Seneste nyheder

Gense Nexø-rakettens opsendelse og fald på ny video

Raketbyggerne fra Copenhagen Suborbitals har skruet en ny video med optagelser af Nexø-raketten i høj opløsning sammen. Både med flere vinkler på opsendelsen, og da den styrtede ned i Østersøen og lå boblende på overfladen.

25. jul 2016 2

54 grader i Kuwait: Er det den højeste temperatur nogensinde?

En ny verdensrekord for højeste temperatur kan være målt i Kuwait. Temperaturen nåede 54 grader celsius i Kuwait og næsten samme niveau i Irak.

25. jul 2016 6

Datatilsynet i ny kritik: Kommune lagde - igen igen - persondata online

Version2 Hvidovre Kommune modtager kritik fra Datatilsynet, efter at endnu en omgang persondata blev publiceret ved en fejl.

25. jul 2016

Analyse: Milliardgevinst ved at bygge tunnel mellem Helsingør og Helsingborg

En konsulentrapport udarbejdet for bl.a. Helsingborg Kommune viser, at en HH-tunnel vil mere end fordoble antallet af biler, der krydser den nordlige del af Øresund.

25. jul 2016 7

Raketbyggernes teori: Der kom for meget flydende ilt på tanken

Den mest sandsynlige forklaring på, hvorfor motoren på Nexø-raketten gik ud langt tidligere end ventet i lørdags, er mangel på ilt, som igen skyldes, at ilttanken blev overfyldt.

25. jul 2016

Pokemon Go-bagmand om serverpres: Vi var ikke klar til, hvad der skete

Version2 Virksomheden bag super-succesen Pokemon Go har kæmpet for at holde serverne oppe under presset fra millioner af spillere.

25. jul 2016

3D-printet finger skal åbne mordoffers smartphone

Lokalpoliti i USA får hjælp af professor fra University of Michigan til at genskabe fingrene fra en myrdet mand med 3D-print. De printede fingre skal bruges til åbne lukket smartphone.

25. jul 2016 2

Nu er det bevist: Alkohol er direkte årsag til syv forskellige kræftformer

Den hidtil mest omfattende analyse beviser, at alkohol forårsager bl.a. brystkræft og kræft i tyktarmen. Hvert lille glas øger risikoen, fastslår forskere fra New Zealand.

25. jul 2016 13

Kunstig intelligens skaber helt ny svamp

Version2 Vi kan oplære en kunstig intelligens til at genkende ting, og det kan bruges til at hjælpe computeren med at skabe helt nye objekter, viser forskningsprojekt, som It-Universitetet har deltaget i.

25. jul 2016

Vis mig dit kontor (7): Kuratoren, som klunser møbler og passer udstoppede antiloper

Eline Lorenzen har ansvaret for 58.000 forskellige prøver fra pattedyr på Statens Naturhistoriske Museum. Og så har hun et kæmpestort kontor.

25. jul 2016 1

Dansk Oxford-professor: OL overskrider budgettet med gennemsnitligt 156 procent

Aldrig har et OL overholdt budgettet, viser Oxford-studie udført af danske Bent Flyvbjerg. »Hold legene i samme by hver gang,« foreslår han.

25. jul 2016 9

Spørg Scientariet: Hvordan kan tøj konstrueres med solfaktor 30?

En læser undrer sig over, at noget tøj sælges som UV-beskyttende, mens andet i samme materialer ikke gør. Ligger tricket i vævningen eller en coating? Eller er det blot salgsgas? Dansk Mode & Tekstil og Teknologisk Institut svarer.

24. jul 2016 1

Sådan laver man: Tømmerstablere

Det tager flere uger at skære, svejse og samle Svetrucks store tømmerstablere. Se her, hvordan det foregår.

24. jul 2016

Ny Knippelsbro holder budgettet

Havnebygmester G. Lorenz gennemgår den nye Knippelsbro, der blev åbnet for trafik i december 1937. Med en 21 meter bred kørebane mod 6,9 på den gamle bro bliver der endelig tilfredsstillende forhold for den voksende trafik.

24. jul 2016 6

Nexø fløj kun til 1.514 meter, men raketbyggerne er lykkelige

Motoren på Copenhagen Suborbitals Nexø-raket slukkede uventet, og raketten styrtede med spidsen direkte i havet uden faldskærme. Til gengæld fløj den til stor glæde for raketbyggerne snorlige.

23. jul 2016 51

Store ingeniørprojekter: Thames Barrier i London

Ti store stålporte beskytter det centrale London mod oversvømmelser ved f.eks. stormflod. Systemet har været i brug siden 1982. Se detaljer fra det imponerende anlæg her.

23. jul 2016

(5) Partikel af mørkt stof: »Jeg holder det hele sammen«

I det femte og sidste partikelinterview i årets sommerserie møder vi en tiltrækkende, men helt usynlig partikel.

