close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Seneste nyheder

Spørg Scientariet: Hvorfor vender Månen altid den samme side til Jorden?

En læser undrer sig over, at Månen altid ser ens ud, når man kigger op. Kjartan Kinch fra NBI forklarer hvorfor.

23. jul 2017 1

Gekkoinspireret robotgriber skal opsamle rumskrot

Stanford-forskere udnytter øglers evne til forsigtigt at klæbe sig fast på ’umulige’ overflader.

23. jul 2017 8

Forskere finder det sted på bølgen, som alle surfere søger

En gruppe forskere har undersøgt bølgers accellerationer, og derigennem fundet det sted på bølgen, hvor surfere kan opnå den højest mulige fart.

23. jul 2017

Robotter blomstrer på fynsk gartneri

For at være konkurrencedygtig med hollandske gartnerier har Gartneriet PKM investeret over ti mio. kr. i et fuldautomatisk pakkeanlæg, der via robothåndtering og vision­inspektion kan pakke op til 50.000 blomster og planter i døgnet.

22. jul 2017

Kunstige 3D-printede horn kan næppe redde næsehornet

Biotekvirksomheder forsøger at udvikle kunstige horn, der skal gøre det mindre interessant at jage de udryddelsestruede næsehorn. Tvivlsom idé, mener forsker.

22. jul 2017 3

Spørg Scientariet: Hvorfor høster vi ikke mere energi fra spildvarme?

En læser undrer sig over, hvorfor vi ikke er bedre til at udnytte spildvarme fra biler, industriprocesser og husholdningsapparater. Specialist i Delta forklarer hvorfor.

22. jul 2017 23

International politiaktion lukker to dark web-sites

Version2 Et internationalt samarbejde mellem blandt andet det amerikanske justitsministerium, Europol og politiet i en række lande har ført til lukningen af to store markedspladser på det såkaldte dark web.

22. jul 2017

Russisk atom-ubåd passerede Storebæltsbroen og Langeland

Èn af verdens største atomdrevne ubåd er passeret gennem Storebælt, hvor det imponerende skib var synligt fra Storebæltsbroen og Nordlangeland.

21. jul 2017 37

Erhvervsliv kræver klare regler for kommunal bredbåndsstøtte

Tilbagetrukne udbud, mistænkelige dobbeltroller og usikkerhed for fiberselskaberne skal være fortid, mener brancheorganisationer, der efterlyser klare rammer for bredbåndsudbud.

21. jul 2017 3

Dine hår taler sammen – hvis ikke, kan du blive skaldet

Et amerikansk studie viser, at kroppens hårproduktion er koordineret gennem molekylær kommunikation. Derfor fører ‘miskommunikation’ til mindsket eller øget hårvækst.

21. jul 2017 3

Ugens it-job: Politiets Efterretningstjeneste, Bloom ApS og Danmarks Radio jagter nye talenter

Jobfinder Ugens liste indeholder spændende jobs for både nyuddannet og erfarne it-professionelle. Se listen her

21. jul 2017

Amerikansk investeringsbank er ude med fangarmene efter automationsingeniører

Robotter og maskinlæringsalgoritmer rykker ikke kun ind på fabriksgulvet. Også bankverdenen er ved at få øjnene op for mulighederne i avanceret robotteknologi og kunstig intelligens. Investeringsbanken Citigroup søger nu målrettet efter robot- og procesingeniører.

21. jul 2017

Telenor holder øje med »mærkeligt mønster« i kampen mod falske opkald

Version2 Telenor kan kun standse misbrug af falske afsendernumre på deres eget netværk. Politiet opfordrer til at ringe retur, hvis man oplever mistænkelige opkald.

Installatører: Ny varmepumpe-støtte favoriserer store virksomheder

En ny støtteordning giver midler til virksomheder, der sælger varmepumper på abonnement. Det holder i praksis de små installatører fra at søge, lyder det fra Tekniq. Dansk Energi er mere positive.

21. jul 2017

Videoer: Begrav dig i hundredvis af sjældne testflyvninger

Nasa er i færd med at uploade optagelser fra de sidste 60 år, spækket med landinger, take-off’s og spektakulære testflyvninger, der sommetider ikke gik helt som planlagt.

