvarende energi.

8. dec 2016 3

Seks måder, hvor du kan bryde reglerne og blive en bedre medarbejder

Jobfinder Harvard-professor advarer virksomheder mod at udvikle for stramme regelsæt og i stedet anspore deres ansatte til at bryde reglerne, for det giver gladere og mere engagerede medabejdere. Her er hendes seks bud på, hvordan reglerne kan brydes

8. dec 2016

Grundfos: At se ind i pumper med VR er som en digital fortælling

Industrivirksomheden Grundfos eksperimenterer med forskellige teknologier til virtual og augmented reality og har senest arbejdet med Microsofts Hololens.

7. dec 2016

Eldreven busrute i Sverige lades trådløst

Syd for Stockholm kører nu den første regulære eldrevne busrute i Norden. Opladningen foregår trådløst på den ti kilometer lange rute og vil være vigtig i fremtidens elektrificering af den offentlige transport.

7. dec 2016 20

VIDEO: Når vinteren rammer canadisk trafik

Vinteren er kommet til Montreal og således også det glatte føre. Men her kommer det bag på alt med fire hjul. Også sneploven.

7. dec 2016 12

Selvkørende biler skal fragte nye biler rundt

Fremover skal fragt af nye biler fra Nissan rundt på fabrikken foregå ved hjælp af selvkørende biler.

7. dec 2016 4

Alle fængsler drone-tjekkes efter indflyvning af sav og mobil

Efter at en fange i Nyborg fik leveret mobiltelefon og savklinge med en drone, skal alle danske fængsler nu gennemgås for at undgå drone-smugling.

7. dec 2016

Telesporing førte til lynanholdelse af gerningsmand bag politinedskydning

Version2 Da politiet kendte identiteten på den 26-årige mand, der er sigtet for at skyde en betjent foran politistationen i Albertslund, kunne han let spores via sine mobilabonnementer.

7. dec 2016

BMW låser biltyv inde med fjernlås

Med fjernlåsning lykkedes det bilfabrikanten BMW at låse en sovende biltyv inde, så politiet i ro og mag kunne anholde ham.

7. dec 2016 3

Ingeniørmangel afhjælpes ikke af stigende søgning til naturvidenskab

Jobfinder For første gang blev der sidste år på de danske universiteter uddannet flere bachelorer inden for natur og teknik end inden for humaniora. Men truslen om, at der i 2025 vil være en kæmpe mangel på naturvidenskabelige og tekniske kandidater er fortsat reel, lyder det fra IDA

7. dec 2016

Rømers måling af lysets hastighed fejres på Google over - næsten - hele kloden

Google markerer på sin startside 340-året for Ole Rømers artikel om lysets hastighed. Men i Tyskland vil de hellere fejre et lokomotiv.

7. dec 2016 7

Efter ni års kamp og syv miljøministre: Fiskere vandt kamp mod gaslager

Nu er der endegyldigt sat punktum i sagen om udvidelsen af gaslageret ved Limfjorden. 'Det har været en lang og ensom kamp,' lyder det fra græsrod.

7. dec 2016 8

Apple: Luft har ødelagt vores iPhone-batterier

Batterierne i nedbrudsramte iPhones har ifølge Apple været åbne for længe under produktionen, oplyser selskabet, som samtidig undersøger flere telefoner for mulige fejl.

7. dec 2016 1

Spørg Scientariet: Hvorfor spiller mine DAB-radioer forskudt?

En læser oplever, at hans to DAB+-radioer spiller forskudt og giver ekko. Hvorfor sker dette? Det svarer Center for Tele på.

7. dec 2016 5

Elev: Jeg blev tvunget til at bruge Facebook på mit gymnasium

Version2 På et gymnasium i Roskilde er eleverne tvunget til at anvende Facebook for at følge med i undervisningen. Det strider mod privacy-ideal hos flere elever.

7. dec 2016