Seneste nyheder

Teleselskabs webformular misbrugt til at bombardere Version2 med smæde-mails

Version2 Både 3 og Oister er igang med at opdatere deres hjemmesider efter en webformular er blevet brugt til at sende hundredvis af mails til Version2.

24. jan 2017

Sådan er det bare: Du skal betale 50 kroner for tvunget skift af rejsekort

Et rejsekort holder kun fem år, og når det udløber, skal du selv bestille og betale for et nyt. Det skal der ikke ændres på, fastslår selskabet bag, selv om Forbrugerrådet Tænk finder det urimeligt.

24. jan 2017 2

Forsvaret jagter ingeniører til deres kampfly og flådekanoner: Sådan bliver det dig

Jobfinder Ingeniører og it-folk fylder mere i Forsvaret, end de fleste tror. Derfor kan op til 60 ingeniører håbe på at få job i Forsvaret i 2017. Læs, hvordan din ansøgning bliver bearbejdet hos den offentlige institution

24. jan 2017

Film af plantestivelse gør robotten varmefølsom som en slange

Forskere har udviklet en biofilm af pektin, der giver robotter mulighed for at skelne temperaturvariationer på få millikelvin, på samme vis som slanger spotter deres bytte på afstand.

23. jan 2017

Norsk projektleder: Vi bygger verdens sikreste tunnel

Nye tunnelkrav, der begrænser den maksimale hældning til fem procent, gør den kommende tunnel under Romsdalsfjorden 2,5 km længere og 500 mio. kr. dyrere – men også meget sikker.

23. jan 2017 1

Asus lancerer kraftfuld konkurrent til Raspberry Pi

Version2 Asus’ mikrocomputer Tinker Board kan afspille video i 4K.

23. jan 2017

Dansk Fjernvarme: Afgifter bremser mulighederne for at at udnytte spildvarme

Dansk Fjernvarme er glade for en ny kortlægning, der viser potentialet i overskudsvarme til opvarmning. Men Skats afgifter står i vejen.

23. jan 2017 1

Liberal tænketank: Forbyd de mest skadelige brændeovne

Den borgelig-liberale tænketank Cepos foreslår, at elafgiften sænkes med det halve for at øge brugen af varmepumper. Og så skal der indføres forbud mod brændeovne i visse områder.

23. jan 2017 16

Indbygget brandslukker i lithium-ion batterier på vej

Amerikanske forskere har fundet en metode til at forhindre for eksempel fremtidige Samsung-telefoner i at bryde i brand, fordi batteriet får hedeslag.

23. jan 2017 2

Alternativ browser når milepæl: 14 millioner anonyme søgninger om dagen

Jobfinder Antallet af daglige søgninger på Duckduckgo har været støt stigende siden stiftelsen af firmaet bag i 2008.

23. jan 2017

Ny rapport baner vejen for uranminer i Grønland

Australsk selskab med kinesisk storaktionær kan nu roligt indsende en ansøgning om minedrift efter uran og sjældne jordarter. Det er muligt at drive moderne uranminer uden større miljøproblemer, konkluder ny dansk rapport.

23. jan 2017 4

Ugens job: Vil du arbejde på Det Kongelige Bibliotek eller for private rådgivende ingeniører?

Jobfinder Der er stillinger både inde for det offentlige og det private - og både inden for uddannelsesinstitutioner og rådgivende ingeniørfirmaer

23. jan 2017

Hvad er din arbejdsstil? Test dit foretrukne præstationsmønster her

Jobfinder Nogle kan lide det lange seje træk, mens andre har brug for pauser for så til gengæld at kunne toppræstere. I alt findes tre foretrukne præstationsmønstre, og sammenstødet mellem dem kan give konflikter

23. jan 2017

Samsung bekræfter: To separate batterifejl skyld i selvantændelige smartphones

Samsung har offentliggjort, at to separate batterifejl var skyld i, at deres skandaleramte Galaxy Note 7-smartphone ved adskillige lejligheder selvantændte.

23. jan 2017

Enkle trafikpriser gør sjællænderne rundtossede

Kontrollører, buschauffører og ikke mindst passagererne selv har svært ved at finde hoved og hale i, hvad den kollektive trafik på Sjælland koster.