20. jul 2017 2

Betjente skal stoppe farlig udstødnings-fusk

Når vognmænd snyder med lastbilernes NOx-rensesystem og udleder langt flere farlige stoffer for at spare penge, bør politiet bøde kunne tilbageholde køretøjerne og udskrive væsentligt højere bøder, foreslår transportminister Ole Birk Olesen.

20. jul 2017 25

DONG Energys topchef: Her er mine 10 bedste karriereråd

Jobfinder Med gennemførelsen af Danmarkshistoriens største børsnotering sidste år kunne Dong Energys topchef, Henrik Poulsen, sætte endnu en stjerne på et guldrandet CV. Manden med kometkarrieren deler ud af sine bedste karriereråd.

20. jul 2017

Skærpet tilsyn med Mærsk efter ulovlig kemikalie-dumpning

Maersk Oil har skyllet 42 ton ikke-godkendte kemikalier i havet, så Miljøstyrelsen intensiverer nu tilsynet med selskabet.

20. jul 2017 15

Unikke havbundsdata følger i kølvandet på MH370-efterforskning

Det forsvundne fly MH370 er endnu ikke fundet, men efterforskningen har givet til hidtil ukendt indsigt i havbunden i Det Indiske Ocean. Australske forskere præsenterer nu de nye data.

20. jul 2017 1

Video: Når 'Iben' ikke er fra kundeservice

Version2 Det er uhyggeligt let at gennemføre opkald, så det ser ud som om, det sker via et andet nummer, end det reelt er tilfældet.

20. jul 2017

Enhver kan sende snyde-sms'er og lave falske opkald: »Dybt problematisk«

Version2 Det er legende let at ringe og sms'e på vegne af andre, uden modtageren har en chance for at se, at noget er galt.

El-lokomotiver forsinket: DSB-personale og passagerer må leve længere med diesel-oserne

DSB tør ikke presse leverandørerne til at bygge nye el-lokomotiver på 15 måneder. De skal bruge mindst 24, og derfor går der fire år, inden passagerer og personale slipper for de ultrafine partikler.

20. jul 2017 60

NotPetya-cyberangreb spøger stadig hos virksomheder – Mærsk er næsten klar

Version2 FedEx og Nuance Communications er blandt de virksomheder, som stadig har problemer i kølvandet på NotPetya-angrebet.

19. jul 2017

Daimlers dieselskandale fortsætter: Over 3 mio. europæiske biler kaldt til eftersyn

Efter myndighederne gennem flere måneder har undersøgt den tyske bilproducent for snyd med NOx, vil Daimler nu efterse emissions-teknologierne i over 3 mio. dieselbiler. Det er uklart om nogle af bilerne er danske.

19. jul 2017 11

Økologisk Råd: Danmark skader sit grønne omdømme med nej til ammoniakreduktioner

Mandag stemte Danmark imod revideringen af en FN-protokol, der forpligter Danmark til at mindske sine ammoniakudledninger. Det Økologiske Råd kalder det en pinlig, politisk markering.

19. jul 2017 17

Sydjylland lige nu: 41 jobs i 22 virksomheder

Jobfinder Det kan være den billige grænsehandel, der trækker, når man slår sig ned i det sydlige Jylland. Det kan også være de spændende job. Det sidste kan Jobfinder.dk levere.

19. jul 2017

Beeeepp…Sådan lyder elbiler i 2019

Medmindre EU-Parlamentet modsætter sig, skal alle elektriske køretøjer fra om to år udsende en alarm-lyd, når de kører 0-30 kilometer i timen.

19. jul 2017 57

Hovedparten af dit DNA er uden funktion

Mindst 75 procent af dit arvemateriale spiller ingen rolle, erklærer forskerne ud fra en nogenlunde simpel udregning af, hvordan vi skulle gøre brug af vores DNA, hvis alle molekylerne vitterligt skulle træde i funktion.

19. jul 2017 16

En måneds arbejde klaret på ti minutter med et script: Skal du sige det til din arbejdsgiver?

Version2 Det er én ting at blive erstattet af automatisering, men hvad gør man, når man selv har stået for automatiseringen?

19. jul 2017

Energiprognoser afslører: Vi har ikke hørt det sidste til danske datacentre

Ifølge Energinets fremskrivninger vil danske datacentre forbruge 3,6 terawatttimer el årligt i 2025. Det svarer til 20-25 datacentre på størrelse med dem, Apple forventer at have i drift i 2024.

19. jul 2017 79