Seneste nyheder

Skibe må finde rundt om Grønland uden søkort

En enkelt mand blev tilbage i Geodatastyrelsen, da den skulle flyttes. Derfor må søfolk finde vej gennem trafikeret farvand med meget upræcise papirkort.

27. apr 2017

Privacy-aktivist: It-giganter behandler mennesker som råt materiale

Version2 Designer og aktivist Aral Balkan vil udvikle privacy-produkter, som ikke kun er for feinschmeckere men for alle.

27. apr 2017

Nye fiskefarme i de danske farvande splitter også politikerne

Hverken Enhedslisten eller Dansk Folkeparti føler sig efter en eksperthøring trygge ved at udvide havbrug i Danmark mod at rense vandet med muslingefarme. Venstre går stadig ind for forslaget.

26. apr 2017 2

Styrelse får kritik for at sende 900 sider med personfølsomme patientdata med usikker mail

Version2 En medarbejder i Styrelsen for Patientsikkerhed er ved et uheld kommet til at sende 900 siders personfølsomme patientdata uden 2-faktor-autentifikation.

26. apr 2017

Det går for langsomt med at forbedre de nye bilers brændstoføkonomi

Ganske vist steg brændstofeffektiviteten i de nye biler, som europæerne sidste år købte, men stigningen er den laveste i en årrække og alt for lav til at nå miljømålet i 2021, viser ny rapport.

26. apr 2017 19

Kunstig intelligens: Din personlige drone følger dig gennem tykt og tyndt

Stifteren af et lille, amerikansk droneselskabet Skydio vil benytte AI-teknologi til at gøre droner mere anvendelige for almindelige mennesker.

26. apr 2017 1

Alvorlige designfejl afsløret i skadet kæmpedæmning

Dårligt design, dårlig udførelse og dårligt vedligehold. Kritikken er ubønhørlig i en ny rapport om den enorme dæmning i Oroville i USA, der var tæt på at blive oversvømmet i februar.

26. apr 2017 5

Sådan afsløres lastbilers snyd med NOx-filtrerende teknologi

Snydeudstyr i lastbiler breder sig, fordi det sparer penge. Men nu har politiet udstyr til at finde det.

26. apr 2017 1

Spørg Scientariet: Hvorfor opvarmer vi ikke vandet i undergrunden?

En læser vil gerne vide, hvorfor vi satser så meget på vindkraft og olie i stedet for at bruge jordvarme? Det svarer Geus og Sønderborg Fjernvarme på.

26. apr 2017 8

Kinesiske sikkerhedsfolk hacker biler med udstyr for 80 kroner

Version2 Angrebsmetoden har været kendt i årevis, men udstyret har indtil nu været forholdsvis dyrt.

26. apr 2017

Nu med landingspladser på tagene: Uber vil have flyvende storby-taxaer i 2020

Det kontroversielle transportfirma, har indgået en række partnerskaber, der om få år skal gøre det muligt at transportere kunderne via elektriske VTOL-fly.

26. apr 2017 6

Tyske dieselbiler sviner seks gange mere, end producenterne siger

Høje NOx-tal fra tests i 'real driving' af helt nye dieselbiler genstarter diskussionen: Hvad skal myndighederne kunne forlange af bilproducenterne?

26. apr 2017 19

Britisk forskning udpeger lovende lægemidler mod hjernesygdomme

To typer medicin ser ud til at hindre nerveceller i at slå sig selv ihjel og kan derfor måske stoppe eksempelvis demens.

26. apr 2017

Sådan stiller du de rigtige spørgsmål til jobsamtalen

Jobfinder Skal du til jobsamtale? Her er ti tips til, hvordan du stiller spørgsmål, som både giver dig svar på, om virksomheden er det rigtige match for dig - og samtidig skiller dig ud fra mængden.

26. apr 2017

Sundhedsøkonom: Intet bevis for påstået milliardbesparelse med Sundhedsplatformen

Version2 Det nye it-system, Sundhedsplatformen, i Region H skal medføre økonomiske gevinster i form af ændret adfærd hos personale - men der bare ikke empiri for antagelsen, påpeger professor i sundhedsøkonomi.

26. apr 2017

Seks tegn på, at du mangler relationer på jobbet

Jobfinder Det faglige er selvfølgelig vigtigt, men skal du yde maksimalt, skal du også trives sammen med dine kolleger. Her er en liste med advarselssignaler, der viser, om dine relationer er gode nok

26. apr 2017

Molbohistorien om trafiktavler: Slukkede tavler bliver hængende

De slukkede elektroniske oplysningstavler langs landets motorveje bliver hængende året ud, mens politikerne diskuterer, om tavlerne skal pilles ned eller tændes igen.

