close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
close
Får du vores nyhedsbreve?expand_lessmail_outline
Nej tak

Seneste nyheder

Innovationsfonden giver 30 mio. til dansk Crispr/Cas9-projekt

Selv om EU-Domstolen har besluttet, at afgrøder forædlet med gensaksen skal underkastes samme regler som GMO, håber Danmark at speede planteforædlingen op med netop Crispr.

21. sep 2018

Slut med Formel 1 i København: Frank Jensen har trukket sin støtte

Københavns overborgmester Frank Jensen, som længe har arbejdet for at få racerløbet Formel 1 til København i 2020-2022, har officielt trukket sin støtte til projektet.

21. sep 2018 34

Minister om DSB’s passagertab: »Det er ikke et mål i sig selv, at danskerne kører med tog«

Oppositionen kalder det en katastrofe, at togtrafikken falder. Ministeren er klar til at bygge flere veje på bekostning af jernbanen.

21. sep 2018 15

ANALYSE: Ole Birk tager magten over Rejsekort fra genstridige trafikselskaber

Transportministeren lægger op til et fundamentalt opgør med DSB og de regionale busselskaber, når han vil tvinge dem til at lade private sælge billetter.

21. sep 2018 16

Amerikansk forsikringsselskab vil kun forsikre kunder med fitness-ure

Version2 Det amerikanske forsikringsselskab John Hancock vil fremover kun sælge livsforsikringer til folk med eksempelvis et smartwatch, der kan sende data om kundens træning og sundhed til forsikringsselskabet.

21. sep 2018

Små OLED-skærme dræber VR-søsyge

Ved at bruge fire mikroskopiske OLED-skærme med en høj frame rate mener tyske forskere at kunne fjerne den ‘søsyge’, som mange oplever, når de tager et sæt virtual reality-briller på.

21. sep 2018 3

Hør ugens podcast: Selvkørende busser og passagerflugt fra DSB

Update fra ITS World Congress, hvor det vrimler med selvkørende busser, biler og intelligente trafikløsninger. Og en sørgelig status på DSB’s passagertal, der dykker – undtagen i hovedstaden.

21. sep 2018

Trængslen på vejene er årsag til DSB’s vækst i hovedstaden

Intet sted i landet er togdriften så udskældt som i hovedstaden, og intet andet sted går den frem. Årsag: Køerne på vejene er endnu værre, og det siger lidt for meget om danskernes forhold til tog.

21. sep 2018

Leder: Nu må vi have styr på alle kemikalier i vores vand

21. sep 2018 2

Cybertruslen stiger - men hvem der skal gøre hvad og hvornår?

Version2 Den nye nationale cybersikkerhedsstrategi sætter ikke ret klare mål for, hvilket cybersikkerhedsniveau vi skal have nået om 4-5 år. Hverken bredt set eller for de enkelte sektorer, lyder det fra forsker.

21. sep 2018

Trods baneinvesteringer på 74 milliarder: Passagererne flygter fra DSB

For første gang i nyere tid er den danske togtransport faldet over en længere periode. Vi foretrækker billige biler og bliver svære at lokke tilbage i toget, forudser forskere og politikere.

21. sep 2018 49

Bagsiden: Mystisk præcisionsinstrument med et hul

Ugens fremlysning – eller 'Hvad skuffen gemte'

21. sep 2018

Bagsiden: Fødecentrifugepatent og hårtørremetode

21. sep 2018

Matematisk mudderkastning

Usædvanlig afpublicering af videnskabelig artikel giver voldsomme reaktioner.

20. sep 2018 2

Forskere: Hvepsen er udsat for unfair hetz

Hvepsen har et imageproblem – til gengæld elsker vi bier. Men det er uretfærdigt, for hvepsen er nyttedyr, ligesom dens mere populære flyvende fætter, mener britiske forskere.

20. sep 2018 18

Kronik: Affredning af Vikingeskibshallen er et wake-up-call

20. sep 2018 14

Danmarkskort: Her halter internetforbindelsen

Der er stor forskel på, hvor stor del af befolkningen, der har en internethastighed på maksimalt 10/2 Mbit, som politikerne har defineret som langsomt. Det viser en opgørelse fra Bredbaand.dk.