23. jul 2016

Livestream: Raket-opsendelsen er slut

Copenhagen Suborbitals sendte den 5,6 meter høje Nexus-raket op fra en platform i Østersøen kort efter kl. 16.37, men den vendte alt for tidligt snuden mod vandet.

23. jul 2016 39

Vis mig dit kontor (6): Kemiingeniøren med skimmelsvampene og de 125 ugler

Jakob Blæsbjerg Hoof omgiver sig med minder fra hele sit voksne liv, men mest opsigt vækker hans uglesamling.

23. jul 2016 1

Generne er med til at afgøre, hvor ofte sportsstjerner bliver skadet

Gener kan forklare, hvorfor nogle spillere får flere skader og har længere genoptræning, viser undersøgelse af fodboldspillere hos F.C Barcelona.

22. jul 2016

Datatilsynet til Skat: I beskytter persondata for dårligt

Version2 Version2's afsløring af, hvor let det er at veksle et CPR-nummer til telefonnummer og mailadresse, får Datatilsynet til at gribe ind over for Skats tastselv-service.

22. jul 2016

Skibe og fly går atter en gang fri af krav om at udlede mindre CO2

Luft- og skibsfart undgår regulering fra EU i denne omgang. I stedet lægger kommissionen op til, at regulering skal foregå i internationale brancheorganisationer, og det møder kritik fra miljøorganisationer.

22. jul 2016 21

Hvilken slange er verdens farligste? Læs ekspertens svar

Ingeniøren Ingeniøren-blogger og slangeforsker Andreas Laustsen giver en grundig forklaring på, hvorfor han betragter den sorte mamba som verdens farligste slange, selv om den hverken er den mest giftige eller den, der er skyld i flest dødsfald.

22. jul 2016

Snowden designer cover, der beskytter din mobil mod aflytning

Version2 Med et særligt metalcover, der aflæser aktiviteten på en iPhones trådløse sendere gennem porten til SIM-kortet, garanterer whistebloweren Edward Snowden sammen med en forsker fra MIT brugerne mod at blive overvåget.

22. jul 2016

Ny DTU-verdensrekord i datahastighed: 661 terabit igennem ét fiberkabel

Forskere på DTU har med en specialdesignet chip og et fiberkabel med 30 kerner skruet hastigheden så højt op, at det kan bære hele verdens internettrafik to gange.

22. jul 2016 6

BMW ved, hvor du har kørt - nu er en tysker blevet dømt på de udleverede data

Version2 I en aktuel tysk sag om trafikdrab udleverede BMW kørselsdata til retten, hvilket blev det endgyldige bevis mod bilens chauffør. Sagen har pustet til debatten om, hvordan bilproducenter bruger de indsamlede data. I forbindelse med en sag om en trafikdræbt cyklist delte bilproducenten BMW data fra en bil for at spore dens færd. Således kunne bilistens præcise adfærd på vejen op til ulykken kortlægges. Disse data gjorde politiet i stand til at udarbejde en bevægelsesprofil. Datalogningen af kørerens adfærd blev afgørende i dommen, der lød på 33 måneders fængsel til den uansvarlige bilist. Det skete ved retten i Köln. Det skriver tyske Maneger Magazin. Før det kom så langt, måtte anklagerne dog vente tålmodigt. I første omgang ville BMW nemlig ikke uden videre oplyse dataerne, som først blev udleveret otte måneder efter dødsulykken. Først herefter kunne anklagemyndigheden benytte sig af de opsamlede informationer for at forstå bilens hastighed, rute og undvigemanøvre.

22. jul 2016

Skat.dk udleverer mail og telefonnummer i bytte for CPR

Version2 Skats tastselv-service baner vejen for, at de millioner af CPR-numre, som danske myndigheder har sluppet fra sig, enkelt og hurtigt kan byttes om til en komplet personprofil. Det er sjusk med persondatasikkerheden, mener IT-Politisk Forening.

22. jul 2016

Sådan laver man: Røgelsespinde

I Indien bliver der hvert år produceret 100.000 ton røgelsespinde til hele verden. Se her, hvordan det foregår.

22. jul 2016

CO2-skat på din benzin er den billigste måde at gøre bilen klimavenlig

Det er så rasende dyrt at reducere bilernes CO2-udslip, at kvoter til benzinselskaberne er eneste realistiske mulighed, mener liberal tænketank. Olieselskaber vi gerne være med, men påpeger, at udslippet kan reduceres uden kvoter.

22. jul 2016 42

Snart kommer der krav til lastbilernes CO2-udslip

Hidtil har lastbilproducenterne sluppet for krav om at reducere bærndstofforbruget, men efter flere års optakt lægger EU-kommission op til at sætte nye grænser.

21. jul 2016 11