26. apr 2017 26

Eksperter splittede om havbrug: Kan muslinger holde farvande forureningsfri?

Under en høring i Folketinget tirsdag var eksperterne uenige om den miljømæssige risiko, man løber ved at bruge muslinger til at bremse forurening med kvælstof og fosfor fra nye fiskeopdræt.

25. apr 2017 14

Flyvende vandscooter kommer snart til salg

Amerikanske Kitty Hawk, som er støttet af Google-grundlæggeren Larry Page, præsenterede i går prototypen på et enpersoners vandfly, som kommer på markedet i løbet af i år. Kitty Hawk Flyeren er dog bare et af mange bud på fremtidens alternative luftbårne transportmidler.

25. apr 2017 9

Flåde af selvkørende biler skal på britisk motorvej i 2019

Med støtte fra regeringen planlægger et britisk konsortium at teste autonome biler, der kommunikerer med hinanden, blandt almindelige trafikanter.

25. apr 2017 2

Nu kan du 3D-printe glas ved stuetemperatur

Tyske forskere har gjort det meget lettere at lave 3D-printede glasobjekter med meget fine detaljer. Komponenterne kan bruges i lynhurtige computere og udstyr til bioteknologisk forskning.

25. apr 2017 2

Nyt projekt skal gøre skyens produktionsdata mere pålidelige

Et demonstrationsprojekt i regi af RoboCluster skal øge pålideligheden af de produktionsdata, der lagres i skyen. Som det er i dag, er det nemlig ifølge projektlederen så som så med datavaliditeten.

25. apr 2017

Den nye digitale produktionsingeniør er biolog

Hvad skal der blive af robotspecialisten og produktionsingeniøren i en stadigt mere digital verden, hvor robotten programmerer sig selv, og softwaren selv kan planlægge produktionen? Nye kompetencer er påkrævet, lyder det fra både Grundfos og et fynsk jernstøberi.

25. apr 2017

Titusindvis af computere inficeret med lækkede hackerværktøjer

Version2 Selvom Microsoft patchede sine styresystemer inden offentliggørelsen af NSA’s hackerværktøjer er mange tusinde Windows-computere blevet inficeret.

25. apr 2017

Kvinden, it-giganterne slås om: Du kan sagtens klare dig uden kæmpe-koncerner på CV’et

Jobfinder Erfaring hos store virksomheder spiller ikke nødvendigvis en afgørende rolle for dine karrieredrømme. Amerikansk karrierekomet giver tips til, hvordan du klarer dig uden imponerende firmanavne dit CV.

25. apr 2017

Læge og forfatter: Sociale medier gør os helt bevidst til digitale junkier

Version2 Der er brug for viden om, hvad de massive digitale mængder betyder for vores hjerne og krop, mener speciallægen Imran Rashid. Og ikke mindst hvordan vi beskytter vores helbred i en digital brydningstid.

25. apr 2017

Droner af krydsfiner skal forsyne amerikanske specialtropper

Billige svævedroner, der kan efterlades efter brug, skal fremover gøre det muligt for det amerikanske marinekorps at levere forsyninger bag fjendens linjer.

25. apr 2017 9

Italiensk domstol anerkender sammenhæng mellem mobiltelefoni og tumor

Dom fra Italien genopliver striden om, hvorvidt mobiltelefoni kan forårsage kræft eller ej. Domstol har nemlig anerkendt, at omfattende mobiltelefoni var årsagen til en tumor. Afgørelsen kan føre til mange flere sager.

25. apr 2017 10

Dyster klimarapport: Afsmeltningen af indlandsisen syvdoblet på 22 år

Drivhusgasser fra menneskeskabte aktiviteter har de seneste 50 år fået temperaturen til at stige mere end dobbelt så hurtigt i polarområdet som på resten af kloden. Udviklingen vil få alvorlige konskvenser for resten af kloden, konkluderer Arktisk Råd i ny rapport.

25. apr 2017 6

Dansk software hjælper komplicerede 3D-print på vej

Fra et kontor på ydre Nørrebro udvikler tre specialister software, der kan gøre det nemmere at realisere komplicerede 3D-printede metalemner. Indtil videre har bl.a. satellitproducenten Thales og en dansk plastvirksomhed fået hjælp.

25. apr 2017