23. jan 2017 19

Kalundborg: Hellere 24 grader fra varmt spildevand end 90 graders spildvarme fra industri

Kalundborg satser på en varmepumpe, der skal hive varme ud af byens spildevand, selv om Statoil kan levere varmen uden pumper. Man ved jo ikke, om rafinaderiet bliver i byen.

23. jan 2017 20

Machine learning skal forudsige, hvor og hvornår det næste strømsvigt rammer Danmark

Version2 Hvis de mange data fra elnettet bruges til machine learning kan algoritmer måske hjælpe med at træffe beslutninger om, hvad der skal ske i tilfælde af nedbrud i fremtiden, lyder det fra it-direktør hos energinet.dk.

23. jan 2017

Sådan undgår du at blive smittet af kollegernes stress

Jobfinder Stress smitter, men det er heldigvis muligt at styrke dit følelsesmæssige immunsystem. Læs her hvordan

23. jan 2017

Advarsel: Svampegift fra marker i hele landet ender i grundvandet

En ny undersøgelse af danske forsøgsmarker viser, at nedbrydningsproduktet af et udbredt svampemiddel, som landbruget sprøjter på korn og raps, ender i grundvandet.

22. jan 2017 23

Experimentarium klar til genåbning

På torsdag åbner Experimentarium de nyrenoverede døre for offentligheden, der får dobbelt så mange naturvidenskabelige udfordringer at boltre sig i som i det gamle.

22. jan 2017

Galleri: Experimentarium genåbner – se en bid af det her

På torsdag 26. januar genåbner Experimentarium i Hellerup efter tre års renovering, som bl.a. har fordoblet udstillingsarealet. Se et par af de nye universer her.

22. jan 2017

GRAFIK: Ny drone skal finde miner, meteoritter og militærskrot

En drone, der kan kortlægge via magnetisme, skal gøre det lettere og billigere at finde miner og kortlægge geologiske strukturer. Systemet findes dog endnu kun på tegnebrættet.

22. jan 2017 1

Nye signaler til S-banen gør rejsetiden længere i stedet for kortere

Banedanmarks store signaludskiftning skulle forkorte rejsetiden med tog. Men de nye CBTC-signaler er stødt på uforudsete problemer med glatte skinner.

22. jan 2017 21

Dansk isbor kan klare ærterne på Antarktis

Danske forskere og ingeniører er førende i verden, når det gælder at udbore iskerner.

22. jan 2017 4

Klimaforskere vil finde verdens ældste is dybt under Antarktis

Midt på Antarktis vil europæiske forskere bore ned til is, der er op til halvanden million år gammel. Så gammel is kan gøre det nemmere at forstå fremtidens klima.

22. jan 2017

Kina fordobler sit elektronikaffald på fem år

Øst- og sydøstasiatiske lande kasserer stadigt mere elektronik hvert år. I Kina er mængderne fordoblet, mens regionen generelt har øget mængden med 63 pct. på fem år.

22. jan 2017 1

Analyse: Nu skal metroen stoppe sit italienske mareridt

Et slagsmål med entreprenøren Salini truer med at forsinke og fordyre metrocityringen, som for alt i verden skal undgå en åben krig.

21. jan 2017 16

Hør Peter Madsen fortælle om sin raketcentrifuge

Raketbyggeren Peter Madsen er i gang med at bygge en raketmotordrevet centrifuge, som han til marts vil sætte sig op i for at teste, hvordan g-påvirkninger føles på hans egen krop.

21. jan 2017 1

Raket-Madsen om menneskecentrifuge: Et skridt nærmere opsendelse af mennesker

GRAFIK: Med en raketmotor i ryggen og fæstnet til en roterende bom skal Peter Madsen snart udsættes for en kraftpåvirkning på 4 g.

21. jan 2017 24

Derfor er brændeovnene i skudlinjen

Mens fagfolk samler flere og flere facts omkring brændeovnes udledning af fine partikler, er politikerne så småt begyndt at forholde sig til problemet.

21. jan 2017 135