20. sep 2018 19

Fredningsforening efter museumsaffredning: Find flere penge eller affred mere

Kulturministerens beslutning om at affrede Vikingeskibsmuseet er ifølge foreningen Historiske Huse konsekvensen af manglende politisk vilje til at prioritere fredede bygninger. Politikerne bør gøre op med sig selv, om de vil finde flere penge eller affrede flere funktionstømte bygninger.

20. sep 2018 4

Ny asbest-aftale: »Ikke noget, der rykker væsentligt«

Aftalen, der skulle sikre medarbejdere i byggeriet mod farligt asbest-støv fra gamle bygninger, er så begrænset, at den ikke gør en væsentlig forskel. Det mener en af dem, der har været med til at lave anbefalingerne.

20. sep 2018

Nu skal de kun køre 75 km: Fjernbusser vil nuppe 250.000 passagerer fra busser og tog

Regeringen og Dansk Folkeparti lemper de afstandskrav, som privatejede selskaber skal leve op til for at køre fjernbusser. Det vil stjæle passagerer fra kollektiv transport, men stort set ikke fjerne biler fra vejene.

20. sep 2018 49

Patient døde efter mangelfuld behandling: Medicin forsvandt i Sundhedsplatformen

Version2 Manglende medicin kan være årsagen til, at en kræftpatient på Sjællands Universitetshospital døde. Læger havde ellers ordineret medicinen gennem Sundhedsplatformen, men ordinationerne forsvandt i systemet.

20. sep 2018

Regeringen vil sammenlægge Rejsekortet og Rejseplanen i én app

Version2 Rejsekortet og Rejseplanen skal gøres til en del af samme system. Og private aktører skal have adgang, lyder det fra regeringen.

20. sep 2018

Overraskende hurtige elektroner kan være vejen til petahertz-elektronik

Fotoemission af elektroner i ledningsbåndet wolfram sker overraskende hurtigt, fremgår det af nye superpræcise målinger.

20. sep 2018

Sidste år var der 19 kilo aluminium i hver bil – snart er der 280

Virksomheden Norsk Hydro må nu investere for at imødekomme mangedoblet efterspørgsel.

20. sep 2018 12

Data kan blive løftestang for solceller i private hjem

GridTech Detaljeret viden om elforbruget og faldende priser på batterier kan gøre det mere attraktivt at investere i solceller, mener canadisk firma.

For abonnenter på gridtech.
20. sep 2018

Nordeas datadirektør vil ikke jagte unicorns: Data science udføres i hold

DataTech Mulighederne for at lære data science er fantastiske, men det er stadig en udfordring at skaffe de rigtige kompetencer, fortæller storbankens datachef.

For abonnenter på datatech.
20. sep 2018

Datatilsynet: Svært at klandre dataansvarlige for brugernes svage passwords

Version2 Det er ikke nødvendigvis den dataansvarlige, der får ørerne i maskinen, hvis forklaringen på et datalæk er dårligt valgte bruger-kodeord, oplyser Datatilsynet.

20. sep 2018

Biomasse eller varmepumper? I Esbjerg står slaget om fremtidens fjernvarme

Ørsted og fjernvarmeselskabet Din Forsyning i Esbjerg er ikke enige om, hvordan den optimale fjernvarmeforsyning ser ud, når varmen fra det kulfyrede Esbjergværk inden længe skal erstattes. Men de skal snart tage en beslutning.

20. sep 2018 4

Milliarder er på spil i verdens første autonome vaske- og afisningshal for fly

Reducerer vasketiden fra 4-10 timer til 20 minutter.

19. sep 2018 3

Publicér eller forsvind: Ny undersøgelse identificerer verdens mest hyperaktive forskere

Flere end 9.000 forskere har publiceret mere end 72 studier på et enkelt år, viser kortlægning, der udstiller vidt forskellige opfattelser af medforfatter-rollen.

19. sep 2018 1